Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ynax píše:
než zapojí rozum? obávám se, že rozum nezapojí nikdy. Hlavně když bude vidět, že má doma stále dveře otevřené. Kamarádka by už pro mě nebyla kamarádka, manželovi bych oznámila, že tedy fajn, když chce tak ať jde, ale ať nepočítá, že budu všechno táhnout finančně sama - a řekla bych mu svoje požadavky. Co kamarádka? Je dětná? Jestli ne, třeba se jí víkendy strávené s tvými dětmi rychle znechutí.
Kamarádka je bezdětná. A manželovi jsem po domluvě nastavila trvalý příkaz na takové výživné, jaké jsem chtěla. Já to zvládnu, ale on je úplně bez peněz. To nebyla ode mě hajzlovina. Peníze jsem vždy řídila já a tak musíme splácet kde co.
Ptala jsem se na názor mého manžela, jako z pohledu chlapa. A jsme stejného názoru, že se vrátí. Je mladá, určitě bude chtít mít rodinu, což už spolu máte, bude jí vadit, že tvůj muž dělí čas mezi vás a ní samotnou, o penězích nemluvě. časem na něj bude klást čím dál větší požadavky, které mu nebudou po vůli, omrzí ho to. A přijde na to, že mu je doma s vámi nejlíp.Hlavně ať to neodse…děti. Přejeme hodně stěstí.
Moc Vám všem děkuji. A vězte, že se snažím. U kadeřnice už jsem byla, od kamarádek jsem dostala permanentku na zumbu ( manžel chce s kamarádkou hlídat ), začala jsem obměňovat šatník, zhubla už 14 kilo a dala si inzerát. Ne na vztah. Ale trošku něhy neuškodí. Sice se mě už 13 let nedotkl jiný chlap, ale třeba to půjde. A takhle uklizeno, jak máme doma teď, jsem snad za vdana neměla. A stíhám se i zkrášlovat a třeba to bude znít směšně - i lakovat nehty.
Pokud mu v manželství s tebou nic nechybělo a teď je zamilovaný, tak ho zpátky nečekej.
Můj muž si našel vztah k jedné ženě, trvalo to půl roku, ale já to nevěděla, v té době jsem ani nějak neměla chuť řešit, proč je furt v čudu. Provalilo se to až ve chvíli, kdy se sám rozhodnul, že to s ní skončí. My jsme se dohodli, že se pokusíme na našem vztahu zapracovat, doplnit to, co je mu chybělo a proč hledal jinde… Ani teď nevím, zda to klapne, zrovna tu trčím sama doma, zatímco on sedí v hospodě s přáteli na svatomartinské huse. ![]()
G.
Kolikrát mám pocit že chlap dělá to co ví že mu žena dovolí.Kdyby si ho kopla do zadku,nedělala že muže kdykoliv přijít,možná až pak by si uvědomil že chce bejt s tebou.Takle si bude courat sem tam
makynah píše:
Moc Vám všem děkuji. A vězte, že se snažím. U kadeřnice už jsem byla, od kamarádek jsem dostala permanentku na zumbu ( manžel chce s kamarádkou hlídat ), začala jsem obměňovat šatník, zhubla už 14 kilo a dala si inzerát. Ne na vztah. Ale trošku něhy neuškodí. Sice se mě už 13 let nedotkl jiný chlap, ale třeba to půjde. A takhle uklizeno, jak máme doma teď, jsem snad za vdana neměla. A stíhám se i zkrášlovat a třeba to bude znít směšně - i lakovat nehty.
hlídat vaše děti s kamarádkou ![]()
To je skvělé,to je přesně to,co jsi měla udělat a i udělala.
Možná,že časem už ho ani nebudeš chtít ty zpátky,no já bych tomu i věřila a strašně bych ti to přála.Třeba i začneš cestovat.Já po rozchodu,ale byl to rozchod z mé vůle,začala opravdu žít,.Je to divné,ale i já měla najednou na sebe víc času,víc peněz,byla jsem s dcerou na dovoleně a za čas si našla mého nynějšího přítele a jsem za to moooc ráda.Jsi na dobré cestě jak se z tohohle dostat. ![]()
makynah píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Kolikrát mám pocit že chlap dělá to co ví že mu žena dovolí.Kdyby si ho kopla do zadku,nedělala že muže kdykoliv přijít,možná až pak by si uvědomil že chce bejt s tebou.Takle si bude courat sem tam
Neboj. Nebude. Minimálně do konce roku. Já už bych potřetí nezvládla, aby zase odešel. Musím se z toho napřed otřepat, než mu zase skočím do náruče. Teď to hrozně bolí, ale co když mu do náruče neskočím ? Zatím bych hupla hned a ještě mu uvařila.
Taky mám strach, aby si neměla pravdu. Ale stejně mám pocit, že nejvíc stály ty piva a věčné vyvařování masa. A nehledě na benzín. MHD to prostě nezvádá. A já musím. Včera jsem ho potkala a byl vyčerpaný. Špatný svědomí, únava ( nemůže se jen navečeřet a usnout )- věnuje se dětem a navíc asi "musí " denně souložit. A uklízet po sobě. A neprdět a nekrkat v bytě. A " musí " se usmívat, i když nechce. Víš co, hlava ví, že mi bude bez něj líp,…ale to srdce.
mari1912 píše:
To je skvělé,to je přesně to,co jsi měla udělat a i udělala.Možná,že časem už ho ani nebudeš chtít ty zpátky,no já bych tomu i věřila a strašně bych ti to přála.Třeba i začneš cestovat.Já po rozchodu,ale byl to rozchod z mé vůle,začala opravdu žít,.Je to divné,ale i já měla najednou na sebe víc času,víc peněz,byla jsem s dcerou na dovoleně a za čas si našla mého nynějšího přítele a jsem za to moooc ráda.Jsi na dobré cestě jak se z tohohle dostat.
makynah píše:
Chce, abych si taky odpočala. Když se starám o děti celý den. Dřív si nevšimnul. A neboj - soudně mám podepsané, že děti zůstanou mně.
Kamča.dalmatinka píše:makynah píše:hlídat vaše děti s kamarádkou
No jako těžko říct. Jsem vdaná a mám milence. Jednu dobu to vypadalo, že se něco pohne. Nakonec jsem zůstala s manželem a pořídili jsme si dítko. Milenec zůstal z manželky. Až nedávno jsem se od dozvěděla, že těsně před mám těhotenstvím uvažoval, že od manželky odejde a zkusíme to spolu. Ale že nechtěl, abych byla nešťastná. Podle mě mu bylo i za těžko opustit manželku a děti, byť už velké. Takže podle mě, pokud se sebral a odešel, tak je to hodně vážné.
Nadruhou stranu, ano i zamilovanost může opadnout a on nakonec uvidí, že u tebe mu bylo třeba líp.
Zkus se teď věnovat sama sobě. Hlavně manželovi nic nevyčítej, nenadávej, nedoprošuj se. Jestli se chce vrátit, tak se vrátí k někomu s kým je mu dobře.
Je to těžké období, tak hodně síly!
makynah píše:To je od něj hezké,ale já bych nesnesla aby se o mé děti starala i a čuza která si říkala KAMARÁDKA
Chce, abych si taky odpočala. Když se starám o děti celý den. Dřív si nevšimnul. A neboj - soudně mám podepsané, že děti zůstanou mně.Kamča.dalmatinka píše:makynah píše:hlídat vaše děti s kamarádkou
On si to časem uvědomí a ono už bude možná i pozdě.A hodně se stává,že ženská se dá dohromady,trochu si užije,zhubne a získá sebevědomí,začne si věřit,je obletovaná,ale pořád chce toho svýho chlapa.On se k ní vrátí,ale ona už je jiná a najednou vidí,že ten chlap už vlastně není ten chlap co ho milovala,že už si ho neváží.No je vidět,že jsi na dobré cestě to zvládnout a vytěžit i z téhle nepříjemné situace to nejlepší.No zkus teď používat ten rozum,radí ti dobře ![]()
Zase na druhou stranu…má chlapa co má děti. Na jaře mám jet na měsíc do lázní. Ať se holka učí. Ale snaží se. Denně v šest ráno vstává a mého manželovi vaří.
Kamča.dalmatinka píše:makynah píše:To je od něj hezké,ale já bych nesnesla aby se o mé děti starala i a čuza která si říkala KAMARÁDKA
Chce, abych si taky odpočala. Když se starám o děti celý den. Dřív si nevšimnul. A neboj - soudně mám podepsané, že děti zůstanou mně.Kamča.dalmatinka píše:makynah píše:hlídat vaše děti s kamarádkou
Dej tomu všemu čas,ale měj nějaký horizont,také zkus změnit svoje chování nebuď na něm závislá nečekej a podnikej s dětmi mnoho věcí bez manžela,aby vidělo co přichází
,vím není to nic jednoduchého a jak už tu bylo psáno,když se vrátí nevyčítej,bude to těžké,ztracená důvěra se získává dlouho a ne zrovna lehko,kamarádku bych zařadila na seznam nekamarádek,bo si nezalouží být tvojí kamarádkou 

Jinak přeji hodně štěstí