Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
eva valoi píše:
Jeniko, spolupracovnice je pěkná kráva.
Nepřijde mi, je to přirozený vývoj… Tedy teď myslím tu milenku, které to leze na mozek…
Dva týdny mi přijde dlouho aby děti neviděly tátu, Makynah, zkus si s dětmi sednout a domluvit se, že třeba jedno odpoledne i této lhůtě půjdou k tátovi, ať si děti samy vyberou který den - a ten termín pak sdělit otci. Buď vezme nebo nechá být. Holt se bude muset přizpůsobit a pak už rozdělte i víkendy a stanovte pevný rozvrh…
Na Vánoce bych tátu domů nezvala - jen budeš brečet a bude ti to líto - udělejte si na večer vlastní program, třeba turnaj stolních her, nejaké tvoření, nebo kupu čokolády a cukroví a filmový večer. Prostě to udělej tak, aby ti bylo co nejméně smutno. A nenech si tam vpadnout někoho zvenčí - a když už, tak někoho úplně zvenku, prarodiče, tetu, kamarádku - ne ale ty, kteří by boleli…
Bože, tohle je noční můra všech dlouhých manželství… Jak to vlastně zvládají prarodiče?
Jenika píše:
To vím, že je kráva, ale bohužel takhle je to dost často. Mladé svobodné dívky si vůbec neuvědomují, že s chlapem taky přichází děti. Ono je moc krásné prožívat tajnou lásku, pak si vybojovat i chlapa a najednou nastane rozčarování. No čas ukáže.
Jeniko, vybojovat si chlapa a otce od rodiny. Hele chlap má taky velkej díl viny, ale oni ti chlapi dost často myslí něčím jiným než hlavou. Vím, co některé ženské dokážou, aby chlapa dostaly tam, kde ho chtějí mít. Neomlouvám chlapy, ale nesnáším ubožačky, které mají potřebu dělat do ženatejch chlapů.
eva valoi píše:Jenika píše:Jeniko, vybojovat si chlapa a otce od rodiny. Hele chlap má taky velkej díl viny, ale oni ti chlapi dost často myslí něčím jiným než hlavou. Vím, co některé ženské dokážou, aby chlapa dostaly tam, kde ho chtějí mít. Neomlouvám chlapy, ale nesnáším ubožačky, které mají potřebu dělat do ženatejch chlapů.
To vím, že je kráva, ale bohužel takhle je to dost často. Mladé svobodné dívky si vůbec neuvědomují, že s chlapem taky přichází děti. Ono je moc krásné prožívat tajnou lásku, pak si vybojovat i chlapa a najednou nastane rozčarování. No čas ukáže.
Ženské trpí spasitelským komplexem - a když ti chlap vykládá jaký je chudáček, jak mu žena nerozumí, jak ho nechápe, jak je s ní jen kvůli dětem tak podlehne skoro každá… A ty kecy jsou jak přes kopírák…
V tomto jsem asi divná, ale pro mě má vinu chlap. Jasně, ta slečna sahá kam nemá - ale ona nepodvádí, on ano.
A takový ty řeči o tom, že Pepa si se ženou nerozumí, už to tam dlouho neklape a proto jsem tu já, mařena, abych ho z manželství vysvobodila…
eva valoi píše:
A takový ty řeči o tom, že Pepa si se ženou nerozumí, už to tam dlouho neklape a proto jsem tu já, mařena, abych ho z manželství vysvobodila…
No jasně
Která z nás je ještě neslyšela? Kupodivu, většinou ne od vlastního manžela.
Lesina píše:eva valoi píše:Jenika píše:Jeniko, vybojovat si chlapa a otce od rodiny. Hele chlap má taky velkej díl viny, ale oni ti chlapi dost často myslí něčím jiným než hlavou. Vím, co některé ženské dokážou, aby chlapa dostaly tam, kde ho chtějí mít. Neomlouvám chlapy, ale nesnáším ubožačky, které mají potřebu dělat do ženatejch chlapů.
To vím, že je kráva, ale bohužel takhle je to dost často. Mladé svobodné dívky si vůbec neuvědomují, že s chlapem taky přichází děti. Ono je moc krásné prožívat tajnou lásku, pak si vybojovat i chlapa a najednou nastane rozčarování. No čas ukáže.Ženské trpí spasitelským komplexem - a když ti chlap vykládá jaký je chudáček, jak mu žena nerozumí, jak ho nechápe, jak je s ní jen kvůli dětem tak podlehne skoro každá… A ty kecy jsou jak přes kopírák…
V tomto jsem asi divná, ale pro mě má vinu chlap. Jasně, ta slečna sahá kam nemá - ale ona nepodvádí, on ano.
Pro mě ona sice nepodvádí, ale je to bezpáteřní krysa odvádět chlapa od rodiny
![]()
lucka.Kr píše:Lesina píše:eva valoi píše:Jenika píše:Jeniko, vybojovat si chlapa a otce od rodiny. Hele chlap má taky velkej díl viny, ale oni ti chlapi dost často myslí něčím jiným než hlavou. Vím, co některé ženské dokážou, aby chlapa dostaly tam, kde ho chtějí mít. Neomlouvám chlapy, ale nesnáším ubožačky, které mají potřebu dělat do ženatejch chlapů.
To vím, že je kráva, ale bohužel takhle je to dost často. Mladé svobodné dívky si vůbec neuvědomují, že s chlapem taky přichází děti. Ono je moc krásné prožívat tajnou lásku, pak si vybojovat i chlapa a najednou nastane rozčarování. No čas ukáže.Ženské trpí spasitelským komplexem - a když ti chlap vykládá jaký je chudáček, jak mu žena nerozumí, jak ho nechápe, jak je s ní jen kvůli dětem tak podlehne skoro každá… A ty kecy jsou jak přes kopírák…
Pro mě ona sice nepodvádí, ale je to bezpáteřní krysa odvádět chlapa od rodiny![]()
![]()
Ne, bezpáteřní krysa je hlavně on, protože to on opouští svou rodinu.
To zase nedělejme z chlapů nesvéprávné hňupy ovládané nízkými pudy.
Ano chlap má vinu největší, ale přece tu slečnu tady nebudu obhajovat, že ona za to nemůže, je to prostě prospěchářka, která asi nemá žaludek ![]()
lucka.Kr píše:
Ano chlap má vinu největší, ale přece tu slečnu tady nebudu obhajovat, že ona za to nemůže, je to prostě prospěchářka, která asi nemá žaludek
Já ji neobhajuji, ono se jí to vrátí. Ale ani ji nenadávám do nejhoršího. Prostě dělá něco špatného, ale nevidím ji jako hlavního viníka.
ač jste do toho děti zatahovat nechtěli ,evidentně to moc špatně snáší chudinky ..už kvůli nim je třeba vše hodit do klidu a určit pevná pravidla ,tohle lítání od zdi ke zdi není dobré pro nikoho ,jenže ony to ve svých hlavičkách neumí ještě tak zpracovat ..vůbec to není hezká situace ..markét začni na tom urychleně pracovat ..
Já ještě k tomu dávání dětí otci. Dost žen bojuje s mužem hlavně o děti, a snaží se ho trestat tím, že mu je nechcou dávat, většinou na začátku sporu. Ale ono je to právě někdy opačně, jak už jsem psala. No a hlavně taky chlapi si udělají nové, obvzláště, pokud mají bezdětnou partnerku a jaksi zapomenou a někdy oprávněně přestanou mít zájem a dohadovat se se svou bývalou. Mám souseda,výborný chlap, žena od něho odešla , měla přítele,bojoval o ročního chlapečka. Proběhlo moc soudů, nechtěla mu ho dávat , těžce to bojkotovala. Našel novou, má už s ní dvě děti. Stará se o ně skvěle. Nedávno jsem mluvila s první jeho ženou a ta je dotčená, že nemá zájem o jejich dítě, přitom mu je dávat nikdy nechtěla. Samozřejmě případ od případu, ale já jsem za to, aby otec děti dostával, aby se podílel na výchově.
Určitě by je měl dostávat, ale musí v tom být aspoň trochu nějaká pravidelnost, to je podle mě nejdůležitější, i ty děti se s tím pak líp srovnají, když budou vědět, kdy jsou s mámou a kdy s tátou, jak často to bude je už na rodičích, ale rozhodně by to nemělo být tak, že si tatínek vzpomene (pokud nejde o nějaký vyjímečný případ) a Maky mu je dá, musí si taky naplánovat svoje záležitosti a ne se pořád podřizovat jemu! Možná i tohle bude pro něj signál, že se z toho vzpamatovává!
Teď jsem is s ním dopisovala. Po dobrém. Strašně mi chce a dětem pomáhat. Jenže zatím se to míjí účinkem. Musí jim říct, že se nevrátí. Oni na to pořád čekají.Dneska máme doma sraz, musíme to probrat.Učitelka mi řekla, že se synovi málo věnuju. To mě opravdu rozbrečelo. Síli už tahám sna d z paty.
Myslet by se mělo především na to ,co vyhovuje dětem..Evidentně chlapec nezvládá takovéto návštěvy a chce to řád..Je jedno, jak si to představuje tatínek, důležité je, aby děti byly v klidu..
Pokud je má rád, pochopí to..Jestli chce jen ukojit špatné svědomí, bude se hadrkovat o každý den..
A jestli milence děti nebudou za chvíli vadit, tak je světice a měla by dostat vyznamenání.