Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marzanna píše:
Tak se může podívat na tu tabulku s dědictvím, kterou jsem mu tu rozepsala.Navíc mně připadá, že to, že ten byt chce (a tudíž to zadlužení) mu nevadí tolik, jako to, že ten byt chce vlastnit sama. (a to opět pochopí při pohledu na to, co jsem tu rozepsala)
Blbost. Kdyby mu vadila myšlenka, že bude něco vlastnit, tak by jí neposlal peníze na základ hypotéky. Přece.
@Anonymní píše:
To fakt nevim, protože jsem se k tomu nedostal. Ale 5 let to neni, to uznavam. Ale muzu ti presne rict, co je kolem toho sr*ani. Tak snad nebudu varit z vody. Jak jsem psal, 2 ploty mame na cizim pozemku, z toho na jedenom obecni. A asi sama uznas, ze je rozumny tohle nejdriv vyresit a pak prepisovat, protoze to vsechno resit ve dvou nebo formou plných moci, tak to nedotahnu nikdy.
Takze…
Nekdy zacatckem listopadu objednas geodeta (a vyberes slibotechnu, takze jsme si rozumneli), ten prisel nekdy koncem listopadu. Pred vanoci jsem z nej dostal nastrel geo planu, s tim na stavebni urad pro predbezny souhlas o rozdeleni pozemku. Se souhlasem na obec s zadosti o odkoupeni. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Napisou ti, ze jo, ze to prodaji. Vyvesi to na uredni desce. Ty jim doručia ofiko, ze chces koupit. Tak ted za geodetem, aby to dal na katastr. Mesic se nic nedej, tak mu volam. Pey je to na katastru. Volam na katastr, jestli nekeca. Tam mi nic neřeknou, protože to je mezi nima a katastrem. Co 14 dni uhanim geodeta, pry mu to 2× vratili. V březnu mam konecne orazenej geometrak. S tim na stavebni pro ostrej souhlas s rozdelenim. To mi nedali, protoze to musi podat prodavajici. Takže na obec. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Pak ti napisou, ze v prosinci jsi zadala o 81 m2, ted chces 79 m2. Takze to zase musi projednat. Takze ted je to ve stavu v zadosti na stavebnim urade. Pak smlouvy, opet projednani, pak asi podpis smluv, zaplaceni a uz jen prepsani na katastru. Smlouvy mam 3, ja obe, ja soused a ja manzelka s tim, ze uz pozenky jsou ok. Takze jo, mas pravdu, zatim o tom jen kecám a nic není oficialne.
Dokud neprovede katastr zápis, tak je to do té doby stále nic, bohužel. Už jsem pár takových smluv a vše okolo řešila, takže si opravdu nemusíme tvrdit, že je to otázkou 14,10,5 3 let
tak jsi posledních pár měsíců makal, a? výsledek stále nikde a nesmaže to to, že ti to předcházejících 13 let bylo putna a jen jsi sliboval. Prostě kdyby jsi udělal to co jsi slíbil hned a ne po 14 letech, nemuselo to dojít až sem. Protože to, že jsi ztratil její důvěru a už tvým slibům nevěří, je to nejhorší, co vás potkalo. Ač ty si to nemyslíš a řeším peníze…
@Anonymní píše:
To fakt nevim, protože jsem se k tomu nedostal. Ale 5 let to neni, to uznavam. Ale muzu ti presne rict, co je kolem toho sr*ani. Tak snad nebudu varit z vody. Jak jsem psal, 2 ploty mame na cizim pozemku, z toho na jedenom obecni. A asi sama uznas, ze je rozumny tohle nejdriv vyresit a pak prepisovat, protoze to vsechno resit ve dvou nebo formou plných moci, tak to nedotahnu nikdy.
Takze…
Nekdy zacatckem listopadu objednas geodeta (a vyberes slibotechnu, takze jsme si rozumneli), ten prisel nekdy koncem listopadu. Pred vanoci jsem z nej dostal nastrel geo planu, s tim na stavebni urad pro predbezny souhlas o rozdeleni pozemku. Se souhlasem na obec s zadosti o odkoupeni. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Napisou ti, ze jo, ze to prodaji. Vyvesi to na uredni desce. Ty jim doručia ofiko, ze chces koupit. Tak ted za geodetem, aby to dal na katastr. Mesic se nic nedej, tak mu volam. Pey je to na katastru. Volam na katastr, jestli nekeca. Tam mi nic neřeknou, protože to je mezi nima a katastrem. Co 14 dni uhanim geodeta, pry mu to 2× vratili. V březnu mam konecne orazenej geometrak. S tim na stavebni pro ostrej souhlas s rozdelenim. To mi nedali, protoze to musi podat prodavajici. Takže na obec. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Pak ti napisou, ze v prosinci jsi zadala o 81 m2, ted chces 79 m2. Takze to zase musi projednat. Takze ted je to ve stavu v zadosti na stavebnim urade. Pak smlouvy, opet projednani, pak asi podpis smluv, zaplaceni a uz jen prepsani na katastru. Smlouvy mam 3, ja obe, ja soused a ja manzelka s tim, ze uz pozenky jsou ok. Takze jo, mas pravdu, zatim o tom jen kecám a nic není oficialne.
Když už to opravdu jede, tak néchapu, proč se staví na zadní. To nedává žádný smysl. Takže nerad uznávám, ale v tom musí být ještě něco jiného.
@Honza 12 píše:
Blbost. Kdyby mu vadila myšlenka, že bude něco vlastnit, tak by jí neposlal peníze na základ hypotéky. Přece.
myslíš jejich peníze na účet který spadá do sjm?
jen posunul peníze, stále jsou „jejich“ a on na ně má právo, stejně jako ona, takže ji nic nedal. Takže se stále nic nezměnilo ![]()
@Honza 12 píše:
Když už to opravdu jede, tak néchapu, proč se staví na zadní. To nedává žádný smysl. Takže nerad uznávám, ale v tom musí být ještě něco jiného.
a co přesně jede? zúžení sjm není udělané, hypotéka jen na ni taky není, byt koupený taky není
takže ne, jen posunuli společné peníze na jiný ze společných účtů.
A o tom to je. Je to jako když se slibuje, že se něco udělá a závěrečný krok stále chybí. U nich se za posledních 14 let, co do jakéhokoli vlastnictví nic nezměnilo. Pořád nic oficiálně není.
@Keyllah píše:
myslíš jejich peníze na účet který spadá do sjm?jen posunul peníze, stále jsou „jejich“ a on na ně má právo, stejně jako ona, takže ji nic nedal. Takže se stále nic nezměnilo
Tak teď bude ona muset řešit zúžení SJM, peníze pro začátek má pripraveny.
@Keyllah píše:
a co přesně jede? zúžení sjm není udělané, hypotéka jen na ni taky není, byt koupený taky nenítakže ne, jen posunuli společné peníze na jiný ze společných účtů.
A o tom to je. Je to jako když se slibuje, že se něco udělá a závěrečný krok stále chybí. U nich se za posledních 14 let, co do jakéhokoli vlastnictví nic nezměnilo. Pořád nic oficiálně není.
Jede proces k přepisu půlky baráku.
@Honza 12 píše:
Tak teď bude ona muset řešit zúžení SJM, peníze pro začátek má pripraveny.
Bez něj to ale nejde, s tím musí on souhlasit a vyvinout i nějakou aktivitu
a jsme opět u slibů a u věcí, které se normálně řeší maximálně měsíce a tady to trvá desetiletí ![]()
Faktem je, že zakladatel nemusí nic. A podle mě ani nechce, protože to by opravdu netrvalo tolik let. Takže může být v klidu, vše podstatné je jeho. Mě by tedy víc vadilo, že ve mě partner ztratil důvěru, ale to už je jiná věc.
@Keyllah píše:
a co přesně jede? zúžení sjm není udělané, hypotéka jen na ni taky není, byt koupený taky nenítakže ne, jen posunuli společné peníze na jiný ze společných účtů.
A trošku uber s těmi lety. Že začátku určitě neproinvestovala do jeho baráku tolik, aby jí to přineslo celou jeho půlku.
@Honza 12 píše:
A trošku uber s těmi lety. Že začátku určitě neproinvestovala do jeho baráku tolik, aby jí to přineslo celou jeho půlku.
Proč bych měla ubírat?
sám píše, že ji to tehdy slíbil. Ale to pro vás chlapy tady asi není podstatné, což bude mezi námi ten rozdíl ![]()
@Keyllah píše:
Bez něj to ale nejde, s tím musí on souhlasit a vyvinout i nějakou aktivitua jsme opět u slibů a u věcí, které se normálně řeší maximálně měsíce a tady to trvá desetiletí
Faktem je, že zakladatel nemusí nic. A podle mě ani nechce, protože to by opravdu netrvalo tolik let. Takže může být v klidu, vše podstatné je jeho. Mě by tedy víc vadilo, že ve mě partner ztratil důvěru, ale to už je jiná věc.
To musela hodně investovat. Že má po tak krátké době nárok na půlku domu. To já bych nedal za tak krátkou dobu, ani kdybych naplno investoval treba s hypotéku. Kdo umí, ten umí
@Honza 12 píše:
Jede proces k přepisu půlky baráku.
Zatím si jen zakladatel přesněji pořešil svoje vlastnictví a právní věci kolem toho. Mezi tím co je teď a zápisem do KN je ještě dlouhá cesta, kdy k přepisu opravdu dojde až na samém konci.
@Honza 12 píše:
To musela hodně investovat. Že má po tak krátké době nárok na půlku domu. To já bych nedal za tak krátkou dobu, ani kdybych naplno investoval treba s hypotéku. Kdo umí, ten umí
A? to něco mění na tom, že to slíbil a nesplnil? to neokecáš a jde vidět, jakou váhu přikládáš slibům
důvěra druhého v ty sliby a ve vás, je taky asi nepodstatná, ale jak říkám, každý přikládá důležitost něčemu jinému. Někdo důvěře, někdo penězům…
ale v pohodě, zakladatel to asi vidí podobně a může být v klidu, vše podstatné je jeho ![]()
@Keyllah píše:
Proč bych měla ubírat?sám píše, že ji to tehdy slíbil. Ale to pro vás chlapy tady asi není podstatné, což bude mezi námi ten rozdíl
Pro mě je to podstatné co slíbim to platí a netřeba to každý půl rok připomínat. Jinak. Už jsem se zakladatele ptal proč to sliboval. A taky je otázka, co je to za charakter ta jeho žena, když už po pár letech mámí půlku baráku.
), ten prisel nekdy koncem listopadu. Pred vanoci jsem z nej dostal nastrel geo planu, s tim na stavebni urad pro predbezny souhlas o rozdeleni pozemku. Se souhlasem na obec s zadosti o odkoupeni. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Napisou ti, ze jo, ze to prodaji. Vyvesi to na uredni desce. Ty jim doručia ofiko, ze chces koupit. Tak ted za geodetem, aby to dal na katastr. Mesic se nic nedej, tak mu volam. Pey je to na katastru. Volam na katastr, jestli nekeca. Tam mi nic neřeknou, protože to je mezi nima a katastrem. Co 14 dni uhanim geodeta, pry mu to 2× vratili. V březnu mam konecne orazenej geometrak. S tim na stavebni pro ostrej souhlas s rozdelenim. To mi nedali, protoze to musi podat prodavajici. Takže na obec. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Pak ti napisou, ze v prosinci jsi zadala o 81 m2, ted chces 79 m2. Takze to zase musi projednat. Takze ted je to ve stavu v zadosti na stavebnim urade. Pak smlouvy, opet projednani, pak asi podpis smluv, zaplaceni a uz jen prepsani na katastru. Smlouvy mam 3, ja obe, ja soused a ja manzelka s tim, ze uz pozenky jsou ok. Takze jo, mas pravdu, zatim o tom jen kecám a nic není oficialne.
Takze…
Nekdy zacatckem listopadu objednas geodeta (a vyberes slibotechnu, takze jsme si rozumneli