Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1360
6.3.13 13:46

@andelka83 jojo :lol: no já bych asi měla strach se spoléhat na měření BT jako antikoncepci…a hlavně by mě to asi nebavilo pořád… tak hlavně, aby tato metoda neselhala :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
6.3.13 13:50

@Dalla kluci jsou plánovaní a mám už zkušenosti, selhání se nebojím ;) a mě to baví…už jsem se nemohla dočkat až mi přijde po porodu MS a budu moct zas měřit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
6.3.13 13:51

@andelka83 tak v tom případě je všechno OK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
6.3.13 13:58

@Dalla :kytka: já jsem trochu pako..takový grafově tabulkový typ..takže mi to vyhovuje. A cítím se moc dobře, s dobou kdy jsem brala HA se to nedá vůbec srovnat. Akorát teď pořád čekám na ovulaci, ještě kojím, takže asi cyklus nebude úplně top :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
6.3.13 17:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
6.3.13 18:54

@Gbedulka ááále to je velmi hezké :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.3.13 19:07

@Gbedulka drzim pesti, at zitra zustane nahore :) budes rano testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
6.3.13 19:25

@Lucake ne, počkám na větší zpoždění, teda aspoň zkusím vydržet, nějak nemám pocit, že to vyšlo, myslím, že bych měla mít nějaký pocit. A taky větěina lidí hlásí duchyy už 10dpo a já ani 12 lautr nic. Ale už to nehrotím, aspon vím, že ovuluju :)

a díky za fandění, dámy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.3.13 19:48

@Gbedulka tak pevne nervy :) zalezi kolik dni mas do MS a ne kolik jsi DPO, holky co mely pozitivni 10DPO mely urcite i kratsi LF. Jeste to muze byt tak i tak. Potom dej vedet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
6.3.13 19:53

Měly přijít dnes, max zítra podle dlouhodobého průměru. U dcery jsem měla v den oms bílo, // až po 4 dnech meškání, takže ještě chovám jiskřičku naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.3.13 20:08
@andelka83 píše:
@AnežkaS vypočítat se dá jen velmi obecně..podle délky cyklu. Obvykle dochází k ovulaci 9-16 dní PŘED menstruací. Jak dlouhé máš cykly?
Ovulace se dá poznat, ne vypočítat. Pozná se podle změny hlenu, čípku a podle zvýšení bazální teploty, a někdy podle jiných individuálních příznaků..bolest podbřišku, citlivost prsou, špinění..Dají se použít i ovulační testy, ale taky nejsou jisté a lezou do peněz.
Jestli chcete mimi, sexujte obden nebo obdva a do plodného období se trefíte. ;)

Ahojky Andělko a ostatní maminky, mám velmi nepravidelný menzes, proto jsem tam psala minulý menzes a dnešní, myslela jsem, že to stačí. Já mám už dvě děti 11 měsíců po sobě, jedno po IVF a druhé v šestinedělí samo od sebe
:hug:. A ted by jsme chtěli ještě jedno. Vždy jsme oba toužili o 3 děti ;). Už 3 měsíce kupujeme ovulační testy a přijde mi to jen vyhazování peněz, v den nejsilnějších čárek i předtím a poté, a stále nic!
Mohu se Vás teda zeptati, jak se měří, ta bazální teplota, kdy a jak často a když je nepravidelný menzes, tak jak to řešíte? Děkuji moc! Hezký večer Anežka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.3.13 20:10
@Gbedulka píše:
Hele, holky, drží se http://www.fertilityfriend.com/home/42b91e

Hodně štěstíčka
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
6.3.13 20:30

@Gbedulka tak o víkendu už budeš vědět :-) já jsem měla 13DPO už //, LF mám totiž max. 12dní, takže když MS ráno nepřišla, bylo mi to už celkem jasné. Někomu se // objeví fakt až později. Ale podle BT, pokud bude nahoře 17DPO, tak je to na 99%těhotenství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
6.3.13 20:35

@AnežkaS teda, a kolik mají děti teďka? Já mám též celkem malý rozdíl, ale ne až takhle ;) to jste dobří že chcete třetí, tak ať to vyjde :kytka:
Já jsem měla nepravidelné cykly, to se spočítat nedalo opravdu nic. Jen vysledovat. Změna hlenu ti napoví ovulaci dopředu, zvýšením bazální teploty se ovulace potvrdí (ať je v cyklu kdy chce). Měří se většinou digitálním teploměrem, nejlépe na dvě desetinná místa, vždy ráno po aspoň 5h spánku, než vstaneš z postele. Měří se buď v pochvě nebo ústech, většinou v pochvě, protože je tam stabilnější teplota méně náchylnější na vliv okolních podmínek. Zapisuješ si hodnoty a pak se to vyhodnocuje. Holky zapisují na www.womenzone.cz, já na wunschkinder.net a ještě je anglický fertilityfriend.com. Když se dají hodnoty do grafu, je vše zřetelnější. Přitom se sleduje děložní hlen, ten by měl být před ovulací průhledný, tažný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
6.3.13 22:43

..

Příspěvek upraven 03.05.22 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...