Manžel sebral dětem peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18681
6.1.22 13:55
@Keyllah píše:
což ale podle mě moc nejde v momentě, kdy to mají děti v prasátku/peněžence/obálce jako dárek od prarodičů :think: jako jasně, když je rodina ve srabu, tak se sedne a domluví se a vybere se vše, co jde, ale za mě nebudu vybírat dětem peněženky nějak automaticky, aniž bych jim o tom neřekla, nebo až se na to přijde, tak nebudu zapírat…a v tom je podle mě právě problém u zakladatelka. Kdyby dotyčný na rovinu vše přiznal, v plné výši uhradil a už to neopakoval, ok, ale tady mi to smrdí větším průšvihem…

Tohle ja vubec nerozporuju a (edit: manzela zakladatelky) odsuzuju ze si vubec dovoli takovym zpusobem na penize deti sahnout. Ja ditku prasatko plnim a neplenim, reagovala jsem na prispevek o investicich. Hlavne ani nase rezerva na uctu nikdy neklesla ani vdalene k castce co tam ma kluk, takze u nas ani zadna porada nebyla treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.22 13:57

Abych pravdu řekla, my nějaké „peníze pro děti“ nevedeme. :think: A s infalací, jaká je, to podle mě ani nemá smysl, někde škudlit pět deset tisíc od babiček. Na druhou stranu v rodinách, kde třeba těch peněz není tolik a koupí se za to na jaře kolo, zaplatí se tábor nebo co já vím, tak to smysl má.

A pokud by u nás někde leželo pět tisíc od babičky, tak očekávám, že je tam prostě najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
6.1.22 13:57
@zoidberg píše:
A já zase nechápu, že z toho někdo může dělat takovou vědu. U nás se děti ptají rodičů, zda něco smí, ale rodiče se dětí neptají, jestli něco můžeme. My jsme dospělí a všechno to, co děti mají, mají jen díky naší dřině.

Pokud ty peníze dostanou od prarodičů, tak s tím „vaše dřina“ nemá moc, co společného. Přece když by se babička rozhodla dítěti dát nějakou větší hotovost, třeba do budoucna na studia, tak mu to přece neutratíte, nejsou to vaše peníze a nikdy nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.1.22 13:59
@DV_JANA píše:
Pokud ty peníze dostanou od prarodičů, tak s tím „vaše dřina“ nemá moc, co společného. Přece když by se babička rozhodla dítěti dát nějakou větší hotovost, třeba do budoucna na studia, tak mu to přece neutratíte, nejsou to vaše peníze a nikdy nebyly.

To je ale jedno! I kdyby to byly peníze od rodičů nebo tablet od rodičů. Jednou to dítěti dali. Představa, že si to můžu kdykoliv vzít zpět, bez ptaní, je ujetá. A není to domov, který by někdo chtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.1.22 14:01
@zoidberg píše:
A já zase nechápu, že z toho někdo může dělat takovou vědu. U nás se děti ptají rodičů, zda něco smí, ale rodiče se dětí neptají, jestli něco můžeme. My jsme dospělí a všechno to, co děti mají, mají jen díky naší dřině.

My víme, že slovo respekt je Ti cizí. ;)

Příspěvek upraven 06.01.22 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
6.1.22 14:01

@Bábrdl No já s vámi naprosto souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
6.1.22 14:02
@TO_IT píše:
Omlouvám se, jestli je to moc osobní dotaz, ale kolik proboha měsíčně prochlastal, že musel dělat tohle? Myslela jsem, že zrovna alkoholismus není až tak nákladný.

Ono se to nezdá ale třeba od mojí kamarádky otec, kdysi naprosto spořádaný člověk do toho spadl ze začátku tak propil třeba 2 až 300 stovky denně ale pak si chtěl polepšit, že nebude pít patoky a bylo z toho až litr denně. A to „naštěstí“ nechodil do hospody kde by hostil kamarády. Co vím jeho důchod byl cca 16 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
6.1.22 14:08

Já znám osobně paní, která taky nekontrolovala finance… Pak jednou otevřela dopis, který manžel zapomněl schovat, a tam exekuční výměr…

Manžel sebral rodinné úspory, okradl i svoje děti (nejstarší syn si šetřil na opravdu pořádný počítač, chodil na brigády… jemu zůstalo z toho všeho jen 10 tisíc..). Byl šéf SVJ, tam ukradl přes půl mega, vzal si různé půjčky, o kterých manželka nevěděla…

Když mu to pak do práce volala, tak ho akorát napadlo si hodit mašli (fakt doufám, že v pekle mají pro tyhle lidi zvláštní místo) - prostě online sázel na vše možné. Takže na všechno nechal manželku a 3 děti, aby si to fakt vychutnali až do dna.

Jako ono se obecně doporučuje mít dejme tomu 20 tisíc v hotovosti doma, někdo to tak dělá… I chápu, že se do financí dětí sáhne, když někdo zrovna není doma hotovost… ale mělo by se to vrátit včas zpět. A pokud už to jsou částky v řádech desítek tisíc, co chybí, tak bych zpozorněla. Začala bych kontrolovat účet a mrkla se, jestli nejsou někde papíry o úvěrech. Protože na manželství je sprosté to, že úvěr si může vzít jen jeden bez vědomí druhého, ale splácet to musí oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4652
6.1.22 14:20

Občas pár peněz od babičky dostanu, že mám dítěti něco koupit. Schovám do peněženky a utratím, jak já potřebuju, nerozhoduju se, jestli je to pro dítě, to už ani nevím, od koho a pro koho ty peníze jsou. Stejně všechny platby za dítě - školka, kroužky, oblečení - se platí z účtu, ne z nějaké obálky. :nevim: Jako spoření platíme dítěti stavebko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 14:26

No já nevím, podle mě záleží na tom, jestli skutečně někde prošustrovává rodinné finance, nebo k nim má prostě jiný přístup. Třeba já jsem byla dost důrazně vychovávaná v tom, že doma není žádné „moje“ a „tvoje“, jako já jsem si mohla říct o peníze, máma naprosto nerespektovala nějaké „moje“, ani věci, ani peníze. Brala to tak, že jsem dítě, a cokoli mám, mi pořídila ona nebo příbuzní dali v podstatě jí do správy, když to dali mě. Ano, k dítěti je to dost nefér. Ale ještě v dospělosti, když jsem už vydělávala, byla velmi nepříjemná konfrontace na téma, že moje výplata bude chodit na můj účet a je moje, ne, že patří do rodiny, a tudíž je společná, rozuměj může s ní zacházet ona jak uzná za vhodné. Tak jestli spíš to manžel nebere takhle, nemá to třeba od doma, že co je doma, to je jeho a může s tím dělat co chce, zvlášť když jsou děti malé, tak přece nepotřebují žádné peníze. My teda máme mezi sebou s manželem tohle taky tak, každý si bere peníze jak chce, klidně mu občas něco vytáhnu z peněženky, když nemám v hotovosti, a jsme s tím tak v pohodě. Ve vztahu k úsporám dětí bych to tedy nedělala, pokud by za ty darované peníze něco nepotřebovaly hned, tak bych jim je taky asi šetřila až budou. Ale on to může vnímat jinak. Promluvila bych si s ním na tohle téma, jak on to bere.

• Citovat
  • Upravit
434
6.1.22 14:28

@stín katedrál
Tak pokud bys dostala třeba 10 000 ať za to dítěti něco koupíš, tak na to v peněžence asi nezapomeneš ne? Jako s dvackou do prasátka se asi stane, ale obálku s větší sumou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.1.22 14:28
@zoidberg píše:

Jakože když mi mamka dala peníze na zaplacení poznávacího zájezdu do kšoly tak otec měl plné právo je vzít a prochlastat je? Nebo když jsem dostala svou první výplatu 5 tis KČ (myslím brigádu v 15 cti) tak měl otec plné právo mi ji vzít z peněženky a na 3 dny se vypařit protože on tvrdě makal na tom aby nás zabezpečil z invalidního důchodu? 8o

• Citovat
  • Upravit
3600
6.1.22 14:30
@Keyllah píše:
což ale podle mě moc nejde v momentě, kdy to mají děti v prasátku/peněžence/obálce jako dárek od prarodičů :think: jako jasně, když je rodina ve srabu, tak se sedne a domluví se a vybere se vše, co jde, ale za mě nebudu vybírat dětem peněženky nějak automaticky, aniž bych jim o tom neřekla, nebo až se na to přijde, tak nebudu zapírat…a v tom je podle mě právě problém u zakladatelka. Kdyby dotyčný na rovinu vše přiznal, v plné výši uhradil a už to neopakoval, ok, ale tady mi to smrdí větším průšvihem…

no ono je otázka, jestli to má z čeho vrátit, jestliže zmizely peníze v řádu už vyšších tisícikorun, jakože to vypadá podle psaní zakladatelky, že už je to jeako 10.000 a víc, co je pryč, tak to se u člověka s průmernými příjmy jakože ze dne na den nevyčaruje na vrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.1.22 14:38
@stín katedrál píše:
Občas pár peněz od babičky dostanu, že mám dítěti něco koupit. Schovám do peněženky a utratím, jak já potřebuju, nerozhoduju se, jestli je to pro dítě, to už ani nevím, od koho a pro koho ty peníze jsou. Stejně všechny platby za dítě - školka, kroužky, oblečení - se platí z účtu, ne z nějaké obálky. :nevim: Jako spoření platíme dítěti stavebko.

Jasný. Přestav si že dítě dostane peníze od babičky, má svou kasičku a ty mu ji vybrakuješ s tím že to jsou peníze pro tebe s tím že ty rozhoduješ za co je utratíš. Případně tam má i peníze z brigády. Bude to to samé a bude to OK?

• Citovat
  • Upravit
3600
6.1.22 14:38
@Bábrdl píše:
Abych pravdu řekla, my nějaké „peníze pro děti“ nevedeme. :think: A s infalací, jaká je, to podle mě ani nemá smysl, někde škudlit pět deset tisíc od babiček. Na druhou stranu v rodinách, kde třeba těch peněz není tolik a koupí se za to na jaře kolo, zaplatí se tábor nebo co já vím, tak to smysl má.A pokud by u nás někde leželo pět tisíc od babičky, tak očekávám, že je tam prostě najdu.

třeba moje děti dostávají kapesné, ano, jsou to moje peníze, co jim dávám, ale jednou jim je dám, jsou tedy jejich. Plus od babičky a dědy dostávají třeba za vysvědčení nebo k svátku nebo na narozeniny. Teď na Vánoce babička i děda mi dali tisícovku, ať jim něco koupím, tak jsem jim koupila, ale na narozky dostanou peníze, ať si něco koupí samotní. A děti si ty peníze šetří, mají je u nás v trezoru každá ve své peněžence. Jsou to jejich peníze, já na ně nemám žádný nárok. Chvílema tam mají hezkou sumu, dcera teď přišla, že by chtěla nový telefon a koupí si ho za své našetřené, jestli může. Na to mají děti peníze, tak si prostě za desítku koupila telefon. A začíná spořit od začátku. Takže škudlit 5-10000 od babiček pro dítě smysl má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí