Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
8.2.09 22:04

Ahoj, tak zítra jdeme na převaz, tak uvidime. Dnes se plazila po zemi a bylo ji dobře. Noc jsme měli teda probrečenou, ale je to šikulka.

Deimy, mě se to taky několikrát u dvojčat stalo. Oni ty miminka mají reflex házet ručička, pokud mají deku na obličeji a špatně se jim dýchá. Uřčitš by se malá vzbudila! Mě se taky nedávno stal hroznej zážitek. Já si vesele žehlim a když mě Domik uviděl, tak radostí sebou házel a házel až najednou mi začal padat na zem z lehátka. No zachytila jsem ho, že jsem ten jeho pád zpomalila a dopadl naštěstí jemně na deku. Ale brečel tak srdceryvně chudáček. Tak už ho přivazuji :wink: . Takže jsme na tom podobně s Lostritis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.09 12:30

Šmarjá holky,
už aby bylo jaro, páč koukám, že je to samá nemoc, ekzém a úraz.
Nic si z toho nedělejte, však jsme sice mámy, ale nejsme neomylný roboti. Příště si každá z nás dá pozor.
Já mám zase blbej zvyk, že malýho nechávám na přebalováku v koupelně a cca metr od něj věším jeho dupačky před koupáním na topení. No taky už si teď dám pozor, když jsem četla jak se Dominiček už dokázal sám vyhodit z lehátka. Matík se zatím jen opíráo hlavičku a patičky a prohýbá se do luku když mě vidí a chce na ruku… No ale je to pro mě výstraha, radši už ho taky budu přivazovat.
My měli děsnej zážitek v sobotu odpol. Bylli jsme u babičky na návštěvě a malej na sebe od ní nenechal sáhnout. Strašnej nářek, byl až hysterickej, moooc plakal. Tak jsme se po 20 minutách zbalili a jeli domů. V autě usnul a doma samej úsměv a veselo. Takže návštěvy teď musí jezdit za náma. Tchýně z toho má trauma, že jí vnouček nechce, ale co se diví, když jí 14 dní neviděl že? Takže máme nespolečenské dítě, které chce jen máma a tátu a hotovo… Nevím co s tím budu dělat… Asi jedině počkat až bude větší jinak fakt nevim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.09 12:51

Holky ještě intimní dotaz:
Jsem 22.ledna dostala druhou menstruaci a furt jí eště mám. To asi není moc normální co??? Ta první teda trvala taky snad 14 dní, ale sem si říkala, že se asi čistíma teď už je 3 týdny. Manža má z toho trauma, že si nic neužije :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.2.09 14:35

broskvičko: bereš nějakou hormonálku? Pokud jo, tak by to bylo normální. Ale je fakt, že po porodu se může dít leccos, než se tělo zase srovná. Po prvním porodu jsem MS měla asi, až když bylo Lukymu 9-10 měsíců, a trvala asi týden (což je u mě standardní doba).
A s tou tchýní … nenosí třeba brýle? Monika se lidí s brýlemi bojí a hned se rozeřve :? Ale některé brýle jí nevadí. Taky je ale vybíravá, na koho se usměje a na koho ne.

Kykoušku: jak dopadl převaz? Už se to Kikince lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.2.09 16:31

Ahoj,
Deimosko převaz v pořádku, vymyli ji to peroxidem a ještě jeden převaz ve čtvrtek nás čeká a snad už to bude dobrý. Tak v pátek by snad mohla na nožičku trochu našlapovat. Ale bojim se, aby chtěla hlavně ona sama. Patulka mi ted odjel k babičce na noc. Zítra musí na kontrolu s ouškem, tak jsem ráda, že nemusím já. Já než obléknu všechny tři a než odnesu do auta mimčo a pak ještě kočár a Kikinku a pak to celý u doktorky vatahat a zase znova zpátky a odnosit to zase domů 8O .

Broskvičko : no já to mám taky všelijaký. Podle mě jsem to ještě neměla, ale je třeba den, kdy krvácim jednorázově malinko a pak nic zase třeba za měsíc :roll: . Tak nevim k čemu to přiřadit. Tak je to asi jěště po porodu zmatené či co :lol: A ty kojíš? Pokud ne, tak do 2 měsícu by se to mělo dostavit. Nebo si zajdi k dr na vyvolávačku a třeba se to už srovná. Já pořád kojím, tak to zatím nechávám být :oops:

Mám na vás ještě jeden dotaz, protože si nevím rady :roll: Dáváte mimikum už jarní čepičku? Já ještě flaušovou zimní, ale mě se po hodince vzbudí venku celej propocenej a vlásky má mokrý chudáček. Ted jsem mu dala jarní čepičku, ale zase má studený tvářičky i nosánek. No tak já nevim. Bud se bude potit, nebo mu bude zima. Co si mám vybrat? Jo aještě jak oblékáte mimča do kočárku? Já dám dupačky, bodýčko s dlouhým rukávem. Na to svetýrek, zateplené kalhoty a faušovou bundičku, rukavičky, čepičku, capáčky. Dám ho do fusaku, přikryju tlusčí dekou a zapnu fusak a navrh dám slídu od kočárku. Není to moc vrstev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
9.2.09 18:47

ja oblekam takhle:

• overalek (ten mame normalne na doma, nejlip se nam s manzelem oblika
  • bavlnene rukavicky
  • obcas i bavlnene boticky
  • mikinka
  • zimni kombinezka
    a strcim ho do zimniho fusaku od Emitexu

u kocaru pak dam takovou tu jejich prekryvku, nevim jak se to jmenuje, je to proste to pres korbu.

Taky ted ale zacinam premyslet, ze je mozna moc oblecenej, i kdyz vypada docela spokojene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
9.2.09 19:44

Ahoj holky,
dnes odpoledne jsme byli s dětmi nakoupit, tak doufám, že jsme si kromě nákupu nedonesli zase nějaký bacily. 8)
Broskvičko : pamatuju si, že Eli takhle řvala u „cizích“ lidí až do půl roku. :? Cizí pro ni byl každý, koho neviděla alespoň 3× týdně. Ale třeba když jsme byli u našich týden, tak k nim nechtěla jen první den a pak dobrý. MS zatím nemám a doufám, že ještě dlouho mít nebudu. Snad u mě takhle funguje kojení (teda jestli nejsem zas těhotná :lol: ) , srovnání od minule nemám, brala jsem HA a nemenstruovala jsem vůbec.
Kykoušku : to je fajn, že je Kikince líp, tak snad to zvládne v pohodě a v pátek bude běhat.
Kubulu oblíkám do kočárku následovně : body s krátkým rukávem, overal, ponožky (to má i na doma) + vlněné ponožky, svetřík, bavlněné rukavičky, fleesová čapka nebo bavlněná a pletená navrch, podšitá fleesová kombineza a fusak, klasický beránek. Já teda s těma čapkama zatím ubírat nebudu, ale Kuba z kočáru zpocený není, to jen ze šátku (já ovšem taky :wink: ).

Zdenko : já si právě říkám, že když je malej v pohodě a nepotí se, tak že je to akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.2.09 21:12

Kykoušku: zatím dávám stále zimní čepičku, ve slabé má Monča taky studené tváře a nos.
Oblékám takto: bodýčko s dlouhým rukávem, dupačky, ponožky, mikinu, zimní kombinézu, čepičku (fleesovou) a šup do fusaku. Na kočárek dám ještě nánožník. Rukavičky nedávám, protože má Monča ruce schované v rukávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
9.2.09 21:19

Takže já dávám navíc tu teplou deku do kočáru, jinak je oblečen podobně jako vaše miminka. Tak já tu deku uberu a uvidíme. Byl zmrzlej chudák odpol v tý slabší. Mamina mi uplete nějakou neteplou, když z tamtý je upocený. Děkuju za info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.09 13:03

Ahoj holky,
díky za názory. Hormonálku beru, teda právě jsem dobrala - nevim jak se jmenujou - prášky co můžou bejt při kojení - Cerazette nebo tak nějak… A furt stejný. Dneska volam Mudrovi, jsemzvědavá co mi poví.
Jinak já oblíkám bodýčko s dlouhým rukávem, tepláčky, ponožky, zimní kombinézu, čepičku, teplou deku, fusak a to překrytí kočárku. Už ho mám ve sporťáku, do korbičky už se nám prcek asi měsíc nevejde :lol: . Jo a v neděli měl 7,4 kila s ponožkama :lol: , ale zdá se mi že zase vyrost a zhubnul. Už aby mu byly ukončený 4 měsíce a mohla jsem mu dávat příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.2.09 14:25

broskvičko: to bude určitě tím Cerazette. Díky něčemu podobnému mi už nesmí do baráku. Jsem ho brala po prvním porodu a celou dobu mi dělal jenom problémy. Až jsem pak měla dostat první MS zhruba 9 měsíců po porodu, začalo to dělat pořádnou neplechu. Měla jsem nekonečné krvácení - po 20 dnech krvácení jsem se naštvala, Cerazette vy:,–(ila a hned druhý den se dostavila MS, která trvala ještě týden. Takže jsem prokrvácela celý měsíc.
Podle mě u tebe teprv po vysazení Cerazette nastala MS, takže bych tipla, že asi za týden po vysazení to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.09 15:33

Ahoj holky, teda já nestačím ani číst natož psát. Jsme taky nemocní, starší Matěj měl včera 39 horečku a zvracel naprosto všude, já ty skvrny zkusila vzít parním čističem a šlo to krásně dolů a to zvracel červenou omáčku, ještě jsem to vzala mýdlem a dnes to není ani poznat. Taky se děsím, aby to nechytl i Krýša, to by bylo na Bohnice, stačilo mi to včera jednoho chovat a druhého houpat nohou v lehátku. Jinak s ekzémama jsem si užila své u prvního a užívám vlastně dodnes, vyzkoušela jsem vše možné i nemožné přes masti od doktorky po nejdražší krémy, koupele, solné jeskyně, dietu, kortikoidy, vše zabralo jen na chvilku.Ale toho nejhoršího jsme se zbavili. Druhého teď koupu jen dvakrát týdně, v olejové lázni, nepoužívám žádné mýdla, jen občas šampón na hlavičku, mažu tím La roche possay a pupínky už se neobjevily, jednou se mu objevil klasický atopický ekzém v záhybech, ale po tom krému zmizel. Má jen trochu ekzém pod krčkem, z toho jak se potí. My máme zase problém se šupinkama ve vlasech, nemáte někdo na to zaručený recept, jak se toho zbavit? jinak Krýša mi přes den spí tak po čtvrt hodinách a to jen v lehátku nebo ve vaku, tam mi usne vždy, ale v postýlce být nechce.
Zdravím Valík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
10.2.09 16:05

Valíku, na šupiny ve vlasech mi pomáhá dám mu tam vrstvu Bepanthenu. Teda spotřebuje se ho strašně moc a Bepanthen není zrovna z nejlevnějších, ale pomáhá to. Akorát nevím, jak dlouho se to má dělat, aby se ta kůže na hlavě natrvalo promastila a zůstala taková :? Já mu tu paličku promašťuju zatím 1-2× denně (jak se mi to povede) a dělám to už asi týden nebo dva. Zatím v pohodě, i když se mi zdá, že malého ta hlava pořád svědí (ty šupiny ho totiž zřejmě svědily, tak si to pořád škrabe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.2.09 16:23

valíku: jediné, co nám pomohlo na ty šupinky jak u Lukyho, tak u Moniky, bylo je z té hlavy jemně vyškrábat :? Od té doby mají obě děti od nich klid. U obou dětí to šlo dobře, skoro samo, nijak jsem jim tím neublížila, protože se to hezky slouplo a pak jsem to vyčesala, kůži hlavy jsem při tom nepoškodila. Vím, že by se to tak ndělat nemělo, ale nám prostě nic jiného nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.2.09 17:13

Ahoj holky,
co se týče oblékání na ven. Já dávám to, co má na sobě doma, většinou bodíčko a tepláčky nebo dupačky. Pak čepičku, kombinézu s kapucí, fusak od Emitexu, fleesovou deku a kryt na kočárek. Ale vždycky, když ho vyndám, tak je celej horkej a někdy i zpocenej. Možná je to tou kombinézkou, je asi teplejší než ta, kterou jsme používali před tím. Ale do té jsme dávali ještě mikču a zpocený nikdy nebyl… Tak nevím. Bohužel z té první kombinézky už vyrostl…
Jinak šupinky na hlavičce máme taky, ale Ondru to zjevně nesvědí, tak to moc neřeším. Vždycky po koupání mu to lehce vytřu osuškou a promažu olejíčkem, ale ten Bepanthen bych možná zkusila, aby už to měl pryč.
Co mě ale trápí trochu víc je takovej lišej, co se Ondrovi udělal na čelíčku. Má to asi týden a teď se mi zdá, že to má i trošku mezi obočím. Nevíte někdo, co by na to pomohlo??? Díky za radu :D
A ještě jedna novinka, asi nám roste zub, Ondra minulý týden proplakal dva dny a měl lehce zvýšenou teplotu, ale nastydlý nebyl. Tak mu pan doktor udělal test krve a moči, abychom měli jistotu, že mu nic jiného není. Hrozně slintá a strká si prstíky do pusinky, takže už se asi klube… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí