Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
No, vida. tak si on vybral dobre. ppkud mu to vyhovuje a najde se nejala bezdetna, cp ho chce, tak proc by s ni nebyl.
No však já se mu nedivím… proč by si to měl dělat zbytečně složitý, že jo
To já jsem byla naivní a myslela si, že to bude v pohodě… No, mýlila jsem se
Zas na druhou stranu, závazky zatím žádné nemáme, takže je to otevřené…
@Theli pokud ti to vadí teď, bude ti to vadit čím dál tím víc… jak říkáš, závazky nemáš žádné, takže si najdi bezdětného, budeš se cítit líp… fakt
@esterka03 píše:
@Theli pokud ti to vadí teď, bude ti to vadit čím dál tím víc… jak říkáš, závazky nemáš žádné, takže si najdi bezdětného, budeš se cítit líp… fakt
Já právě spíš doufám, že si na to časem zvyknu, případně si partnerova ex najde konečně chlapa a nebude tak viset na mém partnerovi… nebo se třeba od ní víc odpoutá on.
Asi máš pravdu, že by rozchod byl nejjednodušší řešení, ale přeci jen je tam citová vazba, navíc tady mám už u něj nějaké zázemí, práci, atd… Ono jak se ten vztah rozjede, tak je to těžký pak ukončovat.
@Theli píše:
Já právě spíš doufám, že si na to časem zvyknu, případně si partnerova ex najde konečně chlapa a nebude tak viset na mém partnerovi… nebo se třeba od ní víc odpoutá on.Asi máš pravdu, že by rozchod byl nejjednodušší řešení, ale přeci jen je tam citová vazba, navíc tady mám už u něj nějaké zázemí, práci, atd… Ono jak se ten vztah rozjede, tak je to těžký pak ukončovat.
a jak dlouho jste spolu?
co pro tebe znamená, že na něm visí?
@Lama Lama píše:
a jak dlouho jste spolu?
co pro tebe znamená, že na něm visí?
Jsme spolu přes 2 roky… A to „visí“ asi není úplně přesné, prostě si jsou pořád vzájemně hodně blízcí, takže se vzájemně svěřují, on s ní rozebíral i náš vztah (což na mojí výslovnou žádost přestal dělat, tak snad to dodržuje), když třeba potřebovala pomoci s PC, tak volá mému partnerovi, aby pomohl… Když řešila nějaký problém ohledně své kamarádky, tak to taky řešila s ním, atd..
Kdyby měla partnera, tak je jasné, že se bude svěřovat s problémy, které nesouvisí s dítětem, hlavně jemu. Jenomže ona ho nemá, tak u koho jiného se má vyplakat na rameni než u svého exmanžela a otce svého dítěte
Můj partner za ní pořád cítí zodpovědnost a údajně ji bere jako svou sestru a to mě prostě štve, no.
@Theli píše:
Jo, to přiznávám… já jsem moc nevěděla, do čeho jdu a některé věci jsem si představovala jinak. Přeci jen se projevilo to, že vlastní děti nemám a nedokázala jsem si tudíž představit, jaké je to pouto mezi dvěma rodiči.Teď to postupně zjišťuju a nejsem z toho nadšená
Ale to neznamená, že to projektuju do vztahu k partnerovu dítěti, to je prostě jenom můj vnitřní boj.
Teď mám názor takový, že by si lidi se závazky z předchozího vztahu měli účelově vybírat též partnery se závazky, protože bezdětný partner na to bude v takovém vztahu vždycky tak trochu „doplácet“. Kdybych se rozešla se svým přítelem, tak už chlapa se závazky nechci ani omylem.
To jsme na tom stejně. Také jsem nevěděla do čeho jdu a hodně jsem toho nečekala. I když mám manželova syna ráda a když u nás je snažím se nedělat rozdíly, tak k mojemu dítěti je ten cit úplně jiný. Svoje dítě miluju nade všechno, dýchám pro něj. Svoje dítě mám potřebu neustále chránit, mazlit, pusinkovat. Vůči manželova ne. Prostě to dítě jde mít rádo a také mám, ale láska ke svému je o milióny levelů výš. A pokud bychom se nedej bože rozvedli tak bych už chlapa s dítětem a jeho. matkou v závěsu nechtěla. To bych radši zůstala sama a nebo o dost staršího muže s již dospělými dětmi. Protože jsem si ani tenkrát nedokázala představit kolik to také sebou nese problémů, starostí a nepříjemností. Hlavně s tou matkou…
@Inaris píše:
A proč by tam měl dorazit s buchtou? To ona nemůže zůstat doma?A on to bez ní na oslavě svého dítěte toho půl dne nevydrží?
to taky moc nechápu
@Inaris píše:
A proč by tam měl dorazit s buchtou? To ona nemůže zůstat doma?A on to bez ní na oslavě svého dítěte toho půl dne nevydrží?
Co já vim, jesem se neptala. Třeba ho chtěla hlídat nebo byla zvědavá nebo jí možná pozval kluk nebo měl nějakej důvod ex… nepátrala jsem po tom Je mi to fuk.
@Inaris píše:
U nás je to taky tak. Exmanžel mi se vším pomáhá, volá tak obden, pochopitelně především v době, kdy má klid, tzn. když nemá tu svou novou za zády. Takže ona asi neví… Vím, že mě i dceru má hodně rád pořád (rozvod jsem zařídila já).
Neboj, on Tě neopustí.
Je to obvykle tak: chlap už se znovu nikam stěhovat nechce, i kdyby mu ta nová až tak zase nevyhovovala. Hlavně, pokud klape v novém partnerství sex.
Však uvidíš, co čas přinese.
@Inaris píše:
Hmmm, ono je to hlavně bl. bý pod té ženské.
Neumím si představit, že by na oslavu narozek naší dcery přijéchala vopice, co s ní ex bydlí. No, naštěstí můj ex je docela empaický a ona se mě bojí, takže veškeré oslavy trávíme vlastně jako dřív, jak rodina.
tak on už věděl, že mi neva. Před rokem by se báli oba ![]()
@Inaris píše:
U nás je to taky tak. Exmanžel mi se vším pomáhá, volá tak obden, pochopitelně především v době, kdy má klid, tzn. když nemá tu svou novou za zády. Takže ona asi neví… Vím, že mě i dceru má hodně rád pořád (rozvod jsem zařídila já).
Neboj, on Tě neopustí.
Je to obvykle tak: chlap už se znovu nikam stěhovat nechce, i kdyby mu ta nová až tak zase nevyhovovala. Hlavně, pokud klape v novém partnerství sex.
Však uvidíš, co čas přinese.
Taky mám podezření, že si volají hlavně, když já nejsem doma… Ale dost možná je to tím, že jsem dala najevo, že mi to není úplně příjemné
Jinak si myslím, že jí nějak extra nepomáhá, protože bydlíme od sebe dost daleko a jezdí tam jenom, když si jede pro dítě a to prostě na nějaké velké pomáhání není čas.
On jenom prostě trvá na tom, že s ní chce mít přátelský vztah a nechce, aby ten kontakt byl o tom, že si vymění dítě ve dveřích, řeknou si to nejdůležitější a nazdar
Prostě jde dovnitř do jejího bytu a půl hoďky třeba pokecají… Je ale pravda, že od začátku stojí o to, abychom se my dvě seznámily a byl by i rád, abych pro dítě jezdila s ním. Exka mě i jednou zvala nahoru, ale mně se do nějakého trapného seznamování vůbec nechce, takže pro dítě partner jezdí sám.
A fakt se nebojím, že by se chtěl partner k exce vracet, ale já jsem žárlivka a o chlapa se s žádnou jinou ženskou dělit nechci
U nás to není o tom, že by byl líný se zase někam stěhovat, protože dům je jeho.
@Inaris píše:
Hmmm, ono je to hlavně bl. bý od té ženské. Ale chlap by taky mohl mít rozum a netahat ji tam.
Neumím si představit, že by na oslavu narozek naší dcery přijéchala vopice, co s ní ex bydlí. No, naštěstí můj ex je docela empaický a ona se mě bojí, takže veškeré oslavy trávíme vlastně jako dřív, jako rodina.Příspěvek upraven 15.12.16 v 21:27
Hele, a zkusila jsi se neutrálním tónem zeptat dcery jestli ji tam třeba chce/nechce, vadila/nevadila? Z tvého příspěvku mám nějak pocit, že té nové partnerce nějak ani nechceš dát šanci, aby s tebou vycházela. Nebo jinak - pokud by dítě nebylo proti, tak ty jsi a přes tvé pocity vlak nejede…proč bys tu vopici měla přijímat, že? ![]()
U nás je partnerova ex jediná, komu bych vadila. Ale holka také nikdy neřekla, že by mě na oslavě chtěla, protože už jako malé jí bylo jasné, co za peklo by se spustilo
To mi přijde smutné…taková hezká „vopičí“ láska ![]()
mě teď napadlo- někdo má vopici next nekdo ex, jak tak koukám ![]()
@Theli píše:
Taky mám podezření, že si volají hlavně, když já nejsem doma… Ale dost možná je to tím, že jsem dala najevo, že mi to není úplně příjemnéJinak si myslím, že jí nějak extra nepomáhá, protože bydlíme od sebe dost daleko a jezdí tam jenom, když si jede pro dítě a to prostě na nějaké velké pomáhání není čas.
On jenom prostě trvá na tom, že s ní chce mít přátelský vztah a nechce, aby ten kontakt byl o tom, že si vymění dítě ve dveřích, řeknou si to nejdůležitější a nazdarProstě jde dovnitř do jejího bytu a půl hoďky třeba pokecají… Je ale pravda, že od začátku stojí o to, abychom se my dvě seznámily a byl by i rád, abych pro dítě jezdila s ním. Exka mě i jednou zvala nahoru, ale mně se do nějakého trapného seznamování vůbec nechce, takže pro dítě partner jezdí sám.
A fakt se nebojím, že by se chtěl partner k exce vracet, ale já jsem žárlivka a o chlapa se s žádnou jinou ženskou dělit nechciU nás to není o tom, že by byl líný se zase někam stěhovat, protože dům je jeho.
A neměla bys být ráda, že máš rozumného chlapa, který dohlédne dál než na špičku svého…ehm, nosu? Vždyť je přeci fajn, že spolu vycházejí!!! Co já bych za to dala. Jasně, probírat vaše problémy s ní by asi nemusel, v tom jsem s tebou. Ale jinak? Prožili spolu kus života, znají se…hodně, mají spolu dítě. Tady bys na své žárlivosti asi měla dost ubrat. Lepší než aby na sebe nasazovali, nesnášeli se a nebyli schopni se na ničem konstruktivně dohodnout. Věř mi, to je potom příšerné i pro nové partnery.
A opravdu, pokud ti některé věci vadí už teď a nejsi 100% happy s tím, jak to je nastavené - dítě, vztah s ex, bylo by lepší, kdybys z toho vycouvala, dokud nemáte závazky…časem seto moc nezlepší a až budeš mít dítě, bude ti to nejspíš vadit ještě víc. Ale to už tu kdosi psal.
@Theli: jinak jsem také slyšela „vždyť víš, do čeho jsi šla“. Ne, nevěděla jsem to. Věděla jsem, že chlap, se kterým se mi rozjížděl vztah, má dítě, že k němu jezdí. S malou (tehdy malou) jsem se seznámila, neviděla jsem v tom problém. Ani v tom, že péči o ni, když byla u něj/nás jsem přebírala já. Bavilo mě to, ji jsem měla/mám ráda. U nás jsou problémy skutečně o bývalé manželce a to jsem prostě vědět nemohla
A jako bezdětná jsem nemohla vědět dost jiných věcí, které se ale chodem života utřepaly. Ale na větu „věděla jsi, do čeho jdeš“ jsem fakt mírně alergická.
(zrovna tak na větu „v zájmu dítěte“…která je jako zaklínací formulka některých ex dam
).