Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
adelo p2, promin, ale přijde mi, že jseš trošku mimo.. jen cituji tvoje slova.. ty budeš asi nějaká zapšklá psychološka, nebo demagoška.. co?? ![]()
adela.p2 píše:
to je zase teda demagogie. ale děkuji, výborně
citace] lopata píše:
makynah- adela P2 tvrdí, že snad víš koho jsi si brala..
No možná jsou ty rozvody dobou… Nadruhou stranu tenkrát spoustu žen zůstávalo v nefungujícím svazku jenom proto, aby neměly nálepku, že jsou rozvedené. Tak radši trpěli ponižování,někdy i bití. Já osobně jsem ráda za tuhle dobu. Když mě bude partner bít, tak se sbalím a odejdu a bude mi jedno, co si okolí myslí.
omites píše:
No možná jsou ty rozvody dobou… Nadruhou stranu tenkrát spoustu žen zůstávalo v nefungujícím svazku jenom proto, aby neměly nálepku, že jsou rozvedené. Tak radši trpěli ponižování,někdy i bití. Já osobně jsem ráda za tuhle dobu. Když mě bude partner bít, tak se sbalím a odejdu a bude mi jedno, co si okolí myslí.
ty jo proč by tě měl partner jen tak bít?? jako přijde z práce a šup jednu přes hubu???? hele, vy ženský nejste taky nijak svatý a ty blbosti, co vás napadaj, taky stojí za to.. by dokážete chlapa deptat psychicky, tak se pak nediv, že jedna přiletí… v normálním svazku si myslím, že se partneři nemlátí jak nezralý žito.. kdysi spolu lidi uměli komunikovat, neexistoval internet, mobil, emimino a podobný věci,. dneska, když něco nevím, zeptám se gůůglu, tehdá to tak nebylo.. lidi se scházeli, volali si, neseděli někde u pc a nekecali s celým světem od obrazovky PC.. dneska když nechci, nemusím ven klidně rok.. stačí mi připojení na net a PC.. taky si myslím, že byla jednodušší doba- sice se na byt muselo čekat, ale nemusela se brát hypotéka na 20 let, člověk neměl nervy z čeho bude splácet, nehonil se za prachama jak divej.. v pátek to zapíchl v práci ve 3 a šup na chalupu, nebo do lesa.. dneska? lidi choděj do práce od svitu do mrku klidně celý týden a maximálně jedou tak do tesca na nákupy.. pak jedou v zimě na týden na hory a v létě do chorvatska a libují si, jak se maj suprově…
omites píše:
lopata píše:
adelo p2, promin, ale přijde mi, že jseš trošku mimo.. jen cituji tvoje slova.. ty budeš asi nějaká zapšklá psychološka, nebo demagoška.. co??
adela.p2 píše:
to je zase teda demagogie. ale děkuji, výborně
citace] lopata píše:
makynah- adela P2 tvrdí, že snad víš koho jsi si brala..
lopata píše:omites píše:ty jo proč by tě měl partner jen tak bít?? jako přijde z práce a šup jednu přes hubu???? hele, vy ženský nejste taky nijak svatý a ty blbosti, co vás napadaj, taky stojí za to.. by dokážete chlapa deptat psychicky, tak se pak nediv, že jedna přiletí… v normálním svazku si myslím, že se partneři nemlátí jak nezralý žito.. kdysi spolu lidi uměli komunikovat, neexistoval internet, mobil, emimino a podobný věci,. dneska, když něco nevím, zeptám se gůůglu, tehdá to tak nebylo.. lidi se scházeli, volali si, neseděli někde u pc a nekecali s celým světem od obrazovky PC.. dneska když nechci, nemusím ven klidně rok.. stačí mi připojení na net a PC.. taky si myslím, že byla jednodušší doba- sice se na byt muselo čekat, ale nemusela se brát hypotéka na 20 let, člověk neměl nervy z čeho bude splácet, nehonil se za prachama jak divej.. v pátek to zapíchl v práci ve 3 a šup na chalupu, nebo do lesa.. dneska? lidi choděj do práce od svitu do mrku klidně celý týden a maximálně jedou tak do tesca na nákupy.. pak jedou v zimě na týden na hory a v létě do chorvatska a libují si, jak se maj suprově…
adela,p2 píše:
Souhlasím, neříkám, že je dobře, že se 50% lidí rozvádí, ale někdy je to snad pro všechny možná i lepší.omites píše:
Nekdy, snad, mozna .. kolko percent z tych 50% spada do nekdy, snad, mozna? … dnesna doba je co sa vztahov tyka strasna. Kazdy ide za hlasom svojho srdca, lebo „srdcu nerozkazes“, nezavisle na tom ci uz ma alebo nema deti, kazdy spi s kazdym, lebo „si nemoze pomoct“, nezavisle na tom, ci uz ma staleho partnera. A obhajuju sa tym, ze kto nezazil, nepochopi, a preto su v plnom prave.
A ano, je to dobou. Dnes je tazka naivka a hlupak kto ocakava vernost a spolupracu „az kym nas smrt nerozdeli“. Lenze co cakat od vztahu v ktorom si partneri vravia „nikdy nehovor nikdy“ a citia potrebu byt zabezpeceni „pre kazdy pripad“? Ze zostarnu ruka v ruke?
Lopato píšeš jak klasickej rudej důchodce - tenkrát bylo všechno lepší..
Pěkný hovno.. ![]()
Lidi se kurvili vždycky, akorát se nerozváděli..
Jo a zapíchli to v práci ve 3 a šup akorát tak do hospody..( přičemž se flákali i v práci)..né všichni, ale bylo jich dost - takže dost pohádek o lese..
O násilí doma se asi nemá smysl s tebou vybavovat - i kdyby ženská byla stokrát nesnesitelná, tak násilí nic neřeší a nikdo nemá právo nikoho mlátit.
Nevšeobecnování je snad to nejhorší co mě vždycky naštve..
Lopato, jestli popisuješ svoje zkušenosti , tak potěš koště. To je mě tě líto. Nesnáším věty typu, no jó dřív to bylo lepší. Vždy je to o lidech a to jestli teď nebo před 20lety, bez mobilu, PC nebo s mobilem. Na tvém projevu je vidět netolerance, životní zklamání, závist, atd. a co už vůbec nechápu, co děláš na těchto stránkách?
No ale přiznejme si,jak jsme rádi že máme babičku a dědečka pěkně pohromadě.Sice vždycky ty babičky říkají,že to nebylo vždycky dobrý,ale nakonec jsou rády že zůstaly.A vnoučátka-to jako my,jsme taky šťastný,že je máme u sebe a ne rozvedený,každého s jiným partnerem,že ty hodnoty co byly dřív dodržovali.
Jinak nevěra byla,je a bude akorát a to si taky přiznejme,je v dnešní době morálka o něco uvolněnější a nevěra je společensky únosná-bohužel ![]()
Každopádně naše babičky byly hodně tolerantní a to já třeba nejsem,ale opět je to dobou-prostě dřív hrálo roli náboženství a pověst.
Mimochodem a to je taky fakt-je doba virtuality a mobilní telefony a internet nevěrám nahrává.No jo,ale to tak prostě je ![]()
A dámy-tenhle chat není jen pro ženy a pokud se vám nelíbí co Lopata píše to je sice nemilé,ale je to jeho názor
Je kolikrát dobrý si zjistit,jak na určitý problém kouká chlap,tak ho nevyplašte ![]()
Makynah - přečetla jsem jen část tvých příspěvků, ale obdivuju jak to zvládáš a jak jsi silná. Vím jaký to je, vidět jak je chlap najednou jinej - taky jsem se divila koho jsem si to po 11 leteh vztahu vzala
(taky jsem si myslela, že vím koho si beru). Jak mi mohl tak dlouho lhát a hrát to na 2 strany.
Je to těžký, ale snaž se soustředit na sebe a nedoufat, že se vrátí. Děti tě v tom evidentně nenechají. I kdyby se vrátil, už to nebude jako dřív a tobě bude časem třeba líp s někým jiným.
Přeju hodně sil.
Ahoj.
Stav je dnes takový. Děti jsem dostala do naprosté pohody. Ale musí chodit k psychologovi. Manžel byl u jejich psycholožky taky a pochopil, že není dobré, aby si je bral, když si napadne. Souhlasil s každým druhým víkendem.
Můj názor je takový, že se pomaličku dostává na dno. Je to na něm vidět.
Jinak mně se začala vracet deprese. Bohužel. Ale jsem bojovník. Od zítřka budu na neschopence. Aspoň na týden. Navýšili mně AD a budu odpočívat. V práci to chápou a mám jejich podporu. Ale chytila jsem to v začátku, tak věřím, že to zvládnu na jedničku. A taky ´mi došlo, že chlap, díky němuž se už podruhý potácím v depresích mi za to nestojí. Chybí mi, ale začínám mít radši sama sebe než jeho. ![]()