Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaczenka píše:
Já si myslím, že todle nehraje roli…
no tak to teda hraje. Dokážu to pochopit když nemám co do huby, ale ne že si chci koupit kabelku nebo se fláknout na pláž, to je setsakra rozdíl.
@chatwenna píše:
@Kaczenka V pohode…Ten prispevek s hrdosti jsem myslela tak, ze tezko budu jako matka samozivitelka myslet na hrdost, pokud nemam lednicku a pracku… (to nerikam, ze je pripad zakladatelky…)
Pak se ale prodáváš či vyměňuješ za elektrosoučástky. ![]()
@chatwenna píše:
@Burj Chalifa No a?
Tak každého osobní měřítko, na kolik se cení. ![]()
Chatwenna - Nedej se zcela s tebou a se vším co jsi tu napsala souhlasím tomu říkám mít něco v hlavě
. Zakladatelko jdi do toho teda pokud jsi to už neudělala jen si dej bacha ať se to neprovalí to by potom mělo úplně opačný efekt
.
@Gina108 @chatwenna
Mě se pořád nějak ekluje přirovnávat manželství k obchodu. Prostě se toho pocitu nemůžu zbavit:-)
Pro mě to je prostě soužití dvou lidí, kteří dělají NĚCO, cokoliv, pro ně dva, jako pro partnery - jednu duši, chce-li někdo ![]()
Prostě fungují jako jednotka. Ano, v podstatě by se to dalo nazvat i jako „rozdělení rolí“. Žena vaří, dobře. Ale vaří proto, aby i ona měla co do pusy a jistě by vařila i kdyby byla sama:-) Prostě všechno co děláme, tak nějak děláme i pro nás samotný.
Je jedno jestli jsou to manželé nebo jen partneři „na hromádce“.
Uklízíme, aby jsme to tady MY DVA měli pěkné, nakupujeme, aby jsme měli co jíst a stavíme skříně, aby jsme si OBA měli kam dát oblečení.
Doba mamutů pominula, nejsme zvířatka, že:-) V té době to tak fungovalo, to jo. Těžko by někdo mohl fungovat jako jednotka a dělat ty věci pro ně pro oba, když by jeden seděl na gauči a druhý se mohl zbláznit.
Ale popisuji zřejmě to, jak funguju já s manželem:-) Nevyvracím, že spoustu manželství je o tom, že chlap hodí doma na stůl prachy a očekává za to, že se domácnost bude lesknout. To mi ale přijde smutný..
@Lejaa Jenomze vzdycky, kdyz pulka te jednotky to porusi, tak i ten druhy prestane plnit svou funkci, i kdyz puvodne, jak rikas to delala nezistne, protoze chtel.
Clovek uz je takovy. Za dobry skutek ceka podekovani…
@Burj Chalifa píše:
Tak každého osobní měřítko, na kolik se cení.
No, nektere manzelky se ceni jen na to, ze maji ubytovani a stravu zdarma ![]()
Ale jestli me chces jen dotlacit k tomu, abych tady verejne priznala, ze bych do toho sla, tak ano, sla. ![]()
Byla by to ta posledni moznost nekde na samote u lesa, kde bych nemohla splasit praci. Mne se to totiz neekluje. Mne by se eklovalo, ze muj syn nema na zimni boty. ![]()
@Lejaa píše:
@Gina108 @chatwenna
Mě se pořád nějak ekluje přirovnávat manželství k obchodu. Prostě se toho pocitu nemůžu zbavit:-)
Pro mě to je prostě soužití dvou lidí, kteří dělají NĚCO, cokoliv, pro ně dva, jako pro partnery - jednu duši, chce-li někdo
Prostě fungují jako jednotka. Ano, v podstatě by se to dalo nazvat i jako „rozdělení rolí“. Žena vaří, dobře. Ale vaří proto, aby i ona měla co do pusy a jistě by vařila i kdyby byla sama:-) Prostě všechno co děláme, tak nějak děláme i pro nás samotný.
Je jedno jestli jsou to manželé nebo jen partneři „na hromádce“.
Uklízíme, aby jsme to tady MY DVA měli pěkné, nakupujeme, aby jsme měli co jíst a stavíme skříně, aby jsme si OBA měli kam dát oblečení.Doba mamutů pominula, nejsme zvířatka, že:-) V té době to tak fungovalo, to jo. Těžko by někdo mohl fungovat jako jednotka a dělat ty věci pro ně pro oba, když by jeden seděl na gauči a druhý se mohl zbláznit.
Ale popisuji zřejmě to, jak funguju já s manželem:-) Nevyvracím, že spoustu manželství je o tom, že chlap hodí doma na stůl prachy a očekává za to, že se domácnost bude lesknout. To mi ale přijde smutný..
Tak v podstatě jsi popsala i dobře fungující obchodní partnerství. Když jsou např. dva společníci, kde jeden počítá to, co dělá druhý a aby nááhodou neudělal něco navíc, tak jde prostě ta firma do kopru. A když se chovají jak v tebou popsaném manželství, tak to prostě funguje. Ono dneska se říká, že podnikat s kamarádem nebo i cizím společníkem je cesta do záhuby, jenže stejně tak nevydrží každý druhý manželství. Jenže je to spíš o dnešních lidech, stále si trvám na tom, že dobré manželství je dobrý obchod. Spíš mě zaráží, že dobrý obchod mnohé z vás považujete za něco špatného.
Nebo proč by vás jinak přirovnání manželství k obchodu tak dráždilo? ![]()
@chatwenna píše:
No, nektere manzelky se ceni jen na to, ze maji ubytovani a stravu zdarma![]()
Ale jestli me chces jen dotlacit k tomu, abych tady verejne priznala, ze bych do toho sla, tak ano, sla.
Byla by to ta posledni moznost nekde na samote u lesa, kde bych nemohla splasit praci. Mne se to totiz neekluje. Mne by se eklovalo, ze muj syn nema na zimni boty.
Nikoho do ničeho netlačím, jen pozoruji, jaká je tržní cena ženského klína. Někdo za boty, jiný za ledničku, někdo za kabelku, v Perlovce ještě jedou postaru, za prachy.
@chatwenna píše:
@Lejaa Kdyz to nebude ona, rekne si jine… Skoda penez, ne?
Souhlas ![]()
Byla tady už zakladatelka? Asi ne, že joo? Určitě se polekala.. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Nikoho do ničeho netlačím, jen pozoruji, jaká je tržní cena ženského klína. Někdo za boty, jiný za ledničku, někdo za kabelku, v Perlovce ještě jedou postaru, za prachy.
Taková kabelka z nové kolekce LV by se šiknula..musela bych o to mín makat v práci.. ![]()