Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A můžou být jakékoliv? Tak třeba filmy: Podivuhodný příběh Benjamina Buttona, Zohan krycí jméno kadeřník, Taková normální rodinka, Ženy v pokušení, Pláž, Milionář z Chatrče, Počátek, Šestý smysl, Gone baby gone, Ben X, Ostrov…a z knížek třeba Beatrice Small, Jeffery Deaver, Robin Cook, Dan Brown…záleží na tvém vkusu
.
Tak čtenář… A jaký žánr?
Můj nejnovější objev se jmenuje Jo Nesbo - píše napínavé oddechovky, jeho hlavní hrdina Harry Hole není ani trochu jednoznačný, ale je chytrý, umanutý a čtivý - zkus začít Nemesis. Zítra si jdu koupit do Librexu další knihu, tak jsem zvědavá - ale asi ji předám manželovi aby mi ji zabalil pod stromeček ![]()
Každopádně si myslím, že by ti hodně mohlo pomoci přečíst si nějakou knížku na téma „Jak se vyrovnat s rozvodem, z rozchodem…“. Většinou jsou autoři psychologové a hodně věcí si díky čtení uvědomíš, srovnáš se a bude ti líp
.
A taky neřekl, co mu na Tobě vadilo ? Taky se "jenom " zamiloval ?
Anonymní píše:
Maky, čtu tvou diskuzi od začátku a chci ti říct, že prožívám stejnou situaci jako tymám 2 děti a po 18 letech nás opustil manžel, tatínek…zblbla mu hlavu kolegyně z práce…ještě spolu teda nebydlí, ale mě to taky strašně bolí…už 3 měcíce jsme sami…a je to chvíli lepší, chvíli horší.
Nesnáším večery, kdy jsou děti u něj a já dřepím doma…je mi blbé otravovat někde po návštěvách věčně, ani nemám chut…
Musíme věřit že bude líp!!!!!
Mám poslat číslo účtu ? Na Karibik bych jela hned a šťastná jako blecha. ![]()
Zase je mi s Váma dobře. Zítra si všechny tipy musím napsat a proštudovat diskuzi o filmech. Miluju psychologický a dle skutečnosti. Jinak z knížek S
Sidney Sheldon a nejradši Lee Child. ![]()
No knížky to je moje,ale v poslední době jsem tady na emiminu
Ale knížku,kterou můžu doporučit je Řeka bohů-skvělá knížka z dob faraonů ![]()
Myslím,že brzy a to myslím jako že hodně brzy začni řešit úpravu poměrů dětí po rozvodu.Neznamená to,že se hned budeš rozvádět,tam se určuje jen,kdy budou děti chodit k tatínkovi a alimenty.A hlavně mu dáš najevo,že se smiřuješ s jeho odchodem..
Ty mám taky ráda.A knížky mám ráda historické,ale musí být zasazené do reálné doby a spisovatel by měl znát souvislosti.Mám pročtenou anglii,egypt a chystám se na řecko-myslím historii
A přiznávám,že česká jde kolem mě ![]()
makynah píše:
Zase je mi s Váma dobře. Zítra si všechny tipy musím napsat a proštudovat diskuzi o filmech. Miluju psychologický a dle skutečnosti. Jinak z knížek S
Sidney Sheldon a nejradši Lee Child.
Řeka bohů je božská. Všechny díly. Jinak nečekám. Žádost o rozvod je podaná ( může se stáhnout ), je na soud podaný návrh na děti. A taky na výživné pro manželku. ( symbolické ). Výživné na děti je vyřízené. Podklady pro majetkové vyrovnání mám pohromadě u právničky. Nejhorší je, že s tím majetkem chci ještě chvilku počkat. Až na jaře. Asi jsem byla špatná manželka, ale jsem velice chytrá ženská. Celý život jsem si všechno dokladovala, schovávala a matematiku mám ráda. A manžel, až přijde na věc, odejde s pěknou milenkou a holým zadkem. Ale ještě mu chci dát čas, jestli třeba konečně nedostane rozum a nebude se chtít vrátit.
jsi chytrá holka
jo a taky jsem četla všechny 4 díly-Ten první je bezkonkurenční,ale i ty ostatní-no super.No trochu mě nebavil ten 4 díl,ten už byl moc fantastický ![]()
makynah píše: Řeka bohů je božská. Všechny díly. Jinak nečekám. Žádost o rozvod je podaná ( může se stáhnout ), je na soud podaný návrh na děti. A taky na výživné pro manželku. ( symbolické ). Výživné na děti je vyřízené. Podklady pro majetkové vyrovnání mám pohromadě u právničky. Nejhorší je, že s tím majetkem chci ještě chvilku počkat. Až na jaře. Asi jsem byla špatná manželka, ale jsem velice chytrá ženská. Celý život jsem si všechno dokladovala, schovávala a matematiku mám ráda. A manžel, až přijde na věc, odejde s pěknou milenkou a holým zadkem. Ale ještě mu chci dát čas, jestli třeba konečně nedostane rozum a nebude se chtít vrátit.
ten čtvrtý díl byl místama docela i nechutný. Napichování ženských na kůli…to už bylo i na mě moc.
Já jsem sem nakoukla, něco jsem přečetla a nevím, co bych v téhle situaci dělala. Ale je docela možné, že bych si to určitým způsobem vyřídila s tou paní. Tedy ne že bych chtěla takovýho chlapa zpátky, ale stejně bych ji asi nenechala jenom tak v klidu dejchat.
Maky, ne, mně neřekl, že se zamiloval, mně to totiž do poslední chvíle zatloukal…
řekl mi, že už mě prostě nemiluje…a pořád mlel dokola, že ženská v tom není, ale byla…nepostavil se k tomu jako chlap a neřekl to narovinu…ale svět je malý a pravda přišla z jiné strany..... ![]()
Pořád to bolí a mám strach z vánoc..jako by pro mě skončili…nechci je…ale musím se k tomu též postavit a mým dětem je udělat krásné.....
Anonymka ![]()
Ani nevíš, jak já se bojím vánoc. Ale překonám se a musí to být nakonec fajn.