Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, muzu se k vam pridat? sice nejsem primo z prostejova, ale je to kousek:-) mimi cekame v cervenci ![]()
@Kakinac jsem z Pěnčína, asi 15 km od Pv, ale koukam ze to tu je docela mrtvy ![]()
Zdravím všechny maminky,
nenašla by se nějaká mamina, která má už starší dítě a je stále doma(protože má třeba s odstupem miminko)..
Nehledám ani tak kamarádku pro sebe, ale kamaráda pro syna(7 let, půjde do druhé třídy). Nevzali ho letos do družiny, protože je přeplněno a já jsem doma s mladšími dětmi. Dost ho to mrzí. Bude mít dvě odpoledne v týdnu volná a hledáme někoho v jeho věku, kdo by si s ním po napsání úkolů šel pohrát ven na hřiště(třeba i na školní, když je otevřeno pro veřejnost) a později(pokud si sednou) třeba i u nás doma.
Aby nedošlo k mýlce, nehledáme další kroužek(letos jsme se rozhodli řízenou aktivitu omezit), věnuje se naplno jedné a to stačí.
Kamarádky, které mají děti v jeho věku, jsou už většinou v práci, všichni jeho kamarádi v družině a po vyzvednutí pozdě odpoledne buď píší úkoly nebo lítají po kroužcích. Takže na spontánní hraní venku už nemají čas(resp. pohrají si po vyučování v družině a chodí i ven). Kamarádky, které jsou na MD, mají mrňata. A když jdeme na hřiště jen tak, tak jsou tam taky děti max. předškolního věku(teď o prázdninách tedy ne, ale ve školní rok s tím počítám, kromě doby o přestávkách mezi poledním vyučováním, kdy hřiště osídlují větší děti
)
Napadlo mě, jestli tu ve městě není nějaká maminka ve stejné situaci.
Kdyby se náhodou někdo našel, prosím o SZ, nechci diskutovat ve veřejné diskuzi z místa bydliště.
Ahoj maminky, můžu se přidat? Jsem přímo z Prostějova. Mám syna Davida 2 roky.
![]()
Holky prosím žádala některá z vás zvýšení RP ( tím že jste žádali přes manžela - přítele ) v tomto roce? tady v prostějově?
@smurfka
Jojo, já…žádala jsem teda přes sebe, ale je to stejný postup.
Mužete mi napsat postup..žádám to přes chlapa..tak kam pro co zajít, co vyplnit, kam to pak odnést atd..někdo říká pro papíry na socku na Plumlovské, jiný pro papíry na pracák za Priorem..psala jsem včera na obě místa maily ale ještě si to nikdo ani nepřečetl..jít čekat do řady tam nechci to bych tam mohla stářím umřít, když bych šla jen v podstatě pro papíry.. ![]()
@smurfka
Já to podávala v OL a oni mi to přeposílali do Prostějova, ale přes telefon jsem si vše zjišťovala na pracáku v PV, paní mi tam i přes moje rodné číslo zjistila na kolik to můžu zvednout a ostatní věci a co k tomu já potřebuji. Zkus zavolat přímo jí, ona ti poradí, jak to máš ty.
Tady je kontakt:
Vedoucí oddělení nepojistných soc. dávek: Mgr. Leona Mácová 950 154 331
Tak já jsem musela jít nejdřív za prior pro všechny papíry (dala mi pro manžela do práce příjmy za rok 2011 a 2012 a nějakou přílohu na bílé A4 a ještě papír na potvrzení denního vyměřovacího základu. A právě s tím papírem na potvrzení DVZ jsem musela jít na plumlovskou, tam jsem jí dala toto a tu bílou přílohu potvrzenou od chlapa z práce a s tím potvrzeným DVZ jsem letěla za Prior. No bláznovina, všude milion lidí. A za priorem jsem teda odevzdala to co mi potvrdily, příjmy za rok 2011 a 2012, žádost o zvýšení a potom jsem si ještě vyřizovala příspěvky na dítě, takže ještě papíry ohledně tohoto. Trvalo mi to celé dopoledne:/
@soleile ale ted DVZ musí vyplnit na socce pod kterou spadá zaměstnavatel chlapa ne?
@Anael
diky..jestli mi v pondělí na mail neodpoví, tak aspon vím na koho přesně se obrátit.. ![]()