Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
16.12.16 10:32
@opulus píše:
Neumím si představit, hledat partnera ze stejného sídliště.Nájemní bydlení je dobrý tak pro začátek, než se usadíš, v pokročilém věku už na „vlastní“ nemusíš v dané lokalitě finančně vůbec dosáhnout. A co pak? Jediná možnost je odstěhovat se někam dál, kde je to finančně dostupné a tam může být problém zase s logistikou dětí. Navíc, někdo se stěhuje k rodičům, což mohou být desítky až stovky kilometrů.

ale vždyt není podmínkou stejné sídliště. :nevim: Jendno město úplně stačí. Klidně i dvě, v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.12.16 10:32
@Theli píše:
Jo, žárlím, mně by vadilo, i kdyby se svěřoval o našem vztahu jiné ženě než ex, ale to, že je to ex, má prostě ještě další rozměr… Snad už to teda nedělá, ale ze začátku mě tím štval pekelně. A ještě k tomu ji vykecal, že na ní žárlím :pocitac:

Mně to nedá… vadilo by ti svěřování tady v diskusi na emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
16.12.16 10:34
@opulus píše:
Neumím si představit, hledat partnera ze stejného sídliště.Nájemní bydlení je dobrý tak pro začátek, než se usadíš, v pokročilém věku už na „vlastní“ nemusíš v dané lokalitě finančně vůbec dosáhnout. A co pak? Jediná možnost je odstěhovat se někam dál, kde je to finančně dostupné a tam může být problém zase s logistikou dětí. Navíc, někdo se stěhuje k rodičům, což mohou být desítky až stovky kilometrů.

no a mě to přijde nezodpovědné. Raději bych se uskromnila v bydlení a ostatním, než děti odtáhnout stovky kilometrů od otce. :nevim: Otec dětí by odstěhovaní na takovou vzdálenost ani nepovolil. A přijde mi to vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.12.16 10:35
@opulus píše:
Mně to nedá… vadilo by ti svěřování tady v diskusi na emiminu?

Ne, nevadilo… Mně by ani nevadilo, kdyby se svěřoval kamarádům, ale prý s chlapama se o takových věcech nebaví… Takže raději kafrá u exky :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.12.16 10:40
@Lama Lama píše:
ale vždyt není podmínkou stejné sídliště. :nevim: Jendno město úplně stačí. Klidně i dvě, v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti.

Vem si třeba Prahu nebo jiné velkoměsto. Dojezdová vzdálenost z jednoho konce na druhý je klidně i hodina. A pokud bydlíš v satelitu kolem, tak ráno možná ještě víc.
Navíc dát tak 3-4 mega za byt po rozvodu si už prostě každý nemůže jen tak dovolit. Navíc rozvod se po majetkové stránce může táhnout několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.12.16 10:57
@Theli píše:
Ne, nevadilo… Mně by ani nevadilo, kdyby se svěřoval kamarádům, ale prý s chlapama se o takových věcech nebaví… Takže raději kafrá u exky :mrgreen: :zed:

Máš pocit, že by mohl nalézt pochopení (a pak možná i něco víc) u jiné ženy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
16.12.16 10:58
@opulus píše:
Vem si třeba Prahu nebo jiné velkoměsto. Dojezdová vzdálenost z jednoho konce na druhý je klidně i hodina. A pokud bydlíš v satelitu kolem, tak ráno možná ještě víc.
Navíc dát tak 3-4 mega za byt po rozvodu si už prostě každý nemůže jen tak dovolit. Navíc rozvod se po majetkové stránce může táhnout několik let.

No, tak prostě nepůjdu na druhý konec Prahy, ale alespoň v tom směru. :nevim: Moje dítě dojíždí do školy 25 min autem s tátou. Odpoledne nám to MHD trvá 40 min. Najít školu tak, aby to bylo v takové dojezdové vzdálenosti mezi oběma rodiči snad není v Praze problém.
Byt nemusím mít za 4 miliony :nevim:, pokud na to nemám. Prostě budu v paneláku, 2+kk, na okraji Prahy nebo kousek za Prahou.

Když se chce, cesta se najde tak, aby dítěti ti rodiče byli zachováni. Když se nechce, najde se spousta proč to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.12.16 11:03
@opulus píše:
Máš pocit, že by mohl nalézt pochopení (a pak možná i něco víc) u jiné ženy?

Ano, svěřováním u druhého pohlaví to totiž začíná… Když k tomu připočteš pouto v podobě společného dítěte… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
16.12.16 11:21

Chápu, že jsou situace, kdy se otec starat nechce, nemůže, kdy to opravdu technicky s bydlišti nejde. Ale není to 80%. Odhaduji třeba 30%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.12.16 11:32
@Lama Lama píše:
No, tak prostě nepůjdu na druhý konec Prahy, ale alespoň v tom směru. :nevim: Moje dítě dojíždí do školy 25 min autem s tátou. Odpoledne nám to MHD trvá 40 min. Najít školu tak, aby to bylo v takové dojezdové vzdálenosti mezi oběma rodiči snad není v Praze problém.
Byt nemusím mít za 4 miliony :nevim:, pokud na to nemám. Prostě budu v paneláku, 2+kk, na okraji Prahy nebo kousek za Prahou.Když se chce, cesta se najde tak, aby dítěti ti rodiče byli zachováni. Když se nechce, najde se spousta proč to nejde.

Ale já jsem pochopil, že dítěti školu měnit nechceš. To uděláš jednou, i když se odstěhuješ 100 km daleko.
Namátkou jsem se podíval na 2+kk (cca 50 m2) v Praze (sídliště a okrajové části) a cena je kolem 3M. Pokud uvážíš garsonku (cca 20 m2) - dítě nebude mít vlastní pokoj, tak se dostaneš na cca 1,5M.
Udělal jsem si bilanční součet:
příjem (průměrná hr. mzda v Praze) = 34 tis. (čistého 25,5 tis.)
hypotéka (25 let, fix. 3 roky, na 85 % hodn. nem) cca. = 11 tis.
poplatky za bydlení cca. = 3,5 tis.
alimenty na jedno dítě 5 let (tabulkově) = 3,5 tis.

bilance = + 7,5 tis.

nejsou v tom náklady na: vybavení domácnosti, vklad do koupě bytu (450 tis.), příp. provoz auta, jídlo, oblečení, zábavu

A to se bavíme o průměrné mzdě, nikoliv o mediánu. Já nechci hledat důvody proč to nejde, ale vím, že si to takto prostě všichni finančně dovolit nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
16.12.16 11:39
@opulus píše:
Ale já jsem pochopil, že dítěti školu měnit nechceš. To uděláš jednou, i když se odstěhuješ 100 km daleko.
Namátkou jsem se podíval na 2+kk (cca 50 m2) v Praze (sídliště a okrajové části) a cena je kolem 3M. Pokud uvážíš garsonku (cca 20 m2) - dítě nebude mít vlastní pokoj, tak se dostaneš na cca 1,5M.
Udělal jsem si bilanční součet:
příjem (průměrná hr. mzda v Praze) = 34 tis. (čistého 25,5 tis.)
hypotéka (25 let, fix. 3 roky, na 85 % hodn. nem) cca. = 11 tis.
poplatky za bydlení cca. = 3,5 tis.
alimenty na jedno dítě 5 let (tabulkově) = 3,5 tis.

bilance = + 7,5 tis.

nejsou v tom náklady na: vybavení domácnosti, vklad do koupě bytu (450 tis.), příp. provoz auta, jídlo, oblečení, zábavu

A to se bavíme o průměrné mzdě, nikoliv o mediánu. Já nechci hledat důvody proč to nejde, ale vím, že si to takto prostě všichni finančně dovolit nemohou.

tak mluv o sobě. odhaduji, že máš partnerku, děti má ve své péči. ty jim tak trochu nahrazuješ tatínka. a důvod, proč se nestará otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
16.12.16 11:58

@Lama Lama: no víš jak, ty máš děti ve vlastní péči, vidíš to svojí optikou, ale musím souhlasit s @opulus…není to tak snadné, jak zde nastiňuješ. Nebo aspoň - ve většině případů to není tak snadné.

Add „to vám nikdy nikdo neřekl“: ne neřekl, proč by taky někdo něco říkal? Vztahy s dětmi ty bezdětné většinou zvládají v pohodě, odvážím se hádat. Co vidí jako problém je chování ex partnerky, které prostě dopředu nejde někdy odhadnout nebo jde, ale vsázíš na to, že je to dospělá osoba, která by právě měla jednat v „zájmu dítěte“ (tedy i chovat se rozumně). Stačí se podívat tady na ty výrazy, kterými častujete nové partnerky „buchta, vopice“…to ti přijde v pořádku? Mně ne. Je to pejorativní. A pak se ex diví, že next není přátelská…jako by o to stály ;)
Ale to odbíháme od tématu diskuze, byť s tím úzce souvisí.

@Theli: myslím, že by sis měla tu žárlivost vyřešit obecně. Opravdu na tom, že si volají a jsou schopni spolu normálně mluvit není nic špatného, spíš to ber jako bonus. Klidně bych využila jejího pozvání. Ale nesmíš tam přijít s kyselým obličejem a předpokládat to nejhorší. Ne všechny ex musí nutně být nepřátelské a jedovaté a pokud ta „vaše“ není, je jen dobře. Máte společné 2 věci - chlapa a dítě. Ona v minulosti a současnosti a ty v současnosti a budoucnosti. Na tom se dá stavět, pokud tedy chceš. Pokud ne, také fajn, ale je třeba si to přiznat, že to vázne na tvé straně a nenasazovat zbytečně na ženskou, na kterou prostě žárlíš. Myslím, že by to bylo férové jak k partnerovi, tak především k tobě samé…užíráš se tím sama a časem to můžeš projektovat jak do vašeho vztahu tak do vztahu s dítětem a ani jedno by nebylo úplně fajné. Teď teda nevím, jestli to píšu pochopitelně…jsem tak nějak rozlítaná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
16.12.16 12:01
@Lama Lama píše: …
Třeba to předávání, mě to fakt přijde blbý pro děti. Jsou fakt jak zboží, co jsi jde někdo vyzvednout. Předá se a šmitec. Když jsou dovnitř, tak se přivítaj, v mé přítomnosti, řekneme si spoustu důležitých věcí. Jak organizační, tak různý trápení dětí. Že by se mnou probíral nějaký trápení, to vysloveně ne. Ale tak řeč kolikrát padne i na něco jinýho.

S tím souhlasím beze zbytku :palec: (a to dítě nikomu nepředávám ;) Kdybych předávala, snažila bych se, aby to probíhalo nějak takto).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
16.12.16 12:04
@Kissie9 píše:
@Lama Lama: no víš jak, ty máš děti ve vlastní péči, vidíš to svojí optikou, ale musím souhlasit s @opulus…není to tak snadné, jak zde nastiňuješ. Nebo aspoň - ve většině případů to není tak snadné.

Add „to vám nikdy nikdo neřekl“: ne neřekl, proč by taky někdo něco říkal? Vztahy s dětmi ty bezdětné většinou zvládají v pohodě, odvážím se hádat. Co vidí jako problém je chování ex partnerky, které prostě dopředu nejde někdy odhadnout nebo jde, ale vsázíš na to, že je to dospělá osoba, která by právě měla jednat v „zájmu dítěte“ (tedy i chovat se rozumně). Stačí se podívat tady na ty výrazy, kterými častujete nové partnerky „buchta, vopice“…to ti přijde v pořádku? Mně ne. Je to pejorativní. A pak se ex diví, že next není přátelská…jako by o to stály ;)
Ale to odbíháme od tématu diskuze, byť s tím úzce souvisí.

@Theli: myslím, že by sis měla tu žárlivost vyřešit obecně. Opravdu na tom, že si volají a jsou schopni spolu normálně mluvit není nic špatného, spíš to ber jako bonus. Klidně bych využila jejího pozvání. Ale nesmíš tam přijít s kyselým obličejem a předpokládat to nejhorší. Ne všechny ex musí nutně být nepřátelské a jedovaté a pokud ta „vaše“ není, je jen dobře. Máte společné 2 věci - chlapa a dítě. Ona v minulosti a současnosti a ty v současnosti a budoucnosti. Na tom se dá stavět, pokud tedy chceš. Pokud ne, také fajn, ale je třeba si to přiznat, že to vázne na tvé straně a nenasazovat zbytečně na ženskou, na kterou prostě žárlíš. Myslím, že by to bylo férové jak k partnerovi, tak především k tobě samé…užíráš se tím sama a časem to můžeš projektovat jak do vašeho vztahu tak do vztahu s dítětem a ani jedno by nebylo úplně fajné. Teď teda nevím, jestli to píšu pochopitelně…jsem tak nějak rozlítaná ;)

buchta jí říkám z dob, kdy byla milenou manžela a odmítal sdělit její jméno, abych jí nco neprovedla :mrgreen: Běžně už jí tak neřikam, tady na miminu už to mám tak zažitý, stejnak tu nebudu používat její jméno. O exovi taky v reálným životě nikdy nemluvim jako o ex. :nevim: Řikam jim jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
16.12.16 12:05

@Kissie9 a ad theli, souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie