Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aduš8 píše:
Jak chceš jednou pracovat jako právnička, když si neporadíš s jednou protivnou ženskou?já chápu, že to pro tebe bylo asi hrozné, ale jako matka si dovedu představit, jak bych reagovala, kdyby mi potenciální snacha začala vyprávět, jak si chce najít byt a budovat kariéru a aaa… A co tvůj přítel? Počítáš s ním vůbec v budoucnu? Já bych třeba na tyhle otázky odpovídala neurčitě, že se (sestěhovat, vzít, mít dítě…) rozhodneme v průběhu. Určitě bych jí na první schůzce nevyprávěla o budování kariéry. A jinak má pravdu, v pětatřiceti je na děti i z lékařského hlediska už docela pozdě, proto jsou většinou těhotné a rodičky v tomhle věku rizikové.
podle mně jí nemá co takto vyslýchat, takže odpovídala naprosto správně
@Venetia ty nejsi matka? Když už by tvoje dítě mělo vážný vztah, tak by tě nezajímalo, co má jeho drahá polovička do budoucna v plánu? Mně osobně ano, ale na druhé straně jako ženská s takovými plány, bych to asi nenaservírovala hned na první návštěvě
kariéristky nejsou u maminek v oblibě. I když proti nim osobně nic nemám
@Aduš8 píše:
@Venetia ty nejsi matka? Když už by tvoje dítě mělo vážný vztah, tak by tě nezajímalo, co má jeho drahá polovička do budoucna v plánu? Mně osobně ano, ale na druhé straně jako ženská s takovými plány, bych to asi nenaservírovala hned na první návštěvěkariéristky nejsou u maminek v oblibě. I když proti nim osobně nic nemám
Jsem, a dokonce mám jednu potencionální snachu
@Venetia no tak vidíš a to ti je fakt jedno, jaké má plány do budoucna? Já bych to třeba vědět chtěla, už jen proto, abych věděla, na co se připravit
. Jen bych tedy, jako tahle matinka, nezvala celou rodinu a nedělala křížový výslech.
@Aduš8 píše:
A o tomhle přítel ví? Že děti možná chtít nebudeš? Máš o tom dost zkreslené představy z hororových filmůpro matky.
Možná spolu ještě nejsou, tak dlouho, aby řešili děti
@Keyllah píše:
tady ti vysvětlí, že určo neemě už to tu vysvětlila jedna pisatelka asi před rokem
Co mi vysvetli, ze nemam prava? ![]()
@Aduš8 a to bys tu pritelkyni vyslychala hned na prvnim setkani, kdyby spolu byli treba jen par mesicu?
@Aduš8 píše:
@Venetia ty nejsi matka? Když už by tvoje dítě mělo vážný vztah, tak by tě nezajímalo, co má jeho drahá polovička do budoucna v plánu? Mně osobně ano, ale na druhé straně jako ženská s takovými plány, bych to asi nenaservírovala hned na první návštěvěkariéristky nejsou u maminek v oblibě. I když proti nim osobně nic nemám
tak ale ne snad během prvního kontaktu, ne? navíc holčina je teprve studentka, žádná pracovní praxe, nedokončená škola, ale měla by vysypat z rukávu v kolika chce první dítě? a kdo to přesně nenahlásí pár let dopředu je kariérista, protože chce dokončit školu a získat nějakou pracovní praxi ![]()
@veria píše:
Co mi vysvetli, ze nemam prava?
jj, dej tomu pár minut a uvidíš
nechci nikomu hatit nějakou představu, ale když si vybavím, kdo všechno se mnou chodil do prvního ročníku
![]()
@markytka3 píše:A neříká se, že máš poznat partnerovu rodinu, abys věděla co tě čeká?
promin, ale jestli ty studujes prava, tak potes kote. (jinac tve historce moc neverim)z jedne zenske se ti klepou kolena x-dni pote, co potom, az se na tebe obori pravnik protistrany… navic mi prijdes kapku labilni, kdyz te takovato malichernost dokaze tolik rozhodit. a ten tvuj pritel, asi nebude tva laska zivota, kdyz, jen kvuli tomu, ze jsi si nesedla s mamou, se s nim uvazujes rozejit (za chovani rodicu preci nikdo nemuze). chapala bych, kdyby se ti nezastal, ale takto…
@Aduš8 píše:
Tak to raději ukonči rovnou a dej mu šanci, ať si najde nějakou, pro kterou bude důležitější on, než to, že není,, paní Dokonalá" v očích jeho rodiny. Takhle fakt láska nevypadá.
Jenže toho cloveka si bereš i s jeho rodinou a taková vyvedena tchýně dokáže vztah i zničit
@Aduš8 píše:
@Venetia no tak vidíš a to ti je fakt jedno, jaké má plány do budoucna? Já bych to třeba vědět chtěla, už jen proto, abych věděla, na co se připravit. Jen bych tedy, jako tahle matinka, nezvala celou rodinu a nedělala křížový výslech.
Myslím, že ti to rádi řeknou i bez výslechu. A pokud jsou spolu chvíli a vidíme se poprvé nebudu se přece na tohle ptát? Je to jejich život, stejně se zařídí podle sebe. Na co se chceš připravovat?
@Venetia ja nemluvím o výslechu, ale o čem si tedy na té první návštěvě mají povídat? Řekla bych, že otázky typu,, co dělají rodiče, kolik máš sourozenců, co studuješ /kde pracuješ ", jsou úplně normální při poznávání člověka. Pak už je jen otázka, jakou formou je to podané z obou stran. Tady to podle mého mínění bylo špatně z obou stran. Tchýně se přehnaně vyptávala a z dotyčné udělala zvířátko v Zoo, na které se přišla podívat celá rodina. Na druhou stranu, víme proč? Třeba sama nemohla uvěřit, že si syn konečně našel přítelkyni a brala to jako velikou událost
nebo je střelená. Ale zakladatelka taky nemusela vysypat hned všechny svoje kariérní plány ![]()
@Venetia píše:
Myslím, že ti to rádi řeknou i bez výslechu. A pokud jsou spolu chvíli a vidíme se poprvé nebudu se přece na tohle ptát? Je to jejich život, stejně se zařídí podle sebe. Na co se chceš připravovat?
Asi tak.
Bylo by mi pěkně u zadku co si o mých plánech myslí cizí lidi, nebo na co se chce připravovat matka mého přítele, která nakonec vůbec nemusí být moje tchyně.
@Keyllah píše:
tak ale ne snad během prvního kontaktu, ne? navíc holčina je teprve studentka, žádná pracovní praxe, nedokončená škola, ale měla by vysypat z rukávu v kolika chce první dítě? a kdo to přesně nenahlásí pár let dopředu je kariérista, protože chce dokončit školu a získat nějakou pracovní praxi
Tohle jsem napsala kde? Ona ale tenhle plán z rukávu vysypala, řekla, že to nepřichází v úvahu dříve než v pětatřiceti. Třeba se taktně nezmiňovat?
@Venetia No vidíš a někomu přijde zcela normální se na toto ptat
a ještě je špatná ta co děti nechce.
![]()