Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
4.5.16 16:04

@Meera volala jsem mu 64 dc a rikal, ze se moc stresuju a vsim zaobiram, ze to mam nechat jeste mesic a pak dojit. Pokud nedostanu ms nebo i dostanu, mazu hned po ni k nemu a budu na neho tlacit k upraveni a zkraceni cyklu. V pripade, ze se k tomu postavi zase takhle, mam uz domluvenou doktorku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
4.5.16 17:36

@Lara81 ahojky, ono je to asi dost ošemetné… Když jsem chodila do CARu, před KETem jsem šla na UTZ kvůli ovulaci. Všechny klasický příznaky jsem měla x ale ovulace nebyla. On dr. mohl vidět volnou tekutinu, ale nemusí to nutně znamenat ovulaci. Ale i kdyby to tak opravdu bylo, nevěřím tomu, že to vajíčka a sliznice dají. Ovšem klidně se mile nechám překvapit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
4.5.16 20:39

@Janička 1211 dr. potvrdil, ze ovu byla a nasledne byla i ms. Rostla sliznice a folikul. Ale tento cyklus jsem u dr nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
4.5.16 21:49

@Lara81

A doktor ti tu ovulaci potvrdil jak přesně? Byla jsi na měření folikulu dva dny po sobě? Tzn. den před ovulací a následující den po ní??

Nevím, proč by měly při ovulaci bolet prsa a bradavky :think: Prsa má pod palcem progesteron, ten je před ovulací na velmi nízké hladině. To bych řekla, že je máš spíše podrážděné od podprsenky nebo trička - to se stává.

Moje ovu bolest není žádné pobolívání podbřišku, ale opravdu silná a řezavá bolest břicha. Tak silná, že když si sednu na židli, jako bych si sedla na ostrý nůž. Někdy mě bolí obyčejná chůze. A sex je k nevydržení. Tato silná bolest trvá pár hodin, pak postupně slábne a odeznívá.

No, dělej, jak myslíš. Já osobně bych doktora vyměnila hned. Doktor, kterému zavolám 64. den cyklu s tím, že nemám ms a on mi řekne, přijďte za měsíc, je pro mě šlendrián. Zvláště když ví, že se to takhle opakuje stále dokola a že se snažím počít dítě… moc nechápu, na co čekáš - ale je to samozřejmě tvoje věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
4.5.16 21:54

@Whitedog naprosto s tebou souhlasím :potlesk: Moje dr. řešila i týden zpoždění. Čím delší zpoždění, tím víc se rozhazuje další cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
4.5.16 22:23

@Whitedog podrazdene ve stejny den cyklu, aby me bolely tak jinak? to je blbost. Navic podprdy mam porad stejne a nedelam nic jinak. Je to cyklem. Dva dny po sobe jsem nebyla, ale mela jsem pozitivni ovu test, ukazoval mi ultrazvuk a vse krasne vysvetlil… sliznice, videl folikul, atd. - nejem doktor, nasel ale i cystu hranicni velikosti.
Samozrejme, ze mi prijde posahane, ze me i s cystou, ktera byla hranicni necha tak dlouho. Jedna Dr. mi rekla, ze i kdyz se vylozene nesnazime uplne na 100%, tak i myslenka zeny, ze by chtela pocit a miminko by nevadilo, by pro doktora mela byt impulzem s tim neco delat, aby to pak pekne slo v pripade, ze se rozhodne na 100%. Nevim, no. Tehdy jsem uplne rozhodla nebyla, ale ted jsem se rozhodla chtit mimi, protoze vidim, ze to bude beh na dlouhou trat, tak at pak neskoncim zle. Taky mi to prijde odbyte a slova, ze to moc resim, mi taky prijdou silne. Ano, moc to resim, ale kdo by neresil tak dlouhy cyklus? Jde mi ted primarne o rozbehnuti ms a zkraceni cyklu a to razantne. Vim, ze to nepujde hned prvni cyklus, protoze jsem ted 80 den cyklu.
@Janička 1211 a jak rikam, pockam po ms a pak na neho zatlacim. V pripade jedine pochybnosti odchazim pryc. Na to, ze to je primar, tak nevim, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
5.5.16 08:44

@Lara81 já k tomu mám jen jednu věc, která je jistá - a mám dojem, že už to tu někdo psal - i kdyby náááhodou ta ovulace proběhla, tak vajíčko už je dááávno dáááávno za zenitem a o stavu sliznice asi není třeba mluvit. Prostě je téměř nereálné otěhotnět při cyklu přes 70 dní. A taky jsem tu četla, že někdo psal, že se to někomu podařilo. Zaprvé je to zprostředkovaná informace (někdo říkal) a zadruhé zázraky se dějí, dobře, no, ale jak často…? Ale nespoléhej na to. Řeš srovnání cyklu alespoň na nějakou úměrnou délku a až následně pak ovulaci.
A mysli pozitivně, nechceme tě tu nějak školit a zrazovat, spíš poradit a pomoci, protože tvůj doktor se mi moc nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
5.5.16 09:11

@Lara81

Já si právě myslím, že tohle by měl řešit každý doktor a hned - bez ohledu na to, jestli se žena snaží otěhotnět nebo ne. Protože 80 dní dlouhý cyklus prostě a jednoduše není normální - něco je v nepořádku a úkorem doktora je léčit a ne říkat, tak si toho půl roku na tu menstruaci počkejte…
Může jít o hormonální poruchu, můžou to být polycystická ovaria, můžeš být podvyživená anorexií, může to být taky předčasný přechod, a může být i mnohem hůř…
Tím tě nechci strašit, ale povzbudit k tomu, aby se tohle řešilo bez ohledu na snahu početí dítěte. I kdyby sis tím teď ještě nebyla úplně jistá, tak jednou to dítě chtít mít budeš - tak to teď nezanedbej laxním přístupem doktora - primář neprimář.
Kdybych měla dva měsíce lítat s intimkou na záchod a hlídat, jestli už dorazila nebo ne, tak by mi hráblo… Já osobně bych byla už dávno u doktora a kdyby řekl, ať přijdu za měsíc, okamžitě (a tím myslím opravdu okamžitě) bych šla k jinému.
Já se taky teď nedávno dohadovala se šéfem CARu kdy píchnout nebo nepíchnout Pregnyl kvůli IUI - protože chtěl příliš brzy. A když mi začal tvrdit, že vajíčko je oplození schopné 3 dny, tak tím to podtrhnul - a u mě definitivně skončil - primář - neprimář…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
5.5.16 09:58

@Whitedog @Meera dobře holky, počkam ted jeste tak 4 dny a to bych mela pak dostat ms. Pokud ji dostanu, hned po ni se objednam a dam mu posledni sanci a zatlacim na neho a uvidime, co se bude dit. V pripade jedine pochybnosti, prechazim k jine Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
6.5.16 09:51

@Meera Moje druhé těhu, ze kterého se narodila holčička bylo při pravidelných cyklech o délce 65-68 dní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
6.5.16 09:53

@Matahaari vždyť jsem psala, že se zázraky dějí, ale jde o to, jak často ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
6.5.16 13:51
@Matahaari píše:
@Meera Moje druhé těhu, ze kterého se narodila holčička bylo při pravidelných cyklech o délce 65-68 dní :mrgreen:

Ty kráso! No ale hlavně, že se povedlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.5.16 09:26

Ahoj holky probehla u me uz ovulace http://www.womenzone.cz/…a/deja/grafy?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
7.5.16 09:29

@deja zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
7.5.16 20:50

@Janička 1211 ahoj, jak se vede? Co je zde nového? Teď jsem dočetla jen pár stránek a nějak se nestačím divit ;-) @Whitedog hezký si to @Lara81 napsala, jako by si mi četla myšlenky ;-) ;-) @Lara81 četla jsem teď několik tvych příspěvků a měla bych jeden dotaz jak je to k dnešku dlouho co ti dr. Potvrdil ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí