Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenisha A jak můžeš vědět, že by to trvalo hodinu? Třeba by za 20-30 minut normálně vytuhnul, kdybys mu ten čas opravdu věnovala. Proboha, vždyť to byl jeden večer! Kdyby se to opakovalo měsíc, tak neřeknu, ale jeden večer???
Pořád tady opakuješ rozmar, rozmazlenec, otrok dítěte. Promiň, ale tvoje dítě se projevuje jako naprosto normální batole. Požaduje jeden večer přítomnost matky a hlazení. To se ti tady asi snaží vysvětlit všechny, které ti neplácají po zádech. Děti se prostě mění, nejsou to roboti a že teď usíná sám neznamená, že to tak bude celý jeho život. Na děti nejsou žádné příručky. Mohl se ve tmě něčeho bát, tak chtěl mámu ![]()
@Lenisha píše:
@kacka52 jenomže já nemám na to čas. Mám práci. A jsme zase u toho. Začarovaný kruh. Asi jsem lehce empatická, ale i mě mrzí když pláče a rozhodně mu ohledně lásky a pozornosti pranic nechybí. Včera jsem tu situaci chtěla vyřešit co nejrychleji aby neplakal. Chtěla jsem být vždy důsledná, takže na vzteklej brekot jsem se snažila nikdy moc nereagovat
Tak si musíš ujasnit, zda je pro tebe důležitější práce nebo dítě.
@Lenisha Ani jeden večer na něj opravdu nemáš čas? To je smutný no. Mně teda přijde, že právě empatická nejsi vůbec, ale to je asi vedlejší. Dcera se kolikrát vzbudila a plakala, chtěla naši přítomnost, protože se jí něco zdálo. Trvalo to klidně dlouho, než znovu usnula, ale prostě jí tam nenechám, když se bojí. No mám k tomu absolutně jiný přístup, jeden večer obětovat dítěti mi problémy opravdu nedělá.
@Lenisha píše:
@kacka52 já neříkám neuspávat. Docela se i těším až mu budu číst pohádky. Už mám i vybrané knížky. Ale nedělat to, že budu hodinu zkroucená u postýlky jak paragraf, protože si to tak malý pán přeje
Zkus mu číst teď. U nás doma se čte dětem od malinka. Nevadí že nerozumí. Dětem stačí i jen hlas, pocit že jsi tam s ním. Kolikrát během čtení dítě usnulo.
@Celina píše:
@Lenisha jak vidíš, tak tahle diskuse nikam nevede a potrefená husa vždycky kejhá nejvíc. Já ti fandím a souhlasím s tebou, máš na výchovu zdravý náhled a nenecháš si vymýt hlavu moudry vyčtenými na internetu. Všimni si přímé úměry patentu na rozum a počtem příspěvků.
Hezký den a![]()
@Lenisha píše:
@lucenka jenže o úplně jiná moudra. Místo toho, na co jsem se ptala, jsem se dozvěděla, že jsem krkavčí matka bez citů, která neskáče jak ji deriguje dítě a že z takové výchovy bude mít ucela určitě doživotní trauma
Tak jsi to měla říct rovnou, o jaká moudra přesně máš zájem ![]()
@Celina Baví tě urážet ostatní? Hlavně, že tvoje moudra jsou něco víc. Jak ty můžeš rozlišit, kdo má zdravý náhled na výchovu a kdo už ne? Přece si to každý má dělat po svém a nikdo nemá nikomu nic cpát. Tak nemáš co odsuzovat jiné rodiče, kteří nemají problém jeden večer obětovat dítěti. To z něj udělá rozmazlence první kategorie totiž.
@Lenisha A od kdy chces diteti cist? Ja ctu od 18 m. Od te doby chce kazdy vecer, doufam, ze to neni rozmazlenost. Pokud ti usina sam a ty musis pracovat, tak te to nikdy nedonuti mu cist… Diteti se potreby meni.
Nejvic alergicka jsem na slova otrok ve spojeni s ditetem ![]()
@Lenisha A cos teda očekávala po založení diskuze? Poklepání po ramenou, jak ho máš nechat vyřvat, jak je to rozmazlenec a nemá si co diktovat, kdy matka u něj bude a kdy ne? Asi ti nikdo neřekl, že dítě nezná tvůj denní rozvrh, tudíž se podle něj nemůže řídit. A opravdu neví, že do 20:00 ho bude matka hladit, ale ve 20:01 už má moc práce.
@e008 píše:
@Lenisha A od kdy chces diteti cist? Ja ctu od 18 m. Od te doby chce kazdy vecer, doufam, ze to neni rozmazlenost. Pokud ti usina sam a ty musis pracovat, tak te to nikdy nedonuti mu cist… Diteti se potreby meni.
Nejvic alergicka jsem na slova otrok ve spojeni s ditetem
Asi od doby, kdy jí to nebude kolidovat s prací
@Lenisha píše:
@Moisevždyť to tu píšu celou dobu. Nejmíň stokrát.
No a co jsi od té diskuse čekala? Že ti tady budeme přizvukovat, jaké to máš hrozné, když ti dítě JEDNOU večer pláče a chce tě u usínání.
Hele nejsi sama, která při dítěti pracuje a dítě opravdu nemá radar na to, že v tu a tu dobu ty musíš sedět u počítače. ![]()
@Celina píše:
Dospělý člověk napíše svůj názor, ale nesnaží se ho za každou cenu druhé straně vnutit. Čili, přečtu si tvůj názor, respektuji ho, ale nemusím s ním souhlasit. Ale to neznamená, že musím hned útočit na toho, kdo má jiný názor.
tak se toho drž a zdrž se urážlivých komentářů o opičích matkách ![]()
@Lenisha píše:
@lucenka jenže o úplně jiná moudra. Místo toho, na co jsem se ptala, jsem se dozvěděla, že jsem krkavčí matka bez citů, která neskáče jak ji deriguje dítě a že z takové výchovy bude mít ucela určitě doživotní trauma
Chápeš vůbec že tvoje dítě je ještě malé na to aby ti dělalo neschvály? S velkou pravděpodobností by stačilo ho chvilku hladit a snul by. Pokud jsi okolo něj lítala nervní z toho že máš ještě práci a nemáš čas u něj sedět tak se pak nediv že řve jak siréna. Připav se na to že čím bude větší, tím to bude pro tebe horší, až přijde období vzdoru tak se asi zblázníš.
K tomu cteni. U obou jsme začínali pred spanim prohlížením obrázku v knížkách, pak vyprávění podle obrázku a až pak to přešlo v cteni. Takze u te postylky jsem zkroucena kolikrat byla, aby dite videlo i já vidělo na obrazky a ja pak i na text. Nebo jsem si je vzala do manželské postele a „cetli“ jsme tam a az pak šli spát do postýlky. Cekat se ctenim, az si dite rekne a bude nehybne lezet a usinat v postýlce, zatím co ja si někde vedle budu něco predcitat, tak to bych se načekala. ![]()
@Celina píše:****, společné spaní rodičů s dětmi je staletími prověřená, naprosto přirozená věc, praktikovaná od pradávna po celé zeměkouli a tady ten náš hyper moderní euro-atlantický píseček, který si myslí že má patent na všechno, na tom mnoho nezmění
@Lenisha jak vidíš, tak tahle diskuse nikam nevede a potrefená husa vždycky kejhá nejvíc. Já ti fandím a souhlasím s tebou, máš na výchovu zdravý náhled a nenecháš si vymýt hlavu moudry vyčtenými na internetu. Všimni si přímé úměry patentu na rozum a počtem příspěvků.
Hezký den a![]()
edit adminem- invektiva