Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marzanna píše:
Za hypoteku muzes rucit i tou nemovitosti, kterou na ni kupujes, dobre ranoostatne i proto je potrebny zaklad hypoteky tak vysoky.
Jo to určitě. Ona nezaplatí pár splátek a za kým půjdou jako první? Samozřejmě za manželem a jejich zbylým společným majetkem. Takže pokud se chce oddělit jen jedna nemovitost, není to fér. Jediné úplný rozvod a úplně oddělení. Jinak je to vychcanost.
@Keyllah píše:
přesně, to je tak, když se uvěří slibům chlapa. Ponaučení pro příště, byla blbá a nechala se využít.
Ano, vetsina z nas to davno vi. Zivot neni vubec fer, fnuk. ![]()
@Chytrak píše:
Reakce jen na konec.
Velmi snadno. Ona bude mit byt v ryze svem vlastnictvi a zakladatel ji prepise i dum. A pak staci mu oznamit, ze si nasla pritele a bude zazadat o rozvod. Pripadne mu do prepsaneho domu muze pritele i nastehovat, at to ma grady a je vice adrenalinu.Zbytek ponecham na tve fantazii. Mozna jsi videla film Valka Roseovych, tam slo taky jen o blbej barak.
Ale to uz moc spekulujem a dostavame se zcela offtopic.
A na to jsi přišel jak?
14 let má problém přepsat půlku a najednou jí přepíše celej barák a ještě byt
v současné chvíli zakladatel jí nechce přepsat ani tu půlku a ani s tím bytem nesouhlasí (jak je patrno z diskuze), takže tebou uvedená situace je hodně scifi. Ale tak přej a bude ti přáno, že ![]()
@Honza 12 píše:
A co investice do jeho baráku. Ty nadále mají zůstat v SJM?
Ano, pro oba stejně.
Ze SJM přichází a odchází to, co se týká výlučného každého z nich:
investice ze SJM do jeho domu,
investice ze SJM do jejího bytu,
příjmy do SJM z jejího bytu
@Chytrak píše:
Reakce jen na konec.
Velmi snadno. Ona bude mit byt v ryze svem vlastnictvi a zakladatel ji prepise i dum. A pak staci mu oznamit, ze si nasla pritele a bude zazadat o rozvod. Pripadne mu do prepsaneho domu muze pritele i nastehovat, at to ma grady a je vice adrenalinu.Zbytek ponecham na tve fantazii. Mozna jsi videla film Valka Roseovych, tam slo taky jen o blbej barak.
Ale to uz moc spekulujem a dostavame se zcela offtopic.
Ja jsem mela za to, ze se resilo to, ze by se ji bud prepsala pulka domu (coz byla jeji snaha v uplynulych letech), nebo ze se pro ni poridi byt, aby taky neco mela. Postup, ze by se pro ni poridil byt a zaroven se ji prepsal i barak, tu snad nikdo ani nezminil.
Příspěvek upraven 26.05.20 v 16:38
@Chytrak píše:
Ano, vetsina z nas to davno vi. Zivot neni vubec fer, fnuk.
tak nebreč, bude líp ![]()
@marzanna píše:
Ja jsem mela za to, ze se resilo to, ze by se ji bud prepsala pulka domu (coz byla jeji snaha v uplynulych letech), nebo ze se pro ni poridi byt, aby taky neco mela. Postup, ze by se pro ni poridil byt a zaroven se ji prepsal i barak, tu snad nikdo ani nezminil.
Příspěvek upraven 26.05.20 v 16:38
to už je ta zdejší pánská paranoia ![]()
@Keyllah píše:
A na to jsi přišel jak?14 let má problém přepsat půlku a najednou jí přepíše celej barák a ještě byt
v současné chvíli zakladatel jí nechce přepsat ani tu půlku a ani s tím bytem nesouhlasí (jak je patrno z diskuze), takže tebou uvedená situace je hodně scifi. Ale tak přej a bude ti přáno, že
Nenapsala jsi mi jestli bys prepsala zdedeny dum pred manzelstvim na svou drahou polovicku. I kdyz tva jedna z predchozich odpovedi, kterou jsem kvitoval se tvarila, jakoze ano.
No a to je taky v poradku, ze to neudelal, mozna ma jeste pud sebezachovy. Neni zadny duvod mu radit zamerne spatne. Staci, ze uz ji uz dal dost penez na byt.
@Chytrak píše:
Nenapsala jsi mi jestli bys prepsala zdedeny dum pred manzelstvim na svou drahou polovicku. I kdyz tva jedna z predchozich odpovedi, kterou jsem kvitoval se tvarila, jakoze ano.No a to je taky v poradku, ze to neudelal, mozna ma jeste pud sebezachovy. Neni zadny duvod mu radit zamerne spatne. Staci, ze uz ji uz dal dost penez na byt.
pokud bych to slíbila, tak přepsala. Ty ne? ![]()
@Keyllah píše:
pokud bych to slíbila, tak přepsala. Ty ne?
Pokud bych slibil, tak ano.
Ale jak uz jsem psal, zdedene majetky se neprepisuji na partnera, ale na deti.
Takze ja bych neslibil.
@Chytrak píše:
Pokud bych slibil, tak ano.
Ale jak uz jsem psal, zdedene majetky se neprepisuji na partnera, ale na deti.
Takze ja bych neslibil.
A nechal by jsi dotyčnou, aby vše co měla a má do té nemovitosti investovala? S tím, že by to patřilo pořád tobě a jí nic? To by se třeba příčilo mě, prostě by mi to vůči tomu druhému nepřišlo fér ![]()
@Honza 12 píše:
To už musí být ve vztahu vážné trhliny. Když už manželka nevěří. ani instituti manželství s jeho SJM
Sorry. Já to mám šoupnutý svou vlastní situací a zkušenostmi kolem a v tohle už taky nevěřím.
Naši měli rozdělený majetek na moje, tvoje a žádný problém to nikdy nebyl, ty budeš mít dům, ona byt a když se něco pos.ere bude mít kam jít
to je přece fér ne?
už jste dospělý, tak se nechovej dětinsky a hned se neurážej ![]()
Pokud to bude polehcujici okolnost, tak to neresime 14 let, ale mozna tak pet ![]()
Ja to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.
@Anonymní píše:
Pokud to bude polehcujici okolnost, tak to neresime 14 let, ale mozna tak petJa to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.
A vaše společné dítě zdědí dům a její děti nic.