Manželské problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1968
3.7.23 13:10

Kašel je svina, mám v okolí teď dva případy několikaměsíčního kašle co se nakonec ukazal jako zápal plic, z toho i únava.
A není jen vychcíplý? Občas to tak máme, že se nám nic nechce a únava a kdo by to vymyslel a blech. A člověk se musí donutit a ona ta energie přijde potom. Ale to by se musel sám znát a umět se sebou něco udělat. :?
Asi bych na začala tím na víkendy něco naplánovat a jemu jen oznámit že v sobotu jdu s dětmi tam a tam. Buď budeš v deset na značkách, nebo jdeme sami. A uvidíš, jestli to funguje. Třeba by ho to rozhejbalo. Nebo naopak by si jak tu jiní myslí odpočinul, protože by v deset ještě spal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.7.23 13:11
@Josef_t píše:
No já vím co chce.
Trochu klidu :jazyk:Proč je takový problém mu trochu toho klidu dopřát.
Na mě tedy působíš dojmem, že se trochu nudíš a pořád na něj tlačíš, ab „něco“.

Vidím to podobně.

On - psych. pacient, v minulosti vyhoření, po covidu, evidentně zdravotní problémy, „na krku“ 3 lidi, kteří jsou na něm závislí. v práci nápor - Pikola psala, že toho „má docela dost“.

Ona - doma, děti v zařízeních do 3 hodin, takže životní náplň - ráno vstát, vypravovací proces+odchod do školy/školky a do odpoledne volno s nějakým běžným úklidem, nákupem, týdenní úklid zajištěn, takže nic velkého. Nuda, rutina, žádné vybočení z normálu - k zešílení.

Oba - vyšťavení, zpruzelí.

Pikolo, už jste si někdy našli prostor pro rozhovor ve smyslu:

• vyhovuje ti, jak žijeme?
  • je ti v tom dobře?
  • je něco, co bys změnil, aby tě „život bavil?“
  • co ti vadí, štve tě

a nechat ho, ať si to přebere a mluví.

Pokud jsou odpovědi ano-ano-ne-nic, pak jsi na řadě se svým:
Ok, mně se hezky nežije, protože…chtěla bych změnit…udělám to takhle(výlety s dětmi, klidně dovolená s dětmi)… a tebe se VŽDYCKY zeptám, jestli se chceš připojit, pokud ano - super, pokud ne - budeš mít relax doma.
Pak je otázka, kam to „oddělené soužití“ dojde, protože chápu, jak to Pikola myslí - bez společných chvil, zážitků je to pro děti na houby a pro ně to pomalu spěje k režimu spolubydlící, ve kterém si každý jede svoje.
@pikola, zažila jsem podobné a musela jsem vztah ukončit, mě by to umírání zaživa bez nadsázky zničilo.
Jenže jsme neměli 2 malé děti, takže to bylo snadnější.
Je otázka, jestli se rozhodneš začít aktivní život s dětmi a necháš na něm, jestli se připojí, nebo si naopak hluboce vydechne, že se od něj nic neočekává a bude si lebedit doma, protože se svým pracovním výkonem a zdravotním stavem už prostě kapacitu na nic dalšího nemá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.23 13:16
@Lucie_Sx píše:
Ok, ale takhle to fakt nemaji vsichni.
Naopak ti co znam si zvykli na vysoky standard a opustit by ho nechteli ani za nic.

Urcite procento lidi jsou urcite workoholici a karieristi. Ty honej neco jineho nez penize. Penize jsou pro ne jen ukazatelem uspesnosti. Tak tyhle lidi ja nepocitam. Ale jinak to samozrejme nedava smysl :nevim: Mas hromadku penez na mesic pro ctyri lidi. Byt sam tak ti musi stacit polovina te hromadky a jeste si budes moci vice vyskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 13:18
@Velryba černá píše:
Chce klid a proto je nas*anej, když ženská odjede s dětmi sama? Jo, to dává smysl.

No podle toho, co píše, nikam nejezdí, tak jak může vědět, že bude naštvanej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
3.7.23 13:22
@terien píše:

No však ano.. Není žádný rozumný důvod proč by měl být naštvaný, že se občas seberou a on bude mít doma konečně klid. Klidně můžou jet, jenže to by musela opustit svou roli věčné trpitelky a stěžovatelky a to by bolelo. Raději bude hnít s dětma doma a prudit.

Příspěvek upraven 03.07.23 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:22
@terien píše:

Ale jezdím i bez něj, parkrát jsem byla s holkama s dětma, někdy jdeme někam taky sami. Ale tohle přece nemůžu provozovat každý víkend :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:27
@terien píše:

On není naštvaný. On když už někam jedu, chce jet s náma. Nebo jsem byla bez něj třeba s kamarádkou, nebo jedním dítětem a on si spal doma s druhým nemocným :nevim: ale třeba jak včera, po obědě jsme šli na hřiště a sedí dva metry ode mě a tváří se že asi brzy umře. Tak ať otevře pusu, že je unavený a jde si domů :nevim: Pak ale ať se pořád nevymlouvá, že nejde k doktorovi, že mu nic není. Minulý týden se staral půl dne o mladšího, jela jsem s druhým nakoupit jí oblečení. Nedokázal ho dát po obědě spát, protivný oba jak pr.del :nevim: a ještě mě pak seřval, že doma všechno dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 13:28
@pikola píše:
Ale jezdím i bez něj, parkrát jsem byla s holkama s dětma, někdy jdeme někam taky sami. Ale tohle přece nemůžu provozovat každý víkend :nevim:

Proč? Ty máš milion argumentů, proč něco nemůžeš a milion argumentů, proč on by neco měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:29

Já po něm nechci žádný překotný výkony, on je milionovej chlap a tak, ale poslední dobou už toho mám fakt plný zuby. Ale máme sakra malý děti, nemůžeme sedět celý víkend doma :nevim: a pořád.. žádná dovolená nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 13:31
@pikola píše:
On není naštvaný. On když už někam jedu, chce jet s náma. Nebo jsem byla bez něj třeba s kamarádkou, nebo jedním dítětem a on si spal doma s druhým nemocným :nevim: ale třeba jak včera, po obědě jsme šli na hřiště a sedí dva metry ode mě a tváří se že asi brzy umře. Tak ať otevře pusu, že je unavený a jde si domů :nevim: Pak ale ať se pořád nevymlouvá, že nejde k doktorovi, že mu nic není. Minulý týden se staral půl dne o mladšího, jela jsem s druhým nakoupit jí oblečení. Nedokázal ho dát po obědě spát, protivný oba jak pr.del :nevim: a ještě mě pak seřval, že doma všechno dělá

Je toho na něj moc. Nejdřív píšeš, že nikam nechce, teď zas, že chce,… z tvého psaní mám pocit, že nefunguješ jako jeho životní parťák. Ten by ho totiž podržel a pomohl mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:33
@terien píše:
Je toho na něj moc. Nejdřív píšeš, že nikam nechce, teď zas, že chce,… z tvého psaní mám pocit, že nefunguješ jako jeho životní parťák. Ten by ho totiž podržel a pomohl mu.

Ale s čím mu mám pomoct? On jede, protože děti. Když se ho zeptám, jestli chce jet, tak se ničeho nedopátrám. On neřekne, že nechce. Nebo jak chci já :roll: To uplně nesnáším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 13:33
@pikola píše:
Já po něm nechci žádný překotný výkony, on je milionovej chlap a tak, ale poslední dobou už toho mám fakt plný zuby. Ale máme sakra malý děti, nemůžeme sedět celý víkend doma :nevim: a pořád.. žádná dovolená nic.

On je unavený z práce, víš. Nemusíte sedět doma, klidně můžete i na dovolenou. Ale ty taky nechceš, protože to není přesně podle tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 13:36
@pikola píše:
Ale s čím mu mám pomoct? On jede, protože děti. Když se ho zeptám, jestli chce jet, tak se ničeho nedopátrám. On neřekne, že nechce. Nebo jak chci já :roll: To uplně nesnáším

Rad tu padlo nepočítaně. Objednej ho k doktorovi a nech ho vydechnout. Co kdybyste jeli jen vy dva sami a děti dali na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.7.23 13:36
@pikola píše:
A kdo se asi bude starat o děti a vyzvedne a zaveze do školky? Půjde k doktorovi, na logopedii atd? Bude nakupovat? Zase já a ještě k tomu práce abych nepeskovala?

Počkej, počkej. Tomu teď nerozumím. Mám kámošku se dvěma dětmi a 3 psy. Ráno odveze dítě do MŠ, druhý do školy, v půl jedný vyzvedává první dítě z MŠ, pak jde pro kluka do školy, hudebka, obstarat tři psy, uvařit chlapovi, pofackovat doma, čtvrtky má kluk tenis, takže ho dovézt a přivézt tam, do toho furt ti tři psi a do toho si našla práci na 0,4 úvazku. Jo ještě bych zapomněla, taky normálně chodí nakupovat a ještě neděle jezdí uklízet babičce do bytu. Tak teď nevím co řešíš? Jakože když si najdeš práci na poloviční úvazek, tak nebude dítě stíhat logopedii a ty budeš v presu, protože navíc budeš muset ještě nakupovat nebo…? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
3.7.23 13:37
@terien píše:
On je unavený z práce, víš. Nemusíte sedět doma, klidně můžete i na dovolenou. Ale ty taky nechceš, protože to není přesně podle tebe.

Co není podle mě? Samožřejmě, že tu dovolenou musím naplánovat já, on se jen dostaví s kufrem. Ale když mi není ani schopný říct kdy, co mám plánovat? Bavíme se o tom od dubna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí