Máma zanevřela na život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39943
22.11.19 15:33

@Monikap3 Tak aspoň že to za ty cca 2 týdny půjde, pořád lepší než až v lednu.
Ta známá tam nastupuje 3.12. A 2 dny na to tam (tam jako do FN) jedu ke své dr, ale pochybuju, že bych za ní mohla. No když jí nechají mobil, jistě dá vědět, i když věřím, že začátky nebudou snadné…
Přestalas kouřit v této situaci? Tedaaa :palec:,já jsem pravej opak. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
22.11.19 22:56

Tohle je taky smutný téma..táta alkoholik.

https://www.emimino.cz/…lika-372311/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.19 23:14

Mama

Smutne tema… Moje maminka se v 50 upila k smrti… Ja se snazila 15 let ji pomoct, ale bez vysledku.. Je to 2 roky a obcas si to jeste davam za vinu… Zkoncila jsem z toho na antidepresivech, zdravi totalne v hajzlu…a to je mi prosim 30. Dodnes si uvedomuju, ze jsem mela utect, ale kdo na to ma silu, opustit rodice, ktereho miluje a chce mu pomoci? Ja ji nemela… Ted jsem tehotna, abstinent, ale kourim (Iqos) a nervy jsou porad na pokraji… A kdyz vidim opilyho cloveka, tak je mi vylozene zle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.19 16:23

Zakladatelko docela se divím, že si tvoje máma uvědomila tak rychle, že má problém a hlavně i přistoupila na tu léčbu. Moje matka pije tak 15-20 let. Denně vypije 2 litry piva (vína), prý je to normální, dělají to všichni a žádný problém rozhodně nemá. Přijde domů a ani se nezuje už ji slyším v chodbě otvírat flašku :nevim: Včera byl pátek takže „slavila“ dnes očividně slaví, že je sobota. Neuděláme s tím nic, ona problém nevidí. To že se chová agresivně, mele kraviny, když se nedej bože opije před lidma, tak dělá ostudu, to je jí jedno, podle ní je vše v pohodě a hlavně dělají to „všichni“

• Citovat
  • Upravit
26747
23.11.19 16:51
@Anonymní píše:
Zakladatelko docela se divím, že si tvoje máma uvědomila tak rychle, že má problém a hlavně i přistoupila na tu léčbu. Moje matka pije tak 15-20 let. Denně vypije 2 litry piva (vína), prý je to normální, dělají to všichni a žádný problém rozhodně nemá. Přijde domů a ani se nezuje už ji slyším v chodbě otvírat flašku :nevim: Včera byl pátek takže „slavila“ dnes očividně slaví, že je sobota. Neuděláme s tím nic, ona problém nevidí. To že se chová agresivně, mele kraviny, když se nedej bože opije před lidma, tak dělá ostudu, to je jí jedno, podle ní je vše v pohodě a hlavně dělají to „všichni“

A člověk tam nechce tahat děti se na to dívat… :roll: a tak si dá víc, na samotu, hlavně že je důvod :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.19 17:15
@Bubla Bůčková píše:
A člověk tam nechce tahat děti se na to dívat… :roll: a tak si dá víc, na samotu, hlavně že je důvod :zed:

nějak nechápu? Já teda děti nemám, bohužel ted dočasně bydlím zase doma, takže to zase vidím denně. Samozřejmě jako malá na ZŠ mě to určitě poznamenalo. Jeslti budu mít někdy děti, určitě bych nerada, aby takhle babičku viděly o nějakým hlídaní přes noc nemůže být řeč, když vím, že je denně opilá.

• Citovat
  • Upravit
425
23.11.19 19:07
@Anonymní píše:
nějak nechápu? Já teda děti nemám, bohužel ted dočasně bydlím zase doma, takže to zase vidím denně. Samozřejmě jako malá na ZŠ mě to určitě poznamenalo. Jeslti budu mít někdy děti, určitě bych nerada, aby takhle babičku viděly o nějakým hlídaní přes noc nemůže být řeč, když vím, že je denně opilá.

Bubla to myslela tak, ze ty, jako matka nechces, aby to videly tvoje deti, tak je k babi nevodis. Tohle ale alkoholici nechapou, protoze oni prece nepijou a nic delaji, citi se dotcene a tak maji zase „duvod“ (ktery si mimochodem najdou kdykoli na cokoli), aby se napili na samotu. Zacarovanej kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.11.19 21:25
@Andymo píše:
Bubla to myslela tak, ze ty, jako matka nechces, aby to videly tvoje deti, tak je k babi nevodis. Tohle ale alkoholici nechapou, protoze oni prece nepijou a nic delaji, citi se dotcene a tak maji zase „duvod“ (ktery si mimochodem najdou kdykoli na cokoli), aby se napili na samotu. Zacarovanej kruh.

Ano tak. Je to těžký, ale marný. Já prostě nemám jak mu pomoct. U těch ženských mi to přijde o fous jednodušší, hlavně nemají tendence se tolik hroutit a jsou zvyklý dřít, ovšem samozřejmě se alkohol netýká jen chlapů. Další věc je ten věk. Takhle začne blbnout ten čtyřicátník, má kolem sebe bandu třeba mladších, v práci dobrý zvládá, zdraví slouží a hele za 15-20 let koukáš na vyprahlou trosku, ujel mu vlak, zdraví v hajzlu a hele já mám vlastně ty děti, tak ty se o mě postaraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.11.19 21:41

@Bubla Bůčková A kdyz se deti nepostaraji, tak aspon maji dalsi duvod se napit, protoze oni prece nic nedelaji a vsichni jsou na ne zli. Halt ono to bude asi vsude stejny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.11.19 21:49
@Andymo píše:
@Bubla Bůčková A kdyz se deti nepostaraji, tak aspon maji dalsi duvod se napit, protoze oni prece nic nedelaji a vsichni jsou na ne zli. Halt ono to bude asi vsude stejny :roll:

Jo samota… Jenže kdo by chtěl za kamaráda, partnera alkoholika. Na chvíli, na zábavu je to dobrý, ale dlouhodobě tu nikdo nebude pro tebe. Můj táta teď přestal pít a říká a věří tomu, že přestal pít. Pije totiž jenom slabé víno a toho panáka si dá spíš výjimečně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.11.19 21:57
@Bubla Bůčková píše:
Jo samota… Jenže kdo by chtěl za kamaráda, partnera alkoholika. Na chvíli, na zábavu je to dobrý, ale dlouhodobě tu nikdo nebude pro tebe. Můj táta teď přestal pít a říká a věří tomu, že přestal pít. Pije totiž jenom slabé víno a toho panáka si dá spíš výjimečně :zed:

Ahaa, to je skoro uplnej abstinet :potlesk: Tomu mymu dokonce doktori to piti doporucuji :palec: (promin za ironii, ale ty jejich kecy, to se uz clovek musi nekdy smat, jinak by se…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.19 22:00

Co byste dělali sami s napnutým rozpočtem, když by vás rodič požádal o finanční pomoc, přišel kvůli alkoholu o práci :think:

• Citovat
  • Upravit
885
6.2.20 11:44

Ahoj všem,
hlásím aktualizaci stavu- nic moc. K jisté psycholožce sice chodit začala, na ambulantní léčbu závislosti. Nicméně netuším, co jí řekla, protože máma se vrátila nadšená, že doktorka je skvělá, protože se usnesly, že alkoholička není a sem tam víno nevadí. Takže předpokládám, že máma všechno popřela. Už to zkoušela na tý psychiatrii, kde jsem byla s ní, ale tam jsem jí donutila mluvit pravdu. Takže teď pije vesele dál, už to dělá ale víc fikaně a myslí si, že o tom nevíme. Bohužel pro ní to poznám i přes sms. Pomalu to ale vzdávám a už ani nenadávám. Nemá to totiž smysl. Podle ní totiž žádný problém prostě nemá, my z ní děláme alkoholika a jsme zlý. Průšvih větších rozměrů přijde zanedlouho- umírá jí kočka, na kterou je dost fixovaná. Pak očekávám, že opět přestane jíst a bude do sebe cpát léky a lejt víno a kdovíco ještě. Takže vyhlídky luxusní, ale léčit se prostě nebude… Tolik k novinkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
6.2.20 12:55

@Monikap3
Diky, ze jsi dala vedet. :mavam:
Np se Ti ani nedivim, ze uz jsi to vzdala…a ze oblbne psycholozku..noo, taky blby, ale ne nemozny, i kdyz.. :think: jde-li o odbornika na zavislost, je divny, ze ji neprokoukla. :think:

U te me zname to naopak
pokracuje zdarne - je od prosince ve spitale, i pres vanoce tam byla, ale nejdr.na uzavrenem odd. a ted sla do naseho mesta na psychinu ma protialkoholku, kde predevcirem dostala prvni vychazku, kterou vyuzila na pedikuru, manikuru, kadernika apod, i se stavila za mnou na pikec v praci.
Akorat rika, ze se snad nic nestane, kdyz si pak (konci nejdr.za 2 mes, myslim) da nekdy sklenicku vina..to jsem valila oci, ze jako co blbne, proc by to vse delala, ale nejak to pry tam konzultovala a kdyz to bufe zvladat.tak snad.. Ted si nejsem jista, jak to rikali, ale mela jsem za to, ze to ma byt dozivotne. :nevim:

Tva mamka ale - az nastane cas s tim kocourem, to verim, ze hodne „spadne“,coz je v teto situaci teda pochopitelne, ale.. No vis jak.
Kazdopadne ne fakt mrzi, ze to Tva mamka na rozdil od te me zname, neprizna. A mozna nikdy. Nebo nevim, co by se muselo stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
6.2.20 14:50

@Žirafa 69 Tak tvojí známé držím moc palce. Je evidentně na lepší cestě. I když teda fakt si nejsem moc jistá tím, že si pak dá skleničku. Nevěřím tomu, že ty lidi do toho nespadnou znovu. Proto vím, že máma bude pít dál, dokud s tím nepřestane. Taky abstinovala, asi měsíc. Pak to byl tamhle svařák s holkama na trhách, tamhle dvojka s holkama v kavárně, to přece neublíží. A jsme zpátky tam, kde jsme byly…Marný prostě. Už i já jsem přestala pít. A kouřit :D Bože co já z toho života budu mít… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová