Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
26.5.20 20:55
@Anonymní píše:
Ja proste neverim, z pojistovna zacaluje hypoteku v plne vysi. Nevim, jestli jsi nekdy neco chtela po pojistovne. Krome teda pojistky z auta, tam plni bez problemu. Ale treba to funguje, nevim, nemuzu posoudit.

Tak si o tom něco jisti :) životka a tím spíš pokud jde o hypotéky opravdu fungují trošku jinak než běžné pojistky všeho možného. Akorát samozřejmě je vhodné si dát pozor na to u koho to uzavíráte a za jakých podmínek.

@Anonymní píše:
Jinak byt je za 4 mega, hypoteka od 13tis do 15tis. Oba jsou zatim na skole a chteji pokracovat.

Neboli 7 - 8 tis. na jednoho. Pokud jim není 10, což evidentně není, tak nevím jak jsi přišel na to že to nedají dohromady. Dostali by vdovský důchod, do 25 má otec povinnost je živit a při VŠ mohou normálně pracovat :nevim: a i kdyby to ne, tak to vždycky můžou přeci nechat pronajaté. A to vše za předpokladu že se neudělá pojištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 20:55
@Anonymní píše:
Ja proste neverim, z pojistovna zacaluje hypoteku v plne vysi. Nevim, jestli jsi nekdy neco chtela po pojistovne. Krome teda pojistky z auta, tam plni bez problemu. Ale treba to funguje, nevim, nemuzu posoudit. Jinak byt je za 4 mega, hypoteka od 13tis do 15tis. Oba jsou zatim na skole a chteji pokracovat.

to máme s chlapem řešeno přes životní pojistky. Nejde o to, aby pojišťovna cálovala v plné výši hypotéku, ale aby v případě smrti plnila ve výši, na jakou je to nastaveno a pokud by jsi při sjednávání životka neuvedl nepravdivé informace, tak s plněním nebývají problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 20:57
@Anonymní píše:
Ja proste neverim, z pojistovna zacaluje hypoteku v plne vysi. Nevim, jestli jsi nekdy neco chtela po pojistovne. Krome teda pojistky z auta, tam plni bez problemu. Ale treba to funguje, nevim, nemuzu posoudit. Jinak byt je za 4 mega, hypoteka od 13tis do 15tis. Oba jsou zatim na skole a chteji pokracovat.

ale ten byt by se přece pronajímal a hypo by se platila z toho, ne? jaký by v tom byl rozdíl před a po případné smrti ženy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 21:03
@Keyllah píše:
ale ten byt by se přece pronajímal a hypo by se platila z toho, ne? jaký by v tom byl rozdíl před a po případné smrti ženy? :think:

Trochu to na mě působí, jako že tu zakladatel už fest vaří z vody, protože se mu ta myšlenka, že manželka bude mít vlastní byt, prostě ne a ne a nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 21:14
@marzanna píše:
Trochu to na mě působí, jako že tu zakladatel už fest vaří z vody, protože se mu ta myšlenka, že manželka bude mít vlastní byt, prostě ne a ne a nelíbí.

Já nevím. Na mě to působí, že Zakladatel nerozumí tomu, proč se na dalších xy let zadluzit, když on už (UŽ - jako joooo, trvalo to… :mrgreen: ) rozjel přepis půlky domu. 15 let do něčeho investovala a teď se radši zadluzi? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37909
26.5.20 21:17
@Anonymní píše:
Pokud to bude polehcujici okolnost, tak to neresime 14 let, ale mozna tak pet :mrgreen:Ja to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.

Hele, to nemůžeš vyvalit tak všechno najednou! Musíš počkat aspoň 50 stránek různých rad a konstrukcí, a pak uvést nějakou podstatnou maličkost, která to všechno převrátí z noh na hlavu! A po 50-100 stránkách další podstatnou maličkost, která to zase všechno zneguje a tak dále, až do vítězné stránky č. 10.000! :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 21:26
@Silverine247 píše:
Já nevím. Na mě to působí, že Zakladatel nerozumí tomu, proč se na dalších xy let zadluzit, když on už (UŽ - jako joooo, trvalo to… :mrgreen: ) rozjel přepis půlky domu. 15 let do něčeho investovala a teď se radši zadluzi? :nevim:

Tak se může podívat na tu tabulku s dědictvím, kterou jsem mu tu rozepsala.

Navíc mně připadá, že to, že ten byt chce (a tudíž to zadlužení) mu nevadí tolik, jako to, že ten byt chce vlastnit sama. (a to opět pochopí při pohledu na to, co jsem tu rozepsala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 21:32
@Silverine247 píše:
Já nevím. Na mě to působí, že Zakladatel nerozumí tomu, proč se na dalších xy let zadluzit, když on už (UŽ - jako joooo, trvalo to… :mrgreen: ) rozjel přepis půlky domu. 15 let do něčeho investovala a teď se radši zadluzi? :nevim:

Jenže něco rozjet a dotáhnout jsou dva různé pojmy. Kdyby fakt chtěl, tak už to dávno je. A že to řeší posledních 5 let intenzivně? :mrgreen: každopádně ani po 5 intenzivních letech výsledek stále nikde. Jak dlouho myslíš, že to trvá, když opravdu chceš na někoho něco přepsat? ;)
To zadlužení je relativní -) je to nemovitost, kde by se hypo hradilo z nájmu, takže žádný další výdaj, co by zatížil rozpočet a po splacení hypo je to nemovitost k dobru. A kdyby byl problém? tak se to může kdykoli prodat. Takže v čem je vlastně problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 21:35
@Silverine247 píše:

bavily jsme se o tom, proč v tom ona tak dlouho žije a neřeší to a na druhou stranu nechápeš, proč to teď řeší a nepočká :think: nebudeme si tu nalhávat, že darování poloviny nemovitosti trvá 5 nebo 14let, takže zřejmě bude pravděpodobné, že chyběla ta snaha. Překvapivě mu už ona asi nevěří, že ten přepis dotáhne někdy do konce a v tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 22:35
@Keyllah píše:
Jenže něco rozjet a dotáhnout jsou dva různé pojmy. Kdyby fakt chtěl, tak už to dávno je. A že to řeší posledních 5 let intenzivně? :mrgreen: každopádně ani po 5 intenzivních letech výsledek stále nikde. Jak dlouho myslíš, že to trvá, když opravdu chceš na někoho něco přepsat? ;)
To zadlužení je relativní -) je to nemovitost, kde by se hypo hradilo z nájmu, takže žádný další výdaj, co by zatížil rozpočet a po splacení hypo je to nemovitost k dobru. A kdyby byl problém? tak se to může kdykoli prodat. Takže v čem je vlastně problém? :think:

Psal, že od podzimu to řeší aktivně. Do toho korona… Nevím, čekala 15 nebo kolik už teda let a najednou místo půlky domu nový byt teď hned rychle a sama na sebe. :think:

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
26.5.20 22:41
@Anonymní píše:
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. Ona se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni, ze nema zadnou jistotu. Uznavam, asi jsem to mel prepsat, ale neprapsal jsem to jen z toho duvodu, ze kdyz jsem se k tomu odhodlal, tak jsem zjistil, jakej je to vopruz a nejak to utichlo. Jeste tu jsou problemy s pozemky. Nicmene koncem minuleho roku jsem to zacal resit, pozemky jsou takrka vyreseny, ale geodet mel jen 3 mesice podklady u sebe a uhanel jswm ho snad co 14 dni, takze to zase trvalo. Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. Nikdy jsme si nejak penize nedelili, ucet spolecny nemame, ale nezijem si kazdy na svem pisecku. Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo, fakt majetek vubec neresim a nedelim moje/tvoje, jen jsem byl proste linej to resit. Jen ted mi to prijde trochu podpasovka a pripada mi, ze se mnou nejak do budoucna nepocita. Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv :-). Diky

Je mi Tě líto. Teď se na Tebe sesypou ty nejhorší slova, že jsi škrt, že už dávno měla od tebe odejít. To napíšou labilky a není jich tady zrovna málo.

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
26.5.20 22:48
@Anonymní píše:
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. Ona se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni, ze nema zadnou jistotu. Uznavam, asi jsem to mel prepsat, ale neprapsal jsem to jen z toho duvodu, ze kdyz jsem se k tomu odhodlal, tak jsem zjistil, jakej je to vopruz a nejak to utichlo. Jeste tu jsou problemy s pozemky. Nicmene koncem minuleho roku jsem to zacal resit, pozemky jsou takrka vyreseny, ale geodet mel jen 3 mesice podklady u sebe a uhanel jswm ho snad co 14 dni, takze to zase trvalo. Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. Nikdy jsme si nejak penize nedelili, ucet spolecny nemame, ale nezijem si kazdy na svem pisecku. Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo, fakt majetek vubec neresim a nedelim moje/tvoje, jen jsem byl proste linej to resit. Jen ted mi to prijde trochu podpasovka a pripada mi, ze se mnou nejak do budoucna nepocita. Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv :-). Diky

Ještě doplnění. Nejsi k.o.ko.t, ale ona je p. i….. Jde vidět, že se žene po majetku. A ten byt chce pro případ, že jednou bude chtít odcházet. Jinak by to neřešila. Pokud jeden druhého má rád tak neřeší moje tvoje. Tady budou labilky psát, že ona se cítí být nedoceněná a nic nemá. Nic nepřepisuj… Takové myšlení…já mám byt a ty máš byt…protože co kdyby. Je to tou p. o.j. e.banou dobou. Lidé nemají snahu budovat vztah do konce života. Chtějí si užívat a dnešní jednoduché seznamování po sociálních sítích není problém.

Otázka pro ni: proč usiluješ o byt po 15 letech???

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
26.5.20 22:52
@lenkahav píše:
Tebe jsem se fakt neptala. Po par letech je rozvodu uplne stejne jako po vice letech. Oni jsou spolu minimalne 15 let. Sebevrah ne, jenom drzgresle nebo chces-li lakomec? Vyber si sam. Kdyby se chtela rozejit kvuli majetku, tak by to udelala davno ne? Pred 14 lety treba. Za zlamanou gresli? Ach ty prachy co? :potlesk:

Proč by měl být držgrešle? Proč po něm nechtěla majetek před 15 lety??? To můžu o ní napsat, že je nenažraná mr.ch.a. Které jde o majetek. O co ji jde po 15 letech… To co jsi napsala…tak to je názor labilek.

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
26.5.20 22:56
@Anonymní píše:
Tak zjisteny to nemam, ale ziju v tom, ze dedi deti a manzelka rovnym dilem

Pokud měl dům před tím než ji poznal…tak proč by měl psát 1/2 domu na ni???

Kolik bylo manželství, kde jeden přišel s igelitkou a pak odcházel s 1/2 domu na kterém se nadřel tchán s tchýní. Pokud jde někomu o vztah…tak neřeší výhody postavení. To je jako by muž se nastěhoval k ženě do jejího bytu a pak po pár letech po ni požadoval 1/2 bytu napsat na sebe.

• Citovat
  • Upravit
30194
27.5.20 05:48
@Keyllah píše:
když ono je to pak těžký, jedna věc je prokázat, kdy se co vůbec kupovalo -) ty si schováváš třeba doklady 10-15 let zpět? někdo ano, já třeba nee. A jak to nemáš, je to v pytli, protože prokázat to musí ona, že se to kupovalo/pořizovalo za manželství. Pokud to neprokáže a on to nepřizná, tak smolík. A to koukáš, jak se během dělení sjm zatlouká a zatlouká a to i ti, u kterých by jsi to nečekala. Rozvod prostě není hezký a pokud má jeden z nich pocit, že mu bylo ublíženo (a to má v 99%) je to kolikrát boj. A i když prokážeš, že se ta lednička tehdy kupovala, tak po 10 letech má hodnotu někde v pár stovkách, takže opět prd. Takže jí sice z výplaty nic nezbylo, nic si neušetřila, ale prokázat, kam se ty peníze poděly jen tak nepůjde. Ono se to prožilo, projedlo a sem tam se určitě něco kupovalo, ale prokázat to, není jen tak. Takže pokud se nedělalo /nekupovalo něco většího, k čemu má doklady a tím myslím, třeba ta kuchyň, tak v reálu nic moc nedostane…

Jenže to se posouváme do stavu že by zakladatel mohl být až takový lump, že by byl schopen vlastní ženu odrbat o to, co jí náleží, a proto je nutno tomu zabránit, a udělat si pojistku. A vybrat si to co mi náleží už předem a transformovat to do podoby vlastního bytu. :think: Když se tím smaže její adekvátní část investic do jeho bytu. A on to nebude muset znovu vyplácet. Tak je to jedna z možných variant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí