Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lakynka píše:
Přesně, jak bylo napsáno. Já měla i nějaké mezi vztahy, manžel taky. Dokonce proběhl soud o svěření dětí do péče. Dlouho jsem byla přesvědčena o tom, že spolu nebudeme. Ale jednoho dne to přišlo a byla chuť se do toho pustit znovu. Taky je to o tom, že oběma nám to odloučení a bydlení jinde, starání se každý sám o sebe, prospělo a hodně dalo.
Fakt ale fakt moc hezkej motivační text. Prožívám něco podobného vlastně skoro stejného. a tohle mě fakt nakoplo
podle mě moudro že naděje umírá poslední má něco do sebe, díky za ten text ![]()
Dobrý den všem,
chtěl byc se svěřit se svým problémem a možná dostal i nějakou radu. S manželkou jsme spolu 10let z toho 3 roky manželé a před 2 lety jsem si koupili byt který rekontruujeme, před pár dny mi oznámila, že už mne nemiluje a že to v sobě dusila už asi půl roku a zkoušela s tím něco dělat. Ona tvrdí, že nám to poslední dobou klapalo jen v sexu (což já bych řekl že není pravda). Manželce jsem nikdy nic nezakazoval a když cokolik potřebovala nebo chtěla tak jsem jí vyhověl, nikdy jsem ji neuhodil a nechodím do hospody. A nyní mi manželka vyčetla, že sem nechodil občas s kolegy do hospody se ožrat. Když jsem se jí zeptal kdy začala cítit, že mne přestává milovat tak řekla, že asi tak před rokem protože jsem byl odtažitý a nevnoval jsem jí moc pozornosti (bral jsem ji jako samozřejmost), proto jsem se jí přiznal, že před tím rokem jsem se tak choval, protože jsem prožíval krizy v našem vztahu a nevěděl jsem zda si ji chci udržet. V hlavě jsem si to srovnal a uvědomil si, že ji miluji jako nic jinéo na světě a že jsem se choval jako idiot a proto jsem otočil svoje chování o 180% a začal naplno projevovat city. Toto mi manželka nyní taky vyčetla, že jsem tak otočil a asi mi nevěří, jelikož se to stalo +/- v době kdy si manželka řekla a dost a začla hubnout. Proto jí to připadalo a stále asi připadá, že jsem se o ni začal snažit protože je krásnější. Snažil jsem se jí vysvětlit, že pro mně byla krásná vždy jinak bych si ji nebral a nezačal s ní předtím chodit. Od doby co mi manželka toto oznámila, že mne již nemiluje tak nehcce žádný fyzický kontakt semnou. Když jsem se zaptal zda je tam naděje tak řekla, že neví ale že ke mně něco malinko cítí ale že už to necítí u srdíčka jako dřív a nevím zda to chce nějak řešit společně.
Přiznám se, že jsem z toho na dně a asi budu muset vyhledat psychologa. nemůžu spát ( jen asi tak 3-5hodin denně) ztratil jsem chuť k jídlu takže skoro nejím, chce se mi zvracet a téměř pořád brečím. Celý se třesu a nevím co mám dělat.
Děti nemáme, i když ještě před koupí bytu jsme měli v plánu snažit se o dítě v tuto dobu. A já se na to těšil a proto je pro mne tato situace ještě horší.
Já osobně bych vztah nevzdával, ale přizval k němu nějakého mediátora, tzn. někoho, kdo ten vztah pomůže rozklíčovat co je a co neni pravda nebo přetvářka, jestli je doopravdy na čem stavět, jestli to má cenu zachraňovat. Tohleto sami podle mě nerozhodnete.
No jo tak ona svou misi splnila, máte napůl byt, takže když jsi jí ho tak krásně zrekonstruoval, můžeš se už i krásně odstěhovat ![]()
Sňatkům zdar! ![]()
Já mám v lavě a v tom co chi jasno, jen manželka, že si to musí promyslet.
Jsi tady už několikátý s podobným příběhem. Jestli si na některý vzpomenu, dám odkaz. Většinou jde také o bezdětný dlouholetý vztah. Většinou v tom bývá nějaký ten obdivovatel a také někdy je to prostě jen unavený vztah, který se vyčerpal a pokud nemáte děti a nebo nějaký společný zájem, který vás drží pohromadě, nevydrží to. To, že ti manželka vyčetla, že nechodíš popíjet s kolegy, to myslíš vážně? To bylo určitě v nějaké jiné souvislosti. Škoda, že jste si nepopovídali před rokem, dnes už jste mohli mít vyřešeno.
Pokud jen subjektivně za mě: má někoho, kdo jí ukázal jiný svět a nemusí to být nutně milenec. Chce žít jinak a možná i s někým jiným. Co poradit? Snad jen to probrat a udělat nějaký závěr. A podle toho se zařídit. Nečekat dlouho a neztrácet čas. ![]()
Společný zájem by byl jen teď na to nebyl čas kvůly rekonstrukci. Ano opravdu mi to vyčetla v tom smyslu, že jsem seděl doma a čekal na ni až si budeme moct sednout k vínu. Asi tím narážela na to, že mají v práci dost firemních večírků a akcí a pak ještě chodí s kamarádkami ven (což jak jsem již psal mi nikdy nevadilo) a někoho kdo jí něco ukázal to asi ano. Jak začla cvičit tak jejím předcvičovatelem je chlapík co jí je sympatický a občas si sním prohodí pár vět přes messenger.
Finální rozodnutí je na ní. Ona můj postoj zná a ví co chci. Řekl jsem jí, že se to občas ve vstazích stává a že se to dá napravit a jestli chce tak že se domluvíme a každý týden půjdeme někam na romantickou večeři a co bude chtít. Äle její odpověď je pořád jen musím si to promyslet, Když jsem se jí ptal co jí chybělo tak odpověď je nic. Když se zeptám co by ctěla jinak nebo co očekává od rozvodu když nikoho nechce tak že neví a musí si to urovnat v hlavě. Dle mého dělá hodně to, že díky cvičení si našla kamarádky ketré jsou svobodné a to v rozmezí 30-45 let. Tak sem se zeptal jestli jí vadí, že když někam jde tak že o ni má někdo doma strach a čeká na ni. A ke komu se může přitulit tak to taky není problém, to je prý super. Takže jediné co je to že m bere jako dobrého kamaráda a nyní semnou nechce mít ani fyzický kontakt ![]()
Ahoj, bohužel je to většinou tak, že tohle žena řekne, když už má někoho jiného… ![]()
@Dominik00 píše:
Finální rozodnutí je na ní. Ona můj postoj zná a ví co chci. Řekl jsem jí, že se to občas ve vstazích stává a že se to dá napravit a jestli chce tak že se domluvíme a každý týden půjdeme někam na romantickou večeři a co bude chtít. Äle její odpověď je pořád jen musím si to promyslet, Když jsem se jí ptal co jí chybělo tak odpověď je nic. Když se zeptám co by ctěla jinak nebo co očekává od rozvodu když nikoho nechce tak že neví a musí si to urovnat v hlavě. Dle mého dělá hodně to, že díky cvičení si našla kamarádky ketré jsou svobodné a to v rozmezí 30-45 let. Tak sem se zeptal jestli jí vadí, že když někam jde tak že o ni má někdo doma strach a čeká na ni. A ke komu se může přitulit tak to taky není problém, to je prý super. Takže jediné co je to že m bere jako dobrého kamaráda a nyní semnou nechce mít ani fyzický kontakt
U nás to bylo dost podobně. Prostě chce žít jinak. Zkusit něco jiného.. A jestli jsi byl její první.. Tak to asi nedopadne..
Takovéto řeči jsem vedla, když jsem se chtěla / nechtěla rozejít se svým prvním, byly jsme spolu 9 let. Už jsem měla vyhlídnutého jiného, jen se bála to skončit. Všichni mě měli za blázna, že opouštím takového hodného chlapa, co se netahá po hospodách a žije jen pro mě ![]()
@Anonymní píše:
Takovéto řeči jsem vedla, když jsem se chtěla / nechtěla rozejít se svým prvním, byly jsme spolu 9 let. Už jsem měla vyhlídnutého jiného, jen se bála to skončit. Všichni mě měli za blázna, že opouštím takového hodného chlapa, co se netahá po hospodách a žije jen pro mě
Proč jsi chtěla jiného? Co ti ten tvůj udělal?