Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky, to máme zase krásný ráno a zítra už pátek hurá!!!! Holky jítě zdravě??? Já jsem si říkala že až zjistím že jsem těhu tak začnu večeřet jen zeleninu,ale jak mi bylo ty první týdny patně tak jsem to bohužel zanedbávala za to teď se snažím večeřet nejdéle v 19 hod a to zeleninku a celozrný rohlík,nebo chleba! Smažený moc nemusím už dlouho, takže snad miminku posílám hodně vitamínků projistotu ještě baštim Kys. listovou a jód!
Medičko : máme stejný TP ,ale myslím si že mi ho dr. až tam půjdu opraví je to podle MS která dřív nebala tak pravidelná!! Co nevolnosti měla jsi??? a co bříško roste ti???
Holky já jsem asi z těch na kterých je to hned vidět už mi pupík vylézá musím taky zajít na nákupy!!
To je pohoda bez MS že jo!!
Přeju vám všem krásný sluneční den!!
Ahoj maminky,
v úterý jsme byli u pana doktora - podle UZ vypadáme dobře („zdá se to vše být v pořádku“), tak snad jo… Příští týden jdu na krev na AFP testy (z těch mám teda opravdu hrůzu…
) a 29.5. máme další kontrolu, to už by měly být i výsledky…
Igi - k těm erotickým snům - jsem na tom podobně, nikdy se mi nezdály tak živé erotické sny jako teď
Ale myslím, že už to pomalu přejde, protože nám pan doktor už povolil milování. Hurá! Říkám si, že ty sny byly prostě z jeho nedostatku ![]()
Ke jménům: ještě jsme moc nevymýšleli. Já bych ráda nějaké ne příliš časté, ale ne vyloženě cizí. Mám osobní zkušenost - jako dítě jsem neznala kolem sebe nikoho, kdo by se jmenoval stejně. Takže jsem se nepotřebovala představovat ani příjmením a všichni věděli, o koho se jedná. Bylo to příjemné, na rozdíl od toho, když ve třídě učitel oslovil Pavla, tak se nevědělo, koho z těch čtyř myslí
Ale bohužel ten trend ne příliš častých jmen tady je v poslední době všeobecně, takže z těch nečastých jmen se pomalu stávají jména velice častá (Matyáš, Dominik atd…) Takže to bude složité. Manželovi se líbí třeba Veronika nebo Šárka, ale těch už je docela dost. Mně se líbila Adéla, ale má ji jedna známá, tak budem muset hledat něco jiného… Ale určitě to bude příjemná zábava ![]()
Co se týče přibírání - mám nahoře už 3 kila
Úzké sukně a úplé kalhoty jsou tedy uloženy na dně skříně a jediné, co můžu nosit, jsou jedny těhu rifle (na kterých moc není poznat, že jsou těhu), jedna volná sukně (ale ne moc hezká, protože už je lehce za zenitem) a dvoje široké letní šaty… No budu si muset ještě něco pořídit…
Mějte se krásně a užívejte si sluníčka
Domi
Ahoj
Já určitě zase nezvládnu reagovat jmenovitě na všechno, co chci ![]()
Tak snad jen, Radulce děkuji za info o vínu, o víkendu jedeme k babičce do Jenče, tak to se na Zličíně zastavíme a koupíme ![]()
Gratuluju ke VŠEM úspěšným kontrolám, zdravým a mávajícím miminkům a Jandulce kje krásné fotečce !!
Vítám novou těhulku - maminku a doufám, že se Ti tu s námi bude líbit, medicko ![]()
Liborinko , zdravě se jíst snažím, ale ne vždy to jde, tak jsem včera zhřešila a u televize baštila chipsy…ale k obědu byl zase jen těstovinový salát s tuňákem, tak snad se to nějak rozumně vyrovná. Ovoce a zeleniny jím dost, tak snad Kulíškovi nic neschází
…jen musím přidat mléko, to nějak v poslední době zanedbávám…
Pupík se taky kulatí, ale zatím se vejdu do všech kalhot - problém mi dělají spíše trička - ta úzká se začínají vyhrnovat přes pupík a ta volná přestávají být volná
takže to chce taky zajít na nákupy. Na trička jsem ale objevila dobrý sekáč, kde mají občas i těhu věcičky, tak tam asi budu teď pravidelně brousit ![]()
Bee jen se tak orientačně zeptám, jak to oblečení vychází cenově v H&M ? My jsme včera byli v obchodě, jen náhodou jsem vedle nakoukla k Vietnamcům, měli tam docela hezké těhu džíny - černé, ale chtěli za ně 1300!! V obchodě bych to pochopila, ale u vietnamců mi to přišlo dost…
Pamavlo - nanuky a zmrzliny, to je teď moje noční můra…taky bych mlsala a mlsala, včera jsem si jeden koupila, ale po večeři už jsem nemohla, tak je v mrazáku a čeká na dnešní večer ![]()
Nico , tak to budete teď velká rodinka, když budou další koťátka…já se o víkendu trooošičku poňufala s koťátkem u našich (ale to je od „obyč“ kočičky), to bylo táááák rozkošné ![]()
No…tak to by asi bylo vše, já si možná ještě vzpomenu
Přeju všem krásný sluníčkový den!!!
Ahojky holcicky!
Mam veeelkou prosbu, nemate nektera rychly a dobry recept na rajskou omacku??? Ja umiram touhou a neumim ji uvarit ![]()
Ivett,
prosím Tě, mohla bys mi dá tip na ten sekáč s těhu tričky atd.? Hlavně adresu a jak se tam jednoduše dostat
Jedu za 14 dní zase na školení do Prahy (už naposledy…) a tak bych tam taky vletěla. V Olomouci je to bída - jak s novým oblečením, tak v sekáčích…
Díky
Domi
Nico , rajskou omáčku vařím úplně jednoduše - maso trochu osmažím na cibulce, aby se zatáhlo, pak ho podusím do měkka, přidám bobkový list, nové koření a pepř (celý), rajský protlak a povařím…pak dochutím podle potřeby (ocet) a je hotovo ![]()
Ale jinak jsem Ti našla i 2 recepty na netu :
Suroviny :
250 - 500 g hovězího masa (to záleží na tom, jak moc jste masožraví, my moc ne, takže nám 250 g stačí)
50 g másla (nebo sádla, pokud si na něj potrpíte)
60 g hladká mouka
větší cibule
1 kg rajčat nebo 6 lžic rajského protlaku
5 zrnek černého pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
cca 2 polévkové lžíce octa
polévková lžíce cukru
1 l vody
maximálně půl kávové lžičky perníkového koření
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za chvilku.
Vyberte hrnec, ve kterém budete omáčku vařit a v něm zpěňte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zasypte moukou a usmažte tmavší jíšku. Jíšku rozřeďte cca 1 litrem vývaru a povařte. Další postup záleží na tom, jestli použijete čerstvá rajčata nebo protlak. Rajčata pokrájejte, přidejte do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povařte. Přislaďte podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujte přes cedník. Pokud používáte protlak, postupujte podobně, jen protlak přidejte až do prolisované omáčky.
Přilijte zbytek vývaru, doslaďte, dosolte a dokyselte octem. Přidejte naporcované maso (pravděpodobně se Vám bude rozpadat, ale to nevadí
a nechte projít varem.
Omáčku můžete zjemnit smetanou (stačí cca 200 ml)
Složení:
30 g cibule, 1 stroužek česneku, 30 g celeru, 20 g petržele, 30 g mrkve, sůl, pepř, bazalka, 3 lžíce oleje, 600 g rajčat nebo 200 g rajského protlaku
Příprava:
Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, celer, petržel, mrkev a bazalku. Přidáme olej, sůl, pepř a rozkrájená rajčata nebo rajský protlak zředěný vodou a vaříme za občasného míchání na mírném ohni, až krémovitě zhoustne. Potom ji propasírujeme a podáváme.
Domi , ten sekáč je docela malinký a záleží na tom, na co narazíš - někdy tam neseženu nic, někdy to není vyloženě „těhu“, ale mají tam letní věci, volné přes bříško, tak je beru, koupila jsem tam už i džíny. Je přímo u stanice metra Budějovická - vyjde se ven od metra po pevných schodech (jsou na jednu stranu pevné a na druhou jezdící) a pak přímo před Tebou budou druhé pevné schody, po kterých taky vyjdeš…a pak ten sekáč už uvidíš - je napravo (tuším, že cedulce je zelená, ale teď za to ruku do ohně nedám) a velde je nějaké občerstvení
Tak snad to najdeš a doufám, že tam něco koupíš, ať Tě nelákám zbytečně ![]()
Ahoj těhulky!
Občas vás pročítám a dneska jsem si všimla, že jste řešily těhu oblečky. Já jsem v C&A už byla
Všechny kalhoty mám velikost 36 a nemůžu se už do nich dostat. Abych nemusela chodit jen v tepláčkách, tak jsme se s manžílkem vypravili nakupovat
Pořídila jsem si tam jedny kalhoty. Uvažovala jsem, že si koupím normální, jen o číslo větší, ale nakonec jsem našla jedny těhu. Jsou černý, vysoký, že mají pak zakrýt celý bříško a ze super elastického materiálu. Ale já je zatím nosím v pase ohrnutý, jsou mi sice ještě trochu volnější, ale pořád lepší než ty původní s rozepnutým knoflíkem a zipem
A vešla jsem se do tisícovky!
Ahoj holky,
vubec jsem nestihla precist, co jste napsaly, ale vecer az dorazi manza, tak si pujcim jeho notebook, abych dohnala resty.
Je mi porad nejak divne. Vcera jsem si dokonce sla lehnout s Danulou, kdyz sel spinkat. Mela jsem hrozny strach o mimiska. Ale nastesti krvaceni preslo.
Jo a taky zacina byt videt, ze jsem tehu. Zacina mi rust Brisko. Huraaaa.
Vic pisnu vecer
pa
Ahojte
Koukam, ze Nico ma chute:-)
Tak ja delam jednoduchou omacku a je moc dobra
NEjdriv dam varit hovezi, bud jako na polivku(mrkev, petrzel,celer+vegeta a sul), nebo jenom samotne s vegetou a soli, nebo udelam hovezi bujon
Omacka
Do kastrolu dam olej, aby bylo zakryte dno+ asi 0,5cm necham ohrat a pridam hl. mouku, prosteudelam zaprasku, posmazim to aby to melo karamelovou barvu, ale ne hnedou, to je uz spalene, pak dam 1 protlak a zaleju vyvarem......micham, aby se rozpustili hrudky, pridam cukr podle chuti, trosku soli, kecup sladky........a porad varim, podle potreby doleju jeste vyvarem,pak pred dokoncenim vareni, pridam 2 slehacky, necham svarit a odstavim… opravdu je skvela a rychla.....trva to cca 20 minut
Katka
Holcicky, MOC dekuji za recepty… Dam rozmrazit masicko a jdu na to! Mnam, uz ted se mi sbihaji sliny…
Téda holky,
udělaly jste mi pěknou chuť na rajskou omáčku - asi ji taky vyzkouším. Akorát mám trochu problém - jsem skoro nemasožravá, nikdy jsem porádně maso nedělala (kromě velmi občasného upečení kuřete či králíka a smažení ryby). Nicméně si tak nějak rozumově říkám, že bych teď, když živím i Chrobáčka, měla jíst pestřejší stravu - včetně masa. Akorát teda vůbec nevím, jaké maso se k rajské hodí a jak se toto maso připravuje. Jak to maso skoro vůbec nedělám, tak ani už asi neumím vejít do řeznictví a něco vybrat
(králíky a slepičky fasujem z babiččina domácího chovu, takže máme jistotu, že nejsou dopované kdejakými hormony…)
No ale aby to nevypadalo, že se v kuchyni neumím ani otočit - tak až budete chtít nějaký recepis (no - spíš radu) na dobrou zeleninovou pánvičku k rýži, tak jsem schopná poradit. Všichni mi tyto mé výtvory chválí ![]()
D.
Domi k rajske, je nejvhodnejsi Hovezi zadni.......pozor, at neni moc slachovity…
Taky at neni moc stary byk.....nejidealnejsi je kolem tech 18-22 mesicu
Ahojky tehulinky ![]()
Obcas mezi vas nakouknu a mam radost, jak vam pekne rostou briska.
Ja jsem porad doma na neschopence, ale nastesti je venku krasne, tak delam neco na zahradce. Je to lepsi nez vyrazet na prochazky. Mam pocit, ze krome me jsou tehotni uplne vsichni ![]()
Ale nasla jsem si na tom i „pozitiva“. Tak napr.:nemusim si kupovat nic na sebe - dokonce jsem trochu zhubla!, v lete budu moct chodit s batohem po horach, pojedeme i na tabor, na vandry… a v ramci rekonvalescence snad i na dovcu k mori ![]()
Jasne, ze bych mela radsi brisko, ale kdyz neni…
Treba to vyjde uz na podzim a budu se moct v zimnich pliskanicich pekne povalovat v postylce ![]()
Tak at se hezky kulatite a ja zas nekdy nakouknu,ju?
Papa a opatrujte se ![]()
Domi , s kupováním masa jsem na tom stejně…vepřové, zvěřinu (taťka je myslivec) a kuřecí fasuju od mamky vždy i s popisem a radou, na co se to hodí
Takže vůbec neumím přijít do obchodu a koupit, ale když mi radí, že když přijdu a řeknu „chci vařit to a to“, tak dobrá prodavačka by mi měla pomoct ![]()
Radulko , vidíš to…a já Ti zase TROŠIČKU závidím to moře…plánovali jsem letos poznávací Chorvatsko (kdyby se nám nedařilo počít), ale když se zadařilo, nechci nic riskovat v cizině a pojedeme po vlastech českých
Tak si to léto užij a jak píšeš - třeba se budeš povalovat zase v plískanicích a mimíska přivedeš na svět do krásného jara ![]()