Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobre,kdo fakturuje 100.mesicne, tak ma cisty prije. 94tis mesicne. Ale rikam, 80% pausal. Kdo jede na 60% ma cistyho 87tis. To ze nema nemocenskou a duchod je vec jina
cože? Jakože za veškerý materiál, pronájmy, zaměstnance a další poplatky ten člověk dá 6 tis.? Chápeš od čeho ten paušál je?
@Sandokanec píše:
Chudinko, lituju te, takhle nikdy uspesna nebudes.Kdybys vedela jak na tom jsem, tak bys pukla zavisti.
Mám důvodné podezření se domnívat že fakt ne
![]()
@Nimie píše:
cože? Jakože za veškerý materiál, pronájmy, zaměstnance a další poplatky ten člověk dá 6 tis.? Chápeš od čeho ten paušál je?
Kdo toci ve vetsim material a ma zamestnance, tak hlavne nejede na pausal. Nechci se vymlouvat na mobil, ale fakt se v tom jeden z nas ztraci. Ja reagoval, ze v mem oboru si clovek fakturuje 100tis mesicne bezne, a ti lidi jen prodavaj svoje ruce a delaji v monterkach. Proste firmy si najimaji zivnostniky na praci. Jo, sorry, to jsem taky neuvedl. Nekdo tu napsal, ze sikovnej remeslnik vydela 200 az 300, pak nekdo na nej reagoval, ze keca a ze 200 mesicne nejsou běžný penize, ja na to reagoval, ze 200 je moc, ale ze 100 neni nic neobvykleho u OSVC.
Tak proc ta moje chce byt? ![]()
@Anonymní píše:
Kdo toci ve vetsim material a ma zamestnance, tak hlavne nejede na pausal.
Co je ve větším? A ten kdo točí v menším tak podle tebe má reálné náklady na všechno fakt 6 tis.? Jakože ti truhlář třeba vyfakturuje 200 tis. za kuchyň a podle tebe ho materiál a další náklady stojí 12 tis.?
@Anonymní píše:
Nechci se vymlouvat na mobil, ale fakt se v tom jeden z nas ztraci. Ja reagoval, ze v mem oboru si clovek fakturuje 100tis mesicne bezne, a ti lidi jen prodavaj svoje ruce a delaji v monterkach.
A zároveň jsi napsal že řemeslník co fakturuje 100 tis. má reálně vždycky přes 90 tis. čistý příjem.
@Anonymní píše:
Proste firmy si najimaji zivnostniky na praci. Jo, sorry, to jsem taky neuvedl. Nekdo tu napsal, ze sikovnej remeslnik vydela 200 az 300, pak nekdo na nej reagoval, ze keca a ze 200 mesicne nejsou běžný penize, ja na to reagoval, ze 200 je moc, ale ze 100 neni nic neobvykleho u OSVC.
Heleď, fakt v tom máš binec… s řemeslníkama jsi začal ty. Bylo tu řečeno, že chlap běžně vydělá 10× víc než ženská. Ženy běžně vydělávají 20 - 60 tis., tzn. chlap by dle toho sdělení vydělával běžně 200 - 600 tis. měsíčně. Na což jsem napsala že je to prostě blbost, protože takové platy u nás zkrátka běžné nejsou. Argumentovat tím, že se tu půlka emiminka chlubí milionovými platy je úplně zcestné.
Tys na to nakonec napsal, že 100 tis. si běžně fakturují řemeslníci a pak že jejich reálný čistý příjem je běžně přes 90 tis. protože přeci mají 0 náklady a tebe štve, že používají naprosto legální cestu paušálu což podáváš jak kdyby kradli.
Já se ti snažím vysvětlit, že v této republice nejsou jenom řemslníci OSVČ najímané firmama které dělají ve tvém konkrétním oboru. Pokud máš opravdu běžně čistý příjem 100 tis.+, skvěle. Sice ani tak nejsi v diskutované skupině, nicméně gratuluju. Jenže těch lidí opravdu není tak moc a kromě tvé relativně malé skupiny existují ještě i OSVČ v jiných oborech nebo dokonce zaměstnanci. 2× jsem ti řekla ať si spočteš jaké náklady má firma na jednom takovém 200 - 300 tis. zaměstnanci, bohužel jsi neodpověděl.
@Anonymní píše:
Tak proc ta moje chce byt?
Chce být co?
Jsem tady v te diskuzi jedina, kdo si vsiml toho, ze nakupy platej na stridacku, phm platej taky oba, do rekonstrukce a vybaveni domacnosti investovali taky oba? Ja jen ze se tady az prilis macha tim, ze ona neplati nic a vsechno sponzoruje on. Pricemz on bere dvakrat tolik, co ona (tedy ona polovinu toho, co on), po te dohode maji prijmy ze sjm vyjmuty? On ma zrenovovanej dvousetmetrovej dum, 1200 metrovej pozemek, ten ma ve svem vylucnem vlastnictvi a nezatizenej zadnou hypotekou, zastavnim pravem, ani nicim jinym, a ona ma splacenou zalohu na ctyrmilionovej byt a nekolikamilionovej dluh? Ja jen jestli spravne chapu, ze takhle podle zdejsich diskuteru vypada ta situace, kdy zenska chlapa oskube.
Ja byt zdejsimi diskutery, tak trochu vychladnu. Kdyby ho chtela oskubat, existuje nekolik zpusobu, jak to udelat vyrazne efektivneji. Zvlast pokud si k tomu on neprizve ani advokata.
Zakladateli, jestli ji to ted budes davat sezrat, tak si muzes byt jisty, ze to manzelstvi do pr.dele pujde.
@marzanna nejsi, jen to podle mého moc nemá smysl řešit ve zdejším složení. Prostě ženská je největší odpad, ženská nikdy nemůže vydělávat dost peněz, mít majetek, vždycky je to totální socka a vyžírka, která si nezaslouží vůbec nic a má ruce líbat manželovi za to že jí nechá bydlet s ním „zadáčo“ ![]()
@Nimie píše:
@marzanna nejsi, jen to podle mého moc nemá smysl řešit ve zdejším složení. Prostě ženská je největší odpad, ženská nikdy nemůže vydělávat dost peněz, mít majetek, vždycky je to totální socka a vyžírka, která si nezaslouží vůbec nic a má ruce líbat manželovi za to že jí nechá bydlet s ním „zadáčo“
Ve většině případů to tak je. Nenaděláš s tím nic. To je příroda i s vyjímkami, které si na sebe vydělají samy. ![]()
@Nimie píše:
Chce být co?
Samozřejmě máš pravdu, asi jsem to vztáhl moc na můj obor, kde většinou fakturujeme jen práci.
A na náklady na zaměstnance jsem asi neodpověděl, protože to nevím. ![]()
@Anonymní píše:
Samozřejmě máš pravdu, asi jsem to vztáhl moc na můj obor, kde většinou fakturujeme jen práci.
Jakože materiál platíte ze svého? Nájmy, zaměstnance, poplatky, dopravné, stroje, nářadí? Nebo nic z toho nepoužíváte?
@Anonymní píše:
A na náklady na zaměstnance jsem asi neodpověděl, protože to nevím.
Na to aby někdo mohl dostal 100 tis. čistý příjem za něj musí firma dalších skoro 100 tis. odvést státu ![]()
@Nimie píše:
Jakože materiál platíte ze svého? Nájmy, zaměstnance, poplatky, dopravné, stroje, nářadí? Nebo nic z toho nepoužíváte?
Materiál si dodá ten, pro koho to děláme a když dodáme materiál my, tak ty hodiny stejně odděláme, takže nefakturujeme 100tis (teď tu částku neber doslovně), ale 100tis + materiál. Nářadí byla jednorázová investice na začátku podnikání, ale v řádu 10tis, nic závratnýho. Dopravné, fakturuju km a prdelný, takže phm mi zaplatí zákazník + si auto na sebe vydělá samo. Nájem neplatíme, jezdíme po zákaznících, takže nepotřebujeme žádnou provozovnu, dílnu, atd.
@Nimie píše:
@marzanna nejsi, jen to podle mého moc nemá smysl řešit ve zdejším složení. Prostě ženská je největší odpad, ženská nikdy nemůže vydělávat dost peněz, mít majetek, vždycky je to totální socka a vyžírka, která si nezaslouží vůbec nic a má ruce líbat manželovi za to že jí nechá bydlet s ním „zadáčo“
Promiň, ale tady se zastanu chlapů. Ona se k němu nastěhuje do jeho domu s dvěma dětmi, které nejsou jeho, on se o ně celou dobu stará a živí je (alimenty jim jdou na spoření, takže ne na jídlo a ošacení) a ona po něm chce půlku baráku??? To jako promiň.
A kde má své bydlení, když měla předtím rodinu a dvě děti? Asi někde musela bydlet do té doby, ne?
Já bych teda chtěla na jejím místě asi taky svého, ale ne, že on mi na to pošle 750 klacků a hypo si budu platit ze svého na úkor toho, že chlap potáhne ostatní výdaje. Jako promiň, hanba by mě fackovala.
Může být ráda, že ji i s cizími dětmi živí a že tam zadara celou dobu bydlí.
Ona si evidentně dělá zadní vrátka, chce zdrhnout, to je můj názor.
@bigl píše:
Promiň, ale tady se zastanu chlapů. Ona se k němu nastěhuje do jeho domu s dvěma dětmi, které nejsou jeho, on se o ně celou dobu stará a živí je (alimenty jim jdou na spoření, takže ne na jídlo a ošacení) a ona po něm chce půlku baráku??? To jako promiň.
A kde má své bydlení, když měla předtím rodinu a dvě děti? Asi někde musela bydlet do té doby, ne?
Já bych teda chtěla na jejím místě asi taky svého, ale ne, že on mi na to pošle 750 klacků a hypo si budu platit ze svého na úkor toho, že chlap potáhne ostatní výdaje. Jako promiň, hanba by mě fackovala.
A nebo taky nedělá a prostě jen nechce, aby výhledově skončila na dlažbě, nebo aby byla v budoucnu zlá krev mezi sourozencema. Takhle má šanci těm svým dětem zajistit alespoň něco (přičemž zakladatelovo dítě o nic nepřijde, naopak na té situaci bude profitovat ještě víc, jen jeho sourozenci navíc neostrouhaj úplně). Ale pokud jí v tom teď zakladatel bude máchat čumák, tak se jí ten byt bude sakra hodit. A že podle jeho vyjádření to není úplně nepravděpodobné.
Ona opravdu nebyla vůči zakladateli v dobrém postavení, spíš byla v hodně špatném (a není v o moc lepším ani teď, ale má alespoň nějakou malou jistotu), to samé dvě její děti oproti jejímu třetímu.
@bigl píše:Že se k němu nastěhuje do jeho domu se dvěma dětmi, které nejsou jeho, tak to jí snad nebude nikdo vyčítat, když s tím zakladatel souhlasil. Asi byla veliká láska a bylo to všechno přirozené chtěné, ne? Vzal si ji. Já třeba nechápu, proč zakladatel do teď nemá advokáta, když v tom tápe, podepisuje to, s čím nesouhlasí. Padaly zde rady právník, nějak to celé podcenil. Právě při tomto podepisování přeci mají najít ten správný kompromis a fungovat dál.
@marzanna A proč by on měl zabezpečovat děti, které nejsou jeho?
Jak by na tom byla jeho žena, kdyby tehdy zůstala s dvěma dětmi sama? Kde by bydlela? Pravděpodobně někde v nájmu, za který by dala majlant a kdyby sama živila dvě děti, tak by na vlastní bydlení nikdy nenašetřila.
A určitě by si nemohla dovolit dávat jim alimenty na spoření.
Ne, nesoucítím s ní. Ona to má blbě nastavené od začátku. Já jsem už jako mladá a možná blbá šla do vztahu s tím, že pokud rodina, tak je majetek společný, tudíž bych neodešla nikdy s dvěma dětmi a holým zadkem. Do případného dalšího vztahu už bych vstupovala zabezpečená s vlastním bydlením, což ona evidentně nebyla.