Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumdinka píše:
@cverunka víš většina ženských jako já nebo třeba @bartsch to má naprosto srovnáno a opravdu nemají potřebu se v takové krávovině vrtat a nedělají z komára velblouda, jak je tady na emimi všeobecnej folklora mmch on nelhal, jak víš že nemluvil i s tím kamarádem…mmch čím víc tuto diskuzi čtu, tím více ho chápu a ty chlapi lituju se pomalu ani neuprdnou, abyste to dopodrobna nevěděli
Souhlas. Já se někdy nestačím divit, co a jak některé ženy řeší
Pracuji v mužském kolektivu, vím moc dobře, jak muž přemýšlí a jak k některým věcem přistupuje. Mnoho mých kolegů má normální ženy, ale najde se i takový, který má doma ženu podobného ražení tady s eMimina
Jeden můj kolega se nám někdy i svěří a někdy si i pozvdechne, jak ho dusí a přitom k tomu nemá důvod. Podobné jsou i její kamarádky, takže to má ona někdy podpořeno ještě navíc od nich ![]()
@bartsch píše:
A proč ti ten tvůj lže? Podle tebe nemá důvod a stejně to pořád dělá? Ano, může to být u něj „chronické“. Takhle lhal od začátku vašeho vztahu?
není to nijak časté, ale ano, sem tak se -právě že už od prvopočátku vztahu -s něčím milosrdným vytasí. Moc to zatím nechápu, ale na počátku fakt neměl indicie, že by mohly být nějaké scény. Myslím, že to plyne jednak z jeho povahy formované rodinným nastavením a pak z jeho předpokladu, co by mi mohlo vadit (mrzet, ublížit);to nerad říká nebo odsouvá na později. a také trochu asi pohodlnost něco v danou chvíli rozebírat…
@cverunka píše:
Tak slečna asi jen tak do větru prohodila, že panáček někde tančil na stole. Evidentně lhal. Také mám svůj vztah srovnaný, jsme s manželem už nějaký ten pátek, ale s tím, že by mi někdo lhal a tím dělal ze mě blbečka bych se nesrovnala. Mám svoji hrdost. Minimálně bych mi řekla, že vím, že lhal.
Tady se pořád dedukuje, ale nikdo z nás neví, co a jak si řekli. Je možné, že manžel čekal doma kartáč (třeba proto, že přišel v 6 ráno) a následně i výslech, tak to rozetnul svou výpovědí a ospravedlňováním, aby mohl v klidu vyklidit „bitevní“ pole a byl klid. Ale to je fakt jen dedukce.
@lavanilka píše:
není to nijak časté, ale ano, sem tak se -právě že už od prvopočátku vztahu -s něčím milosrdným vytasí. Moc to zatím nechápu, ale na počátku fakt neměl indicie, že by mohly být nějaké scény. Myslím, že to plyne jednak z jeho povahy formované rodinným nastavením a pak z jeho předpokladu, co by mi mohlo vadit (mrzet, ublížit);to nerad říká nebo odsouvá na později. a také trochu asi pohodlnost něco v danou chvíli rozebírat…
Hmmm, takže je to pro něj vlastně od začátku normální
a pokud je to třeba podpořeno výchovou nebo zkušeností z rodiny
… s tím asi moc nenaděláš.
Neřekla bych, že ti lhal… že tam zůstal, protože se zakecal s oslavencem, se nevylučuje s tím, že tam nějaká ožralka tančila na stole ![]()
třeba to pro něj bylo tak nezajímavé, že ho ani nenapadlo se zmínit…
Nemůžu si pomoct, prostě na „lži“ manžela zakladatelky nevidím nic hrozného… ![]()
Příkladem mi je náš letošní firemní Vánoční večírek. Dost se to zvrhlo a některý kolegové se nakonec pěkně předvedli…
svlíknuté trika a nahý do půl těla tančili na stolech (fakt hrozná podívaná
). Ale p.del to byla…
Jinak manželé a tátové od rodin, normální chlapi. Tentokrát se víc odvázali a ukázali, co v nich je ![]()
Pochybuji, že se tím doma chlubili manželkám a snad se dámy nic nedozvědí. Toto přeji ale hlavně svým kolegům, protože je vidět, co vše jsou schopné ženské řešit… ![]()
@silvik.sk píše:
Nemůžu si pomoct, prostě na „lži“ manžela zakladatelky nevidím nic hrozného…
Příkladem mi je náš letošní firemní Vánoční večírek. Dost se to zvrhlo a některý kolegové se nakonec pěkně předvedli…svlíknuté trika a nahý do půl těla tančili na stolech (fakt hrozná podívaná
). Ale p.del to byla…
Jinak manželé a tátové od rodin, normální chlapi. Tentokrát se víc odvázali a ukázali, co v nich je
Pochybuji, že se tím doma chlubili manželkám a snad se dámy nic nedozvědí. Toto přeji ale hlavně svým kolegům, protože je vidět, co vše jsou schopné ženské řešit…
@Anonymní píše:
Mně akorát mrzí, že mi to neřekl. Nikdy mi nelhal a vždy si říkáme všechno.
Máte pravdu, povím mu, že to vím a zkusím se zeptat, proč mi to nechtěl říct.
no možná se právě těm dotazům a vyřešování chtěl vyhnout proto ti to neřekl celý..upřímně.. neřešila bych to..
@Anonymní píše:
Přesně tak!!!Holky, nedělejte ze mně hysterku. Mně to jen zamrzelo, protože mi opravdu tvrdil, že tam zůstali nakonec sami s kamarádem a kecali. Tohle není lež???Kdyby mi aspoň řekl že tam ještě byla ona dotyčná slečna s přítelem a že se bavili, tak dobrý. Ale proč toto zatajil? Tohle mi vadí!
ježíš a proč ti musí říkat co dělal na večírku? k čemu ti to je?
nechtěl ti to říct - taky bych se nechlubila, ptala ses tak prostě neřekl vše..aby měl klid… aby se vyhnul zpovídání.. zatajil to aby měl od tebe klid a nechalas to být…co nechápeš? ![]()
@lavanilka píše:
Také to nechápu, nesnáším „milosrdné lži“. Pokud mi partner řekne, že byl na kafi s kamarádkou, pravda, zeptám se o koho jde, co řešili, možná ho trochu popíchnu, ale nijak zvlášť neřeším. Pokud v té samé situaci „milosrdně zalže“(aby nemusel nic vysvětlovat, že…) a pravda pak vyjde najevo, budu sakra řešit, proč mi kvůli tak nevinné věci lže a v podstatě se nezbavím nedůvěry, že to asi zas až tak nevinné nebylo…Takže podle mě tyhle lži jen podrývají důvěru…
na druhou stranu jak už tu padlo, těch neposkvrněných vztahů asi moc nebude a pokud bude jeden do rána laškovat s kolegou/yní na baru,resp.na parketu/stole či jinde, asi se tím fakt chlubit nebude…ale to už beru jako partnerský přešlap…
bez ironie viz vytučněné.. tomuto! říkáš a nijak zvlášt to neřeším? ![]()
a jak to tedy vypadá když to řešíš? ![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak!!!Holky, nedělejte ze mně hysterku. Mně to jen zamrzelo, protože mi opravdu tvrdil, že tam zůstali nakonec sami s kamarádem a kecali. Tohle není lež???Kdyby mi aspoň řekl že tam ještě byla ona dotyčná slečna s přítelem a že se bavili, tak dobrý. Ale proč toto zatajil? Tohle mi vadí!
A jak víš, že to není pravda? Pokud třeba všichni, včetně té tancující kamarádky šli ve 3 domů a on s kamarádem se tam zasekli do 6 tak ti řekl pravdu = nakonec tam zůstali sami a kecali, to není lež.
Jaj.. To koukám co některý zase řeší.. Taky bych „zalhal“.. A už jsem to i samozřejmě udělal. Jsem si víc vypil, a tak jsem se nezmínil co jsem si trhnul za ostudu a trapásek.. Přece nebudu partnerce nahrávat na smeč, aby si ze mě mohla dělat legrácky… A taky mám kamarádku, která to na mě „práskla“ jako ta slečna z příspěvku prvního.. A poak si ze mě všici dělali srandu.. Patří mě to.. Kdyby o něco šlo, tak to ona nebude ti vykládat, a ještě k tomu tam měla svého přítele.. To nemá žádnou váhu…
Tak se choval jako zvířátko.. To se stává..
a někdy je to potřeba pořádně rozjet.. A má k tomu podávat hlášení??
Kdo vi, jestli ja tom stole tancili oba
zminila bych se mu maximalne, ze o tom vim a dal neresila. Klidne taky mohl kecat s tim kamaradem. Manzel mi nedavno vypravel, ze byl na nejake akci a nejaka „mařka“ se tam opila a tancila naha na stole, meli z toho s kamarady tak akorat srandu… Zbytek podniku si ji fotil. Tak jestli to nebylo podobne
osobne, kdyby mi muz tuto cast jeho akce milosrdne zatajil, nevadilo by mi to ![]()