Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
26.1.13 09:17

@Baba holku nemáme ta je na houbách..
Ale já píšu, že rozdíly dělat nebudu, jenom píši, že některé ženské, berou hodinu u plotnu jakoby je někdo vykořisťoval či co…A to mě teda udivuje..
Ano i chlapa je domácnost ale ten snad má i jiné starosti co plní… U nás manžel podělá na domě, co já bych nezvládla, má na starost ohrnování velkého sněhu, co by mi dalo zabrat..
Přijde mi, že to tady někdo vidí jenom přes tu kuchyň- jakmile chlap nevaří, tak prostě ženská mu posluhuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.13 09:23

Domácnost je obou, ale ten co je doma má víc času se o ni postarat, tak má za ni větši zodpověnost- jak muž, či žena…
Takže asi odpověd por zakladatelku… Já přijid z práce a nic by nebylo nakupeno navařeno a chlap doma, taky bych se divila… Ono stačí si to otočit..
je rozdíl někdy nestihnu a je rozdíl nevařit ani jeden den z důvodu - proč, ale času mám dost.. :mrgreen:
Je problém dát do trouby kuře? Přece vaření se nerovná půl dne v kuchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.1.13 09:53

Zakladatelko, ty jsi dáreček, tebe bych chtěla mít doma :D Já to vidím trošku zkresleně, protože vařím ráda (na rozdíl od ostatních domácích prací). Dělám ale všechno. Protože pokud jsi doma na MD, měla bys to brát jako svou práci a prostě to dělat. Nebo si najdi práci a plať si chůvu a hospodyni.

Jinak obecně si myslím, že by ženská měla umět vařit, nemusí to bejt Vaněk v sukních, ale základní věci, na tom nic není, aby rodina nežila z polotovarů…Navíc je to sexy :D Chlap by se měl ale taky umět k plotně postavit, když zůstane doma s dětma na víkend, aby nejedli třikrát denně vajíčka natvrdo:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
26.1.13 09:57
@Timinka píše: :lol: :lol: :lol: uz dlouho me nic tak nepobavilo.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
26.1.13 10:00

Mě bylo taky tak jako Tobě zakladatelko když jsem měla první hold to jinak nejde teď slečna chodí do školy a k tomu druhé. a taky musím s ní dělat úkoly pak dáš na emimino nechce se my s prvňáčkem dělat úkoly?? manžel mě hodně pomáhá, ale chodí do práce nemůžu chtít po něm vše. je to uděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
26.1.13 10:08
@SlecnaSally píše:
Já vím, že vám připadám, jako husa, ale já nevím, kde se ve mě takové uvažování bere, proto chci slyšet i jiné názory..Určitě máte pravdu, mám problém a nějak to musím vyřešit..Sex je parádní…no, když přijde z práce, malej spí, takže se nedá říct, že by nějak vychovával, a kdy je víkend, tak se většinou hned pohádáme…nejsme spokojenej ani jeden, rozhodně ho miluju

už to nechápu nejdřív malá je ve školce a malej spí kolik máš dětí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.13 12:08

Nedávno tu byla diskuse, kdy si zakladatelka zoufala, že přijde z práce jak ona tak manžel a že manžel nechce doma dělat mužskou práci - poličky a jiné a podle všech maminek byl líný sobec, protože zakladatelka psala, že si občas musí tu poličku zatlouct..
Tak jsem jim dala odkaz na tuto diskusi, kde je vlastně vyplývá,, že když je žena, tak neznamená, že má vařit, tak proč by její partner měl dělat takové práce, přece když je muž tak neznamená, že musí přitloukat poličky, a jiné..
takže asi tak to myslím celou dobu.. že nejhorší je takové to okecávání, proč by to kdo měl dělat, ale prostě se domluvit a prostě chlap doma něco dělá, žena taky a věřím, že ten chlap by si aspoň jednou týdně to domácí teplé jídlo dal..a zase chlap pro ženu - domácnost udělá to, co žena těžko zvládá..
Toto mně vyloženě přijde jako žabomyší války :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
26.1.13 13:13

Já bytostně nesnáším dělení na mužské a ženské práce, což se tady několikrát objevilo. Jasně jsou některé činnosti, na které mi fyzický fond nestačí, ale třeba můj manžel není moc manuálně zručný, za to luxusně vaří. Takže on vaří a já mezitím vyměním rozbitý vypínač a jsme spokojení oba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.13 15:30

@Kicki já si myslím, že tady to nikdo nerozděluje, mužská ženská, jenom třeba já píšu, že jak je třeba stížnost na chlapa, že nic rukama neudělá tak je - sobec líný, a když tady napíše opačně žena, tak ji odpoví, že to neni její povinnost..
Prostě jiné měřítko no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Arturus
27.1.13 01:42
@kvaček píše:
No tak pokud budu mít holku - zatím máme chlapce, tak ji určitě budu vést k vaření.. Nemusí kolem chlapa kmitat, ale tady přece jde i o její žaludek, žaludek dětí..
takže jak tu někdo psasl, aže za x let snad žena vařit nebude muset, tka já napíšu, snad ženy budou mít rozum a doma aspoň něco připraví a normálně se celá rodina nají u stolu a nebudou brát krabice z pizzerie a chodit do restaurací…

No jen ať tě nenapadne svoji holku vést k vaření, nebo tě tady některé zažalují za diskriminaci ženského pohlaví :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
LouLou
27.1.13 05:12

Zena a varit? V zadnym pripade :lol: :lol: :lol: je to ponizujici. Pekne cela rodina zrat chleba, studeny jidla a jidla z restauraci :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
27.1.13 10:25
@SlecnaSally píše:
Ahojky,
na začátek bych chtěla říct, že jsem ještě relativně mladá (22)S přítelem spolu bydlíme rok, ale často se hádáme, právě kvůli jílu…On je zvyklej, že žena vaří, ale já s tím mám problém, proč to musím dělat? Stále mám pocit, že to ve vztahu musí být vyrovnané, tak to nedělám…já jsem na MD se svým dítětm, on podnikatl…jidlo nakupuje, nemusela bych se o to starat, kdybych nebyla tak tvrdohlavá, ale stejně s tím mám problem, hned si připadám jak služka…vím, že to zní hloupě, ale nemůžu si pomoct.Hned přemýšlím on dělá to, já děla na oplátku to apod,.Například, když chce abych prala a žehlila, nakupuje prášky, aviváže apod, jinak bych to nedělala, protože by to nebylo vyrovnané. Musím mít pocit, že děláme stejně, jinak bych si připadala poníženě..jsem vůbec normální? Ted jsme už skoro byli rozejití, protože se ty hádky vrstvily na sebe a já začínám mít pocit, že je třeba vážně problém ve mě? Děkuji za každý názor

http://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
2895
27.1.13 11:34
@kvaček píše:
No tak pokud budu mít holku - zatím máme chlapce, tak ji určitě budu vést k vaření.. Nemusí kolem chlapa kmitat, ale tady přece jde i o její žaludek, žaludek dětí..
takže jak tu někdo psasl, aže za x let snad žena vařit nebude muset, tka já napíšu, snad ženy budou mít rozum a doma aspoň něco připraví a normálně se celá rodina nají u stolu a nebudou brát krabice z pizzerie a chodit do restaurací…

No a to je ta pointa, že by se měl vést k vaření i chlap. Prostě nemusí vařit jenom ženská, prostě si to můžou zorganizovat jak oba chtěj. Když chlap nebude vařit, tak třeba umeje nádobí a obráceně. Nevím, co je na tom tak špatnýho. Já mám zatím jenom holku a k vaření jí určitě vést budu, stejně tak kluka. A holku budu vést i k tomu, aby si sama zatloukla poličku, jak tady o tom tak píšete. Na tom není nic těžkýho. Je jasný, že na nějaký věci je chlap potřebný, když je třeba něco těžký (jako váhou), ale jinak zatlouct hřebík, poličku, vyměnit žárovku, nahodit pojistky atd. to by měla snad zvládat každá, ne?! :roll: Prostě nedělám rozdíly mezi mužskýma a ženskýma pracema, pokud v tom není nějaká síla, teď mě nenapadá žádnej příklad (třeba přinést něco těžkého ze sklepa?), jinak oba můžou zvládat oboje. Všechno je to na domluvě a o tom vaření je to též na domluvě. Já vařím, protože to chlapovi nejde, uvaří jednou za měsíc něco mega lehkého a to je vše, ale mě to nevadí vařit a on umyje zase nádobí, vynese koš. Prostě dělba práce. Chlap mi nepomáhá jak tu někdo píše. My se o práce dělíme. A to je ten západoevropskej přístup, chápete? A holky ty kecy typu „neponižuj se vařením“ a tak jsou fakt trapný, je vidět, že vůbec nečtete, co píšou ostatní, prostě si melete svůj názor a zesměšňujete ho, aniž byste si přečetly jak to ten druhej myslí. To je dětinské a dělaj to pouze hloupí lidé. Taky to nedělám, tak se držte tématu a mluvte normálně jak civilizovaně lidé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
27.1.13 12:01

@LouLou Jakej chleba?! Ten se musí nakrájet, namazat, obložit! Rohlíky a párky! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.1.13 12:10

@Jaji77 Tak na to pozor, párky se musí uvařit!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie