Máma mi rozmazlila dítě. Co teď? Nechat, či nenechat řvát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6859
26.3.17 10:14

Jasně to je hrozný že neuspava hodinu dítě :lol: mě by zajímalo jak to dělají ty mámy co mají víc dětí. Vsadím se že mimina taky neuspavaji když mají další tři děti vedle v pokoji a dělají si práci co potřebují převážně po večerech. Náš malej neumí usinat se mnou, když jdu k němu tak ho tím nejspíš rozptyluji a trvá to i hodinu a půl než tvrdě usne. Budou mu dva a uspávat svoje dítě prostě neumím. Umí usinat sám. Jsem za to jedině ráda, nepotřebuji aby mi dítě chodilo spát až v 11 večer s námi nebo abych od osmi uspavala a rovnou usnula s ním. Taky mám doma chlapa kterému se večer věnuji nebo douklizim co jsem přes den nestihla. A co vidím z okolí tak ty mámy co uspávaji přes hodinu jsou z toho nešťastné, chlap kouká sám na telku a oni nemají pro sebe ani ty tři hodiny klid.Kdo si to užívá tak ať si to tak nechá ale odsuzovat tady zakladatelku že je špatná máma že chce mít už večer klid a čas na práci je docela trapné. V tom případě jsem taky špatná matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.17 10:15
@Lenisha píše:
@kacka52 @lucenka dámy… Jsem s ním 24 hodin denně. Fakt si myslíte, že ho nikdy nepomazlim a nepoňufám?

Evidentně ti to dělá problém, když to dítě potřebuje jindy než v tebou stanovený čas. AleA dítě není robot, panenka, vyslys jeho potřeby

• Citovat
  • Upravit
8709
@Lenisha píše:
@lucenkaTo sice jo. Ale udělám to jednou, dvakrát a pak už to bude vyžadovat pořád aniž by mu něco bylo. Mě v jeho vêku nikdo nikdy nepochoval ani nepomazlil a nic mi to na duši nezanechalo
:lol: to tady všichni vidíme
já si moc dobře pamatuju, jak mi bylo úzko samotné v posteli v určitém věku a dostala jsem akorát vynadáno, že mám spát, proto svoje děti nenutím nic takového podstupovat taky. Máme prostě společnou půlhodinku, chvíli si povídáme, pak poslouchám mp3 nebo si čtu ebook a dítě mě občas pohladí po ruce a za chvíli usne. Taky pracuju po večerech a takto si aspoň sama před tím odpočinu.
Mnohokrát už se psalo, jak psychicky nevyrovnané bytosti z takto vychovávaných dětí mohou vyrůst… Dítě se dá podle mého rozmazlit tisíci způsoby, ale rozhodně ne tím, že mu večer, za tmy při usínání nedopřeju pohlazení. Píšeš kdyby se bál… a jak víš, že se nebál? Prostě tě potřeboval a ty jsi ho nechala plakat, protože potřebuješ pracovat. Navíc se to stalo poprvé 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315

@Lenisha Nejde o to nikdy a 24h denně přítomnost. On tě prostě potřeboval včera večer. Co je na tom? Ty nikdy nemáš nějakou mimořádnou potřebu čehokoli? Kafe si dáváš např. každý den ve 4 odpoledne a jeden den na něj máš chuť už ve 2. Tak si ho snad dopřeješ ne? Tvůj syn tě chtěl u sebe jednou a ty z toho už děláš, že bude rozmazlenec. To mi hlava fakt nebere. A složenky tady platíme všechny, nikdo ještě nevymyslel bydlení a jídlo zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
26.3.17 10:17

@Celina Já to četla celé a od začátku a naprosto s lucenkou souhlasím. Rozmazlené dítě není takové, které chce od matky večer pohladit. To je takový fenomén dnešní doby, hlavně nemít rozmazlené dítě a nebýt tím otrokem dítěte. Takže když něco požaduje, nazveme ho rozmazlencem a pohlazení mu nedopřeje, protože co kdyby to požadoval i dnes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
26.3.17 10:25

@Lenisha koukám, že se tu na tebe slitlo komando uspavacek, nic si z toho nedělej, ja děti od odstavu též neuspavam, usínají samy ve své posteli a občas to též zkusí. Já jsem povolila tam, kde je to pro mě přijatelné, světýlko v pokojíku, otevřené dveře, po půlnoci můžou ke mně do postele, v době nemoci samozřejmě je vše podle potřeby dítěte.
A vis proč poměrně striktně trvám na samostatném usínání? Protože já byla to dítě uzurpator, které si ještě ve čtyřech letech nárokovali mámu u postele na hodinu, dvě, vyžadovala jsem třeba dvouhodinové čtení oblíbené pohádky pořád dokola a máma tam se mnou seděla zatímco si mohla už dávno číst nebo se bavit s dospělými. Teorii o citové chladnosti si nevšímej, jak vidíš, tak jsem to měla zcela opačně a přesto zastáváme stejný názor.
Mateřská láska nemusí být opičí láska, nemusis podléhat všem vrtochum dítěte, abys byla dobrá matka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
26.3.17 10:27
@kacka52 píše:
@Celina Já to četla celé a od začátku a naprosto s lucenkou souhlasím. Rozmazlené dítě není takové, které chce od matky večer pohladit. To je takový fenomén dnešní doby, hlavně nemít rozmazlené dítě a nebýt tím otrokem dítěte. Takže když něco požaduje, nazveme ho rozmazlencem a pohlazení mu nedopřeje, protože co kdyby to požadoval i dnes :roll:

jj, fenomén za komárů, pak to trochu povolilo a dnes v rámci stupidních gender tendencí se to vrací, ale naštěstí se objevují i opačné názory ****

edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
26.3.17 10:28
@Lenisha píše:
Zdravím Vás maminky
Potřebuji rychlou radu, protože nevím co s tím. Synovi je 22 měsíců pryč a od malinka jsme ho zásadně nijak neuspávali. Nikdy s usínáním problém neměl a ani k tomu nikoho nepotřeboval. Je to asi 14 dní, co spal u mé mámy, která říkala, že než šel spát, začal strašně plakat. Tak si sedla k postýlce a začala ho hladit po obličeji. Takto u něj dřepěla a hladila ho asi hodinu, dokud neusnul. Malej šel dnes spát, nemohl usnout, a tak si asi vzpomněl na babičku a to samé teď vyžaduje neuvěřitelným řevem i po mně. Já na něj ale nemám čas, protože ještě musím pracovat (to byl právě velký důvod, proč jsem ho od malinka neuspávala). Teď řve a řve a řve. A já nevim, jestli to v něm mám přiživit a jít ho teda hladit a být s ním tu hodinu u postýlky, nebo ho mám nechat prostě vyřvat. :zed: Řve už od 19:00. Zkoušela jsem vše. Třeba jestli nemá hlad, jestli ho něco nebolí apod. Je naprosto v pořádku, jen chce hladit

Nečetla jsem diskusi. Ale tohle mi přijde docela smutné. :? Jeho reakce je naprosto normální, obě moje děti měly období, kdy usínaly samy a naopak období, kdy mě k tomu vyžadovaly. Ani mě nenapadlo nechat je vyřvat 8o A ještě kvůli práci.. dítě není stroj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
26.3.17 10:33
@Lenisha píše:
@kacka52A taky celou dobu uvadim, že mi nevadí ho pohladit a pomazlit. Ale hodina je fakt moc

tys tam s ním tu hodinu podle úvodního příspěvku nebyla, takže prd víš, jak dlouho by to to trvalo, kdyby tě to tak strašně neobtěžovalo, mohl za 15 min spát :roll: rozmar to byl, protože ty jsi to tak vyhodnotila, ale pochybuju že ti ve 22 měsících plynně vysvětlil, co ho trápí a proč tě tam chce. On to totiž jinak než tím pláčem říct neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.3.17 10:34
@Helileli píše:
@Lenisha koukám, že se tu na tebe slitlo komando uspavacek, nic si z toho nedělej, ja děti od odstavu též neuspavam, usínají samy ve své posteli a občas to též zkusí. Já jsem povolila tam, kde je to pro mě přijatelné, světýlko v pokojíku, otevřené dveře, po půlnoci můžou ke mně do postele, v době nemoci samozřejmě je vše podle potřeby dítěte.
A vis proč poměrně striktně trvám na samostatném usínání? Protože já byla to dítě uzurpator, které si ještě ve čtyřech letech nárokovali mámu u postele na hodinu, dvě, vyžadovala jsem třeba dvouhodinové čtení oblíbené pohádky pořád dokola a máma tam se mnou seděla zatímco si mohla už dávno číst nebo se bavit s dospělými. Teorii o citové chladnosti si nevšímej, jak vidíš, tak jsem to měla zcela opačně a přesto zastáváme stejný názor.
Mateřská láska nemusí být opičí láska, nemusis podléhat všem vrtochum dítěte, abys byla dobrá matka ;)

přesně tak taky mám jednu kamarádku co uspává i dvě hodiny tříleté dítě. Má to takhle od narození. Je mi jí líto, sama říkala že už je z toho unavená, s chlapem nic moc vztah protože když přijde jde za chvilku uspavat a vytuhne u toho pak taky. Takže ona už otrok opravdu je a větší děti se to pak blbě odnaucujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
26.3.17 10:41
@kacenka8 píše:
přesně tak taky mám jednu kamarádku co uspává i dvě hodiny tříleté dítě. Má to takhle od narození. Je mi jí líto, sama říkala že už je z toho unavená, s chlapem nic moc vztah protože když přijde jde za chvilku uspavat a vytuhne u toho pak taky. Takže ona už otrok opravdu je a větší děti se to pak blbě odnaucujou

dítě má jít do postele unavené, ne podle hodinek, pak se nemůže stát, že někdo bude hodinu dvě uspávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.17 10:43
@Celina píše: …a pak píše do diskusí " co mám dělat?!" Přesně. A to je to, čeho se chce @Lenisha vyvarovat, proto ji fandím. Ať si každý dělá co chce, ale tyhle urputné opičí matky, co se snaží z těch se zdravým rozumem udělat případy pro sociálku prostě nepochopím.

Tak v tom případě nechápu, proč zakládá diskuzi, když ví, že její přístup k dítěti je správný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26574
26.3.17 10:49
@Lenisha píše:
@kacka52 já si to vcelku pamatuji, protože,,mámu" jsem získala až v šesti letech. Před tím jsem prostřídala dva dětské domovy. Do té doby mě nikdo nepohladil a pochovala mě max sociálka. :nevim:
Přes to všechno bych řekla, že mám dobrý život a nic moc mě netrápí

Tohle asi vysvětluje všechno v téhle diskuzi. Je mi tě líto, nezažila jsi to, nedokážeš být empatická, čekáš, že dítě je jako stroj, jednu věc má takhle a jinak ji nikdy mít nebude. Ale tak to není.
Víc není třeba dodávat, celé jsi to vysvětlila sama a i když působíš jako inteligentní ženská, tak tohle se pravděpodobně nezmění, když nejsou některé věci saturovány v tom správném období, těžko se s nimi dá něco udělat později.
Přestože se tvoje adoptivní máma od tvých šesti let snažila, těch 6 let, už nedokáže nikdo dohnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
26.3.17 10:56
@Lenisha píše:
Hezké ráno. Moc díky za vaše názory. Musím vás ujistit, že to byl na 200% jen jeho rozmar. Nic mu nebylo. Také mě napadla teplota, hlad, žízeň, úzkost apod. Zkoušela jsem ho vzít pochovat. Nechtěl, jen mi pořád sahal po ruce a chtěl šimrat. Lásku a pohlazení má přes den. Ale večer, už chci mít od něj i já sama klid. Možná vám to přijde sobecké, ale nejsem ten typ maminy, která přilítne k dítěti okamžitě, když si prdne. Ne, tohle je třebas moje máma. Kdyby malej skákal po střechách a zapálil dům, tak může. Teď se vzbudil a je zase samej smích. Pro někoho jsem asi krkavčí matka, ale já doma rozmazlený a zavislácký dítě prostě nechci. :mavam:

A co když mu je prostě a jednoduše smutno? 8o

Příspěvek upraven 26.03.17 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.3.17 10:58
@Amalthea píše:
dítě má jít do postele unavené, ne podle hodinek, pak se nemůže stát, že někdo bude hodinu dvě uspávat

to nevím každé dítě je asi jiné :nevim: náš malej má od narození čas plus mínus že chodí spát do 20.00 usne sám, když si jdu lehnout k němu tak začne zlobit a blbnout přitom by spal ale asi ho rozptyluji.To samé dítě kamaradky, chodí spát v 21.00 a stejně ho uspává 2 hodiny a to už zkoušela dávat dřív a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová