Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140
19.11.15 21:01

@Inaris no ono ten rozchod nemusí být jen z otcovi strany, u nás to třeba bylo tak, že ho partnerka dlouhodobě podváděla a ne s jedním chlapem (je prostě hodně na chlapi - i nyní), vyvrcholilo to, když si začala i s jeho kamarádem…vždy je vina na straně dvou lidí, ale můj přítel je opravdu rodinný typ a chtěl s dcerou zůstat, ale čeho je moc, toho je příliš, rozešli se, když malé nebyl ani rok a a byl pak přes dva roky sám, než jsme se dali dohromady my.. celou dobu si dcerku bral, vždy, když měl možnost…což přetrvává a jeho ex s tím nemá problém, spíš naopak nám jí někdy ráda „šoupne“…takže máme v podstatě střídavou péči, která je tedy bez rozsudku a funguje na naší domluvě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
19.11.15 21:03

Mimochodem alimenty samozřejmě platí, ikdyž si jí bereme zhruba stejně jako jí má matka a mě to teda nevadí…a nikdy nevadilo.. na dětech se šetřit nemá..

jinak v globální hledisku jsem taky proti střídavé péči, ale oni jsou na to už všichni tři zvyklí a jak už jsem psala i pracovněn vytížení, bohužel… dítě má být podle mě primárně s matkou - alespoň v tom předškolním věku ( samozřejmě to má i své vyjímky)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.11.15 21:47
@nikybe píše:
Mimochodem alimenty samozřejmě platí, ikdyž si jí bereme zhruba stejně jako jí má matka a mě to teda nevadí…a nikdy nevadilo.. na dětech se šetřit nemá..jinak v globální hledisku jsem taky proti střídavé péči, ale oni jsou na to už všichni tři zvyklí a jak už jsem psala i pracovněn vytížení, bohužel… dítě má být podle mě primárně s matkou - alespoň v tom předškolním věku ( samozřejmě to má i své vyjímky)…

Máš pravdu a nikdy mi nevadilo uspořádání, na kterém se rodiče oba dobře shodli. Pak totiž řada těch nedostatků (méně s matkou, než by třeba bylo „ideální“, střídání domovů etc.) je pro dítě únosnější, když tam nedoutná ten neustálý chronický konflikt, neustále spor, tlak, naschvál. Cítím pnutí kolem soudně nařizovaných střídavek u předškolních dětí. Výjimky vždycky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
19.11.15 21:59
@jjelena píše:
Já pořád nějak nedokážu pochopit, proč některý ženský jdou do vztahu s dětným chlapem, když ví, že ho nedokážou přijmout se vším, co k němu patří. To dítě za svého tátu nemůže, to dítě nemůže za to, že se táta zamiloval jinde a odešel, ani že to udělala máma. To dítě ale odnese úplně všechno. :nevim: :think:

Myslím, že řada z nich (ne všechny samozřejmě) doufá, že chlap smaže celou svou minulost, zapomene na děti z předchozího vztahu a udělá vše jen pro ně a jejich společné děti :nevim:.
Když to tady tak čtu, tak se nedivím mým dětem, že se bojí, aby si jejich táta nenašel takovou, která jim zničí vztah :zed:.

Mě by zase zajímalo něco jiného. A to, jestli manželé/partneři takových žen vědí, jak to mají jejich miláčci ve vztahu k jejich dětem z předchozího vztahu. To bych fakt chtěla vědět :think:.

• Citovat
  • Upravit
140
19.11.15 22:16

@Kobea na obhajobu těch žen..někdy si opravu nedokážou představit, jak je to náročné než si to nezkusí..otázkou je, proč v tom vztahu pak zůstavají, když to zjistí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
19.11.15 22:24
@nikybe píše:
@Kobea na obhajobu těch žen..někdy si opravu nedokážou představit, jak je to náročné než si to nezkusí..otázkou je, proč v tom vztahu pak zůstavají, když to zjistí… :nevim:

Ja si taky myslím, ze sousta z nich netuší do čeho jdou. Moje kolegyně z práce mi řekla, ze kdyby věděla co to obnáší znova by do toho nešla. Ja zkušenost nemám, ale od chlapa s detma jsem se vždycky držela dál. Asi by mi to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
19.11.15 22:31
@kopicka píše:
Ja si taky myslím, ze sousta z nich netuší do čeho jdou. Moje kolegyně z práce mi řekla, ze kdyby věděla co to obnáší znova by do toho nešla. Ja zkušenost nemám, ale od chlapa s detma jsem se vždycky držela dál. Asi by mi to vadilo.

A to některé z nich ani nemají žádný problém si zadaného chlapa odvést přímo z rodiny :roll:.
Já jsem taky chtěla bezdětného. Teď jsem ex, on nikoho nemá, já taky ne.
Hodně mě překvapuje, kolik žen tady přizná, že ty děti z předchozího vztahu fakt nesnáší. Chudáci děti.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
19.11.15 22:33
@nikybe píše:
@Kobea na obhajobu těch žen..někdy si opravu nedokážou představit, jak je to náročné než si to nezkusí..otázkou je, proč v tom vztahu pak zůstavají, když to zjistí… :nevim:

Ale není nutné po tom zjištění zasolit ty děti.

• Citovat
  • Upravit
Republic
19.11.15 22:37
@Kobea píše:
Myslím, že řada z nich (ne všechny samozřejmě) doufá, že chlap smaže celou svou minulost, zapomene na děti z předchozího vztahu a udělá vše jen pro ně a jejich společné děti :nevim:.
Když to tady tak čtu, tak se nedivím mým dětem, že se bojí, aby si jejich táta nenašel takovou, která jim zničí vztah :zed:.Mě by zase zajímalo něco jiného. A to, jestli manželé/partneři takových žen vědí, jak to mají jejich miláčci ve vztahu k jejich dětem z předchozího vztahu. To bych fakt chtěla vědět :think:.

No tak myslim, z vlastni zkusenosti, ze tajne doufaji, ze jejich nova laska je tak dokonala, ze bude milovat jejich deti stejne tak jako on. Osobne mam zkusenost spis s muzi, kteri zustali zaslepeni, ci to tise tolerovali, aby byl klid, a navrat k detem podnikli az po konci takoveho vztahu…

• Citovat
  • Upravit
140
19.11.15 23:02

Jak to tak čtu, tak u nás je to fakt zlatý… jsem ráda, že se nám podařilo vybudovat spokojenou rodinu, i když dělám macechu.. trochu mám strach jak se to změní až se mi narodí vlastní, ale malá se nemůže dočkat, přerovnává oblečky, pořád mi pusinkuje bříško a říká, že až se narodí, tak bude chtít být pořád jen u nás :D… ono ji samozřejmě přejde až se parkrát nevyspí :D…, ale snad jí to nadšení vydrží :)) a budou to ségry jak se patří.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.11.15 02:31
@Anonymní píše:
Mám dva nevlastní syny a opravdu je mám upřímně ráda. Jsou již dospělí, ale dříve k nám jezdili na víkendy, prázdniny, vánoce a tak..Jejich tátu jsem poznala, když bylo klukům 10 a 12 let, skoro puberťáci. Já měla tehdy tříletou dceru. Nikdy jsme neměli zásadní problém, kluci byli fajn. Později se nám narodil ještě společný syn a tak u nás bývalo docela veselo. Čtyři děti, ještě tak rozličného věku, ale vzpomínám na to s úsměvem. možná jsme spíše výjimka, kamarádky, co mají nevlastní děti, si docela stěžují. Abych byla upřímná, vlastní děti má člověk vždycky o něco radši, tak to prostě je. Ale nikdy jsem nedělala rozdíly, když u nás kluci byli. Manžel také přijal moji dceru, nedovedu si představit, že by tomu bylo jinak. Nicméně můj ex se také znovu oženil, má dvě další děti, ale jeho žena naši dceru rezolutně odmítla již na začátku. Holka jí nesměla přes práh. :,( Ani jí nechtěla nijak poznat, prostě jí nedala šanci. Tohle nepochopím, no ale je to tak..

Nechapu, jak si mohl tvuj ex k takove zene vybudovat vztah, kdyz zamitla jeho vlastni dite.
Jinak souhlasim, ze cim vice deti se sejde, tim je veseleji. Staram se o pritelovi dva syny ve stridavce, 9 a 12 let a spolu mame 3letou holcicku.
Kluci o malou naramne pecuji a dcerka je zboznuje. Mam je rada vsechny. Na kluky se vzdycky tesim a bojim se vikendu, kdy jsme bez nich.
Pritel zacal travit svuj volny cas s jinymi zenami, zatimco ja si delam program s detmi. Ve vztahu zustavam prave jen kvuli nim, aby byly co nejvice spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.15 07:46
@Inaris píše:
Marykayko, a toho chlapa jsi poznala až jako rozvedeného? Nebo jsi mu k tomu rozvodu trochu napomohla? :?
Nediv se, že děcka nemají rády náhradní „rodiče“, vždyť bytostně potřebují SVOJI rodinu, jednu.
Vy jste dospělé ženy, často matky, a nejste schopny se s něčím srovnat, a to malé děcko bez zkušeností to má všecko zvládnout na jedničku???

tak za prvé ne nerozvedla jsem ho… a za druhé nepovažuji holku, které je 21 a žije se svým přítelem za malé děcko!!!Sama mi řekla, že je ráda, že jsou rodiče od sebe, že měli nefunkční vztah!!!Jen prostě ač žije svůj vlastní život potřebuje tatínka vlastnit to je celé, protože předtím s tatínkem bydlela. Řekla mi kdysi když měla lepší náladu, že to není osobní že by se tak chovala ke každé jiné. To to ještě jakž tak fungovalo, jezdila i na víkendy dokonce byla u nás celý měsíc prázdnin až svatba to takto změnila.
Nechápu to osočování, nemyslím teď jen sebe, že hned píšete jak ta a ta musela rodinu rozvrátit. Nikdo by nic nerozvrátil kdyby byla původní rodina funkční. Můj bývalý má taky novou rodinu malé dítě a když k nám přijdou taky beru jeho dcerku normálně, dokonce mi říká „druhá maminko“ :lol: :lol:.Když volám s ex tak musím mluvit i s jeho dcerkou. Podle mně ty malé děti se s tím srovnají líp než ty dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.11.15 07:55

Tak jsem si dala tu práci a přečetla celou tuhle diskuzi - až mě mrazí s toho jak tady popisujete nenávist k nevlastním dětem u nás je to opačně- manžel zatím děti nemá (naše společné nosím v bříšku) já mám z předchozího dvě holky a tato diskuze mě přivedla na myšlenku jestli je má opravdu tak rád jak se chová nebo jestli je to jen přetvářka nebo jestli nenávist k nevlastním je výsadou jen žen. Nedovedu si představit že by ex měl ženskou a ta nenáviděla moje holky a byla na ně hnusná asi bych jí zašlapala do země a ex by dcery neviděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
20.11.15 07:58

@ita83 Vid? Je to hnus, co některý dokážou vypustit. Přesně si kladu tu samou otázku.

• Citovat
  • Upravit
451
20.11.15 08:07

@jjelena opravdu mě s toho až mrazí - třeba s manželem čekáme společné dítě a on mi řekne že pro něj holky stejně jsou první, on je uplně alergický když mu někdo řekne že nejsou jeho a někdy mi připadne že jsou všichni tři proti mě spolčení :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí