Matka přítele mě asi nepřijme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107638
4.3.20 13:58
@Aduš8 píše:
Jak chceš jednou pracovat jako právnička, když si neporadíš s jednou protivnou ženskou? :) já chápu, že to pro tebe bylo asi hrozné, ale jako matka si dovedu představit, jak bych reagovala, kdyby mi potenciální snacha začala vyprávět, jak si chce najít byt a budovat kariéru a aaa… A co tvůj přítel? Počítáš s ním vůbec v budoucnu? Já bych třeba na tyhle otázky odpovídala neurčitě, že se (sestěhovat, vzít, mít dítě…) rozhodneme v průběhu. Určitě bych jí na první schůzce nevyprávěla o budování kariéry. A jinak má pravdu, v pětatřiceti je na děti i z lékařského hlediska už docela pozdě, proto jsou většinou těhotné a rodičky v tomhle věku rizikové.

podle mně jí nemá co takto vyslýchat, takže odpovídala naprosto správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
4.3.20 14:02

@Venetia ty nejsi matka? Když už by tvoje dítě mělo vážný vztah, tak by tě nezajímalo, co má jeho drahá polovička do budoucna v plánu? Mně osobně ano, ale na druhé straně jako ženská s takovými plány, bych to asi nenaservírovala hned na první návštěvě :nevim: kariéristky nejsou u maminek v oblibě. I když proti nim osobně nic nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.3.20 14:04
@Aduš8 píše:
@Venetia ty nejsi matka? Když už by tvoje dítě mělo vážný vztah, tak by tě nezajímalo, co má jeho drahá polovička do budoucna v plánu? Mně osobně ano, ale na druhé straně jako ženská s takovými plány, bych to asi nenaservírovala hned na první návštěvě :nevim: kariéristky nejsou u maminek v oblibě. I když proti nim osobně nic nemám

Jsem, a dokonce mám jednu potencionální snachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
4.3.20 14:06

@Venetia no tak vidíš a to ti je fakt jedno, jaké má plány do budoucna? Já bych to třeba vědět chtěla, už jen proto, abych věděla, na co se připravit :D. Jen bych tedy, jako tahle matinka, nezvala celou rodinu a nedělala křížový výslech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.3.20 14:07
@Aduš8 píše:
A o tomhle přítel ví? Že děti možná chtít nebudeš? Máš o tom dost zkreslené představy z hororových filmů :lol: pro matky.

Možná spolu ještě nejsou, tak dlouho, aby řešili děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
4.3.20 14:07
@Keyllah píše:
tady ti vysvětlí, že určo nee ;) mě už to tu vysvětlila jedna pisatelka asi před rokem :mrgreen:

Co mi vysvetli, ze nemam prava? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
4.3.20 14:08

@Aduš8 a to bys tu pritelkyni vyslychala hned na prvnim setkani, kdyby spolu byli treba jen par mesicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.3.20 14:08
@Aduš8 píše:
@Venetia ty nejsi matka? Když už by tvoje dítě mělo vážný vztah, tak by tě nezajímalo, co má jeho drahá polovička do budoucna v plánu? Mně osobně ano, ale na druhé straně jako ženská s takovými plány, bych to asi nenaservírovala hned na první návštěvě :nevim: kariéristky nejsou u maminek v oblibě. I když proti nim osobně nic nemám

tak ale ne snad během prvního kontaktu, ne? navíc holčina je teprve studentka, žádná pracovní praxe, nedokončená škola, ale měla by vysypat z rukávu v kolika chce první dítě? a kdo to přesně nenahlásí pár let dopředu je kariérista, protože chce dokončit školu a získat nějakou pracovní praxi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.3.20 14:10
@veria píše:
Co mi vysvetli, ze nemam prava? :mrgreen:

jj, dej tomu pár minut a uvidíš ;) nechci nikomu hatit nějakou představu, ale když si vybavím, kdo všechno se mnou chodil do prvního ročníku :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.3.20 14:11
@markytka3 píše:
promin, ale jestli ty studujes prava, tak potes kote. (jinac tve historce moc neverim) :pankac: z jedne zenske se ti klepou kolena x-dni pote, co potom, az se na tebe obori pravnik protistrany… navic mi prijdes kapku labilni, kdyz te takovato malichernost dokaze tolik rozhodit. a ten tvuj pritel, asi nebude tva laska zivota, kdyz, jen kvuli tomu, ze jsi si nesedla s mamou, se s nim uvazujes rozejit (za chovani rodicu preci nikdo nemuze). chapala bych, kdyby se ti nezastal, ale takto… :nevim:
A neříká se, že máš poznat partnerovu rodinu, abys věděla co tě čeká?
@Aduš8 píše:
Tak to raději ukonči rovnou a dej mu šanci, ať si najde nějakou, pro kterou bude důležitější on, než to, že není,, paní Dokonalá" v očích jeho rodiny. Takhle fakt láska nevypadá.

Jenže toho cloveka si bereš i s jeho rodinou a taková vyvedena tchýně dokáže vztah i zničit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.3.20 14:15
@Aduš8 píše:
@Venetia no tak vidíš a to ti je fakt jedno, jaké má plány do budoucna? Já bych to třeba vědět chtěla, už jen proto, abych věděla, na co se připravit :D. Jen bych tedy, jako tahle matinka, nezvala celou rodinu a nedělala křížový výslech.

Myslím, že ti to rádi řeknou i bez výslechu. A pokud jsou spolu chvíli a vidíme se poprvé nebudu se přece na tohle ptát? Je to jejich život, stejně se zařídí podle sebe. Na co se chceš připravovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
4.3.20 14:24

@Venetia ja nemluvím o výslechu, ale o čem si tedy na té první návštěvě mají povídat? Řekla bych, že otázky typu,, co dělají rodiče, kolik máš sourozenců, co studuješ /kde pracuješ ", jsou úplně normální při poznávání člověka. Pak už je jen otázka, jakou formou je to podané z obou stran. Tady to podle mého mínění bylo špatně z obou stran. Tchýně se přehnaně vyptávala a z dotyčné udělala zvířátko v Zoo, na které se přišla podívat celá rodina. Na druhou stranu, víme proč? Třeba sama nemohla uvěřit, že si syn konečně našel přítelkyni a brala to jako velikou událost :lol: nebo je střelená. Ale zakladatelka taky nemusela vysypat hned všechny svoje kariérní plány :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.3.20 14:26
@Venetia píše:
Myslím, že ti to rádi řeknou i bez výslechu. A pokud jsou spolu chvíli a vidíme se poprvé nebudu se přece na tohle ptát? Je to jejich život, stejně se zařídí podle sebe. Na co se chceš připravovat?

Asi tak. :palec: Bylo by mi pěkně u zadku co si o mých plánech myslí cizí lidi, nebo na co se chce připravovat matka mého přítele, která nakonec vůbec nemusí být moje tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
4.3.20 14:26
@Keyllah píše:
tak ale ne snad během prvního kontaktu, ne? navíc holčina je teprve studentka, žádná pracovní praxe, nedokončená škola, ale měla by vysypat z rukávu v kolika chce první dítě? a kdo to přesně nenahlásí pár let dopředu je kariérista, protože chce dokončit školu a získat nějakou pracovní praxi :mrgreen:

Tohle jsem napsala kde? Ona ale tenhle plán z rukávu vysypala, řekla, že to nepřichází v úvahu dříve než v pětatřiceti. Třeba se taktně nezmiňovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.3.20 14:27

@Venetia No vidíš a někomu přijde zcela normální se na toto ptat :mrgreen: a ještě je špatná ta co děti nechce. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová