Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ver ze to neni z principu, ona totiz nic neji..nad vsim dela sceny, buli atd…jako kdyby byla nejaky nejedlik a bylo to na ni videt nereknu nic, ale ona je vylozene tlusta-vykrmena, pritel mi vypravel jake jeho byvala u deti vedla stravovaci navyky, me nejvic vadi ze to od ni odkoukava ma dcera ktera je tak zlata ze ji vsechno.
a on dělal co? Jemu to bylo jedno…
On tam vlastně jako by ani nebyl, že? ![]()
@Regina Hero píše:
a on dělal co? Jemu to bylo jedno…![]()
![]()
On tam vlastně jako by ani nebyl, že?
Jiste ze tam byl..a co si jako myslis..?ze chlap rekne ze takhle je to spatne tak si zenska sedne na zadek a bude se ridit podle toho co ji rekne chlap..? nejsi naivni..? kdyz ma zenska svoji hlavu tak chlap nezmuze nic.. ![]()
@Anonymní píše:
Jiste ze tam byl..a co si jako myslis..?ze chlap rekne ze takhle je to spatne tak si zenska sedne na zadek a bude se ridit podle toho co ji rekne chlap..? nejsi naivni..? kdyz ma zenska svoji hlavu tak chlap nezmuze nic..
ne, nejsem naivní… jen je velmi alibistické kritizovat, jak matka něco dělá a dělala špatně a on jen stál a přihlížel a ani to „správné zdravé jídlo“ dětem sám nedal… stejně jako dost chlapů nadává, že žena děti špatně vychovala (a kde v té době asi byli oni, na jiné planetě?) ![]()
@Regina Hero píše:
ne, nejsem naivní… jen je velmi alibistické kritizovat, jak matka něco dělá a dělala špatně a on jen stál a přihlížel a ani to „správné zdravé jídlo“ dětem sám nedal… stejně jako dost chlapů nadává, že žena děti špatně vychovala (a kde v té době asi byli oni, na jiné planetě?)
alibisticke to neni..to ze je dite obezni je fakt-to je celkem jasny dukaz nespravne vyzivy. Spousta chlapu hodne pracuje tezko ovlivni co detem matka dava jist a podobne, tady se vsechno toci kolem deti..dite neco nechce tak se mu vsechno podridi a nemusi to delat staci aby si radne zabulelo, ja mam taky sve dite skoro 5 lete a ten rozdil mezi nimi je nesrovnatelny, ale to by bylo na dlouhe vypraveni
Manzel ma 2 deti z predchoziho manzelstvi, spolu máme dalsi a nedelam rozdily, miluji je vsechny, jen to nase pottrebuje nejvic pece, ale to vsichni chapou, tak snad nezarli ![]()
Ahoj, manžel má taky syna s ex. Je to hodně náročné co se týče domluvy, plánování času apod. No, ale nějak to zvládáme. Kluka mám ráda, ale vlastní krev to prostě není.
jinak taky jediné omezení je, že nejspíše budeme m ít jedno dítě kvůli němu. Pač nevím jestli by jsme to finančně zvládali..ale ukáže čas
@Anonymní píše:
Ahoj, přečetla jsem si tu jednu diskuzi, kde se hodně opakovalo, že žádná macecha nemá ráda děti z předchozího vztahu. Je to pravda, že i když jste si našly muže a věděly o dětech, že vám časem začaly vadit? Já za sebe musím říct, nechtěla bych partnera s dětmi. Vadilo by mi to. Takového muže jsem našla. Prosim napište klidně anonymně, ale pravdu.
já chlapovu holku beru za vlastní, fakt s tím nemám problém. Mám ji ráda, jsem ráda, že u nás je atd.. je jí 13 a zatim je zlatá.. pokud přežijem pubertu, přežijem všechno
mmchdm, my společné dítě máme a chování je k němu naprosto stejné, jak k těm z předchozího vztahu.. Nějak si neumim představit, že bych kluka posílala k tátovi a tam na něj čekala nějaká slečinka, co ho bude nesnášet.. mam pocit, že to má mít v hlavě natolik srovnané, že když si vybere chlapa se závazkem, vezme jako fakt, že to stojí čas i prachy ![]()
Příspěvek upraven 19.11.15 v 07:49
Můj manžel má dvě náctileté děti z bývalého manželství. Jsou u nás vždy 14 dní, pak 14 dní doma. Mám je moc ráda (nemůžu říct, že jako vlastní, protože společné dítě s manželem se nám zatím nedaří, takže vlastní dítě zatím nemám). Už to tak funguje asi 10 let a můžu říci, že si myslím, že mě mají rády. U mě je problém spíš jinde, žárlím na to, když o své mamce mluví hezky, v duchu bych chtěla, aby mě měly alespoň stejně tak (nebo více) rády jako svou matku. Vím že to asi nikdy tak nebude a postupně se s tím začínám smiřovat a chápat, že vlastní matku (ať už jim dělá cokoliv) nikdo nemůže nahradit. Jejich matka není perfektní, občas udělá pěknou botu a dětem dost psychicky ublíží, ale já sleduju čím dál tím víc, co všechno se dá ve vztahu vlastní matka - dítě odpustit. Vždy bude ona jejich matka a já jenom ta druhá, s tím nic neudělám i kdybych se na hlavu stavěla
Mám ji ráda. Je to fajn žabka. Uvidíme co puberta, ale myslím že to zvládneme. I s mamkou vycházíme dobře. A já mám taky děti, tak by bylo asi divný, kdybych bazirovala na bezdětném.
@Inaris ono je to opravdu těžký tahle situace, pokud si ji nezažiješ, nevíš. každý mápředstavu o výchově jinou a dítě vychovává jiná… taky jsem si říkala, že to zvládnu v pohodě, ale postupem času člověk hodně vystřízlivý a nestačí se divit…
@Regina Hero píše:
ne, nejsem naivní… jen je velmi alibistické kritizovat, jak matka něco dělá a dělala špatně a on jen stál a přihlížel a ani to „správné zdravé jídlo“ dětem sám nedal… stejně jako dost chlapů nadává, že žena děti špatně vychovala (a kde v té době asi byli oni, na jiné planetě?)
Já podle mého ex dělám taky všechno špatně. Když mi do něčeho kecá, tak to ignoruju. Protože nemá pravdu.
@Kobea píše:
Já podle mého ex dělám taky všechno špatně. Když mi do něčeho kecá, tak to ignoruju. Protože nemá pravdu.
I já dělám vše špatně, ani oblíknout je neumím, protože holka v sukni do školy? No kde jsem tohle viděla ![]()
Jsem ráda, že je tu tolik žen, které mají rády nevlastní děti
.
Já sama jsem jako svobodná chtěla bezdětného. Nevěděla jsem, jak bych se postavila k nevlastním dětem
.
Dnes vím, že záleží na tom, kdo se zrovna v rodině sejde. Jak spolu vycházení bývalí partneři, jak a kým jsou ovlivňovány společné děti.
Moje děti se bojí, že si ex najde nějakou ženskou, která mu bude zakazovat je vídat. Já si myslím, že takovou by ani nechtěl, ale co já vím, co bude…
Já jsem s dětmi sama, zatím na tom nehodlám nic měnit.
Já jsem si teda našla bezdětného chlapa, ale jeho ex měla dvě holky, které s ní od malička vychovával. Když jsme se poznali, tak holkám bylo 16 a 18. Ze začátku to vypadalo, že bychom spolu mohly vycházet, přála jsem si to, ale pak holky (naočkované od matky) otočily a bohužel se nevídáme a nevídají se ani s manželem, který jim dělal tátu, živil je, vychovával je… ![]()
Mám dva nevlastní syny a opravdu je mám upřímně ráda. Jsou již dospělí, ale dříve k nám jezdili na víkendy, prázdniny, vánoce a tak..Jejich tátu jsem poznala, když bylo klukům 10 a 12 let, skoro puberťáci. Já měla tehdy tříletou dceru. Nikdy jsme neměli zásadní problém, kluci byli fajn. Později se nám narodil ještě společný syn a tak u nás bývalo docela veselo. Čtyři děti, ještě tak rozličného věku, ale vzpomínám na to s úsměvem. možná jsme spíše výjimka, kamarádky, co mají nevlastní děti, si docela stěžují. Abych byla upřímná, vlastní děti má člověk vždycky o něco radši, tak to prostě je. Ale nikdy jsem nedělala rozdíly, když u nás kluci byli. Manžel také přijal moji dceru, nedovedu si představit, že by tomu bylo jinak. Nicméně můj ex se také znovu oženil, má dvě další děti, ale jeho žena naši dceru rezolutně odmítla již na začátku. Holka jí nesměla přes práh.
Ani jí nechtěla nijak poznat, prostě jí nedala šanci. Tohle nepochopím, no ale je to tak..