Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janli píše:
A tebe to nějak tíží, že sedmiletý dítě nevyklízí myčku? Moje to taky nedělá. A fakt po tom děcku nebudu chtít, aby lezlo po židli a po lince s nádobím v ruce. Nevidím na tom nic bezpečnýho, naopak bych se pozastavila nad inteligencí rodiče, co by po dítěti něco takovýho chtěl.
Jj, taky nechapu ![]()
@Janli píše:
A tebe to nějak tíží, že sedmiletý dítě nevyklízí myčku? Moje to taky nedělá. A fakt po tom děcku nebudu chtít, aby lezlo po židli a po lince s nádobím v ruce. Nevidím na tom nic bezpečnýho, naopak bych se pozastavila nad inteligencí rodiče, co by po dítěti něco takovýho chtěl.
Nejvíc nádobí rozbiju já. Můj šetrný muž z toho šediví… ![]()
@Lucy75 mě by zajímalo, kdyby se té holce něco v noci venku opravdu stalo, kdo by za to byl v tomhle případě zodpovědný?
@Janli
Naše děti vyklizi myčku tak, že vše naskládají na čistou linku, příbory do šuplíku a já zbytek dodělám 😊
Jen mě pobavilo co se mimo jiné řeší v teto diskuzi 😄
@Janli píše:
holky… naše dítě je na vyndávání myčky šikovná až až. za pět minut má hotovo.
Obzvlást když dělá gymnastiku, tak vylézt na židli je pro ní to nejlehčí.
Ale mě fakt netrápí, že 7 letá vyndává myčku, trápí mě nevl. dcerka
@Anonymní píše:
holky… naše dítě je na vyndávání myčky šikovná až až. za pět minut má hotovo.
Obzvlást když dělá gymnastiku, tak vylézt na židli je pro ní to nejlehčí.Ale mě fakt netrápí, že 7 letá vyndává myčku, trápí mě nevl. dcerka
Rady jsi dostala.
@Russet píše:
Rady jsi dostala.
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl ![]()
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl
ubohý, neubohý - hraje ti na city,
tak možná jí řekni, že jestli se začně chovat normálně, tak nikam volat nebudeš,
pokud ne - volala bych manželovi, vždyť ona se ti v podstatě směje do obličeje
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl
a na to mela znit odpoved: a tve chovani a naschvaly, ktere mne ublizuji, to ubohe neni? Slusne chovani je pouze jednosmerka ode mne k tobe a naopak nic?
Pokud vis, ze by ti telefonat otci zavaril, tak tve chovani asi v poradku neni. Tak zacni tam, ze zmenis sve chovani a nebude treba nikomu volat.
Já teda takhle velké dítě nemám, takže nemůžu úplně soudit…Já bych teda otci volala v okamžiku, kdy měla být doma a nebrala telefony…teď mi to přijde už pasé. Ale určitě bych si s ní sedla a řekla jí, že největší problém je, že prostě nedodržela večerku a že ty se o ní bojíš a jestli se to bude opakovat a nevezme ti telefon ihned voláš policii protože ji máš prostě na starost…a na těch dalších věcech, bych se s ní zkusila domluvit ale nijak bych to nelamala přes koleno…přeci jen bych měla největší strach ať se jí něco nestane…a 7 létě bych to klido vysvětlila, že ona musí a ségra ne…ona to holka asi taky nebude mít lehký jestli je matka nějak nemocná a nestará se o ni…
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Bych hned opacila, jestli ji nepřijde ubohý se takhle předvádět a že když ne, tak není ubohy, ale přímo nutný, oznámit to otci, že se kvůli ní nenechám zavřít, až ji někde někdo zlincuje, znásilní či zabije.
To jako fakt si ji na tohle nic neřekla?
Jinak teda, ja se nestacim divit, co si vsechno pubosi v dnesni dobe k rodici dovoli. Cerpam tedy i z ostatnich diskuzi. A zakladatelka ani rodic neni, k te bych mela jeste vetsi respekt, nez k vlastni matce.
Kde se bere ta nebetycna drzost takto mluvit s dospelym, ktery me ma na starosti? Ja rict tohle moji mame, tak dostanu pres papulu takovou, ze mi stena da druhou.
@warita píše:
a na to mela znit odpoved: a tve chovani a naschvaly, ktere mne ublizuji, to ubohe neni? Slusne chovani je pouze jednosmerka ode mne k tobe a naopak nic?Pokud vis, ze by ti telefonat otci zavaril, tak tve chovani asi v poradku neni. Tak zacni tam, ze zmenis sve chovani a nebude treba nikomu volat.
Tak telefonát by zavařil jen dceři, že..
@1V374 píše:
Já teda takhle velké dítě nemám, takže nemůžu úplně soudit…Já bych teda otci volala v okamžiku, kdy měla být doma a nebrala telefony…teď mi to přijde už pasé. Ale určitě bych si s ní sedla a řekla jí, že největší problém je, že prostě nedodržela večerku a že ty se o ní bojíš a jestli se to bude opakovat a nevezme ti telefon ihned voláš policii protože ji máš prostě na starost…a na těch dalších věcech, bych se s ní zkusila domluvit ale nijak bych to nelamala přes koleno…přeci jen bych měla největší strach ať se jí něco nestane…a 7 létě bych to klido vysvětlila, že ona musí a ségra ne…ona to holka asi taky nebude mít lehký jestli je matka nějak nemocná a nestará se o ni…
To já vím, ale s manželem s snažíme, aby se cítila dobře. S námi jezdí lyžovat do Alp, na dovolený k moři, dostala od nás k vysvědčení mobil za 25 tisíc(z našcih peněz), má od nás znáčkové oblečení, které si přeje.
Příspěvek upraven 09.07.22 v 00:15