Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berusa.m ale zakladatelce asi není, když kvůli tomu zakládá diskuzi s názvem,, matka přítele mě asi nikdy nepřijme ". Asi jí to i přes to všechno leží v žaludku
@Aduš8 píše:
@Venetia ja nemluvím o výslechu, ale o čem si tedy na té první návštěvě mají povídat? Řekla bych, že otázky typu,, co dělají rodiče, kolik máš sourozenců, co studuješ /kde pracuješ ", jsou úplně normální při poznávání člověka. Pak už je jen otázka, jakou formou je to podané z obou stran. Tady to podle mého mínění bylo špatně z obou stran. Tchýně se přehnaně vyptávala a z dotyčné udělala zvířátko v Zoo, na které se přišla podívat celá rodina. Na druhou stranu, víme proč? Třeba sama nemohla uvěřit, že si syn konečně našel přítelkyni a brala to jako velikou událostnebo je střelená. Ale zakladatelka taky nemusela vysypat hned všechny svoje kariérní plány
Já mám zkušenosti zatím dvě, a nějak ten pokec probíhal přirozeně s oběma.
@Aduš8 A nebo to tchýně bere podle sebe…já mám 4deti 2uz jsem ve tvém věku měla tak dělej dělej ať je už máš taky
![]()
@Annabela11 a tohle napsal kdo? Že je špatná, protože děti nechce? Sama jsem je v jejím věku nechtěla a rozhodně to nikomu nemám za zlé. Asi nerozumíš psanému textu
@Aduš8 píše:
Tohle jsem napsala kde? Ona ale tenhle plán z rukávu vysypala, řekla, že to nepřichází v úvahu dříve než v pětatřiceti. Třeba se taktně nezmiňovat?
asi chtěla být slušná a na položenou otázku odpovědět?
vždyť je to ještě mladá holčina, studentka. Kdoví, jakou bude mít představu za pár let a jak pak bude vypadat realita. To že chce dostudovat, chvíli pracovat a dítko, až bude zajištěný bydlení podle mě není kariérismus jako spíš zodpovědnost k vlastnímu životu a svým budoucím dětem.
No to byla teda akce tahle rodinná sešlost, to si na tebe tchýně připravila těžkej kalibr ![]()
Asi to bude jedubaba, dej si na ní pozor ![]()
No třeba časem vyměkne a začne se chovat slušně.
Trénuj asertivitu s příště ji třeba i setři, nebo si z ní udělej srandu, jestli bude pokračovat v podobnem stylu. Tchýně není nedotknutelná bohyně a chovala se docela nevybíravě. Naschvál udělá rajčata, pak tě péruje, že nevaříš a tahá z tebe detaily na prvním setkání.
Já v tom věku taky nevařila a nevěděla co bude za rok, natož abych vysypala z rukávu kdy budu chtít děti, kolik a kdy bude dovolená v jugoslávii ![]()
@Venetia protože nemáš zřejmě, narozdíl od té dotyčné paní, hlavu jen na ozdobu. Já to celou dobu myslím tak, že když už se člověk s takovou fůrií setká, tak z toho musí vybruslit a ne jí nahrávat na smeč. Tím neodsuzuji zakladatelčiny plány, jak si tu převážná většina mysli, je to hlavně její život. Jen to prostě vysypala moc rychle a to jí prostě nepomohlo ![]()
Příspěvek upraven 04.03.20 v 14:43
@Aduš8 píše:
@berusa.m ale zakladatelce asi není, když kvůli tomu zakládá diskuzi s názvem,, matka přítele mě asi nikdy nepřijme ". Asi jí to i přes to všechno leží v žaludku
Protože ji to asi mrzí. Asi si to setkání představovala jinak. Já, ačkoliv mám ještě čas, se na vnoučata taky těším. Ale kdyby mi potenciální snacha řekla to co zakladatelka, tak bych jí řekla, že je skvělé že je cílevědomá a byla bych ráda, že si syn našel šikovnou, chytrou holku a potenciální vnoučata s nejvyšší pravděpodobností nebudou strádat. Odsoudit někoho blbými poznámkami jen proto, že nehodlá žít podle mého předpokládaného vzorce je dost hloupé. „Tchyně“ si od začátku nastavuje vztah nepřátelsky a taky se jí může stát, že sice tady budou vnoučata za 2 roky, ale ona třeba je ani neuvidí.
@Aduš8 píše:
@Venetia protože nemáš zřejmě, narozdíl od té dotyčné paní, hlavu jen na ozdobu. Já to celou dobu myslím tak, že když už se člověk s takovou fůrií setká, tak z toho musí vybruslit a ne jí nahrávat na smeč. Tím neodsuzuji zakladatelčiny plány, jak si tu převážná většina mysli, je to hlavně její život. Jen to prostě vyspala moc rychle a to jí prostě nepomohlo
Asi nevěděla s kým má tu čest. Bude to pěkná ježibaba, když takový kalibr vytáhla při prvním setkání. ![]()
@berusa.m píše:
Asi nevěděla s kým má tu čest. Bude to pěkná ježibaba, když takový kalibr vytáhla při prvním setkání.
dokážeš si představit v podobné režii třeba vánoce?
popravdě se nedivím, že je zakladatelka na pochybách, tohle by vyděsilo každého ![]()
@berusa.m to jsem měla celou dobu na mysli, prostě neodhadla situaci, možná tím chtěla,, oslnit", jen se bohužel setkala s člověkem, který má na to úplně jiný názor. Na druhou stranu, úspěšná studentka práv by se za sebe opravdu nemusela stydět. Spíš mě překvapuje, že ji na tohle trochu přítel nepřipravil, určitě musí vědět, jaká jeho máma je
spíš se bál, že by couvla rovnou ![]()
@Keyllah píše:
dokážeš si představit v podobné režii třeba vánoce?![]()
popravdě se nedivím, že je zakladatelka na pochybách, tohle by vyděsilo každého
Co Vánoce? To se člověk zlije punčem a nějak to u Pelíšků přežije. Ale taková ženská jako babička mých dětí, které není a nebude nikdy nic dobré? ![]()