Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Já si tu diskuzi pročetla úplně od začátku a podle toho je i dost zřejmé, že se měření stalo součástí Tvého života
Především mě mrzí, že některým holkám už se delší dobu nedaří a mají nějaké problémy, ale asi to chce opravdu čas a trpělivost…a držím všem palce! Hlavně mě tu pobavilo, že většina holek měří proto, aby věděly kdy otěhotnět a Ty naopak, abys věděla, kdy nee
Ale je zřejmé, že Tobě se podařilo naprosto poznat jak Tvoje tělo funguje
Já jsem v tomhle trochu lenoch. Jinak jsem ráda, že se mi MS docela srovnala. Myslíte, že ovulace být mohla? Osobně tipuju, že 22.den, ale nevím no, jak jsem několik dní neměřila, tak nevím
Každopádně snažit víc se začneme až od tohoto cyklu, tak uvidíme. Děkuji.
Já abych řekla pravdu tak vždycky když jsem něco nechápala tak jsem pročítala tady tuhle diskuzi..třeba když jsem se učila jak správně měřit BT a podobně a bez @andelka83 bych toho taky moc nezjistila..jelikož na netu jsem byla ze všeho úplně zmatená..Na začátku jsem to dělala úplně špatně až tady tahle diskuze mi to všecko vysvětlilo..takže tomto bych také chtěla poděkovat..jak andělce tak i všem ostatním..
![]()
@E-phare jj, je to zajímavé..že fakt že se dají celkem spolehlivě určit plodné a neplodné dny se člověk kolikrát dozví právě když se o otěhotnění snaží..já jsem na to šla fakt naopak..je bezva že se to dá hodnotit tak i tak, podle situace.
Já jsem takový grafově tabulkový typ, proto mě i měření baví, a hlavně už je to pro mě přirozené, automatické.
Ovulka byla opravdu 22dc, proto jsem psala že to je pěkný graf. Takže víte cca kdy zhruba ovulka bude, tak se můžete podle toho zařídit..ne každý zvládá sexovat denně nebo obden aby pokryl celý cyklus, když neví kdy mívá ovu.
@Sparkl vška já jsem se to taky musela naučit a všechno je jen o praxi a teda v mém případě několika letům co se v tom pohybuju. A popravdě mě právě holky jako vy hodně naučily, protože když se na mě někdo obrátí s důvěrou, tak mu nechci říct, nevim..snažím se hledat co kde je, nebo co jsem na sobě zkusila a aspoň trošku pomoct, abych tu dotyčnou jen neodbyla. A tím se člověk hodně naučí.
@E-phare ja bych rekla, ze byla 19DC, ale zalezi na ostatnich priznacich
@Lucake 19 určitě ne, musí být 6 nižších a pak aspoň 3 vyšší a ty 20 a 21 jsou na stejné hladině jako předchozí a teprve pak je vidět vzestup ![]()
@andelka83 Děkuju holky za odpověď, alespoň jsem se ujistila, že ovulace proběhla, takže alespoň mi to funguje
jj, přesně, my nejsme takoví abychom se snažili obden
To zvýšení na začátku cyklu bylo asi tím, že jsem měřila déle než obvykle a to jsem se taky dočetla, že i pár hodin později se teplota těla zvyšuje..je to zajímavý, sledovat
Určitě, i ostatní holky daly důležitý rady a poznatky, přeci jen, když jsou ty zkušenosti z praxe, lépe to člověk vnímá než když je to jen teorie. A čím víc zkušeností a zážitků, tím lépe ![]()
Ahoj holky, tenhle měsíc poprvé měřím bazální teplotu. Mívám dlouhé cykly kolem 43 dnů, nijak jsem to neřešila, protože mi to nijak nevadilo. V prosinci jsem potratila v 5t. Tenhle měsíc mi teploty ukazují ovulaci na 19DC, je možné, že by potom luteální fáze byla tak dlouhá? Tulili jsme se den před ovu, dneska (7DPO) jsem testila, ale samozřejmě negativní. Včera mě celý den pálila žáha, to jsem nikdy neměla a dneska bych zase celý den prospala a od rána mě bolí hlava, i když piju litry vody. Tak jsem zvědavá. Děkuju moc za reakce ![]()
@andelka83 o 6-ti nizsich nevim, to bych asi nikdy neovulovala
3 vyssi jo, ale ja mam taky nekdy pomaly narust, i kdyz ovulacni test jasne ukazal, ze uz byla. Brala jsem trochu podle sebe, nejvyssi teplotu mivam 5-7DC, nikdy hned prvni nebo druhy den po ovulaci. Ale byl to jen nazor, tys uz jich videla mnohem vic ![]()
@Lucake To je jasný, vždycky jen sama dotyčná zná svoje tělo nejlíp
Každopádně děkuji za názor, já do té doby, než jsme se rozhodli, že bychom chtěli založit rodinu, jsem popravdě nezkoumala, zda ovulace je nebo ne a asi nebudu sama
stejně tak jako hlen apod. Takže mě teď zajímalo, jestli ta ovu vůbec probíhá, ale zase to nechci nijak hrotit…
kvetinarko123 Je mi moc líto, co se stalo…Třeba se teď Tvoje tělo ještě vzpamatovává..Nevím, ale myslím, že 24 dnů na luteální fázi je moc, všude co jsem teď hledala ještě na internetu uvádí 10-16dní, ale zase každé tělo je jiné…Tak uvidíš, jestli máš graf, klidně ho sem dej, zkušené holky, co měří už déle, jistě poradí
Každopádně držím palce, ať je vše v pořádku!
@Lucake na to určení jsou různá pravidla i výjimky z nich, nejde o to aby byl po ovulce vysoký vzestup, může být i slabší..ale vždycky se hodnotí 6 (minimálně 5, pokud není naměřeno dost) teplot vzhledem ke třem vyšším. Někdo má vzestup prudký i s předchozím poklesem a někdo ne. Já taky nejsem zrovna ideální případ, prudký pokles a vzestup taky moc neznám.
@E-phare to rozhodně, však já s etaky pořád učím a jsme za to moc ráda..a vždycky když má někdo nějaký zajímavý dotaz nebo situaci tak se pídím po grafu, protože mě i ty odchylky a výjimky právě zajímají. s tou teplotou a časem je to pravda, nejnižší bývá kolem 5h ráno apak se celkem rychle zvedá a nejvyšší je kolem 9h. Samozřejmě reálně to má každý trošku jinak, obecně +-30minut by nemělo moc vadit, ale hodina dvě už může znamenat že se graf blbě hodnotí.
Kvetinarka123 prosím taky graf jestli máš. Opravdu luteální fáze by delší než 16dní být neměla, jestli jo tak by to chtělo nějaké vyšetření, prootže obvykle se žluté tělísko dýl jak 16dní neudrží, sliznice naroste, začne se rozpadat a přijde MS. Je možné že teď ovu přišla dřív, a pokud bys neotěhotněla, byl by cyklus kratší.
Ahoj holky, přidám se s dotazem, jestli někdo nemáte takovou zkušenost. BT měřím už docela dlouho, mám vypozorováno, že ovulaci mívám později. Nejdříve kolem toho 17.DC. Včera jsem byla na kontrole, byla jsem 16.DC, a dr. že se podíváme jestli už se to schyluje k ovulaci. A na vnitřním ultrazvuku už viděl jenom volnou tekutinu, tak říkal, že ovulace už byla. Takže mě sice pochválil, že jsme to v neděli pojistili, ale když se dívám na teploty, žádný vzestup nevidím. Vím, že jsem v pondělí cítila píchání vlevo v podbřišku a doktor mi tu levou stranu i potvrdil. I hlen by odpovídal, jenom ta teplota nesedí. Co myslíte?
@Emi.kk někdo má trošku opožděný vzestup teploty, počkej do zítřka. Taky jsem zvědavá.
@andelka83 Dobře, díky. Čekala jsem, že dneska bude vyšší, ale nic. Tak uvidím zítra. Každopádně Utrogestan už nasadím dneska, když to mám potvrzené od dr.
@Emi.kk no, tak to ale nevím jestli Utrogestan nezpůsobí sám o sobě zvýšení teploty, takže pak nevím jestli budem vědět čím to zvýšení bylo, pokud zítra bude. ![]()