Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No co na to říct…já ti napíšu jen jedno - taky když sem otěhotněla s druhým.. první co bylo manžel řekl at´jdu na potrat..na to sem mu odpověděla, že zřejmě spad z hrušky na hlavu a že to neudělám i kdybych měla s dětma zůstat sama…ve výsledku přišel s kytkou a omluvil se.. dneska je malýmu 6 let…no ve výsledku stejně jdeme od sebe, ale z uplně jinejch důvodů…resp.jako táta je super jako partner už je to horší..
@Anonymní píše:
Jinak ja ho chci, potrat si neumim predstavit.
tak tim spíš..pokud máš zázemí a zvládneš to i sama o čemž nepochybuju, ženské jsou silnější než chlapi, tak bych do toho nešla i kdyby on kdoví co…
@Anonymní píše:
Dobre vi ze nechci aby dcers byla jedinacek. Jednou by to prislo. Pozor si davs on, nechtel aby brala ha.
Tak on nechce HA, on nechce dítě, a to jako opravdu? Není na čase aby si uvědomil že jdi svobodná bytost a máš city? Zachází s tebou jak s majetkem.
Co bych dala za manžela, co mě pošle na potrat. Naopak mi to zakázal. Těhotná být vůbec nechci…
Tak si manžel měl dávat větší pozor a vědět kdy ho vyndat
v životě bych nešla ještě k tomu když nechtěl aby jsi brala HA ![]()
@Anonymní píše:
Co bych dala za manžela, co mě pošle na potrat. Naopak mi to zakázal. Těhotná být vůbec nechci…
@Anonymní píše:
Tak se mas chránit. A neplevel diskuzi
@Anonymní píše:
Chce mit svuj klid a nekomplikovat si zivot. Jsem uplne bezradna, mam strasny strach a pripadam si sama.
Sama si asi budeš připadat i kdyby si na ten potrat šla. Ale čím víc dětí budeš mít kolem sebe, tím víc lásky (takové té bez předsudků) budeš dostávat. A nikdo ti nezaručí, že za pár let nebude chtít manžel klid i od tebe a jediný kdo se přitulí, bude kočka a děti.
Já bych na potrat nešla - klid může mít chlap v hrobě, teď se žije a život jsou i děti! Držím palce, ať to zvládneš. ![]()
@Anonymní píše:
blbý řeči. každý se může svobodně rozhodnout. takže neházej svou zodpovědnost na něj, je to nedospělé.
@Anonymní píše:
Dobre vi ze nechci aby dcers byla jedinacek. Jednou by to prislo. Pozor si davs on, nechtel aby brala ha.
no tak to bych mu připomněla, takže ať si nestěžuje. dítě si udělal, tak ať se stará. buď silná. to zvládnete. ![]()
@Anonymní píše:
jo nechtěl aby jsi brala ha a ted Tě posílá na potrat? Pro něj je to pohoda on na sál nemusí
Bych mu naopak vynadala at se koukne jaký si dával pozor a že já za jeho nešikovnost nebudu podstupovat něco co nechci
![]()
Tak si asi pozor nedaval dost, proc ty bys kvuli tomu, ze ho neumi vcas vytahnout, mela byt takhle bita - kdyz nechce 2.dite, ma pouzivat spolehlivejsi ochranu, i kdyz oni ani kondomy nejsou 100%. Ale hlady a nouzi snad netrpite, v garsonce predpokladam nebydlite, tak ho nech par dni vycukat, cas na rozmysleni snad jeste mas, pokud nejsi v 10.tydnu. Chlapi si to kolikrat vubec neuvedomujou, ze az se to jim bude hodit do krámu a usoudi ze si uzili dost, uz to taky nemusi jit, zvlast po interrupci, je to tvoje telo a tohle je do nej dost zavaznej zasah. Az malému bude 10 a on prijde s tim, ze by to druhe slo, tak vam treba uz potahne na 40 a bude platit umele oplodneni? Asi ne, a jeste ti to bude davat za vinu, ze on je urcite v poradku a muze se to otocit proti tobě. Nesla bych ani nahodou, sama mam deti 4 roky od sebe a starsi je uzasnej, jak se o malou stará a pomáhá mi. Je uz samostatnejsi, ale my chteli i driv, nez mi skonci rodicak, jenze jsem v 6.tt potratila, a dost nas to vzalo, sla jsem pak do prace a neprala si nic vic, nez byt znovu tehu - zadarilo se az po vic jak pul roce a pro nas je to neco jako zazrak, takze dat pryc miminko, pocate naprosto prirozene, jen kvůli tomu aby mel pan tvorstva svuj klid a pohodli, je dost sobecky, pokud nemate nejake zdrav.nebo fin. problemy - chodis do prace nebo jsi jeste s malym doma? Mozna uz si proste jen zvykl na urcitej stereotyp, dej mu cas na rozmyslenou jestli to opravdu mysli vazne, co treba jeho rodice, kdybys jim vylicila situaci, nebyli by na tve strane, aby mu trochu promluvili do duse, co to po tobě vlastne chce? Vzdyt to není jako kdyz si neco objednas z netu a do 14 dnu to muzes vratit proboha! Pri tehle „antikoncepci“ je to jen otazka casu…mozna kdyz mu natvrdo oznamis, ze si to dite nechas a bude ti na nej muset platit, tak couvne a zaskocis ho, kdyz si budes stat za svym, ale kdybys sla jen na jeho prani na potrat, vas vztah by to poznamenalo mnohem hur - vydrzela bys pak s nim? Tech pribehu, ze se zenaka nechala premluvit k potratu, protoze se bala, ze to sama neda, a ten vztah sel stejne do kytek, protoze mu to nemohla odpustit, je tu dost…Muze to byt jen sokova reakce, ze uz s tim nepocital, dyt si prece dava pozor ze?
Ale mel by se hodne rychle vzpamatovat, pokud ne a bude na tom trvat, jen aby mel klid (to se asi moc nestara ani o toho 3leteho co? Kdyz mu jde o tohle… prvni bylo planovane?), je to sobec a asi uz bych ho nechtela ani videt, jen penize na uctu! A jeste by musel platit vyzivne i na tebe, do 2 let toho malickeho, a pulku nakladu spojených s tehotenstvim. Nereknu kdybyste meli doma teprv treba rocni nebo jeste mensi mimino nebo uz to melo byt 3., 4.dite, i kdyz i to se da zvládnout, kdyz se chce a jsou na to podminky! A neboji se jen, ze to neutahnete? Chlap (si) prece nepřizná, ze by rodinu nebyl schopnej uzivit, tak kolem sebe radsi kope…
Dekuji vsem za podporu
opravdu. Jste uzasne. Treba se je vzpamatuje
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za podporuopravdu. Jste uzasne. Treba se je vzpamatuje
Drž se
mám za sebou hodně zlého i dobrého…ale na co jsem pyšná a neměnila bych, jsou děti
tobě přeju to samé ![]()
Anonymní, je mi moc líto, jak se k situaci postavil tvůj manžel. Pokud si potřebuješ utřídit myšlenky, nebo jen podpořit, zkus se obrátit na tuto organizaci:
https://hnutiprozivot.cz/…ime-pomahame
Mají i linku zdarma, ostatně jejich služby jsou zdarma. Pomáhají těhotným ženám, které jsou v komplikované situaci - tj. i takovým, jako jsi ty, kde partner nutí ženu k potratu.
Vím o jedné rodině, kde manželka svému muži ukázala skutečné fotky dětí po potratech se slovy, jestli tohle chce udělat svému dítěti. Vzhledem k tomu, že už kolem šesti týdnů je to malý človíček, to byl pro chlapa tvrdícího „je to jen shluk buněk“ dost velký šok a on otočil. Ale je to fakt drsná metoda a těžko odhadnout, jak by tvůj muž zareagoval.