Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
762
27.5.20 06:28
@Honza 12 píše:
Jede proces k přepisu půlky baráku.

Nezlob se na mě, ale nazvat tohle proces je věc, kterou se pro mne zakladatel těžce ztrapňuje.

Darovací smlouvu na polovinu nemovitosti podepíšeš na poště CzechPoint za pár minut, koupíš tam i kolek, vložíš do obálky a odešleš na katastr.
Nechat si ji napsat třeba advokátem je taky otázka pár dnů, na darování není co vymýšlet.

Případně pokud by to bylo rozšíření SJM o ten dům, tak to ti notář připraví a jen přijdeš podepsat notářský zápis. Vklad do katastru ti zajistí taky, když chceš.

Tohle má trvat roky, fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.20 06:28
@Keyllah píše:
Zatím si jen zakladatel přesněji pořešil svoje vlastnictví a právní věci kolem toho. Mezi tím co je teď a zápisem do KN je ještě dlouhá cesta, kdy k přepisu opravdu dojde až na samém konci.

Tak ja predpokladam, ze ted to uz pujde rychle kdyz jsem se vyhrabal z ruznych uradu, jednani atd., co na to maji 30 dni.

• Citovat
  • Upravit
30194
27.5.20 06:30
@Keyllah píše:
Zatím si jen zakladatel přesněji pořešil svoje vlastnictví a právní věci kolem toho. Mezi tím co je teď a zápisem do KN je ještě dlouhá cesta, kdy k přepisu opravdu dojde až na samém konci.

No však ano. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
27.5.20 06:30
@Honza 12 píše:
Pro mě je to podstatné co slíbim to platí a netřeba to každý půl rok připomínat. Jinak. Už jsem se zakladatele ptal proč to sliboval. A taky je otázka, co je to za charakter ta jeho žena, když už po pár letech mámí půlku baráku.

no jo, tak si můžou podat ruku. Někdo kdo něco 14 let slibuje a neplní, taky bude charakter, na který je spolehnutí a dá se věřit jeho slovu ;) ale určitě i v tom najdeme nějakou její chybu, že za to může ona, třeba že to každý půl rok připomínala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
27.5.20 06:33
@Keyllah píše:

A co na tom vlastně měl řešit. Na úvod zakladatel zmínil jen geodeta. Jestli (třeba i v návaznosti na to dědictví) řešili nějakou hranici a něco zaměřovali, tak to přece nebránilo ten převod provést.

Na to stačí LV a je úplně fuk, jestli se řeší něco v terénu.

A i kdyby tam běželo něco o pozemcích, tak samotný dům šel pořešit určitě.

edit:
Teď jsem dočetl zpětně ten plot a obec.
Megaproblém s případnou plnou mocí, zvlášť když tam všichni žijí a není to vyřizovat něco na úřadech iks kilometrů daleko.
Tak to potom jo, no.
Ono když se nechce, tak je to horší, než když se nemůže.

Příspěvek upraven 27.05.20 v 06:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
27.5.20 06:36
@reincarnate píše:
A co na tom vlastně měl řešit. Na úvod zakladatel zmínil jen geodeta. Jestli (třeba i v návaznosti na to dědictví) řešili nějakou hranici a něco zaměřovali, tak to přece nebránilo ten převod provést.

Na to stačí LV a je úplně fuk, jestli se řeší něco v terénu.

A i kdyby tam běželo něco o pozemcích, tak samotný dům šel pořešit určitě.

Ale to nevysvětlíš :think: nejpodstatnější ale chybělo a po přečtení této diskuze si myslím, že stále chybí a to je vůle. A to se nijak obejít nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
27.5.20 06:38
@Anonymní píše:
Tak ja predpokladam, ze ted to uz pujde rychle kdyz jsem se vyhrabal z ruznych uradu, jednani atd., co na to maji 30 dni.

myslíš? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
27.5.20 06:38
@reincarnate píše:
Nezlob se na mě, ale nazvat tohle proces je věc, kterou se pro mne zakladatel těžce ztrapňuje.

Darovací smlouvu na polovinu nemovitosti podepíšeš na poště CzechPoint za pár minut, koupíš tam i kolek, vložíš do obálky a odešleš na katastr.
Nechat si ji napsat třeba advokátem je taky otázka pár dnů, na darování není co vymýšlet.

Případně pokud by to bylo rozšíření SJM o ten dům, tak to ti notář připraví a jen přijdeš podepsat notářský zápis. Vklad do katastru ti zajistí taky, když chceš.

Tohle má trvat roky, fakt?

Heh, jestli je to tak jednoduchý. Tak ať tam zaběhne a má to do tejdne z krku. A nebude muset řešit hypotéku, byt a číčoviny kolem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
27.5.20 06:39
@Honza 12 píše:
No však ano. :palec:

však super :kytka: svoje vlastnictví má zakladatel pořešené a na dodržení nějakých slibů nemá ta zlatokopka nárok, a kdo ví? byly vůbec nějaké sliby? může to někdo dokázat? :think: hádám, že zakladatelka jen blbě slyšela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
27.5.20 07:03
@Keyllah píše:
však super :kytka: svoje vlastnictví má zakladatel pořešené a na dodržení nějakých slibů nemá ta zlatokopka nárok, a kdo ví? byly vůbec nějaké sliby? může to někdo dokázat? :think: hádám, že zakladatelka jen blbě slyšela :mrgreen:

To už je ze stejného soudku, jako zpochybňování toho, že zakladatelce případně patří vyrovnání za investice do jeho baráku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
27.5.20 07:10

Darování poloviny nemovitosti včetně sepsání od právníka a vložení do katastru nemovitostí a zaslání potvrzení od nich, že vklad proběhl, trvalo cca 3 týdny. Rozhodně to netrvá roky. A nějaké spory o hranice pozemku? Pokud daruješ polovinu toho, čeho jsi majitel v KN, tak tohle nejspíš nemůže hrát roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
27.5.20 07:34
@Chytrak píše:
Ja si naopak myslim, ze pokud ji to doted celych 15let nevadilo a najednou chce kupovat za jeho/jejich penize byt, ktery bude vylucne jeji, tak je na miste rozhodne zpozornet.Jak uz jsem napsal, pokud bude velky trouba(ma k nemu dobre naslapnuto), tak se z vlastniho zdedeneho baraku bude stehovat s igelitkou jenom on. Nebyl by prvni ani posledni a takovych pripadu neni malo.

A to je právě to, proč tady do ztopoření mysli opakujeme, že paradoxně (tj. přesto, že to zakladatel vnímá jako podpásovku) je pro něj varianta „přepsat půlku baráku na manželku“ méně výhodná a více riziková než varianta „přispět jí na pořízení vlastního bytu“.

:zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
27.5.20 11:50
@Hecate píše:
A to je právě to, proč tady do ztopoření mysli opakujeme, že paradoxně (tj. přesto, že to zakladatel vnímá jako podpásovku) je pro něj varianta „přepsat půlku baráku na manželku“ méně výhodná a více riziková než varianta „přispět jí na pořízení vlastního bytu“.:zed: :zed: :zed:

No, hlavne souhlasit s tim, aby fakt jeji byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
27.5.20 11:52
@Honza 12 píše:
Blbost. Kdyby mu vadila myšlenka, že bude něco vlastnit, tak by jí neposlal peníze na základ hypotéky. Přece.

SJM zuzene nemaji. kdyby mu to nevadilo, tak to sem nejde resit s tim, ze je podpasovka, ze to chce. Protoze pokud ted koupi byt, bude porad obou. Proc je to tak blba variante jsem tu uz psala. A jeho vytacky zacinaji byt fakt smesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
27.5.20 12:00
@Anonymní píše:
To fakt nevim, protože jsem se k tomu nedostal. Ale 5 let to neni, to uznavam. Ale muzu ti presne rict, co je kolem toho sr*ani. Tak snad nebudu varit z vody. Jak jsem psal, 2 ploty mame na cizim pozemku, z toho na jedenom obecni. A asi sama uznas, ze je rozumny tohle nejdriv vyresit a pak prepisovat, protoze to vsechno resit ve dvou nebo formou plných moci, tak to nedotahnu nikdy.
Takze…
Nekdy zacatckem listopadu objednas geodeta (a vyberes slibotechnu, takze jsme si rozumneli :mrgreen: ), ten prisel nekdy koncem listopadu. Pred vanoci jsem z nej dostal nastrel geo planu, s tim na stavebni urad pro predbezny souhlas o rozdeleni pozemku. Se souhlasem na obec s zadosti o odkoupeni. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Napisou ti, ze jo, ze to prodaji. Vyvesi to na uredni desce. Ty jim doručia ofiko, ze chces koupit. Tak ted za geodetem, aby to dal na katastr. Mesic se nic nedej, tak mu volam. Pey je to na katastru. Volam na katastr, jestli nekeca. Tam mi nic neřeknou, protože to je mezi nima a katastrem. Co 14 dni uhanim geodeta, pry mu to 2× vratili. V březnu mam konecne orazenej geometrak. S tim na stavebni pro ostrej souhlas s rozdelenim. To mi nedali, protoze to musi podat prodavajici. Takže na obec. Obec to musi projednat tehdy a tehdy. Pak ti napisou, ze v prosinci jsi zadala o 81 m2, ted chces 79 m2. Takze to zase musi projednat. Takze ted je to ve stavu v zadosti na stavebnim urade. Pak smlouvy, opet projednani, pak asi podpis smluv, zaplaceni a uz jen prepsani na katastru. Smlouvy mam 3, ja obe, ja soused a ja manzelka s tim, ze uz pozenky jsou ok. Takze jo, mas pravdu, zatim o tom jen kecám a nic není oficialne.

Overeni plnych moci je otazka par minut, problem s pozemky nijak nezasahuje do moznosti prepsat samotny dum (a ostatne ani ten problematicky pozemek). a zatim jedine, co delas, je to, ze si resis hranici vlastniho pozemku (ke kteremu zaroven jen tak mimochodem prikupuje 79m2). A i potom, co tohle vsechno udelas, tak to bude znamenat jen to, ze mas vyreseny svuj pozemek.

Nehlede na to, ze kdyz ted prikoupis tech 79m, tak ty uz budou v sjm, takze to zas kdovijak neulehcujes, ale spis komplikujes.

Fakt se divis, ze pusobis, jako ze to spis udelat nechces?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí