Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše:
Ale to je zajímavé takový obrat od tebe. Asi 30 stránek zpátky jsi mě pozurazela, jak jsem strašně hloupá, když jsem psala, že si svůj byt mohla pořídit mnohem dřív. Informace jsme měly stejné v tu chvíli.
Ne, jsi strasne hloupa kdyz se dokazes divit tomu proc lidi nemaji od narozeni miliony na ucte. Tva dedukce byla naprosto nicim nepodlozena. Neznala jsi prijem ani rezervy a nedokazala jsi pochopit ze tve reseni neni univerzalne uplatnitelne. A navic jak vidis, logika nakonec byla uplne jina.
@Silverine247 píše:
Ale to je zajímavé takový obrat od tebe. Asi 30 stránek zpátky jsi mě pozurazela, jak jsem strašně hloupá, když jsem psala, že si svůj byt mohla pořídit mnohem dřív. Informace jsme měly stejné v tu chvíli.
Mimochodem ja psala ze to muze mit ted za soucasnych podmínek, tys psala ze to mohla mit po 3 - 4 letech doprosovani se. Coz byla mimochodem doba krize a ona na RD. Takze ne, v tebou uvadene dobe ho mit opravdu nemohla.
@Silverine247 píše:
Nevěřím, že by to, jak věci najednou nabraly grady, bylo jen o tom, že jí za 14 let došla trpělivost. Píšu to tu od začátku a bohužel to vypadá, že jsem měla pravdu. Ale Zakladateli ty jsi fakt jelen, žes to podepsal bez právníka, hlavně potom, co z finální verze zmizela zmínka o vypořádání investic do baráku.
Jojo, ona to totiz 15 let planovala ![]()
@Nimie píše:
Ne, jsi strasne hloupa kdyz se dokazes divit tomu proc lidi nemaji od narozeni miliony na ucte. Tva dedukce byla naprosto nicim nepodlozena. Neznala jsi prijem ani rezervy a nedokazala jsi pochopit ze tve reseni neni univerzalne uplatnitelne. A navic jak vidis, logika nakonec byla uplne jina.
Já jsem ale nic takového nepsala. Já jsem pouze vycházela z toho, že když má někdo jen tak rezervu na účtě 800tisíc, tak asi velmi pravděpodobné už před pár lety byli v pozici, kdy by na hypotéku dosáhli. Což teď ty sama tady hrdě prezentujes jako svůj vlastní argument ![]()
@Nimie píše:
Jojo, ona to totiz 15 let planovala
Jo a po 15 letech ma hypo na jeden bytecek.:) kralovna zlocinu.
@Silverine247 píše:
Já jsem ale nic takového nepsala. Já jsem pouze vycházela z toho, že když má někdo jen tak rezervu na účtě 800tisíc, tak asi velmi pravděpodobné už před pár lety byli v pozici, kdy by na hypotéku dosáhli. Což teď ty sama tady hrdě prezentujes jako svůj vlastní argument
Ale psala. Byl to tvuj hlavni argument jak by jsi dosahla vlastniho majetku mnohem drive nez ona, jiz po par letech kdy by se nemel k cinnosti.
Protoze jestli tva logika byla o tom, ze si ten byt mohla poridit ne po 15 letech přemlouvani, ale po 13, tak jsi to mela rict rovnou a diskuze by timto skoncila, protože to realne neni rozdil a je to jen argument pro to tu manzelku prohlasit za blbku. Fakticky to ale neni rozdil a koneckoncu jsi sama dala jasne najevo, ze ty by jsi to zvladla velmi brzo po svatbe.
Mimochodem i tak je tvuj predpoklad o rezerve ale mylny, protoze to ze dnes mam 800 tis. opravdu neznamena ze byly k dispozici loni, předloni nebo 5 let zpatky. Penize nerostou na stromech.
@Nimie píše:
Ale psala. Byl to tvuj hlavni argument jak by jsi dosahla vlastniho majetku mnohem drive nez ona, jiz po par letech kdy by se nemel k cinnosti.Protoze jestli tva logika byla o tom, ze si ten byt mohla poridit ne po 15 letech přemlouvani, ale po 13, tak jsi to mela rict rovnou a diskuze by timto skoncila, protože to realne neni rozdil a je to jen argument pro to tu manzelku prohlasit za blbku. Fakticky to ale neni rozdil a koneckoncu jsi sama dala jasne najevo, ze ty by jsi to zvladla velmi brzo po svatbe.
Mimochodem i tak je tvuj predpoklad o rezerve ale mylny, protoze to ze dnes mam 800 tis. opravdu neznamena ze byly k dispozici loni, předloni nebo 5 let zpatky. Penize nerostou na stromech.
To sice nerostou, ale v tomto případě se mi ten předpoklad potvrdil a ty už to o té její hypotece tvrdis taky, takže nechápu, o co ti jde.
Možná jsi nečetla celou diskusi, ale to, o čem píšeš, byla moje reakce na to, že on to měl řešit dřív a pokud neřešil, bylo to účelově proto, že nechtěl, aby ona měla něco svého. Měli to OBA řešit dřív, psala jsem, jak bych to řešila já už od začátku (než čekat, co mi spadne do klína), ale opakovat už se nebudu. ![]()
@Silverine247 píše:
To sice nerostou, ale v tomto případě se mi ten předpoklad potvrdil a ty už to o té její hypotece tvrdis taky, takže nechápu, o co ti jde.
Možná jsi nečetla celou diskusi, ale to, o čem píšeš, byla moje reakce na to, že on to měl řešit dřív a pokud neřešil, bylo to účelově proto, že nechtěl, aby ona měla něco svého. Měli to OBA řešit dřív, psala jsem, jak bych to řešila já už od začátku (než čekat, co mi spadne do klína), ale opakovat už se nebudu.
Ano, viz. můj předchozí příspěvek.
@Veveří píše:
Až se rozvedete, tak ti aspoň zůstane důmStejně si myslím a působí to tak na mě, že máte v manželství problémy. Jinak by manželka asi neměla tendence jistit si zadní vrátka. Nevěra nebo nějaký jiný error nebyl?
Byl. Manželka se nějakým způsobem tahala s jiným. Ale to už se tu probralo.
@Silverine247 píše:
Nevěřím, že by to, jak věci najednou nabraly grady, bylo jen o tom, že jí za 14 let došla trpělivost. Píšu to tu od začátku a bohužel to vypadá, že jsem měla pravdu. Ale Zakladateli ty jsi fakt jelen, žes to podepsal bez právníka, hlavně potom, co z finální verze zmizela zmínka o vypořádání investic do baráku.
Tak půl milionu do nového začátku. No neber to.
@Sandokanec píše:
Hele zakladatel, uz nedelej zadny voloviny. A priprav se poradne na ten rozvod. Vsechny faktury za dum schovej nekde mimo jeji dosah. Na rozvod si najdi pravnika, prober s nim vse. Rozvod udelej co nejdrive, protoze budes prichazet o dalsi penize a ona ma to svoje osefovane. Nepodepisuj cokoliv, ale napred to prober s pravnikem.Idealne nech za sebe jednat jen pravnika, ty neumis vyjednavat.
Schovej faktury. Jí patří ty investice. A zakladatel není křivej šmejd. Tak nějaký schovávání faktur. To nemyslíš snad vážně. ![]()
@Honza 12 píše:
Byl. Manželka se nějakým způsobem tahala s jiným. Ale to už se tu probralo.
Tak to je mi líto. Takto to celé dává smysl. Dům na ni rozhodně nepřepisuj, kdo ví, co ještě bude. Ještě bys musel prodat střechu nad hlavou, abys ji vyplatil.
@Honza 12 píše:
Schovej faktury. Jí patří ty investice. A zakladatel není křivej šmejd. Tak nějaký schovávání faktur. To nemyslíš snad vážně.
Tady máš motivaci… nebyl by první ani poslední. Dokazovací břemeno je na ní, takže… ani nemusí být šmejd, stačí pokud by to lajdácky zahodil s tím že to už není potřeba apod. (a to ještě nevíme reálnou sumu, neznám asi nikoho kdo by si pamatoval přesně kolik čeho kam investoval za 10 - 15 let, většinou si člověk vzpomene na ty velké investice, ale pak je tu hromada malých, které když se nasčítají tak dají dohromady klidně další stejnou částku (primárně např. pokud jde o vybavení).
Bohužel na moje slova došlo,
Poučení - pro radu se má chodit k právníků a ne sem ![]()