Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Z vlastní zkušenosti mohu říct, taky jsem půl roku měřila teplotu a nic z toho, graf hezkej, ale stejnak na to přijdeš až pozdě, zkus ovulační testy, to zabralo hned ![]()
Souhlasím s @Daniela PB
já ten poslední měsíc měřila i dělala ovu testy a otěhotněla jsem hlavně díky ovu testům, protože ty ti spolehlivě ukážou ovu 1-2 dny dopředu ![]()
@lenny27 Noooo, já jsem se třeba bála (bojim), že díky tý vyvolávačce bude cyklus anovulační.. Hlavně u mě je trošku problém zjistit nějakou teplotu.. Jsem člověk, který netrpí na teploty.. Takže představa, že bych někdy měla mít ráno 37 a víc stupňů je podle mě nereálná
(si teda myslim já podle mé zkušenosti), ale tak no.. Uvidíme, že?!?
Jen mě udivuje, že mám pořád stejnou teď..
@katchii mně se spíš zdá, že ovulace ještě nebyla, promiň, to tě asi nepotěší, ale můžu se samozřejmě plést. Normálně by teplota po ovulaci měla být vyšší než před ní, ať se podařilo vajíčko oplodnit nebo ne. Sledovals hlen nebo cipek?
@katchii píše:
@lenny27 Noooo, já jsem se třeba bála (bojim), že díky tý vyvolávačce bude cyklus anovulační.. Hlavně u mě je trošku problém zjistit nějakou teplotu.. Jsem člověk, který netrpí na teploty.. Takže představa, že bych někdy měla mít ráno 37 a víc stupňů je podle mě nereálná(si teda myslim já podle mé zkušenosti), ale tak no.. Uvidíme, že?!?
To s 37 stupni je pověra, není podstatné, jaké naměříš číslo, ale jestli jsou teploty před ovulací obecně alespoň o 0,2 stupně vyšší než před ní. Jestli se dostaneš na 37 nebo ne nesouvisí s tím, jestli ovuluješ ani neovlivní možnost otěhotnět, tak se tím netrap ![]()
@Lucake píše:
@katchii mně se spíš zdá, že ovulace ještě nebyla, promiň, to tě asi nepotěší, ale můžu se samozřejmě plést. Normálně by teplota po ovulaci měla být vyšší než před ní, ať se podařilo vajíčko oplodnit nebo ne. Sledovals hlen nebo cipek?
Ne e.. Tohle nesleduju.. Jsem snažilka přes půl roku a tohle neovládám.. ![]()
@katchii ono to pomáhá, když teplota není jednoznačná. Já jsem hlen věděla vždycky, i když jsem se nesnažila, nešlo to přehlédnout
Posledni dva měsíce jsem používala i ovulační testy, ale vyšly mi pozitivní i několik dnů za sebou. Žádná metoda není ideální ![]()
Proč myslíš, že po vyvolávačce bude anovulační cyklus? nebyl spíš před ní, proto MS nepřišla? Třeba budeš mít delší cyklus a ovulace teprve přijde
@Lucake Já ti nevim.. Jako když jsi to vezmu zpětně, tak v době podle kalendáře, kdy měla být ovulace jsem neměla žádný hlen, ani výtok nic.. Nevim. Fakt se v tom moc nevyznám. Každý říká něco jiného a i na netu se píšou různý metody.. Nechci se na to zase tolik upínat, tak se moc nestuduju.. JEn tu teplotu si měřím..
@katchii určovat ovulaci podle kalendáře, kor po vyvolávačce je blbost. Na to se rovnou vykašli. BT ti ukáže ovulku až tři dny zpětně, dopředu ji může avizovat jen změna hlenu, nebo ovutesty. Podle grafu ovulka ještě nebyla, solidně ti to skáče, možná to anovulační cyklus opravdu bude, ale to jsou zatím jen dohady, uvidíš. Teplota 37 je mýtus, k tomu se vůbec neupínej. Já jsem zatím v první fázi cyklu a mám stabilně teplotu 34,6-34,9..až se teplota dostane nad 35, zjistím že byla ovulka. Kde bych vyhrabala 37 ![]()
@katchii píše:
@lenny27 Noooo, já jsem se třeba bála (bojim), že díky tý vyvolávačce bude cyklus anovulační.. Hlavně u mě je trošku problém zjistit nějakou teplotu.. Jsem člověk, který netrpí na teploty.. Takže představa, že bych někdy měla mít ráno 37 a víc stupňů je podle mě nereálná(si teda myslim já podle mé zkušenosti), ale tak no.. Uvidíme, že?!?
to s tím vůbec nesouvisí..navíc běžně měříš vnější teplotu, v podpaží, kdežto bazální teplota je vnitřní a tam se nad 37 dostat dá. Ale jak píše Lucake, je to úplně irelevantní, jestli je po ovu teplota 37 nebo jiná, důležité je aby byly vidět ty fáze..před ovu nižší, po ovu vyšší.
@andelka83 Dekuju za info.. Uz jsem si myslela, ze jsem na tom s tema teplotama jen ja takhle bidne
No tak fajn.. Budeme „pracovat“ dal.. Jako by mi to melo vadit
To ja rada… Takze si myslis, ze stale ovulka neprobehla?? No tak super… ![]()
@katchii na online kalkulacky se fakt vykasli, ja mam cyklus docela pravidelny a stejne jsou mimo, mam delsi lutealni fazi a ovulaci mam v den, kdy mi tvrdi, ze zacina plodne obdobi. To jsem na ne spolehala skoro rok ![]()
@katchii já myslím že ne, podle grafu ne. Mně se brutálně snížily teploty po prvním porodu. Předtím jsem poovulační i těch 37 měla.