Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každopádně už jsme už asi trošku mimo od tématu a nechci to tady plevelit bývalou manželkou, to až jednou vydám knížku
Chtěla bych dodat, že ne všechny exmanželky jsou chudinky a ne všechny nové manželky mrchy!
Jak jsem řekla dceru mám ráda a myslím si, že je fajn holka, ale dost ovlivněná tím, jaká je zrovna situace a u koho je, protože podle toho se pak chová a to je dost smutné.
@jjelena
Ano to pak reakci chápu. Já bych tomu asi taky nevěřila, kdyby mi toto někdo vykládal, není nad osobní zkušenost.
Mám nevlastní dceru, teď už je jí 23, žije s přítelem a mám k ní celkem neutrální vztah, asi jako k cizímu člověku, který mi úplně nesedí. Ze začátku bylo hůř, když jsme se s manželem seznámili, bylo jí 16, manžel ji měl v péči, v té době už byl s její mámou asi 4 roky po rozvodu. Ta holka mě totálně nemohla vystát. Já jsem se s ní snažila vycházet, vůbec ne vychovávat ani nahrazovat matku, spíš jsem chtěla vybudovat nějaký „přátelský“ vztah, ale holka mě totálně ignorovala, nepozdravila, za nic nepoděkovala, neodpovídala na dotazy, prostě dělala, že jsem vzduch
vlastně doteď nevím, kde jsem udělala chybu, já bych ji měla ráda, kdyby se taky trochu snažila, ale prakticky od začátku jsem narazila na nepřekonatelnou bariéru
Pak jsem nějakou dobu balancovala, jestli mám od manžela odejít, protože nevraživost mezi mnou a jeho dcerou se dost stupňovala…do toho jsem otěhotněla a když začalo být vidět bříško, holka se sebrala a odstěhovala k matce (asi naznala, že už nás jenom tak nerozdělí). Mmch, její máma žila s přítelem, který asi půl roku po nastěhování dcery utekl (asi věděl, proč ![]()
Podle mě, někdy se ten vztah vybudovat nedá, i kdyby se „macecha“ stavěla na hlavu ![]()
@Inaris píše:
Anonymní: No právě, že stačí jedna taková pitomá hláška nakrknuté exA Ty bys chtěla být v kůži té exmanželky? Jsi si jistá, že až to potká Tebe, až Ti chlap řekne, že už ho péče o děcko nebaví, že je unavený (když je tak citlivý), a že má novou známost, tak budeš pohodová, přejícná a klidná? Fakt si to myslíš?
Píšeme tady o matkách, ale já docela přemýšlím, co to může být za ksindly chlapy, co opustí svoje malé děcko a během pár měsíců nebo let si uplichtí s jinou ženskou další? Záměrně píšu uplichtí, protože o lásce bych silně pochybovala. Oni totiž po rozvodu bez sexu prostě zůstat nechtějí, tak se holt podle toho zařídí.
prosím tě, jak se ti s tou nenávistí žije? ![]()
@Anonymní píše:
No tenkrát to bylo šílené, byla jsem fakt s nervama v kýblu, ale s ex je to teď posledních pár měsíců už dobré. Ze začátku po porodu dělala naschvály, dopadlo to tak, že jsem jí poslala do zadnice. Ale pak až jednou viděla naší dcerku tak od té doby je to lepší. Zato s manželovým synem se to už moc nezlepšilo. Vztah mezi sebou máme takový chladnější. On si mě nevšímá, reaguje akorát když ho vyzvu ke stolu, že se jde jíst, nebo když se ho vyloženě na něco zeptám nebo ho o něco požádám. Sám od sebe za mnou nepříjde nebo si nezačne povídat jako kdysy. Nevím co mu kdo tenkrát řekl, ale chladný je i ke své sestře. Nikdy jí nepřijal. Pořád si říkám, že se to časem ještě nějak zpraví a zase si ke mě vztah najde tak samo k sestře, ale tlačit na něj nebudu. Počkám až bude chtít sám.
Tak to je škoda, že to tak s malým dopadlo. Někdy stačí dobře mířená jedna poznámka
. A to ta matka to třeba jen řekla ve vzteku a ani tím nic nemyslela. Jenže dítěti to nevysvětlíš, dokud na to nepřijde sama a to taky může být, až mu bude 30 let.
Líbí se mi, jak ses k tomu všem postavila
.
@Anonymní píše:
@jjelena
Tak samozřejmě, že tohle jsou informace od manžela, nepopírám, že to může být na půl cesty pravdy.
A trošku jsem i očekávala, že tu budu za naivní novou manželku, které manžel o ex něco nakukal a ona jí pomlouvá. Jenže ta realita je trošku jinde. Bohužel současná osobní zkušenost se vyvrátit nedá.
Já Ti taky věřím. Po tom, co jsem všechno zažila a co vidím kolem sebe mě už asi nemůže nic překvapit. A nevidím důvod, proč by tak u Vás nemohlo být.
Je škoda, že rodiny, kde ty vztahy nejsou nabourané ani z jedné strany je tak málo.
@Anonymní píše:
@jjelena
Ano to pak reakci chápu. Já bych tomu asi taky nevěřila, kdyby mi toto někdo vykládal, není nad osobní zkušenost.
Já neříkám, že ti nevěřím, jen ne na 100%, protože i chlapi umí být pohádkáři.
@Antonie Bolavá píše:
DíkyUšla jsem kus cesty, tak se s tím musím pochlubit
máš čím. moje poloviční dcera je sice taky (ale ta odjakživa) skvělá, milá a krásná,
ale stejně, tahle tvoje historka se mi moc líbila. Porodit si milovanou dceru umí kdekdo, ale takhle si ji vlastnoručně uplácat, to je frajeřina ![]()
@Inaris píše:
Anonymní: No právě, že stačí jedna taková pitomá hláška nakrknuté exA Ty bys chtěla být v kůži té exmanželky? Jsi si jistá, že až to potká Tebe, až Ti chlap řekne, že už ho péče o děcko nebaví, že je unavený (když je tak citlivý), a že má novou známost, tak budeš pohodová, přejícná a klidná? Fakt si to myslíš?
Píšeme tady o matkách, ale já docela přemýšlím, co to může být za ksindly chlapy, co opustí svoje malé děcko a během pár měsíců nebo let si uplichtí s jinou ženskou další? Záměrně píšu uplichtí, protože o lásce bych silně pochybovala. Oni totiž po rozvodu bez sexu prostě zůstat nechtějí, tak se holt podle toho zařídí.
bože ženská. A co má novou ženu zajímat jak se cítí exmanželka, když už spolu nejsou? Pokud chlapa poznala v době, kdy jejich vztah byl minulostí tak co jako? neřeknu kdyby ho od rodiny odtáhla to je jiná. Ale jako co, dva se rozvedou a chlap už nesmí mít nový vztah a další děti? To musí do smrti žít v celibátu sám? Jak můžeš chlapa, který se sice s matkou svého prvního či prvních dětí rozvedl, ale o dítě má zájem, ale znovu se zamiluje a založí další rodinu a je jedno jestli za rok nebo za deset nazvat xindlem? To má být do smrti věrný ex přestože třeba ta už novou rodinu má dávno? proboha prober se!!! A jak můžeš zrození dítěte nazvat,,uplichtění,,? Probůh co to je za výraz? Zrození dítěte je zázrak a pro rodiče dar ne nějaké špinavé svinstvo. Ale přeci ono ty první jsou zrozené, ale ty další už jsou nehodnotné plichty co? Tebe holka znát a říct to přede mnou, že moje dítě je nějaká plichta, protože manžel už děcko má s ex tak by ses jo se zlou potázala. Ty musíš být tak strašně zakomplexovanej, zapšklej, záštiplnej a zlej a nepřejícnej člověk, že mi tě je opravdu fakt až líto
@Inaris píše:Člověk by řekl, že žijeme v poměrně pokročilé době
@Kissie9 píše: Člověk by řekl, že žijeme v poměrně pokročilé době
Sex může být i bez dětí, pokud je nechtějí. Takže pokud je mají, zřejmě je chtějí
my v pokročilé době žijeme to jo, ale někdy mi to příjde, že někteří staletí užívají elixír nesmrtelnosti a ve středověku rozvody, nové rodiny a další děti z nové rodiny to nebylo nebo bylo nepřípustné
![]()
Mám partnera s malým dítětem… zatím tajně doufám, že mně nebude chtít moc angažovat. Za dítětem jen dochází, nebere si ho k sobě. Už jsem ve svém věku s ničím takovým nepočítala a svůj názor mu řekla.
@mertas píše:
my v pokročilé době žijeme to jo, ale někdy mi to příjde, že někteří staletí užívají elixír nesmrtelnosti a ve středověku rozvody, nové rodiny a další děti z nové rodiny to nebylo nebo bylo nepřípustné![]()
![]()
![]()
![]()
@mertas píše:
my v pokročilé době žijeme to jo, ale někdy mi to příjde, že někteří staletí užívají elixír nesmrtelnosti a ve středověku rozvody, nové rodiny a další děti z nové rodiny to nebylo nebo bylo nepřípustné![]()
![]()
![]()
![]()
Ve stredoveku se nepohodlne manzelky vrazdily a deti taky
@PaníBovaryová
Tak já neříkám, že to není nepravděpodobné, ale nechytla bych se toho na 100%, protože furt jen manžel mluví o své ex. Já jsem taky ex a protože jsem já byla ta, kdo podával žádost o rozvod, aniž by v tom byl jiný chlap, problém byla jen povaha mého exmuže, tak taky vím, že o mě vykládá, kde co. A doneslo se to ke mě, např. od sousedů, kteří mě znají a je mi jasný, že své partnerce mě líčí ještě mnohem barevněji.