Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
957
21.1.13 18:09
@Blandik píše:
@Verunečtka - já přišla o vztah s tchánovci, přesně to samé s jídlem, místo aby byli rádi, že o dítě pečujeme, dbáme na jeho jídelníček, tak se tchýně urazila, že nechceme jídlo od ní - ona pracuje v kuchyni a nosila nám jídlo..jenže její vkus - vepřové, omáčka, knedlík není po chuti ani mě ani manželovi, takže jsme jídlo vyhazovali a trvalo asi půl roku než opravdu akceptovala, že jídle nechceme, do toho se průběžně urážela, že to nechceme..navíc jsem chtěla syna zvykat na naši domácí stravu a ne stravu z domova důchodců nevalné kvality…
jinak jak jsem psala, kdybych to věděla dříve, tak si syna nastěhuji do postele od začátku, tak s námi začal spát až ve třech letech - ušetřili bychom si spoustu nočního vztávání, breku, složitého usínání a nepohody…teď máme 3měs. miminko a spí taky s námi a jsme všichni happy, až budou chtít, odstěhují se do vlastní postele..ono to společné spaní navíc pomáhá i zacelit to, že miminka jsou od mámy hned po narození oddělena na vážení, pak jsou zabalena a přiložena..správně to má být tak, žej sou hned ponechána ma bříšku nahatá a nejsou vůbec oddělena )to nám povídala psycholožka Michaela Mruwetz - tuším se píše, snaží se, aby se poměry v porodnicích změnily..)..u nás mělo na pohodu staršího skutečně velký vliv, že začal s námi spát..

S tímhle bohužel nemůžu souhlasit, záleží to na dítěti, u nás to nepomohlo. Taky jsem zkoušela si jí nechat v posteli, kolikrát jsem neměla sílu jí ani vyndat z postýlky. Ale vstávala naprosto stejně tj.po hodině a půl, navíc mě škrábala, štípala, ve finále jsem jí nabrala loktem, jak jsem byla úplně vyčerpaná. Naopak pomohlo, že jsem se odstěhovala z pokoje a v noci chodil manžel s čajem místo já s prsem, ale to až později, samozřejmě to neplatí pro miminko, které má nárok se v noci budit hlady. I když spala se mnou, tak přes den byla ubrečená stejně.
Tady z diskuze mám kamarádku, která má dítě podobného ražení, jako je moje a spala/spí s ním. Dosud neexistuje, že by dítě usnulo samo, přes den leda kočárek, ale pohybující se. Jeden čas dokonce spalo na jejím těle, jen spaní s ní v posteli nestačilo. Možná mu to pomohlo vnitřně, ale uplakané bylo i taky dost, v roce a půl se budí min.3× za noc, takže jsou děti, pro které to není lék. To samé šátek, všichni mi říkali, jak to hrozně pomůže, ano max. na 5min. pak spustila znova. Ale zase u nás fungoval a funguje kočár :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.13 21:14

@kedri
Přesně tak, každé dítě je jiné prostě a na každého zabíra něco jiného.
Já malou v posteli mám cca dva měsíce a přes den pláče a pláče pořád stejně, jako když jsem jí v posteli neměla, ale zase jsem si ušetřila noční vystávání u postýlky a přemlouvání at dělá hají - nebo nekonečného pláče a neustále zvedání. Vydržela by to i celou noc… :zed: :zed:
Jeee ja, když si vzpomenu, když jsem byla těhotná a viděla někde nějaké maminky se vztekajícím se dítětem, jak já jsem řikala tohle dělat moje dítě, tak by vidělo a nebo, když mi kamarádka s roční holčičkou řikala, jak noc co noc má v postely malou a já byla toho názru, že semnou mé dítě spát nikdy, nikdy nebude, tsss. Jak já nevěděla co mě čeká. Nad maminkami jsem protáčela panenky, když řvoucí dítě vynašely kopající odkudkoliv a najednou jsem na tom místě i já a já sleduju ty lidi, kteří kroutí panenkami a ze smrti je nesnášim!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.13 21:28

@Blandik
Přesně tak - místo, aby byli radi, že se snažíme, tak námi ještě opovrhují. Já tohle nepochopim. Vidět svoji dceru, jak se takhle snaži pro svého prcka dělat maximum a to i s jidlem, tak se nestačim divit a jsem ráda a ne, abych se s ni kvuli tomu ještě hádala a naštvala se… :nevim: :nevim:
Já osobně si myslim, že když už jsem u jidla, tak jidelníček může dobudoucna hodně ovlivnit. Rozhodně nenecham sve 15 ti měsiční dítě pojidat čokolady všeho druhu - nepotřebuje to. Každý kdo k nám prijde nám nosi lentilky a kinder vajička a když slušně poděkuji a řeknu, že sladké ještě nejíme, tak všichni se strašně diví. Já to prostě nechápu. Ano zachvili to tu bude, kdy pujdeme do krámu a ona bude chtit čokoladu koupim ji ji, ale ted ani nevi co sladke je a nehodlám ji ničim takovym ladovat jenom kvuli tomu že Anička od vedle už od roka ji párky a všechno co je na stole - a tomu se nikdo nediví. To je paradox prostě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jinak já po pordu malou dostala na břiško i hned po vyndání nahatou a nechali mi ji asi pul hodinky než se dopřitáhla k prsu a párkrát si z něj mlsla :)))
Je to asi jak v ktere porodnici navic já jsem si o to i v nemocnici zažádala, aby mi malou chvili nechali pokud porod bude probíhat, jak má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.1.13 15:51

@Verunečtka - mě hodně vadilo to, že příbuzní pořád nosili sladkosti pochybní kvality, nenechali se přesvědčit, že je to škodlivé…holt ta představa, že babi přinese sladkost vítězila nad rozumem, přišlo mi to jako kupování si dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.1.13 15:53

@kedri - náš začal s námi spát až po třetím roce, zalíbilo se nám to všem…viděla jsem u něj větší spokojenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
24.1.13 17:06

@Verunečtka Ahoj drž se já jsem na tom podobně :-)takže tě plně chápu… v sobotu jsem měl krizi a napsala deníček ale dnes už je zase líp…malá se nějakým zázrakem uklidnila…u nás to dělají zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.13 21:20

@Monrei :mavam:
U nás je to teď taky horší kvůli rostoucím zoubkům - skoro te´d vůbec nespíme, takže je to o to náročnější. Snad až zuby vyrostou, tak bude aspon o maličko lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.1.13 23:11

Když jsem četla tvůj příběh, jako bych viděla svou neteř. Vše úplně stejné. Ale mé neteři bude v červenci 2 roky a sestra teprve od pár dnů bydlí s malou v azylovém domě, poněvadž ji ten její magor týral, jak psychicky, tak fyzicky.Na malou prý v životě nesáhl. Nevím jestli tomu mám věřit, ale myslela jsem si, že to, jak se chová má z něj. Že i ten dětský mozeček moc dobře vnímá, co se doma děje. Je upnutá na mámu, nenechá se ani pochovat od nikoho z rodiny ale dokola mele tata, tata, tata a když ho vidí tak má strašnou radost.Tak nevím jestli se teda takhle chová kvůli stresu, který měla odmala doteď, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
25.1.13 09:03

@Verunečtka :mavam: :mavam: :mavam: jo nám rostou zuby od 2,5 měsíců a tak už je u velká únava…No ale už jsem se zase vzchopila tak snad bude dost síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.1.13 19:30

Víš každá maminka si myslí, že to její dítě je to nejhorší. Můj syn tedy není na mě fixovaný, ale taky byl v tomto věku často nespokojený. Někdy byly stavy, že jsem nevěděla co dělat. Pokud se holčička málo směje, tak si myslím, že je to špatně- buď je hrozně úzkostlivá, anebo jí není věnováno dostatek pozornosti-tím nechci říci, že se jí nevěnuješ, jen možná nemáš dobrý způsob, jak jí zabavit. Nevím. Je něco, co má ráda? Plavání? hudba? Třeba s ní tancuj, zkus hodně zapojovat do svých činností, lehce se mi ale radí, sama víš, co je pro Tvé dítě nejlepší. A někdy si jí prostě nevšímej, pokud se vzteká z trucu, ono možna přehnaná starost je taky někdy na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
25.1.13 19:35
@aljaka píše:
Víš každá maminka si myslí, že to její dítě je to nejhorší. Můj syn tedy není na mě fixovaný, ale taky byl v tomto věku často nespokojený. Někdy byly stavy, že jsem nevěděla co dělat. Pokud se holčička málo směje, tak si myslím, že je to špatně- buď je hrozně úzkostlivá, anebo jí není věnováno dostatek pozornosti-tím nechci říci, že se jí nevěnuješ, jen možná nemáš dobrý způsob, jak jí zabavit. Nevím. Je něco, co má ráda? Plavání? hudba? Třeba s ní tancuj, zkus hodně zapojovat do svých činností, lehce se mi ale radí, sama víš, co je pro Tvé dítě nejlepší. A někdy si jí prostě nevšímej, pokud se vzteká z trucu, ono možna přehnaná starost je taky někdy na škodu.

VŠE CO POPISUJEŠ S NÍ DĚLÁM ALE ONA SI CPE FURT JEN RUČIČKY DO PUSY A BREČÍ…doktorka říkala že má ty zuby ošklivé už od mala a tišime je léky, mastmi, homeopatiky a musíme vydržet.
je to hrozně náročné když jsem na to sama…manžel není moc doma jezdí kamionem…
Jak už jsem psala už sem se zase srovnala a bojujeme dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.1.13 21:17
@aljaka píše:
Víš každá maminka si myslí, že to její dítě je to nejhorší. Můj syn tedy není na mě fixovaný, ale taky byl v tomto věku často nespokojený. Někdy byly stavy, že jsem nevěděla co dělat. Pokud se holčička málo směje, tak si myslím, že je to špatně- buď je hrozně úzkostlivá, anebo jí není věnováno dostatek pozornosti-tím nechci říci, že se jí nevěnuješ, jen možná nemáš dobrý způsob, jak jí zabavit. Nevím. Je něco, co má ráda? Plavání? hudba? Třeba s ní tancuj, zkus hodně zapojovat do svých činností, lehce se mi ale radí, sama víš, co je pro Tvé dítě nejlepší. A někdy si jí prostě nevšímej, pokud se vzteká z trucu, ono možna přehnaná starost je taky někdy na škodu.

Ta moje je hodně úzkostlivá. Nefungovalo na ní nic. Bylo to druhé dítě, takže jsem se s ní snažila dělat to, co s první. Naprosto zbytečně zhruba do 2let. Nechtěla nic, zpívání, nošení, ležení, hračky, později prohlížení knížek, povídání básniček. Ještě tak procházka kočárem, když už seděla, ale nemůžu být celý den venku :nevim: Ona v podstatě z nezájmu o cokoliv přešla na hlavní zájem - animované pohádky, to by vydržela celý den a to také nejde :nevim: Teď už jí i do něčeho zapojím, ale to se zase vzteká, když to není přesně tak, jak si to ona představuje :nevim:
Snažila se to řešit i dětská dr., které se to nezdálo, dělá homeo, tak zkoušela i to a nepomohlo to ani trochu. Ukazovala mi masáže, malou to jen iritovalo :( Bylo to zničující :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.13 22:45
@aljaka píše:

Máš pravdu je hodně ůzkostlivá, lekavá, kolikrát mi přijde, že ani ona sama neví prč pláče. Možná to z ní divně, ale někdy mi přijde, že má v sobě nějaký blok, jako kdyby byla něčim zakomplexovaná což ani nevím jestli takhle malé dítě být může, ale mě to tak někdy prostě přijde… :think:
Věnuju se ji opravdu hodně a možná až přiliš ted už, jelikož se od ni hnu a pláče. Jakmile začnu dělat něco jineho bez ni je hysterák… :zed:
I já si kolikrát řikám a bude to i ve mě, že jdu na to prostě špatně. Někde jsem prostě asi udělala chybu nebo dělám a nevim, kde… Vyčitam to nejvice sobě. jI NE. oNA ZA NIC NEMŮŽE…
Jojo i přehnána starost a i hodně podnětů může být na škodu - to je určitě pravda.
Nevím. Když si vzpomenu na léto bylo vše mnohem lepší. Chodily jsme plavat, pořád byly venku - měly hodně činností a možná ji to teď prostě chybi. Od malička byla zvyklá pořád někde být, něco podnikat a tak se ted i možná nudí. Já už pravdu netušim… :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.1.13 23:39
@Verunečtka píše:
Máš pravdu je hodně ůzkostlivá, lekavá, kolikrát mi přijde, že ani ona sama neví prč pláče. Možná to z ní divně, ale někdy mi přijde, že má v sobě nějaký blok, jako kdyby byla něčim zakomplexovaná což ani nevím jestli takhle malé dítě být může, ale mě to tak někdy prostě přijde… :think:
Věnuju se ji opravdu hodně a možná až přiliš ted už, jelikož se od ni hnu a pláče. Jakmile začnu dělat něco jineho bez ni je hysterák… :zed:
I já si kolikrát řikám a bude to i ve mě, že jdu na to prostě špatně. Někde jsem prostě asi udělala chybu nebo dělám a nevim, kde… Vyčitam to nejvice sobě. jI NE. oNA ZA NIC NEMŮŽE…
Jojo i přehnána starost a i hodně podnětů může být na škodu - to je určitě pravda.
Nevím. Když si vzpomenu na léto bylo vše mnohem lepší. Chodily jsme plavat, pořád byly venku - měly hodně činností a možná ji to teď prostě chybi. Od malička byla zvyklá pořád někde být, něco podnikat a tak se ted i možná nudí. Já už pravdu netušim… :mavam: :mavam:

JE TO POVAHA! Asi bych taky propadala depresím (krom těch, které mám z toho brekotu ;) ), že dělám něco taky špatně. Nebudu tvrdit, že jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, ale první dítě bylo pohodář. Klidně jsem před ním odešla věšet prádlo na půdu, ono v ohrádce a mohla jsem tam být dlouho: Stačily otevřené dveře, kterými jsem sluchově kontrolovala, že je vše v pořádku, popř. jsem zavolala, že jsem nahoře, když volala „máma“. U mladší stačilo nahnout se do krabice pro melouna a byl hysterák :nevim: Vychovávám je stejně, lépe řečeno mladší rozmazluji a toleruji mnohem víc věcí. Všichni se jí snažíme vycházet vstříc, aby byl klid a on stejně není :nevim: Teď v pozdějším věku se nám to vrací, protože si zvykla, že je po jejím a začíná se projevovat rozmazlenost :? Jenže všichni chtějí mít klid, manžel, babičky a já jim nemůžu vysvětlit, že pokud bude klid (také ne vždy jí naše vstřícnost uklidní), tak to je klid zdánlivý, časem se nám to stejně vrátí jako bumerang-bude chtít víc a víc, přibude vztekání a rozcapenost :nevim: Přesto jakýkoliv její jekot řeší frází Dej jí to, Udělej jak to chce :nevim: Už teď vím, že to bude problém :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.13 23:57

@kedri Je to povaha. Ja si četla a začla se trochu zajimat o malé horoskop a tam opravdu píšou, že to je problémové znamení, které dá hodně zabrat a že neni lehké toto dítě vychovavat a sppoustu věci, ktere na ni sedí - jsem úplně koukala 8o. Nikdy jsem se o tohle nezajimala. Už ted si dělam srandu z toho, že jsem si měla přečíst všechny znameni a podle toho otěhotnět :mrgreen:
No toho se právě taky bojim ted, aby z nás pak nebyl malej rozmazlenec, kterej chce vše a vše dostane vubec nevim, jak to korigovat. Jelikož dnes je to u nás tak, že taky dostane co chce (pokud to tedy neni skleněna váza ) jen hlavně at nebrečí :nevim: :nevim: Jenže ona to dostane vezme si to a vzápětí s tim švihne na zem a ukazuje na dalši věc a dalši a beztak brečí :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí