Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Niiika88 to nemohl. čípek je tvrdý v těhu ale i před ms a pokud nastane ms, tak změkne. ale před ní je tvrdý, takže podle toho ne. a děložní sliznice je vysoká jak v těhu tak taky před ms, takže taky nic. jen podle toho hCG v krvi, pokud ještě na utz není nic vidět.
@Dalla Takže mě čeká další čekání
Ale v pondělí budu vědět výsledek
Možná i dřív ![]()
@Gbedulka Držím palečky
Jsem na tom stejně jako ty
Tak ať nám to výjde ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co myslíte když nedostávám od mladistva menstruaci sama od sebe, ale od 14 let chodím každý měsíc na vyvolávací injekci, takže jsem zkoušela pár ovu testů, ale žádný nikdy pozitivní nebyl.ted beru nosifol, jelikož se přes rok pokoušíme o mimi. myslíte, že plodné dny vůbec nemusím mít když nemám menstruaci nikdy sama od sebe? já když nejdu na injekci, tak je prostě nedostanu vůbec.. ![]()
@kristaaa s největší pravděpodobností ne
MS bez ovulace možná je (anovulační cyklus, ale MS normálně přijde) ale naopak ne, vzhledem k tomu jak cyklus funguje, je potřeba soulad mezi mozkem a vaječníky..všechno souvisí se vším..když proběhne ovulace, tak do 9-16dní přijde MS, protože žluté tělísko déle nevydrží produkovat progesteron, sliznice se začne rozpadat a začne se krvácet. Pokud máš tyhle problémy a snažíte se rok, šla bych rovnou do specializovaného centra, bude potřeba komplexní prohlídka, hormonální profil, folikulometrie atd..
@kristaaa souhlasím s adelka83, že by si s těmihle problémy měla určitě vyhledat odbornou pomoc v centru. Myslím si, že ti to měl říct doktor rovnou na začátku
Je mi divné, že takovou dobu ti dotor píchá jen vyvolávačky a vůbec to neřeší ![]()
Držím palečky ať vám v centru pomůžou a dočkáte se vysněného miminka ![]()
[Andělko, přejeme si to, tak doufáme moc, že nám to vyjde! Ale ty můžeš čekat ještě 6 let, ale já tak mladá jak ty nejsem
! To máte super, že Vám to jde jak chcete, to bych chtěla také. prosím, kdy se měří ta teplota a kdy je teda ten nejlepší čas, kdy je nejvyšší? Promin, že se tak stále ptám
Děkuju
![]()
@AnežkaS tak to držím palce aby vám to vyšlo podle přání
Mně asi v 35 rupne v bedně a budu chtít zkusit třeťátko, aler později už se mi do dítka nechce, už mi to přijde trošku pozdě (i když do důchodu naše generace stejně nepůjde
)
Teplota se měří od skončení MS, každé ráno ve stejnou dobu (já měřím obyvkle v 6h)..konkrétní teplota je úplně jedno, někomu se pohybuje kolem 36,5 a někomu níž, mně třeba kolem 35, to je individuální..po ovulaci se teplota zvýší zhruba o 0,2 stupně a na té vyšší hladině se teploty drží až do další MS (někdy před MS prudce klesne). Ovulaci vlastně teplota potvrdí až zpětně, musí být tři vyšší měření po šesti nižších, a na tom přelomu proběhla ovulace.
Dneska to byla u doktora rychlovka, přijela jsem o půl hodiny dřív a za pět minut jsem tam už šla ![]()
Udělal mi ultrazvuk, říkal, že sliznice je pořád 13mm a že tam nic nevidí. Pak mi vzali krev na HCG a o výsledky si mám zavolat v pondělí po desáté ![]()
Jinak jsem si ráno měřila teplotu a pořád se drží na 37°C, ale test, který jsem si ráno udělala byl zase negativní. Tak jsem z toho celkem zmatená ![]()
Ještě mi doktor říkal, že mi další vyvolávačku dávat nebude, ať do mě pořád necpe hormony a že počkáme, jestli nepříjde. Jen si nejsem jistá, jestli opravdu říkal, že budeme čekat měsíc ![]()
@Niiika88 je to zvlastni, ale snad to budou ty nejlepsi zpravy
drzim ![]()
Vcerejsi a dnesni ovulacni test, dnes je jasne pozitivni, uvidime, ale rekla bych podle minuleho mesice, ze ovulace bude az zitra, pokud se nekde neopozdi
uvidim, jaka bude rano teplota. Dnes mam stejne smulu, pritel je v praci a vecer ve skole, doma bude kolem jedenacte. Vstaval v sest, to tak maximalne zapadne na sedacku a bude chtit masaz - nohy, zada, ruce a u toho usne ![]()