Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17308
26.5.20 16:34
@marzanna píše:
Za hypoteku muzes rucit i tou nemovitosti, kterou na ni kupujes, dobre rano ;-) ostatne i proto je potrebny zaklad hypoteky tak vysoky.

Jo to určitě. Ona nezaplatí pár splátek a za kým půjdou jako první? Samozřejmě za manželem a jejich zbylým společným majetkem. Takže pokud se chce oddělit jen jedna nemovitost, není to fér. Jediné úplný rozvod a úplně oddělení. Jinak je to vychcanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 16:36
@Keyllah píše:
přesně, to je tak, když se uvěří slibům chlapa. Ponaučení pro příště, byla blbá a nechala se využít.

Ano, vetsina z nas to davno vi. Zivot neni vubec fer, fnuk. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 16:37
@Chytrak píše:
Reakce jen na konec.
Velmi snadno. Ona bude mit byt v ryze svem vlastnictvi a zakladatel ji prepise i dum. A pak staci mu oznamit, ze si nasla pritele a bude zazadat o rozvod. Pripadne mu do prepsaneho domu muze pritele i nastehovat, at to ma grady a je vice adrenalinu.Zbytek ponecham na tve fantazii. Mozna jsi videla film Valka Roseovych, tam slo taky jen o blbej barak.
Ale to uz moc spekulujem a dostavame se zcela offtopic.

A na to jsi přišel jak? :mrgreen: 14 let má problém přepsat půlku a najednou jí přepíše celej barák a ještě byt :mrgreen: v současné chvíli zakladatel jí nechce přepsat ani tu půlku a ani s tím bytem nesouhlasí (jak je patrno z diskuze), takže tebou uvedená situace je hodně scifi. Ale tak přej a bude ti přáno, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
@Honza 12 píše:
A co investice do jeho baráku. Ty nadále mají zůstat v SJM?

Ano, pro oba stejně.

Ze SJM přichází a odchází to, co se týká výlučného každého z nich:

investice ze SJM do jeho domu,
investice ze SJM do jejího bytu,
příjmy do SJM z jejího bytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
@Chytrak píše:
Reakce jen na konec.
Velmi snadno. Ona bude mit byt v ryze svem vlastnictvi a zakladatel ji prepise i dum. A pak staci mu oznamit, ze si nasla pritele a bude zazadat o rozvod. Pripadne mu do prepsaneho domu muze pritele i nastehovat, at to ma grady a je vice adrenalinu.Zbytek ponecham na tve fantazii. Mozna jsi videla film Valka Roseovych, tam slo taky jen o blbej barak.
Ale to uz moc spekulujem a dostavame se zcela offtopic.

Ja jsem mela za to, ze se resilo to, ze by se ji bud prepsala pulka domu (coz byla jeji snaha v uplynulych letech), nebo ze se pro ni poridi byt, aby taky neco mela. Postup, ze by se pro ni poridil byt a zaroven se ji prepsal i barak, tu snad nikdo ani nezminil.

Příspěvek upraven 26.05.20 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 16:38
@Chytrak píše:
Ano, vetsina z nas to davno vi. Zivot neni vubec fer, fnuk. :mavam:

tak nebreč, bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 16:39
@marzanna píše:
Ja jsem mela za to, ze se resilo to, ze by se ji bud prepsala pulka domu (coz byla jeji snaha v uplynulych letech), nebo ze se pro ni poridi byt, aby taky neco mela. Postup, ze by se pro ni poridil byt a zaroven se ji prepsal i barak, tu snad nikdo ani nezminil.
Příspěvek upraven 26.05.20 v 16:38

to už je ta zdejší pánská paranoia ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 16:50
@Keyllah píše:
A na to jsi přišel jak? :mrgreen: 14 let má problém přepsat půlku a najednou jí přepíše celej barák a ještě byt :mrgreen: v současné chvíli zakladatel jí nechce přepsat ani tu půlku a ani s tím bytem nesouhlasí (jak je patrno z diskuze), takže tebou uvedená situace je hodně scifi. Ale tak přej a bude ti přáno, že ;)

Nenapsala jsi mi jestli bys prepsala zdedeny dum pred manzelstvim na svou drahou polovicku. I kdyz tva jedna z predchozich odpovedi, kterou jsem kvitoval se tvarila, jakoze ano.

No a to je taky v poradku, ze to neudelal, mozna ma jeste pud sebezachovy. Neni zadny duvod mu radit zamerne spatne. Staci, ze uz ji uz dal dost penez na byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 16:52
@Chytrak píše:
Nenapsala jsi mi jestli bys prepsala zdedeny dum pred manzelstvim na svou drahou polovicku. I kdyz tva jedna z predchozich odpovedi, kterou jsem kvitoval se tvarila, jakoze ano.No a to je taky v poradku, ze to neudelal, mozna ma jeste pud sebezachovy. Neni zadny duvod mu radit zamerne spatne. Staci, ze uz ji uz dal dost penez na byt.

pokud bych to slíbila, tak přepsala. Ty ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 16:55
@Keyllah píše:
pokud bych to slíbila, tak přepsala. Ty ne? :think:

Pokud bych slibil, tak ano.
Ale jak uz jsem psal, zdedene majetky se neprepisuji na partnera, ale na deti.
Takze ja bych neslibil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 17:00
@Chytrak píše:
Pokud bych slibil, tak ano.
Ale jak uz jsem psal, zdedene majetky se neprepisuji na partnera, ale na deti.
Takze ja bych neslibil.

A nechal by jsi dotyčnou, aby vše co měla a má do té nemovitosti investovala? S tím, že by to patřilo pořád tobě a jí nic? To by se třeba příčilo mě, prostě by mi to vůči tomu druhému nepřišlo fér :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
26.5.20 17:01
@Honza 12 píše:
To už musí být ve vztahu vážné trhliny. Když už manželka nevěří. ani instituti manželství s jeho SJM :think:

Sorry. Já to mám šoupnutý svou vlastní situací a zkušenostmi kolem a v tohle už taky nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 17:06

Naši měli rozdělený majetek na moje, tvoje a žádný problém to nikdy nebyl, ty budeš mít dům, ona byt a když se něco pos.ere bude mít kam jít :-) to je přece fér ne?

už jste dospělý, tak se nechovej dětinsky a hned se neurážej :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.20 17:08

Pokud to bude polehcujici okolnost, tak to neresime 14 let, ale mozna tak pet :mrgreen:

Ja to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.

• Citovat
  • Upravit
5752
26.5.20 17:12
@Anonymní píše:
Pokud to bude polehcujici okolnost, tak to neresime 14 let, ale mozna tak pet :mrgreen:Ja to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.

A vaše společné dítě zdědí dům a její děti nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí