Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2209
20.10.16 07:36

@wwwinky Třeba to tak prostě máš mít:-) já bych asi rozdýchala dlouhé cykly, kdyby byly pravidelné, řekla bych si, že je tak prostě organismus nastaven… ale 35-50 dní je fakt dlouhé čekání:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
20.10.16 07:45

@wwwinky pokud víš, že ovulka probíhá, délka LF je v pořádku a hormonální profil taky, tak bych to uměle nikam netlačila. Čekání je dlouhé, ale důležitější je, jestli to funguje, jak má. Malá je z cyklů 68 dní. Teď mám cykly 32, ale většinou bez ovulky a můžeme se třeba stavět na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
20.10.16 07:57

@Matahaari a můžu se zeptat víš jak je možné, že je krátký cyklus bez OVU? Já myslela, že MS je buď „odplavení“ vajíčka a nebo, že je sliznice už moc vysoká (což asi u 32 denního cyklu ještě není…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
20.10.16 09:01

@Snilek88 měřím bazální teplotu. MS odlučuje a odplavuje narostlou stárnoucí sliznici z dělohy. A to nezávisle na tom, jestli tam vajíčko je nebo ne. A nemusí být ani vysoká. To jak naroste už je zase jiný proces a MS se neodvíjí od její výšky. Cyklus může být i mnohem kratší než 32 dní. Vseobecně se považuje délka 26-35 dní za úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
20.10.16 09:04

@Matahaari obecnou délku vím.. jen jsem myslela, že je to závislé na té výšce sliznice:-) a 32 dní mi právě přišlo OK… tak děkuji za vysvětlení..
Ale jen k tvé teplotě.. mamka dělá na gyn.-por. a když jsem měřila první měsíc BT, tak jsem měla dojem, že nemám ovu (nakonec to byly vybité baterky v teploměru:-D) no ale k věci.. prý to že ti nestoupne teplota, prý nemusí ve 100% znamenat, že nemáš ovu… jako pravděpodobnost je asi vysoká, ale ne 100 procentní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
20.10.16 09:45

@Snilek88 není zač :-) měřím rtuťovým. A bohužel mám polycystické vaječníky, takže ty grafy vypadají často spíš jako EKG :lol: Ale jinak máš pravdu - minulé těhu bylo při minimálním zvýšení teploty, ff vyznačil ovu čárkovaně a říkala jsem si, kdo ví, jestli byla, sama bych ji tam asi ani nelovila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
20.10.16 09:49

@Matahaari ff prý vždy vyznačuje čárkovaně, pokud nemáš více znaků, chce minimálně dva:-) třeba hlen a teplotu:-)
no já mám naopak stále téměř stejné teploty… když vidím grafy jiných holek, tak si říkám jestli to není špatně:-) třeba 4 dny za sebou úplně stejnou..
Jinak po mé zkušenosti s digitálním už měřím lihovým:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
20.10.16 10:05

@Snilek88 To je naopak přece dobře, že ti to neskáče a drží se ti teplota pořád stejně. Je potom hezky vidět rozdíl mezi první fází cyklu a luteální fází. Nějaké výkyvy jsou normální, ale nesmí to být nahoru dolů o půl stupně každý den jinak. Ff mi to vyznačil čárkovaně i když jsem měla zaznamenaný hlen.
Já jsem se s tím digitálním vytrestala u syna. Když byl miminko a zdál se mi uplakaný, tak jsem ho měřila, měřila - pořád zvýšená teplota - den, dva, tři. Doktorka na něm nemohla nic najít. Až ji napadlo změřit ho jejím klasickým teploměrem, tak bylo jasno, kde je chyba :mrgreen: A od té doby jsem digitální v ruce neměla… Baterky byly v pořádku. A v porodnici se mi třeba stalo, že sestřička při sbírání teploměrů na to kouká, sáhne na mě a ptá se, jestli se cítím, jako kdybych měla teplotu. Když jsem řekla, že ne, tak řekla, že je to v pořádku, že zase jen blbne teploměr :lol: :lol: a bylo to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
20.10.16 10:24

@Matahaari no ale všem co jsem viděla to skáče (třeba jen o 0,2, ale jo:-)) já mám fakt třeba 5 dní úplně stejně:-) ale snad je to tak tedy OK:-) jen na začátku tohohle cyklu mi to skákalo, ale to jsem brala nějaké kapičky, tak jsem to připsala tomu:-) ale to jsem taky nebyla spokojená:-D prostě pořád problém:-D
mamka říká, že od té doby co se používají digitální teploměry, tak mají všichni na oddělení stejnou teplotu:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
20.10.16 10:27
@Matahaari píše: @Petul&Charlie Nám vyšlo výročí na abstinenci před spermiogramem :lol: :lol: :lol:

jej, tak to „potěší“. :mrgreen: Nás naštěstí nic takového zatím nečeká. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
20.10.16 22:23

Ahoj holky, my zítra začínáme čtvrtý rok snažení. Už je to k vzteku a ani nevím, jestli pokračovat… :nevim: :zed:

@šmoulililinka Malá je krásná princeznička okatá :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
21.10.16 10:28

@Janička 1211 děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.10.16 12:16

@Janička 1211 a proč se nedaří, víte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
21.10.16 12:21

@wwwinky no v podstatě ani ne… Máme za sebou už všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
21.10.16 12:27

@Janička 1211 :,( cvičila jsi Mojžíšovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí