Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18687
22.2.13 15:24

@andelka83 ahoj, tady je muj dnesni graf, nemerila jsem pred ovulaci, ale delala si ovu testy, v pondeli byla testovaci nejsilnejsi, vic nez kontrolni. Presto si nejsem jista, jestli byla 11DC nebo 13DC. Dneska jsem byla na injekci agolutinu pro povzbuzeni progesteronu, takze merit moc nebude mit cenu, ale stejne to zkusim. Mam si ho pichat dalsi tri mesice, tak aspon uvidim, co to se mnou dela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
22.2.13 15:36

@Lucake to je škoda že ten začátek tam není..ale tak asi to bylo v pondělí/úterý, podle testu. Co přesně má ten agolutin za úkol? Já se v tom moc nevyznám, ale ráda bych.Jak přesně se „užívá“?
Já jsem progesteron podporovala taky, ale přírodně. Sama sobě bych v životě nic nepíchla. Jsem srabík. Ale to ti asi budou píchat oni že? A který DC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 15:42

@andelka83 je to cisty progesteron, picha mi to sestricka na poliklinice :) pritel to odmitl :) vzdycky 21. den cyklu. Ukolem pry je, pokud by byla hladina progesteronu moc nizka a MS zacala moc brzo, aby se neodplavilo oplodnene vajicko. Kdyz mam kratsi cyklus, tak treba i 5 dnu pred spinim (LF 15 dnu), kdyz ho mam 28 dni tak nikdy. Divne. Nemam za sebou zadna vysetreni, cekam az premluvim pritele na spermiogram :) Mudr. mi rekl, ze mi to muze jenom pomoci ale taky neublizi nerozdil od stimulovane ovulace.
Cos brala ty prirodne? Ja mam jenom kyselinu listovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
22.2.13 15:49

@Lucake tinkturu z drmku obecného. Já jsem měla LF vždycky 11-12 dní a od 10dne jsem špinila. Jediné dva cykly kdy jsem 10DPO nezačala špinit byly ty ve kterých jsem otěhotněla. Brala jsem to kvůli podpoře progesteronu, měla jsem dost pozdě ovulaci a pokaždé jindy. Zabralo to po prvním cyklu a ty pak byly pravidelné a ovulka rozumně. Luteálka teda zůstala stejná.
Děkuju za vysvětlení, zní to logicky a celkem neškodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 15:56

@andelka83 nez jsem tam dneska sla, tak jsem porad kontrolovala jestli uz spinim :) jak budu priste v Cechach, tak se potom podivam. Jsem mela strach do sebe rvat chemii, tak jsem si ji nechala pichnout dvakrat v lete a pak jsem na to kaslala. Na kontrole v lednu me za to trochu sprdnul :twisted: Ja je mam docela pravidelne, jen to spineni nekdy me znervoznuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
24.2.13 09:40

@andelka83 jak dlouho jsi brala ten drmek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
24.2.13 09:52

@Lulu85 do otěhotnění, takže půl roku. Mi to po vysazení chodilo pravidelně první půlrok (jeden anovulák teda byl) a pak to začalo haprovat. Půl roku jsem to nechala a pak nasadila drmek a další půlrok to zas šlapalo a pak jsem otěhotněla.

dá se to sehnat v lékárně (u nás teda na mě hleděli že to v životě neslyšeli)nebona netu pod názve Agnucaston, to už jsou přímo kapky. Ale já nepochodila, a je to i dost drahé, takže jsme si vyrobila vlastní tinkturu (přímo vylouhované kuličky drmku v alkoholu). Samozřejmě vyzkoušeným postupem, nejsem bylinkář amatér :D recept jsem našla na netu a řekli mi ho i v bylinné lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
24.2.13 10:23

Ahoj holky ;) potřebuji na něco zeptat…když bych byla těhu tak se mi teplota po ovu zvýší a přetrvává stejná? A když bych po ovu neotěhotněla tak se taky zvyšuje teplota před MS??Už 3 den se držím 37-37,1 :think: Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
24.2.13 10:33

@Ivustta ahoj :) zvyseni po ovulaci znamena, ze probehla ovulace. Presna vyse neni podstatna, spis o kolik poskocila od teploty pred ovulaci. Pokud jsi tehotna, tak by mohla 5-10DPO jeste jednou poskocit nahoru (uhnizdeni vajicka) ale neni to nutne pravidlo. Dulezite je, aby zustala nad predovulacni teplotou. Pokud budes tehotna, tak v dobe MS zustane teplota vysoka a MS neprijde. Jinak tehotna nebo ne, pokud ovulujes, tak az do MS ma zustat vyssi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.2.13 10:44

Že bych hnízdila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
24.2.13 10:48

@Gbedulka rika se, ze k uhnizdeni dochazi 6-7DPO nebo sirsi rozmezi 5-10DPO, zda se mi to moc brzo, ale mozne je temer vse, tak treba hnizdis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.2.13 10:54

@Lucake vim, alejsem nedočkavá a chytám se každého potenciálního příznaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
24.2.13 10:56

@Gbedulka tak moc preju at to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
24.2.13 11:00

Ahoj holky tak sem znovu házím můj graf po dalším měsíčním měření a vypadá to že nakonec nejspíš byla ovulace v 15DC??Ale nejsem si jistá tak na to holky jukněte, díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.2.13 11:01

@Lucake dík, tak nějak mám pocit, že by mohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie