Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rezetina píše:
@pepeknámořníkDiky za nazor muze! Urcite vetsina uvazuje i takto, i muj tatinek mi to takhle rekl. Ja jsem se rozesla s pritelem, ktery byl stejne stary jako ja a bezdetny prave proto, ze jsem nechtela, aby prisel o moznost mit sve deti. Se mnou by to uz neslo. Nechtela jsem, aby se kvuli me obetoval ackoli on to tak asi nebral. Moc me to mrzelo, byl to rozchod z rozumu, a porad nevim, zda to bylo dobre, ci ne… Vidis, nasel se i nekdo bezdetny, kdo by me chtel i s tolika detma, ale ja to nedokazala prijmout…
ASI by bylo fakt lepsi hledat mezi detnymi, citila bych se, ze mame vyrovnanejsi pozici.
Ja bych zareagovala na tento komentar. Prijdes mi mozna az prilis hodna, ohleduplna k jeho moznym potrebam. Mozna bych se (byt tebou) naucila byt trochu sobectejsi a nechat to rozhodnuti byt se mnou na tom dotycnem chlapovi. Opravdu se muze stat, ze casem po detech zatouzi a odejde, ale jistotu, ze s nami bude muz az do konce zivota, nemame zadna ani u otce svych deti.
Je mi jasne, ze peclive zvazujes, koho do zivota svych deti pustis, ale pokud by to nekdy klaplo a symbioza byla vzajemna, zariskuj a neodhanej ho.
Hodne stesti
.
Tak já mám děti jen dvě, ale u partnera bych se 4 jeho dětma problém neměla, pokud by to byl ten správný partner pro mě.
Prosím anonymní M
@pohledmuze píše:
On o to krasne zni. Ale predstav si, ze se sejdou tvoje 2 deti a jeji 4? To abyste meli barak jak hrom a autobus na odvoz deti.
@Rezetina píše:@Anonymní píše:
Já jsem v podobné situaci, jen tedy o fous méně dětí, mám také zázemí rodiny (mé i ex), i to své bydlení máme, plus ex stojící o něco víc (já snad ani za sebe nechci napsat návrat, protože sama nevím).. Přiznám - nechávám tomu volný průběh
Letos nás (mě s dětma) čekají nějaké změny, snad příjemné, snažím soustředit na to.. Já ani tak neřeším fakt, že jsem s dětma sama, ale pocitově je to takové vákuum
![]()
, opravdu mi nevadí, že jsem sama, to už se opakuji
, je nám hezky, ale chtěla bych se někam směřovat, naštěstí to na mě padá jen občas a jsem ráda, že nemám tolik času na řešení (v hlavě mé
) a že řeší i někdo jiný
Prosím anonymní M
Vím, že v tomto mám trochu štěstí a financí - zázemí.U mě jde trochu o to, že já jsem sama nějaký čas, v životě si dovedu poradit
@Rezetina [/citacesama i bez muže
A sama bych také být nemusela, občas se někdo za ten čas objevil, ale je to směs obav z toho, jak nám nechci měnit to zajeté (hlavně pokud se týče dětí), pak se také nechci (bojím) splést, ale vím, že i to se může stát. Jak děti
rostou (ale pořád jsou ještě malé), mám i volnější ruce pro realizaci
Nenudím se, plánů mám svých dost (jasné, je hezké plánovat s někým
), k tomu docela náročné koníčky
, zkrátka nechávám to osudu.
Prosím anonymní M
Anonymni M, to jsi vystihla moc dobre s tim pocitovym vakuuem a touhou nekam smerovat. Ja bych k tomu dodala touhu nekam „patrit“. Mam pocit, ze s tim rozpadem vztahu clovek prisel o spoustu veci, byt a fungovat jako par, i spolecensky, moci se se o nekoho oprit, vedet, ze ti bude vzdy nejak nablizku, jet nekam, je toho spousty, ale nekdy s nekym se fakt neda zit.
Ono mozna materialne se ten zivot svobodne, rozvedene matky nejak da zvladnout, horsi je ta citova stranka.
Nějak mi nešlo vložit: Vím, že v tomto mám trochu štěstí a financí - zázemí.
U mě jde trochu o to, že já jsem sama nějaký čas, v životě si dovedu poradit
sama i bez muže
A sama bych také být nemusela, občas se někdo za ten čas objevil, ale je to směs obav z toho, jak nám nechci měnit to zajeté (hlavně pokud se týče dětí), pak se také nechci (bojím) splést, ale vím, že i to se může stát. Jak děti
rostou (ale pořád jsou ještě malé), mám i volnější ruce pro realizaci
Nenudím se, plánů mám svých dost (jasné, je hezké plánovat s někým
), k tomu docela náročné koníčky
, zkrátka nechávám to osudu.
Prosím anonymní M
@Rezetina
Asi tak. Já ten barák měla ještě před mým manželstvím. Dnes už tedy bývalým ![]()
Ale když jsme se vzali, byl to i jeho barák, i on do něj investoval, plánoval, neměla jsem problém polovinu napsat na něj. Jasně, při rozvodu jsme se o něj mohli pohádat
Ale to už beru jako riziko podnikání
Né, že by peníze nebyly důležitý, ale dají se vydělat
Ale asi mám štěstí na ex, ve financích nedohadujeme ohledně dětí ani po rozvodu. Ale zase tak benevolentní ohledně prachů nejsem, kdybych byla náááhodou očarovaná mužem a zjistila, že na své dítko platí 1500, jeho kouzlo by pominulo ![]()
i kdyby měl vilku na Azurovém pobřeží.
Anonymní M
@pohledmuze@LLump píše:
Nepotřebuju barák. Ani auto, i když zrovna takové mám. Je to přesně o těch prioritách. Nezajímají mě ti, co řeší na prvním místě majetek, barák, auto. To jsou přesně ti duševní mrzáci, ce se stejně o ten majetek dokáží akorát tak škrtit, dohadovat a soudit.
@vonajebohyne píše:
Ja bych zareagovala na tento komentar. Prijdes mi mozna az prilis hodna, ohleduplna k jeho moznym potrebam. Mozna bych se (byt tebou) naucila byt trochu sobectejsi a nechat to rozhodnuti byt se mnou na tom dotycnem chlapovi. Opravdu se muze stat, ze casem po detech zatouzi a odejde, ale jistotu, ze s nami bude muz az do konce zivota, nemame zadna ani u otce svych deti.
Je mi jasne, ze peclive zvazujes, koho do zivota svych deti pustis, ale pokud by to nekdy klaplo a symbioza byla vzajemna, zariskuj a neodhanej ho.
Hodne stesti.
Dekuji. Ja uz prave zariskovala, a nelituji niceho, ale nechala jsem ho jit. Strasne se to ve mne bilo, a stravila jsem nekolik mesicu, ze jsem fakt nevedela…Citim se hodne blizko Anonymni M, hodne smirena s celou situaci, celkem sobestacna, deti, o ktere je treba se postarat. Ale pres to vsechno chybi muzsky element. Ne pro deti, ty sveho otce maji, ale partak pro me. Tohle chybi. A je hodne tezke nekoho takoveho v teto situaci najit. Nehledam ani tak rady, spis se z toho vseho chci jen vypsat, protoze me to v posledni dobe hodne tizi…
@LLump
Treba to budu moct rict i ja, az uplyne cas. Zatim nevim.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám 4 malé děti a jsem čertsvě sama, tak přemýšlím o budoucnosti… Našla jste něketrá s více dětmi nového partnera pro život? Bezdětného, nebo s dětmi? Jak se vám žije?
prosím o zachování anonymity, je to ještě hodně čerstvé a nechci to moc troubit do světa…
díky zakl.
Jak to skončilo?
@longed-for-dream píše:
Jak to skončilo?
Předpokládám, že si pořídila uměláka a žije si spokojený život ![]()