Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
No, přebornice jsme tu kdekterá, za chvilečku i Ty
.
On už je takový dlouhý, že tam dosáhne? Děti to běžně dělají. Třeba Ergo proto vyrábí i chrániče popruhů, aby se nemuselo prát celé nosítko (já naše Ergo neprala ani tak
a ono se to časem docela ožvýká, na obou stranách pak byl flek, který už nešel vyprat - ono taky děti potom v nosítku i jedí a tak, že, takže ten popruh dostane pořádně zabrat).
Máme též jednoho konopného přežvýkavce
. Mrmloší se, chce na všechno sahat, ale když ta máma furt někde lítá (po bytě hlavně, Mates se momentálně moc nedá odložit), tak se aso%n zakousne do Manducy a hned je uspokojen (aspoň na chvíli) pak musím jít nechat ho bouchnout aspoň párkrát do lampy, nechat pohladit psa nebo apoň zablikat světlem v koupelně
Jéééééééééé ten náš se taky zamiloval do psa, jé úplně omračen když náhodou projde kolem, a strašně se směje když po psu řvu ať ho nelíže, strašně se psovi líbí ty trčící nožky z manducy ..... někdy máme doma opravdu veselo
Matesovi se nejvíc líbí, když psovi rozkazuju (Sedni! Lehni!), trochu mám obavu, aby z něj nebyl nakonec Mussolini
Každopádně nemít nosítko, již jsem ohluchla jeho ultrazvukovým jekotem. Je ale zvláštní nošenec, někdy se mu tam nelíbí, když jdem ven (asi pořád moc monotónní ty stromy, stromy, stromy
), už mám ozkoušené, jak do jednoho konkrétního stromu v lese neusne, musím jít dom, jinak ryčí i tam. Hlavu má zvrácenou a zásadně kouká na koruny.
Štěpánek má půl roku, nemá rád kočárek a tak jen nosíme. Teď v zimě ho navlíknu do kombinézky, na nohy dostane silný ponožky a zimní boty po starším bráchoj s pořádným kožíškem. Jinak taky řádně ožvýkáváme.My už v manduce i uspáváme
Jinak Štěpa byl v manduce už od 3 týdnů.
Malý dostane kombinézu pod stromeček, z té do 6m už vyrůstá v 5ti m. Zainvestovali jsme do pořádné ať můžeme Manducovat. Prý nepromokne a neprofoukne, tak jsem zvědavá …
Také jsme koupili pořádnou kombinézu. Zkoušela jsem ho nosit i pod bundou, ale tam má asi málo místa či co. Vůbec semu tam nelíbilo. Akorát zase poslouchám řeči kolemjdoucích, že je taková zima a já to mimino tahám takhle venku, že patří do kočárku, bla bla bla.No hlavně, že je prcek spokojenej ![]()
A jakou máte?? My máme nějakou Cocodrilo nebo tak nějak, ještě mi nepřišla. A co mu pod ní oblíkáš??
máme Reima Toby, zkusím najíd odkaz na stránky, pod ní má body z dlouhým rukávem, svetr a punčochy. Zatím byl vždycky po příchodu z venčí krásně teploučkej, až bude mrznout, dáme asi ještě tepláčky
jo jo, to je, hlavně je pohodlná a rychle se navlíká.Já už mám malýho jako batoh, nahodit a jdeme.Je to závisláček, tak chodí všude s náma
A to si ho hodíš do té kombinézy a dáš si ho i s manducou na bundu?? Nebo tu bundu máš rozepnutou? My teď máme slabší rýmu tak nechce ležet, takže spolu děláme vánoční úklid… okna teda kašlu nejsem otrok, a to mi všichni slibovali jak malého pohlídají ať si uklidím a odpočinu… a pak mi ještě tchýně řekne že ho rozmazluju nošením!!!
Levi - víš co, já zase krapet zděšeně pozoruju ty spokojené děti ve fusaku v obchodě, kde je někteří (samozřejmě ne všichni, ale na můj vkus tady u nás mnoho) rodiče ani nerozepnou, ani jim nesundají kožešinovou čepici
.
Leníku - jak to říct šetrně - s tím nerozmazlováním to asi nevysvětlíš
.
Leníku to máš to stejný ale i obráceně. U nás tchýně taky někdy není ohledně nošení zrovna nadšená, nicméně švagrová třeba zkoušela babyvak, aby aspoˇn na poponášení malého ho mohla mít lepší umístěného než v ruce, tak zas prý ale „On v tom nechtěl být.“ - to můžu říct…to ho musíte naučit. To je to stejné na druhou stranu. Mates zezačátku v šátku být vůbec nechtěl, ale dávala jsem ho tam vždycky na chvilku a pak už pěkně chrupkla, když jsme šli ven, mě pomáhál hlavěn při venčení psa, kdy jsem si chtěla jít do lesa jak normální člověk a ne jen po cestách před sebou tlačíc tank, sunouc se pomalu, protože to drncá.
Právě proto já bych ráda tu nosící bundu, že ho nebudu muset tak navlíkat a když bysme někam přišli jen ji odhodím.