Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Gbedulka lepsi
bych to jeste nevidela tak blede, to je maly pokles, uvidis zitra rano. Je to porad o dost vys proti pred ovu teplote. Kolik mivas LF?
@andelka83 dík, ale kdyby jo, už by byl duch. a načasování sexu nic moc
@Lucake nevím, měřím první cyklus, ale mívám cykly z 90% 28 dní, takže teoreticky 15 dní
@andelka83 rikal, ze si na spg zajde, pokud chci, ze stejneho duvodu, ze se veci casem meni. Ale prece jen mu je jenom 32 tak snad to bude v poho. Dekuju a preju krasny vecer ![]()
@Gbedulka pri LF 15 dni by tam duch jeste nemusel byt, podle fertility friend ukazuje az 14DPO 80% testu spravny vysledek. Pri delsi LF to muze byt i pozdeji. Tim nechci rict, ze to vyslo, ale jeste je brzo na jistotu. Ja to ale na sobe vetsinou poznam, nejvic podle toho, ze najednou jsem 2-3 dny pred precitlivela a to mi vydrzi i behem MS. Drzim pesti, at to byl ten falesne negativni test ![]()
@Lucake zatím u mě ještě nepřišel ten správný hard core pms den, ten chodí až těsně před ms, tož uvidíme. každopádně mě štve, že když už se odhodlám k druhému dítku, že to není hneed, jak si to ta děloha sakra představuje?! ![]()
Holkyyy
prosim O RADU. S merenim bazalni teploty nemam zkusenosti. S pritelem jsme se na podzim zacali snazit a hned druhy mesic jsem otehotnela ale ve 4 tt jsem samovolne potratila. Do te doby jsem mela cyklus na chlup pravidelny, presne 27 dni… Dneskem jsme se zacali po 2 mesicich zase snazit, dva cykly probehly ale vzdycky po 37 dnech takze jsem se rozhodla zkusit si MERIT BAZALNI TEPLOTU od zitrka. Jak, kdy a cim? DEKUJI MOC ZA VSECHNY RADY
![]()
Od prvního dne cyklu, stálee stejným teploměrem, to je asi jedno, jestli digitál nebo klasika, ale kvalitní, hned po probuzení, nejlépe ve stejnou hodinu každý den a nejméně po 3 hodinách spánku.
@Linda RICCIONE jejda, to mě mrzí, že první pokus nedopadl, podruhé už to bude dobrý, neboj.
Kdy ti začala poslední MS? Od toho dne se počítají dny cyklu (DC)..měří se digitálním teploměrem, ideálně by byl na dvě desetinná místa, seženeš v lékárně (ale já jsme měřila půl roku i rtuťovým
) a je to vnitřní teplota těla, takže v pochvě, konenčíku nebo ústěch, obvykle to bývá v pochvě. Měří se většinou od konce MS. A musí to být každý den ve stejnou dobu (plus minus 30minut většinou nevadí)za stejných podmínek, hned po probuzení, než vstaneš z postele. K teplotě se ještě přidává sledování hlenu..ale to hlavně kvůli předvídání ovulace dopředu. Bazální teplota ti potvrdí už proběhlou ovulaci, ale neupozorní tě dopředu že přijde. Hlen se v průběhu cyklu mění. Na to doporučuju
http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
v pravo pak najdeš další díly článků o STM k počtení.
Vítám tě do klubu a budu držet palce ![]()
@Lucake já myslím že to bude v poho. Kamarádce trvalo 11měsíců než se zadařilo a to měli všechno ideální. Druhé dítko pak bylo skoro hned.
@andelka83
dekuju Ti mockrat
Mam zatim rtutovy teplomer a MS jsem mela minulej patek 22.2 (takze jsem vlastne 9DC)…
Taky se na měření BT už dlouho chystám. Mám dotaz - měříte i při MS? Co jsem viděla grafy na netu, tak tam myslím vynechané dny nebyly, ale nějak si to neumím představit…
@Gbedulka
mne dnes konci MS tak jsem zase konecne ve sve kuzi ![]()
@Zola ja merim v ustech, takze vetsinou merim i behem MS, v pochve bych do toho pres MS urcite nesla. Neni to nutne, klidne zacni az po.