Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rishley jak bys to radikálně řešila? Na mě už se koukaj soucitně i prodavačky v obchodech, když mě s tím mým oslem potkají. No včera jsme potkali jeho kolegu z práce s manželkou normálně jsem odešla. Ten můj s manželkou toho kolegy po sobě tak pokukovali a házeli úsměvy, že jsem odešla. Syřanka, mě at ještě někdo někdy řekne, že to jsou chudinky…
No a kdyby jsi se tak koukala po tom jeho kamaradovi, tak to by pak byla nejakou dobu ticha domacnost co?
Radikální řez pod krkem
Budeš na něj muset začít křičet jako to dělají Arabky. Že pokud si nenajde jinou práci, nepřestane lítat s těma parchantama a čumět po ženských, jde z Český republiky zpátky do Egypta jen s tím s čím sem přišel. Pohrozila bych mu cizineckou policií. Sice jsem četla že už má trvalý pobyt, ale i tak to na ně platí. Někde jsme četla podobný příběh, manželka začala ječet jak Arabka, manžel se odstěhoval ke svým kamarádům a po pár dnech se vrátil. Ona ta arabská pohostinnost tady totiž moc neexistuje, takže kámoši mu řekli ať vypadne. Pak už záleží na ženský jestli ho vezmě zpátky nebo ne.
Já vím, řekne se to jednoduše.
@Rishley on už se u kámošů informoval o všem. Z čr nemusí, tím spíš, že tady má děti a práci. Stěhovat se nehodlá, zbalit se můžu já, když mám pořád nějaký problém. Je prostě těžce nad věcí… všemu se směje. Navíc poslal do egy tak vyskou částku pro nemocnou matku, teda asi, že je mi z toho šoufl. Ještě chvilku a začnu schánět advokáta, nebo psychiatra. Zatím to léčím hořčíkem
egy rodinka mě konečně doběhla, peníze na společném účtu, velkáááá chyba ![]()
Jestli te to uklidni, tak at jsi v egypte jako ja (jiz vdana nekolik let), a nebo v CR, porad je to o tom samem… EGYPTAN = zkaza. Zivot s nim je proste jedno velky peklo, a branit se nemuzes ikdyby jsi tisickrat chtela.. zastani nikde, u nikoho a nikdy. Deti jako rukojmi a nejlepsi leta mi utikaji mezi prsty… kez by si kazda naivni slecna, ktera vyklada ZE TEN JEJI MOHAMED JE ALE OPRAVDU JINY, si to nejdriv sla vyzkouset na par mesicu a pak se hrnula do vdavani a deti apod… za chyby se plati a ja platim radne a zrejme dozivotne
ve finale je clovek rad, ze kazdy den usina a probouzi se vedle vlastnich deti, ale neodbytna myslenka, ze to tak nemusi byt porad je vice nez ubijejici… takze damy, uzit si na dovolene, opatrne, a pak hezky zpet do Evropy… ![]()
jinak podotykam ze prvni dva roky po svatbe bych rekla, ze jsem nasla nejlepsiho muze na svete
taky zadny chudak, a vzdy se postaral… behem let ale je to pouze o vykoristovani, neverach, nespravedlnostech, zadnych pravech, ale pouze povinnostech. ![]()
@gaas já být s tím mým v egy, tak jsem na tom naprosto stejně, několikrát mi to za poslední dobu i řekl,,,kdybysme žili v egy to bys teprve viděla, ale tady…,,
Ani nevíš jak strašně s tebou soucítím, když píšeš o dětech, taky bych je nikdy neopustila. Máš pravdu, tady se můžu alespon bránit. Jak velký podíl na tom má rodinka, řekla bych že zásadní, jestli se můžu ptát… a drž se, děti jsou v životě to nejkrásnější ![]()
Ne ne.. rodina je celkem ok, hodne jsem se naucila a hlavne mluvim jejich jazykem, a nemaji pocit ze maji snachu evropanku ale egyptanku s jinou vizazi
kazdopadne je to proste o tom.. jaky to je narod, jaka je jejich mentalita, zpusob vychovy, principy na ktery jsou zvykly, vubec zadna moralka, zadny hodnoty a zadny cile. Rikaji ze jsou muslimove, kazou o pravde, a pritom my evropane zijeme mnohem na vyssi MORALNI urovni nez oni. Jsou to dokola a dokola stale se opakujici dramata a nesmysly, ktere te jednou proste musi zacit dusit.. ale ten pocit, ze jsem JEHO, V JEHO ZEMI, NA NEM ZAVISLA (financne, existencne apod), to je proste pro nej a pro jeho ego to nejsilnejsi co ho zene prave k tomu, ze ma dojem ze ma doma dobytek a ne premyslejici lidskou bytost, s nejakymi pocity atd.. (myslim tim mne)… je to ale nevyhratelny boj… a ja uz jsem to vzdala… ma nekolik manzelek a dalsich milenek a ja jsem jako ve vezeni.. ale rikam.. deti bych neopustila a to nikdy, nikde za zadnych podminek!!!
@gaas no klobouk dolů ![]()
nepopsala bych to líp a to včetně toho, že jako s dobytkem, to je totiž přesný. Ten můj nepochází z bohaté vrstvy, protože myslím, že střední vrstva v ekonomickém smyslu, jak tady o ní někdo psal, v egy neexistuje. Takže spíš z chudiny, ale aspon na místní poměry s obstojnějším vzděláním. Ale i tak je to bída co se týče jakýchkoliv hodnot na které jsem zvyklá. Gaas to jejich prázdný ego… nejde to vymyslet nějakou okliku, víš jak to myslím?
@gaas píše:
Ne ne.. rodina je celkem ok, hodne jsem se naucila a hlavne mluvim jejich jazykem, a nemaji pocit ze maji snachu evropanku ale egyptanku s jinou vizazikazdopadne je to proste o tom.. jaky to je narod, jaka je jejich mentalita, zpusob vychovy, principy na ktery jsou zvykly, vubec zadna moralka, zadny hodnoty a zadny cile. Rikaji ze jsou muslimove, kazou o pravde, a pritom my evropane zijeme mnohem na vyssi MORALNI urovni nez oni. Jsou to dokola a dokola stale se opakujici dramata a nesmysly, ktere te jednou proste musi zacit dusit.. ale ten pocit, ze jsem JEHO, V JEHO ZEMI, NA NEM ZAVISLA (financne, existencne apod), to je proste pro nej a pro jeho ego to nejsilnejsi co ho zene prave k tomu, ze ma dojem ze ma doma dobytek a ne premyslejici lidskou bytost, s nejakymi pocity atd.. (myslim tim mne)… je to ale nevyhratelny boj… a ja uz jsem to vzdala… ma nekolik manzelek a dalsich milenek a ja jsem jako ve vezeni.. ale rikam.. deti bych neopustila a to nikdy, nikde za zadnych podminek!!!
tak to je mazec
Je mi to moc líto. Nedá se s tím něco dělat? Možná se zeptám hloupě, nevím jak to tam chodí, s cizincem a ještě muslimem jsem nikdy nežila ani nechodila. Nemůžeš spakovat děti a odletět do ČR? Omlouvám se, pokud je to hloupý dotaz ![]()
@MagdaSara aby mohla vycestovat ze země? A nepustil by zakladatelku na návštěvu k rodině do ČR? Třeba pod smyšleným pozváním- rodinná událost i s dětmi? Já bych to asi za těchto podmínek nedala, ale je pravda, že své dítě bych neopustila taky. Je to začarovaný kruh ![]()
Bohuzel nejde to obejit vubec nijak.. tedy da se… ale na to jsou treba lidi a penize… a samozrejme cesta to legalni neni..
ani urady a ani nase urady (myslim zas. urad ) s tim nic nenadela.. kdyz bych je odvezla, paradoxne bych unoscem byla ja. Ale presne jak uz tady padlo… je treba manzeluv souhlas atd atd.. neni to vubec jednoducha vec. Uz jsem si vyslechla hodne.. to jsi cekala neco jinyho, a co bys od arabace chtela atd.. Ale o tom to neni. My (evropane) jsme ve smes poctivi lide.. ( ve srovnani v arabama!!!), a kdyz zakladame rodinu a natoz s cizincem, jdeme do toho s tim ze to nebude lehke, ale budete delat maximum aby to fungovalo. Ocekavate kompromisy, a shovivavost…
bohuzel.. realita je jina.. at delate co delate, nikdy se nezavdecite.. nikdy nebudete dost dobra, ta spravna, ta kterou on zrovna muze a dokaze milovat a vazit si ji… porad je mezi vami hluboka propast a bohuzel vy jste ta, ktera se propadate hloubs a hloubs.
S neverou se clovek smiri, vyrovna.. prijme ji jako fakt.. s neustalym ponizovanim se clovek nauci pracovat tak, ze se naucite znat svoji cenu a vypoustite to co on si k vam dovoluje.. ale co je nejhorsi? je absolutni beznadej, prazdnota a samota… a to je to, co vas ceka, tady v tom „uzasnem egypte, s tim uzasnym egyptanem“ co vam pri zapadu slunce u Rudeho more slibuje lasku naveky…
@mybaby ano, je potřeba manželův souhlas pro sebe a hlavně děti…
@gaas oni ani neznají lásku, tak jak ji vnímáme my, jsou důležitější věci pro ně… já si ted přijdu jako sobec, když čtu tvoje řádky ![]()