Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@silvik.sk píše:
Co teď bude chudina dělat? Manžel zahlal, že tančil na stole. Že se opil a možná si to ani nepamatuje. Je to lhář prolháný, je třeba mu to dát sežrat! Neuvařím mu večeři, zabalím mu kufr, ať si táhne k té, se kterou protančil noc! Ať si uvědomí, co doma má a příště nebude mít potřebu dělat takové hrozné věci, lhát mi!
Všímaš si, jaká pakárna to celé je?
jo, je to pakárna, ale bohužel se kde se vzala tu se vzala vynořila slečna co to naprášila a tak zakladatelka logicky řeší, proč to prostě neřekl na férovku. Stačilo říct, že to s pár lidma trošku protáhli, ale ne se milosrdně tvářit, jak do šesti ráno zaníceně s kámošem probíral stávající politickou situaci…
takže balení kufrů je za těchto okolností blbost ale debata o tom, nakolik k sobě ve vztahu chtějí být upřímní je podle mě na místě.
@Verunecka289 píše:
Hele mě je upřímně jedno jestli tam chlap seděl do rána sám s kamarádem, nebo tam „patřil jak za mlada“, ale pokud na otázku jak ses bavil dostanu odpověď seděl sem tam sám s kamarádem a kecal a pak se dovím něco úplně jiného, tak mě ta lež prostě zamrzíjinak jak už jsem psala, na otázku jak ses bavil očekávám maximálně dvouslovnou odpověď, ale pokud byl s lidma který znám a třeba sem je dlouho neviděla, zajímá mě co je novýho
a to opravdu nechci jenom dvouslovnou odpověď
Přesně tak!!!Holky, nedělejte ze mně hysterku. Mně to jen zamrzelo, protože mi opravdu tvrdil, že tam zůstali nakonec sami s kamarádem a kecali. Tohle není lež???Kdyby mi aspoň řekl že tam ještě byla ona dotyčná slečna s přítelem a že se bavili, tak dobrý. Ale proč toto zatajil? Tohle mi vadí!
@lavanilka promiň ale přeháníš to…z toho co tu bylo psáno vůbec o nic nejde a upřímně, když to tady čtu, tak se mu ani nedivim, zřejmě ví co byho čekalo (viz.tato diskuze)…fakt asi to dám manželovi přečíst, at´vidí, jak jsem na něj milá, když ho nevyslíchám a takovýhle s prominutím kraviny fakt neřešim ![]()
@lavanilka píše:
jo, je to pakárna, ale bohužel se kde se vzala tu se vzala vynořila slečna co to naprášila a tak zakladatelka logicky řeší, proč to prostě neřekl na férovku. Stačilo říct, že to s pár lidma trošku protáhli, ale ne se milosrdně tvářit, jak do šesti ráno zaníceně s kámošem probíral stávající politickou situaci…
takže balení kufrů je za těchto okolností blbost ale debata o tom, nakolik k sobě ve vztahu chtějí být upřímní je podle mě na místě.
Děkuju, konečně mě někdo pochopil.
@Anonymní píše:
Přesně tak!!!Holky, nedělejte ze mně hysterku. Mně to jen zamrzelo, protože mi opravdu tvrdil, že tam zůstali nakonec sami s kamarádem a kecali. Tohle není lež???Kdyby mi aspoň řekl že tam ještě byla ona dotyčná slečna s přítelem a že se bavili, tak dobrý. Ale proč toto zatajil? Tohle mi vadí!
Asi jsi zarliva a uz jsi mu nekdy udelala zarlivou scenku, tak te chtel usetrit ![]()
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Asi jsi zarliva a uz jsi mu nekdy udelala zarlivou scenku, tak te chtel usetrit
souhlas… takže další výslech a řešení vůbec věci nepomůže, naopak…
@Anonymní píše:
Tak zapřemýšlej, proč ti raději lže, než aby ti v klidu řekl, že tancoval na stole a byla tam taky až do rána nějaká ženská. Asi si myslí, že mu budeš něco vyčítat, budeš dělat scény a musí se už dopředu nějak ospravedlňovat, i když se nic nestalo
Hele, nikdo s vámi nežije, je to jen mezi vámi a nikdo do vás nevidí. Když tady tak někdy čtu některé názory, tak se nedivím, že ti chlapi raději lžou.
@silvik.sk píše:
@lavanilka řekla bych, že až se zase dostaneš do kolektivu, pohled na věc se ti možná změní a třeba se i tobě občas neplánovaně nějaký taneček povedeA nic zlého v tom vidět nebudeš
jo to je dost dobře možné, asi jsem teď v tomto směru trošku nepřející
každopádně radši na přímý dotaz chlapa přiznám barvu, že se účastnil i ten a ten a nebudu se tvářit, že jsem do rána drbala s kamarádkou… (což ovšem možná zas ten můj neustojí, jelikož on ze své podstaty k milosrdným lžím tíhne a i přes mé vysvětlování jak to vnímám já, mi stejně čas od času nějakou pěknou podstrčí…
)
@bartsch píše:
Tak zapřemýšlej, proč ti raději lže, než aby ti v klidu řekl, že tancoval na stole a byla tam taky až do rána nějaká ženská. Asi si myslí, že mu budeš něco vyčítat, budeš dělat scény a musí se už dopředu nějak ospravedlňovat, i když se nic nestaloHele, nikdo s vámi nežije, je to jen mezi vámi a nikdo do vás nevidí. Když tady tak někdy čtu některé názory, tak se nedivím, že ti chlapi raději lžou.
Jo ale bacha, ono to nemusí vycházet z partnerčiny žárlivosti ale prostě jen z chlapovy povahy (nebo jeho špatného svědomí).Můj chlap to začal používat hned, přitom jsem žádnou scénu nikdy neudělala, naopak bylo větší řešení, když lhal…
Mě by teda zajímalo, jestli jsou všichni tak tolerantní i ve skutečnosti tak, jak tady na internetu.
Dost pochybuji, že 3/4 ženských nevadí podobné situace a ještě doma s úsměvem mávnou rukou a řeknou: No to nic miláčku, hlavně, že ses bavil. Jako nedělat z toho doma kovbojku, ale rozhodně bych nad tím jen tak nemávla rukou. Slušně bych mu řekla, že vím, že lhal a že se mi nelíbí ani to že lhal a ani to, že tančil se slečnou na stole.
@cverunka víš většina ženských jako já nebo třeba @bartsch to má naprosto srovnáno a opravdu nemají potřebu se v takové krávovině vrtat a nedělají z komára velblouda, jak je tady na emimi všeobecnej folklor
a mmch on nelhal, jak víš že nemluvil i s tím kamarádem…mmch čím víc tuto diskuzi čtu, tím více ho chápu a ty chlapi lituju se pomalu ani neuprdnou, abyste to dopodrobna nevěděli ![]()
@lavanilka píše:
Jo ale bacha, ono to nemusí vycházet z partnerčiny žárlivosti ale prostě jen z chlapovy povahy (nebo jeho špatného svědomí).Můj chlap to začal používat hned, přitom jsem žádnou scénu nikdy neudělala, naopak bylo větší řešení, když lhal…
A proč ti ten tvůj lže? Podle tebe nemá důvod a stejně to pořád dělá? Ano, může to být u něj „chronické“. Takhle lhal od začátku vašeho vztahu?
@brumdinka píše:
@lavanilka promiň ale přeháníš to…z toho co tu bylo psáno vůbec o nic nejde a upřímně, když to tady čtu, tak se mu ani nedivim, zřejmě ví co byho čekalo (viz.tato diskuze)…fakt asi to dám manželovi přečíst, at´vidí, jak jsem na něj milá, když ho nevyslíchám a takovýhle s prominutím kraviny fakt neřešim
nemyslím si, že nějak výrazně přeháním. neříkám, že se stalo něco hrozného, ale chlap něco zatajil, pak to blbě vyšlo najevo, takže promluvit si o tom (v klidu) považuji za normální komunikaci v páru. Osobně to vidím jako otázku principu..jak se chci chovat ke svému okolí a na čem chci budovat svůj vztah. Upřímnost/milosrdná lež. Každý to vnímá jinak, proto je dobré si to vyjasnit. A rozhodně takovou debatu nepovažuji za výslech, mělo by v ideálním případě jít o dialog dvou rovnocenných dospělých lidí, kteří spolu něco tvoří…(pochopitelně že i kvalita a hloubka komunikace se liší pár od páru, však je to nejtěžší partnerská dovednost, že?)
@brumdinka píše:
@cverunka víš většina ženských jako já nebo třeba @bartsch to má naprosto srovnáno a opravdu nemají potřebu se v takové krávovině vrtat a nedělají z komára velblouda, jak je tady na emimi všeobecnej folklora mmch on nelhal, jak víš že nemluvil i s tím kamarádem…mmch čím víc tuto diskuzi čtu, tím více ho chápu a ty chlapi lituju se pomalu ani neuprdnou, abyste to dopodrobna nevěděli
Tak slečna asi jen tak do větru prohodila, že panáček někde tančil na stole. Evidentně lhal. Také mám svůj vztah srovnaný, jsme s manželem už nějaký ten pátek, ale s tím, že by mi někdo lhal a tím dělal ze mě blbečka bych se nesrovnala. Mám svoji hrdost. Minimálně bych mi řekla, že vím, že lhal.
@cverunka já už to psala několikrát tak předně nelhal, jen neřekl do podrobna vše a jak to tady tak čtu ani se mu nedivim
za druhé rozhodně tím nedělá z nikoho blbečka za třetí o dotyčné bych si taky myslela svoje..už vidím jak po pařbě běžim za manželkou kamaráda jí to hned vyklopit…takže ve výsledku pravda bude uplně někde jinde a je zbytečný to rozpitvávat ![]()
takže jak sem psala výše max.bych si rejpla ve stylu, že sem se dolechla, že umí tancovat na stole a tim by to haslo…