Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Niiika88 no ne každá těhulka má teplotu nad 37. jde o ten vzestup, ne o absolutní hodnotu. Ale myslím si, že u tebe ovulace proběhla vzhledem k tomu vzestupu. Otázkou je, ale kdy to bylo. Takže klidně můžeš být těhotná, ale může to být teprve velmi čerstvé. Test je negativní, protože jsi třeba málo dní po ovulaci a miminko ještě není uhnízděné. Myslím, že to vypadá nadějně
Moc ti přeju, aby to vyšlo ![]()
@Dalla Tenhle pátek to bude 14 dní, co jsem byla u doktora, dělal mi ultrazvuk i testy z krve, ale v nich nic nebylo. A v ten den měla ta sliznice 13mm, takže si myslím, že to muselo být někdy během toho dne.
Myslíš, že by to bylo teď už z krve poznat i kdyby nebylo uhnízděné nebo vidět na ultrazvuku? Je moc hezké slyšet, že to vypadá nadějně
Víš považovala bych to za takový zázrak ![]()
Nemám vůbec žádné příznaky, jen mám pořád hlad a popíchává mě v podbřišku ![]()
@Niiika88 z krve by mohlo být poznat zvýšené hcg, ale utz asi nic, to až tak 3-4 týdny po ovulaci, spíš později je vidět dutinka. Tak jedině si nechat vzít krev. Je to zajímavé a moc bych ti přála, aby to zázrak opravdu byl. ![]()
@andelka83 Děkuju
Jsem napnutá jak kšandy
Radši si nedávám žádné naděje, i když mě to láká ![]()
Takže jedině z krve, tu říkal, že mi odebere, tak uvidíme. Nejradši bych věděla výsledky hned v pátek, ale to asi nebudou ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, když se miminko zahnizďuje musím trochu krvácet, nebo je to individuální ![]()
@Niiika88 no hCG se začíná produkovat až po uhnízdění vajíčka. A neříkal ti, jestli tam vidí nějaké větší folikuly? Pokud jo, tak to bylo ještě před ovulkou. Pokud tam nic nebylo, tak už bylo po ovulaci (pokud tedy cyklus nebyl anovulační, ale podle vzestupu teplot si myslím, že ovulace proběhla). Těžko říct, ale myslím si, že na utz je ještě brzy. Bohužel nevíš, kdy proběhla ovulace, ale na utz je něco vidět tak za 3 ale spíš 4 týdny po ovulaci (oplodnění). Jinak i zázraky se dějí!
Já se svým šíleným naprosto nepravidelným cyklem jsem otěhotněla v podstatě bez problémů. Jen jsem si vysledovala tu ovulaci, abychom to nepropásli. A naštěstí se zadařilo. Vždycky jsem měla strach, že to nepůjde.
@Niiika88 nemusíš ale můžeš při zahnizďování špinit nebo zakrvácet. Je to individuální
@Niiika88 souhlas s Dallou, na utz by nic nebylo, na krvi už by to být poznat mělo, dobře že ti ji bude brát. špinit se nemusí vůbec. Větší hlad a pobolívání v podbřišku můžou být příznaky (ale taky v podstatě čehokoliv, na to se nedá spoléhat).
@andelka83 tak snad jí to vyjde
Ty se Andělko taky snažíš o mimi? Celé jsem to nečetla, to se nedá. Ale vím, že tady krásně holkám radíš už dlouho. Taky jsem tu někdy na podzim měla dotaz a tys mi odpovídala. ![]()
@Dalla Právě, že nic takovýho mi neříkal, dělal mi jen ultrazvuk (bohužel vaginální sono má v jiné ordinaci). Taky bych si chtěla vysledovat ovulku, ale u mě to bohužel nešlo, opravdu to vypadalo na anovulační cykly. Ale minulý měsíc mi androcurem snižoval zvýšený testosteron, takže je možný, že mohla proběhnout ![]()
No uvidíme v pátek co mi řekne…zároveň mám strach jak to dopadne. Škoda, že na tom ultrazvuku nemůže ještě nic vidět
To by bylo takový nejrychlejší odhalení ![]()
@andelka83 Jj, jen jsem chtěla říct, že to je jediný co vnímám. Že by mě boleli prsa jako ostaní nebo něco podobného to vůbec ![]()
Takže v pátek uvidíme ![]()
Oběma vám děkuji za podporu ![]()
@Niiika88 nejrychlejší odhalení je tak krev. Ta bývá pozitivní i když na utz ještě není nic vidět! Moc ti přeju, ať je tam mimísek už zavrtaný ![]()
Ahojky, prosím, poradte mi. Jak se vypočítává ovulace. V únoru jsem dostala menzes 5.2. a ted 6.3??? Prosím, neumím to vypočítávat. Děkuji moc za radu! ![]()
@Dalla
nene, já se nesnažím a ani to následujících nejméně 5 let neplánuju. Ale BT už jsem měřit začala, tak tu už jsem „legálně“…teď měřím první cyklus po porodu. Jdnak chci vědět jak naskočí, jestli a kdy bude ovulace, druhak to používáme s mužem jako antikoncepci.
@Niiika88 co mají ostatní vůbec neřeš, to je fakt hrozně individuální ![]()
@Dalla Děkuju
Je to moje největší přání
Zrovna jsem se i rozhodli, že když to nepůjde tak do května, že půjdem do Sanusu ![]()
@andelka83 Děkuju, už aby tu byli výdlekdy ![]()
@AnežkaS Ovulace se nedá vypočítat. Záleží na délce cyklu, většinou bývá tak v jeho polovině, ale to není nikdy jisté. Zkus si dělat ovulační testy nebo ještě lépe měřit si bazální teplotu ![]()
@AnežkaS vypočítat se dá jen velmi obecně..podle délky cyklu. Obvykle dochází k ovulaci 9-16 dní PŘED menstruací. Jak dlouhé máš cykly?
Ovulace se dá poznat, ne vypočítat. Pozná se podle změny hlenu, čípku a podle zvýšení bazální teploty, a někdy podle jiných individuálních příznaků..bolest podbřišku, citlivost prsou, špinění..Dají se použít i ovulační testy, ale taky nejsou jisté a lezou do peněz.
Jestli chcete mimi, sexujte obden nebo obdva a do plodného období se trefíte. ![]()
@AnežkaS přesně jak píše @Niiika88 nedá se to z ničeho vypočítat. Zjistíš ji podle ovulačních testů (ale u mě to třeba moc nefungovalo) a nebo z bazální teploty (to ale zjistíš vlastně, že už proběhla. je to takové zpětné zjištění). Některé ženy se orientují podle ovulačního hlenu nebo změn na čípku. Ten čípek je ale hodně zrádný, to bys musela mát fakt vymakané.