Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně pripadne zajímavé, jak dráždivá pro skupinu „já bych nikdy“ existence neverniku, nerku-li něčeho tak extrémně nepravdepodobneho, jako existence spokojených neverniku, je.
Nikde jsem si nevšimla, že by @LLump @Cosmopol a už vůbec ne třeba já brojili proti spokojeně monogamnim vztahům. Jsme rádi, že jsou v nich lidé v pohodě, myslím, že úplně všichni z nás to v některé fázi svého života zažili- nebo zažívají teď, jako třeba já.
Nemáme potřebu vysvětlovat, že s jedním partnerem nezijete plnohodnotně, určitě pekelně trpíte a tyhle řeči.
Osobně vidím věc stejně, jako @vonajebohyne
Umím si představit zoufalé i šťastné single, zoufalé i šťastné monogamni páry - a zoufalé i šťastné bigamisty.
Takový zajímavý sociologický jev: třeba singla nikdo nemá potřebu přesvědčovat, že to má blbý, protože to tak nějak všichni tiše předpokládají - přestože to často vůbec není pravda, a nechtějí jitrit jeho rány.
Zato kolem priznaneho nevernika se klasicky sebehne dav ve svém soukromí dokonale šťastných lidí, kteří mu horem dolem vysvětlují, jak moc je v háji.
Berte to tak, že nevěra není povinná a nikdo by v podobné vztahove konstelaci - tím míň dlouhodobě - nesetrvaval, kdyby pro něj klady vysoce nepresahovaly negativa.
@free333 píše:
Já až sem jasnozřivě vidím, že jsi dnes měla k snídani marihuanové koláčky a trošku jsi přepískla dávku
Bazalkové!!
![]()
@brumdinka píše:
Vis ja mam takovej dar nebo prokleti, jak se to vezmevidim lidem az do zaludku…za masku, kterou si nasazujou do spolecnosti a to se logicky nikomu nelibi..pravda boli
A to funguje i přes net? vau, jsi dobrá ![]()
@sirikit tak to by ses divila jak to singlum nebo rozvedenejm cpou ![]()
@Honza 12 píše:
Důležité pro tuto diskusi, je ta citová angažovanost, rozpolcenost. Navíc z toho popisu vyznívající nešťastnost. Ačkoliv si ona třeba ve skutečnosti z daných životních možností vybrala jedinou trošku schůdnou cestu. Se kterou jí ani nezbývá nic jinýho, než být šťastná.
Cest je dycinky víc, musíme jen umřít.
Hnedle namátkou se nabízí možnost, býti nešťastná, ať už v jakékoli vztahové kombinaci. A v takovém případě, pokud už si teda můžu vybrat…
![]()
Nedávno jsem to přesně v téhle souvislosti psala taky jedné takové starostlivé, kterou nechci zase znovu dráždit..
Obvykle takhle velká starost o bližního svého, navíc pouze virtuálně známého, signalizuje něco podstatně jiného, než altruismus a snahu nezištně pomoci.
Aneb: "Ježíšmarjá, ty sis koupila nový auto?? To je s tím lítání, viď, zařidít pojistky, na registr, pak na garančky, za stejný prachy už to v životě neprodáš!
Je mi tě chudinko tak moc líto, že máš takovýhle trable..
" ![]()
@brumdinka píše:
@sirikit tak to by ses divila jak to singlum nebo rozvedenejm cpou
Seš singl nebo rozvedená? ![]()
Nemám osobní zkušenost, ale tady ve vláknech jsem nic podobného nezachytila.
Je pravda, že se pohybuju spíš tematicky jinde. ![]()
@sirikit píše:
Mně pripadne zajímavé, jak dráždivá pro skupinu „já bych nikdy“ existence neverniku, nerku-li něčeho tak extrémně nepravdepodobneho, jako existence spokojených neverniku, je.
Nikde jsem si nevšimla, že by @LLump @Cosmopol a už vůbec ne třeba já brojili proti spokojeně monogamnim vztahům. Jsme rádi, že jsou v nich lidé v pohodě, myslím, že úplně všichni z nás to v některé fázi svého života zažili- nebo zažívají teď, jako třeba já.
Nemáme potřebu vysvětlovat, že s jedním partnerem nezijete plnohodnotně, určitě pekelně trpíte a tyhle řeči.
Osobně vidím věc stejně, jako @vonajebohyne
Umím si představit zoufalé i šťastné single, zoufalé i šťastné monogamni páry - a zoufalé i šťastné bigamisty.
Takový zajímavý sociologický jev: třeba singla nikdo nemá potřebu přesvědčovat, že to má blbý, protože to tak nějak všichni tiše předpokládají - přestože to často vůbec není pravda, a nechtějí jitrit jeho rány.
Zato kolem priznaneho nevernika se klasicky sebehne dav ve svém soukromí dokonale šťastných lidí, kteří mu horem dolem vysvětlují, jak moc je v háji.
Berte to tak, že nevěra není povinná a nikdo by v podobné vztahove konstelaci - tím míň dlouhodobě - nesetrvaval, kdyby pro něj klady vysoce nepresahovaly negativa.
Tak třeba já nelituji tebe. Lituji tvého partnera.
@Honza 12 píše:
Tak na obveselení jsem měl ženský taky. V né tak závazných „vztazích“. Ale holka, není to tak nějak ono. Něco tomu chybí. Možná až budu starej.. Tak si nějakou externistku na obveselení pořídím.Navíc, po těch zkušenostech, ty holky měli pak rozrytý srdce a city. věděli, že jsu nezadanej, věděli, že z toho nic vážného nebude. A stejně to dost těžce rozdejchávaly. Což mě mrzí. Radši se do toho nepouštět.
Tak vzhledem k Tvému současnému věku to máš akorát tak čas na rozcvičení. ![]()
Protože dejme tomu po padesátce bych se bez předchozího kondičního tréninku do podobných dobrodružství nepouštěla. Mysli na své věnčité cévy. A na případné poruchy erekce.
![]()
Znáš to - co se v mládí naučíš, ke stáru jako když utne.
![]()
@opulus píše: Že s tebou není proto, že ten její s ní doma nesouloží.
V tomhle s Tebou souhlasím, když si to vezmu podle sebe, u nás ta citová stránka funguje velmi dobře a neumím si představit, že bych si hledala bokovku jen kvůli sexu. Myslím, že právě skutečnost, že ty city fungují by mi v tom bránila, a nejen ta představa, jak moc by to mého muže zranilo, kdyby se to dozvěděl, ale vím, že bych o ten sex s jiným za těchto okolností prostě nestála. Je teda pravda, že já už jsem tak věku Sirikit, takže už bych se asi s případným celibátem srovnávala líp než někdo třeba o 10 let mladší, protože mám už tomhle ohledu jaksi „splněno“.
Nicméně pořád mám sex velmi ráda, ale už jsem přemýšlela o tom, že v případě nějaké zdravotní (či jiné – už má na to věk) indispozice mého mužem už bych se s doživotním půstem prostě smířila, jakože holt mám své odžito a náš vztah mi za to stojí. Když to tak vezmu, tak je to vlastně i důvod, proč bych v případě, že bych o muže přišla a zůstala sama už chlapa domů nechtěla, já si totiž nějak nedovedu představit nikoho jiného na jeho místě.
@opulus píše:
Kterýho z nich? ![]()
@Keyllah píše:
A to funguje i přes net? vau, jsi dobrá
jo funguje, ono stačí co lidi na net napíšou ![]()
@opulus píše:
O kterém nevíš vůbec nic, stejně jako o našem soužití.
Instatní, bezvýznamný, internetový soucit.
@Honza 12 píše:
Kterýho z nich?
Manžela, ten druhý do toho nejspíše šel s tím, že věděl, jak se věci mají.
Ale v tom, že si ani nemůžou uvařit lituji oba. ![]()
@sirikit píše:
O kterém nevíš vůbec nic, stejně jako o našem soužití.
Instatní, bezvýznamný, internetový soucit.
no hlavně, že ty víš o všech všechno ![]()
p. s. napsalas to sama o sobě..prej internetový soucit, ty máš na prvním místě vždy a jenom sama sebe ani netušíš co to soucit je…