Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adéla 202 píše:
@makyna22 to jsme na tom stejně. Já mám radši ty tlustý, třeba o 500ti stránkách, nějak si myslím že se to vyplatí koupit
. Ale mám jeho knížky fakt moc ráda a mám dokonce vyhrazené místo v poličce na jeho knihy (8). A hned vedle je poseroutka
![]()
Pracuju v knihovně na dětském oddělení a knihy Davida Walliamse jsou jedny z nejpůčovanějších - hned po Poseroutkovi:-))).
Víte o tom, holky, že David Walliams je také dost velká britská celebrita show businessu:-)? Je to herec a moderátor, např. byl přes 10 let jako porotce v Britain´s got talent (obdoba Československo má talent) a také je známý ze sitcomu Malá velká Británie…
@punkerka89 píše:
Muze byt dobrodruzna kniha od Vondrušky? nebo to je jiny zanr?
Vondruška píše buď historické detektivky nebo historické romány. Je to spíš jiný žánr…
Další knihy jsem zapsala!
Sobě jsem zapsala:
1 - Vězekyně - B. A. Paris - jako docela se to četlo dobře, ale na mě až příliš překombinované, neuvěřitelné a vykonstruované.
4 - Otázka viny - Jorn Lier Horst - fajn detektivka
Žolík. Mrtvý na pláži - Anna Johansson - taky celkem fajn detektivka, ale žádná pecka to není
@Fazulina píše:
Vondruška píše buď historické detektivky nebo historické romány. Je to spíš jiný žánr…
Myslela jsem si to
@Fazulina, prosím o zapsání: č. 9 - Ljuba Štíplová, Josef Lamka, Jiří Poborák & Hana Lamková - Znamenité příběhy Čtyřlístku: 1999. Čtyřlístek asi netřeba představovat, čtení mého dětství ![]()
@Adéla 202 píše:
@Fazulina a počítá se deník malého poseroutky Fakt smůla do kategorie s názvem knihy na F?
Ale já bych to uznala 😁.
@anecak píše:
@Fazulina, prosím o zapsání: č. 9 - Ljuba Štíplová, Josef Lamka, Jiří Poborák & Hana Lamková - Znamenité příběhy Čtyřlístku: 1999. Čtyřlístek asi netřeba představovat, čtení mého dětství
Jé, vidíš, tak už vím, co si přečtu ![]()
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 4. Kniha vydána v roce 2023
Les v domě - Alena Mornštajnová
Tohle byla opravdu drsná kniha. Polovinu knihy to tušíte, ale i tak vás závěr překvapí. Rozhodně doporučuji přečíst.
Malem sem zase zapomela zapsat a knizku vratila
Trvala mi dlouho cist mela 520 stran a jak jsou ty prazdniny tak nejsme porad doma a napr na vikend na Honday sem si ji nebrala ![]()
Prosim zapsat do kategorie cislo 3
Lulu Taylorova
Dědičky
Najak sem se nemohla zacist, uz sem myslela ze odlozim ale nakonec se mi to libilo a i stastny konec
doporucuji pekne, oddechove cteni
Tak konečně hlásím první úlovky a prosím @Fazulina o zapsání
1.Kniha s jednoslovným názvem
Garth Nix: Zlatoruká
Pokračování série Staré království, která se mi moc líbila a nějak mi ušlo, že vyšel pátý díl
Knížka se mi četla dobře, i když mi chvíli trochu připadalo, že se tam tolik neděje.
6. Kniha od Stephena Kinga
Stephen King: Dallas 63
Zajímavé pojetí cestování v čase, moc jsem od toho neočekávala, nejsem fanda hororů, tak jsem od Kinga nic nečetla, ale tohle se mi líbilo a horor to naštěstí vůbec nebyl. Závěr mě trochu nemile překvapil, ale nakonec to dávalo smysl.
7.Kniha se zvířetem na obálce
Leigh Bardugo: Prohnilé město
Knížka ze série Šest vran a ze světa Grišů. Předchozí díl se mi líbil o něco víc, ale jsem ráda, že jsem se dozvěděla, jak to dopadlo. Hodně se mi líbilo to komplikované zločinecké plánování, bylo to plné překvapení, což není vždycky běžné.
@Fazulina prosím o zapsání č. 2 Fontana - Jonas Moström - detektívka, vraha jsem netrefila, takže za mne super
@Fazulina píše:
Pracuju v knihovně na dětském oddělení a knihy Davida Walliamse jsou jedny z nejpůčovanějších - hned po Poseroutkovi:-))).Víte o tom, holky, že David Walliams je také dost velká britská celebrita show businessu:-)? Je to herec a moderátor, např. byl přes 10 let jako porotce v Britain´s got talent (obdoba Československo má talent) a také je známý ze sitcomu Malá velká Británie…
Tak to jsem netušila
@Fazulina Pěkný večer,
prosím zapsat knihu do kategorie 1. Kniha s jednoslovným názvem
Hana - Alena Mornštajnová
Právě jsem dočetla knihu Hana a můžu říct, že to je fantasticky napsaná kniha. Téma knihy je velice těžké, neboť Hana je přeživší z koncentračního tábora Osvětim - Březinka. Kniha popisuje i osudy její neteře Miry, které jsou s Hanou velice úzce spjaté. Rozhodně doporučuji knihu k přečtení a těším se na další knihu od Aleny Mornštajnové.
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 8. - Jaromíra Hüttlová - Dáša, pražská studentka - taková letní jednohubka ![]()
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie: 2. Kniha s názvem na F
Falešný pohřeb - Magdalena Mintová
Pokračování knihy Falešný sňatek, kterou jsem četla již dříve. Hrdinka Ema se rozvádí s bohatým manželem a zůstane se synem Adamem sama. Ale opět se do děje zamotá její švagr Filip. No číst se to dalo, ale žádná velká hitparáda to není.