Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@andelka83 píše:
@AnežkaS tak to držím palce aby vám to vyšlo podle přáníMně asi v 35 rupne v bedně a budu chtít zkusit třeťátko, aler později už se mi do dítka nechce, už mi to přijde trošku pozdě (i když do důchodu naše generace stejně nepůjde
)
Teplota se měří od skončení MS, každé ráno ve stejnou dobu (já měřím obyvkle v 6h)..konkrétní teplota je úplně jedno, někomu se pohybuje kolem 36,5 a někomu níž, mně třeba kolem 35, to je individuální..po ovulaci se teplota zvýší zhruba o 0,2 stupně a na té vyšší hladině se teploty drží až do další MS (někdy před MS prudce klesne). Ovulaci vlastně teplota potvrdí až zpětně, musí být tři vyšší měření po šesti nižších, a na tom přelomu proběhla ovulace.
A
Andělko, mě je dneska 36 let a myslím si, že v dnešní době, je to normální v tomto věku
. má kamarádka ted porodila po 2 dětech neplánovaně 3 dětátko ve 45 letech a ze začátku to velmi oplakala a ted je štastná! Záleží na té ženě jak se s tím vyrovná vnitřně.. Doufám, že nám to vyjde
!Abys nebyla dřív těhlka než já..
![]()
@AnežkaS no já bych tak v tom věku zkusila to třeťátko, pokud se na to budu cítit a bude se mi chtít. Mně měla mamka v necelých 35 a vidím, že je to tak na hraně, i když mamka byla a je velmi aktivní a užila jsem si s ní báječné dětství. Ale taky mám známé co měly první dítko po 36 a pohoda. A plánují další.
Kdepak, já těhulkování ráda přenechám jiným a budu si užívat miminek kamarádek. Ti dva mě stáli a stojí dost sil a nervů a zatím nám bohatě stačí
Ale v rodině a u přátel máme ukázku větších rodin (3-5dětí) a je to bezva..takže moc přeju ať se vám přání splní, brzo ![]()
No řekla jsem si, že ted s tím nosifolem se MS třeba dostaví, takže jsem se rozhodla že na injekci nepůjdu ani kdybych měla čekat celé tři měsíce a byla už nafouklá jak kopačák
Změnit doktora neni tak snadne, těžko mě nějaký hned veme, většina nepřibírá u nás..
ale jak říkám, počkám tři měsíce, snad se zadaří a když ne, změním doktora a snad se to začne trochu řešit i jiným způsobem.
@kristaaa budu ti drzet pesti, at to vsechno dobre dopadne a ten doktor ma pravdu, i kdyz teda mne se to moc nezda. At to zabere!
@andelka83 @AnežkaS kamaradka ma doba pulrocni, 37 let, co nejdriv chce dalsi a jeste chodi do prace
tak at nam to vsem vyjde, jak si prejeme ![]()
@Lucake píše:´
@andelka83 @AnežkaS kamaradka ma doba pulrocni, 37 let, co nejdriv chce dalsi a jeste chodi do pracetak at nam to vsem vyjde, jak si prejeme
myslím si, že je hlavní jak se žena cítí a zda se na to cítí..a na věku nezáleží i když já bych do dítěte nešla po 40cítce, myslím si, že to už je hodně..ale to je jen můj názor.. ![]()
Tak jsem si včera dělala ovu test, a čárka byla ta druhá slabší, teď jsem si ho dělala znovu, no a čumím nato protože dnes mám ty čárky obě úplně silné. Myslíte že mám plodné dny? mě to nejde do hlavy, když nemám MS sama od sebe, tak bych automaticky ty plodné dny mít neměla, ale teď mi ten ovu test vyšel opravdu dobrý, čárky jsou stejné obě dvě. Může ten test třeba lhát?
Pregnyl-baz. teplota
Ahoj holky, nevítejestli může Pregnyl ovlivnit teplotu? Myslím ten případ kdy je píchnut pregnyl, ovulka ale ještě nebyla-dle stále pozit. ovutestu a tepl. stoupla…ať vím jestli má cenu tento cyklus měřit…
@kristaaa ovu test muze byt falesne pozitivni i falesne negativni, protoze ukazuje, ze ti stoupla hladina LH hormonu, ktery slouzi k uvolneni vajicka, ale nemuze rict, ze k tomu skutecne doslo. Proto je potreba je pouzivat spolu s ostatnimi metodami - mereni teploty, sledovani hlenu a cipku. Je urcite mozne, ze plodne dny mas a zmena je urcite dobre znameni, ale zarucene to neni. Drzim pesti, at to jsou ty plodne dny ![]()
@Fifinečka já mám pocit že jo, že Pregnyl zvedá teplotu a tudíž není vlastně jisté, jestli za ni může ovulka nebo lék.
@kristaaa souhlas s Lucake..zachytí to změnu, ale jestli k ovu skutečně dojde ne. Není to jisté. Ze mně si momentálně tělo dělá srandu, hlen už byl několikrát a čípek je měkký minimálně už týden a ovu nikde. to bych vyhodila hodně peněz za testy.
@andelka83 ahojky andělko, prosím tě, měla bych dotaz, je možné mít po ms skoro 5dní stejnou teplotu?
@Lulu85 jo je, už jsem to viděla ve více grafech a zaseknutý teploměr to nebyl ![]()
@andelka83 děkuji,taky si myslím, že teploměrem to není, mám rtuťový a rozbitý nikde není. Abych nezapoměla, vše nejlepsší k dnešnímu svátku ![]()
Ahoj holky.. Tak mám dotaz… 4.2. jsem dostala vyvolavacku. Ms byla od 10.2 do 14.2… Celou dobu si měřím BT a podle grafu jsem byla stále na 36,1-35,8.. Je možné, že díky vyvolávačce jsem neměla ovulaci? Pokud ano, je tu možnost, že příští cyklus zase nebude? Dostala jsem to včera. Tak nevím ![]()