Máma mi rozmazlila dítě. Co teď? Nechat, či nenechat řvát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2226
31.3.17 11:54
@Lenisha píše:
@kacaba379 tak zrovna ten den jsem toho až tolik neměla, manžel byl doma, takže ho zabavil a koukali se spolu na pohádky. Já zas ležela v knihách a učila se

No když to je ale potom těžké, jednou je to tak, jednou onak…možná by bývalo bylo lepší, kdyby si s ním tatínek lehl do postele a něco mu tam přečetl. Ono se to nezdá, ale těm dětem se potom prostě špatně uklidňuje, když mají na večer tolik podnětů…a o tom já něco vím, protože mi kluky tatík někdy dokáže tak rozdivočit, že se mi tu v devět večer točí dvě vrtule a vypadají, že jsou akorát v nejlepší formě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
31.3.17 12:04
@Lenisha píše:
@kacaba379Nechala jsem ho dlouho vzhůru, protože jsem chtěla, aby se unavil a jen lehnul a spal. Stejnak to nevyšlo

no u některý batolat to funguje tak, že přetažené usínají daleko hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.3.17 12:06

@Lenisha U dětí neplatí, že čím déle jsou vzhůru, tím jsou unavenější a usnou lépe. Jakmile se přetáhnou, je to naopak horší. Dcera měla období, kdy vstávala v 5, přes den neusne. Pak jela odpoledne ještě třeba k našim a máma ji vozila kolem půl8 už totálně polomrtvou a tím přesunem domů se akorát nabudila, ve vaně dostala hysterák, protože se koupat nechce a šla spát s řevem a celá ukňouraná. Vy nemáte utvořený nějaký večerní režim/rituál? U nás se kouká na večerníček, max ještě tu následující pohádku, pak se jde koupat, obléct do pyžama, do postele a čteme pohádku. V zimě spí spolehlivě do 20:00, spíš dřív. Teď v letním čase to má hozené zatím o hodinu déle, ale režim jedeme pořád stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
31.3.17 12:23

@Lenisha U tv mi dítě taky neusne. Byla by schopná u toho ležet do noci a pouštět další a další pohádky, pořád dokola. Neunaví se tím, naopak. Pokud teď režim selhal, zkus něco jiného. Na to asi jiná rada není. Násilím a striktním trváním na spánku stejně ničeho nedocílíš. Ty budeš nervní, že potřebuješ pracovat a kluk bude řvát. Já mám dítě hodně tvárné, přizpůsobivé a když něco řeknu, zkusí jednou říct ne, já na tom trvám a ona prostě řekne hm tak jo a jde. S manželem naopak smlouvá, protože ten se nechá. Večer zavést uklidňující režim, kdy třeba v půl 7 se tv vypíná a budete už dělat jen klidnější věci, aby nezačal divočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
31.3.17 12:43
@Lenisha píše:
@SvisticeFakt? Já u telky vždy usínala, takže jsem doufala ve stejný efekt i u malého :D

Tak dle me ma TV taky opacny efekt, ja myslela, ze se pred spanim nedoporucuje :think: moc stimulu, kmitajici obrazky. Proto je lepsi to cteni nebo hudba. Ale u nekoho zase telka zabira, individualni. U nas ji vypinam, po koupeli uz nezapinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
31.3.17 13:30

@Lenisha Nikde neříkám, že to máš dělat denně, ale prostě je nesmysl, aby ti rodiče rozmazlili dítě za jeden večer. To je prostě hloupost. Takže pokud má malý tenhle problém, tak v tom bude něco jiného. A nechápu už vůbec ty tvoje vývody, to je úplně směšné. Ty jsi jasnovidná? tak jestli jo, tak zkus kouknout do hlavy dítěti, proč brečí. myslím si, že když u něj chvilku posedíš, tak se svět nezboří. A nevím, jak tedy s tou prací, co děláš, že nemáš ani tu chviličku. Asi sháníš rady na netu, že?
A rady udělat tohle nebo tohle, to zabírá - je ti jasné, že co dítě, to něco úplně jiného? ty bys prostě ráda nějaký čudlík, že jo. Položit do postýlky, zmáčknout, vypnout a hotovo. Tak to máš pech. to leda něco na baterky, ale ne dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová