Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verunecka289 Tak ano, ale na otázku, jaký to bylo očekávám odpověď, „super“, „jo, dobrý“ či „na ho.no“ případně, „sakra, těch panáků bylo nějak moc“
@Corie píše:
No přesně tak! Čtu a nestačím se divit…aještě raději se na to ani neptat aby se necítil trapně! No to snad ne…
Také to nechápu, nesnáším „milosrdné lži“. Pokud mi partner řekne, že byl na kafi s kamarádkou, pravda, zeptám se o koho jde, co řešili, možná ho trochu popíchnu, ale nijak zvlášť neřeším. Pokud v té samé situaci „milosrdně zalže“(aby nemusel nic vysvětlovat, že…) a pravda pak vyjde najevo, budu sakra řešit, proč mi kvůli tak nevinné věci lže a v podstatě se nezbavím nedůvěry, že to asi zas až tak nevinné nebylo…Takže podle mě tyhle lži jen podrývají důvěru…
na druhou stranu jak už tu padlo, těch neposkvrněných vztahů asi moc nebude a pokud bude jeden do rána laškovat s kolegou/yní na baru,resp.na parketu/stole či jinde, asi se tím fakt chlubit nebude…ale to už beru jako partnerský přešlap…
@Mar__tanka1983 Asi takhle, já nevěřím tomu, jak tu někdo píše, že nikdy nelže… všichni více či méně lžeme ať už jsou to lži ze slušnosti, v rámci dobrých mravů, nebo že s dotyčným zrovna tu konkrétní věc nechceme řešit.
@Mar__tanka1983 je rozdíl mezi lhaním a popisováním minutu po minutě
přece když mi někdo řekne do rána jsem kecal s kamarádem a pak se dovím, že dorána tancoval s kamarádkou na stole, tak mi evidentně lhal
když někdo řekne pařil jsem až do rána, tak říká pravdu
o to tady jde-o naprosto zbytečnou lež ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Verunecka289 Tak ano, ale na otázku, jaký to bylo očekávám odpověď, „super“, „jo, dobrý“ či „na ho.no“ případně, „sakra, těch panáků bylo nějak moc“
Nebo: „Ten Karel už má zase nějakou jinou.“
Taky se ptám, ale zkušenost mě naučila, že se vším na světlo rozhodně nevyjdu (upřímně, vás by nenaštvalo, kdyby vám manžel hlásil, že se s ním servírka pokusila flirtovat? Ať servírku odpálkuje a mě nechá v klidu
)
@JayLee píše:
když to nechas byt, tak bude vedet ze mu to proslo a bude ti lhat priste zase a ty budes za naivni pipkua buh vi co by mohlo byt priste ze jo
Anebo si řekne, že je stíhačka a příště neřekne nic.
Zablbnul si, nic se nestalo.
Popravdě se mu ani nedivím proč to neřekl. Podle toho co tady čtu, bych doma čekala dusno. Kvůli hlouposti… ![]()
@Verunecka289 No a co když do 4 tancoval s kamarádkou na stole a pak 2 hodiny kecal s kamarádem
je lež, že se zakecal s kamarádem a proto přišel až v 6, když by jinak dorazil už po té 4…
Příspěvek upraven 05.12.14 v 10:16
A mozna ta slecna je pekna mrcha co mu mozna chce zavarit. Treba ji manzel odmitl a ona se msti.
@L92 píše:
Milosrdná lež. Protože přesně věděl, že to budeš řešit - i když je to naprostá pakárna.. Vyhodil si z kopýtka. Buď ráda, že se vrátil domů.
presne tak ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já hlavně nechápu tu potřebu sdělovat / zjišťovat, co se tam dělo… prostě šel na pařbu, přišel v 6, tečka.
@j.a.n.i1 no to já taky, ale když mi chlap řekne kecal jsem do rána s kamarádem a pak se náhodou dovím v podstatě opak
prostě nechápu proč
ale soudím podle sebe ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nezlobte se, že vás budu otravovat mýma problémama, ale chci poradit a zároveň se i svěřit.
Můj manžel byl na oslavě kamaráda minulý týden v pátek a domů přišel v 6 hodin ráno.
Povídal mi, že tam zůstal sám s tím kamarádem co slavil a že se hrozně zakecali.
Jenže dnes ráno jsem potkala jednu slečnu, trochu se známe a ta mi povídala, jestli mi manžel něco neříkal co dělo v pátek. Že ona se tam hrozně opila a tančili tam na stole a byli tam do 6 do rána. Takže manžel mi lhal, ani mi neřekl že tato dotyčná slečna tam byla.Sice tam prý byla s přítelem, mi povídala, ale co si mám o tomhle myslet???Jsem dost zklamaná a nevím jestli mu vynadat nebo co dělat.Moc děkuju všem za odpovědi
Mohu se zeptat, jak by ses citila, kdy ti povidal, ze tam vsichni hrozne opili a zensky tam tancili na stole, a kdo vi co se tam jeste delo?
Byla by si dost zklamana, nevedela bys jestli mu vynadat nebo bys byla v pohode? ![]()
Neumim si predstavit ze bych opila tancovala na stole s zenatym chlapem a o par dni pozdeji to reknu manzelce. Asi bych se v tomhle pripade zeptala manzela o co jde?? Aby ti priste neprisel anonym a nekdo te nedeptal.
@j.a.n.i1 hele to už to zase moc pitváš, já-i když se ti to bude zdát divný-prostě nelžu a lež nenávidím
podle mě prostě lež do žádnýho vztahu nepatří
![]()
@aaababy píše:
@bartsch kazdy obcas prekrucuje pravdu a pokud jsi tak,, cista " muzes byt jednou velice prekvapena. Neexistuje absolutne pruzracne partnerstvi a pokud jsi presvedcena ze ano tak je to v realite jinak. Jsou lzi a lzi. Absolutni popis vseho muze vztah pekne nahlodat. Mam znamou jejich vztah jim v dobrem smyslu zavidi kazdy. Jeji manzel je mily, pozorny, pracovity a pro ni by se rozkrajel. A ono bum ma bokem dite 6mes.
My si nemusíme lhát, my se totiž nevyslýcháme, nešmírujeme - chápeš to? Já se nevyptávám, co kde dělal a ani on mě. Nejsme si vzájemně koulí u nohy. Jsme spolu natolik dlouho, že o sobě víme dost. Nezlob se na mě, já nejsem žádná naivka mimo realitu, která nepočítá s tím, že se něco může pokazit. Natolik jsme si náš vztah vyjasnili spolu už dávno. Víme, kde máme hranice. Nerýpu, nepátrám… máme už hodně let spokojený vztah. ![]()